Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 07.11.06 18:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče
(cit.) "Mitsi :
jestli Semperit zkrachoval je mi vcelku úplně fuk. Mám to vyzkoušeno a to je základ. Mám firmu na spotř. elektroniku a mohu říct, že dneska si můžete vybrat video jakou značku chcete a vnitřek je vždy stejný /cenová hladina okolo 3000K/. Jinak BARUM jede gumy tím způsobem, že jeden týden z pásu padaji Conti a další týden jiná značka, takže totéž a zákazník má z čeho vybírat."
Já tohle přece vůbec nezpochybňuji! Ostatně Grundig přece také zkrachoval a přesto se výrobky pod touto značkou nadále na trhu vyskytují. Obdobně Semperity se po krachu fabriky (chtěla ji, tuším, koupit Yokohama, ale nevím, jak to nakonec dopadlo) nevyrábějí v Rakousku (to nic neměmí na faktu, že jedním z klíčových důvodů krachu byla právě absence kvality).
Já jsem chtěl jenom říct, že příčinou pravidelného umísťování gum zn. Semperit je výhradně "falšný patriotismus" OAMTC, což má málo společného s parametry, byť právě OAMTC se pyšní "nejpropracovanější metodikou" testování pneu. -
"-- skrytý --" 07.11.06 18:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče
Mitsi :
jestli Semperit zkrachoval je mi vcelku úplně fuk. Mám to vyzkoušeno a to je základ. Mám firmu na spotř. elektroniku a mohu říct, že dneska si můžete vybrat video jakou značku chcete a vnitřek je vždy stejný /cenová hladina okolo 3000K/. Jinak BARUM jede gumy tím způsobem, že jeden týden z pásu padaji Conti a další týden jiná značka, takže totéž a zákazník má z čeho vybírat.
Pup:
ceny pneu lze okouknout na www.pneu-servis.cz.
slon72:
K problému zda 15 nebo 16 " ráfky došlo snadno. Koupil jsem M5 a techničák měli zaslat poštou. Převozní číslo, které je na 10 dní už bylo 14 dní prošlé a techničák nikde. Tak nebylo do čeho kouknout. No a odborníci v prodejně mi řekli, ať si seženu 15", že to vyjde levněji. Na to se samozřejmě dobře slyší. Bohužel ale to tam nejde nacpat /velikost třmenů, nikoli kotoučů/. A po dojití techničáku jsem zjistil, co tam má být, ale zas to nikde fyzicky neměli skladem , abych to raději vyzkoušel. To bych si za chvíli mohl otevřít prodejnu. Chtěl jsem to raději vyzkoušet, než se znovu seknout. -
-
"-- skrytý --" 07.11.06 17:39
« Re: Re: Re:
zdravím všechny,
nechápu proč řešíte takovou prkotinu jako 15" či 16" když vám výrobce jasně v tech průkazu píše nejm. a nejv možný rozměr disku a pneu.
Test\y pneu jsou podle mne dost zavádějící , protože teď konkrétně budu 2 zimu na Nokian Nordmann W a nemohu si je vynachválit, seč loni v testech se jimi nikdo nezabýval.
V zimě je index na nic a stačí 91T. Fyziku v zatáčce na sněhu neukecáš.
Pro pupa:
koupil jsem u nás na západě kryty za 550 4ks 16" pošli mi na SZ mail a já ti pošlu foto jak vypadaj na M5. -
"-- skrytý --" 07.11.06 17:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče
(cit.) "Čo sa týka rozmeru disku, nejde ani tak o rozmer strmeňa, ale o velkosť brzdového kotúča. Modely Comfort7 majú rozmer brzdového kotúča pre 15" a 16" a nemožno na ne dať 17", a modely Touring7 a Active7 majú rozmer brzdového kotúča pre 16" a17" disky a nemožno na ne dať 15". Toto sa týka benzínoých verzií, neviem či je to tak aj u dieslov, pretože keď som kupoval ja diesle neboli ešte k mání takže neviem"
Promiň, ale tohle je pěkná pitomina! Výrobce samozřejmě určuje velikost disku kola podle toho, jakého průměru použil kotouče (ad čehož se pochopitelně odvíjí, "kam až" sahá třmen), ale rozhodně neplatí, že nelze použít většího disku!!! To je možno vždy, otázkou zůstává, nakolik je to legální... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče
Čo sa týka rozmeru disku, nejde ani tak o rozmer strmeňa, ale o velkosť brzdového kotúča. Modely Comfort7 majú rozmer brzdového kotúča pre 15" a 16" a nemožno na ne dať 17", a modely Touring7 a Active7 majú rozmer brzdového kotúča pre 16" a17" disky a nemožno na ne dať 15". Toto sa týka benzínoých verzií, neviem či je to tak aj u dieslov, pretože keď som kupoval ja diesle neboli ešte k mání takže neviem. -
"-- skrytý --" 07.11.06 16:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče
SEMPERIT je rakouská značka gum, které vycházejí v testech OAMTC vždy nejlépe. Zkuste hádat, proč? Můžete jen jednou!
K tomu dodávám, že už je to jenom značka, neboť sama fabrika dávno z důvodu nekvality svých výrobků zkrachovala!!!
Současně vím, proč gumy zn. Avon vycházejí v testech OAMTC nejhůře - ale to už bych opravdu prozrazoval až příliš... -
Pup 07.11.06 16:19
« Re: Re:
Jara: Jestli to jsou vážně Sottozero 91H, ne třeba Snowsport, tak to je ten váš servis zřejmě slušnej oddíl >:D >:D >:D
Nemáte někdo tip na slušně vypadající poklice na 16"??? Původně jsem tam měl něco, co se jmenovalo Mecador, ale naštěstí jsem jednu už na jaře při výměně kol přejel, tak jsem je všechny s úlevou vyhodil. Byly fakt hnusný. -
Pup 07.11.06 15:33
« Bez nadpisu
Docela dobrej přehled testů je tady:
[odkaz]
Koukám, že moje Pirelli Sottozero, za který jsem na jaře dal 3.455,- za kus (s DPH), jsou teď už k sehnání za 2.980,- což taky není zlá cena. V sobotu jsem přezul a musím zkonstatovat, že originální letní Toyo 16" jsou fakt velká sračka. To je snad poprvé, co mi na zimákách auto sedí líp než na letních. -
neregistrovaný: "New Owner" [213.210.164.XXX] 07.11.06 14:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče
Mám v hledáčku rovněž SEMPERITy tak to jsem rád, že jsou s nimi dobré zkušenosti. V nějakém testu Autobildu nebo rakouské OTMC vyšly dokonce jako jedny z nejlepších, takže asi do nich rovněž půjdu. A cena je fakt ve srovnání s osttními dobrá (ještě levnější jsem z těch snad kvalitních viděl Nokiany)
Jinak k těm 15´- doporučuji nezkoušet a radši pořídit rovnou 16´ - viz diskuze níže. -
"-- skrytý --" 07.11.06 12:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče
Sice jsem nepatrim >:D , ale plnej souhlas Jarou.Conti letni se mi na C-maxu dost rychle sjeli a zimni mam Semperit Sport Grip a jsem s nim i velmi spokojen.Stejne jako Jara jsem je na internetu sehnal za cca.2850kc,- v rozmeru 205/55 R16.Pomer cena a vykon je opravdu velice dobry.
Já auto kupoval asi v blbej době, protože údajně přecházeli pod jiného dovozce pro ČR.To je znát i na změně firemních www. stránek, kde zmizlo např. komplet příslušenství. Teď jsou stránky shodné jako u ostatních prodejců v Evropě, a zatímco před tím na dotaz někdo i odepsal, tak dneska jsou hluší a zřejmě komunikaci se zákazníkem zrušili. Jara