Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 23.11.06  12:13

« Re:

M5 rider: Mám stejné letní Toyo zázraky, nedávno jsem to p?ehazoval a ni?eho takového si nevšiml. Šacoval bych to na geometrii. Ber to pozitivn?, aspo? si po?ídíš n?jaké rozumné gumy na léto. Tyhle Toyo jsou fakt velká sra?ka, po p?ezutí na zimní Pirellky si op?t p?ipadám víc jako ?idi? než lodivod. Budu je muset n?jak urychlen? zni?it, jsou fakt špatný.
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.06  10:21

« Bez nadpisu

Ahoj všichni M p?tka?i,
    od léta pat?ím k majitel?m tohoto vozítka (diesel 105kW).
    Zatím spokojenost, ale te? p?i p?ezutí na zimní gumy jsem nev??il vlastním o?ím. Ob? p?ední pneu jsou na vnit?ní stran? sjeté tém?? na 1mm :shock: .
    Najeto 15.000km a nejsem žádný závodník, styl brzda-plyn a ?ezání zatá?ek jsou mi cizí (m?j pr?m?r na p?edchozím aut? - Octavia 81 kW je 60.000km na sadu - Barum, Matador, Continental). Je n?co špatn? na aut? - geometrie, nebo dává Mazda na nové auto takové Toyo s.a?ky >:-[] ?
    Jaká je vaše zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.06  08:53

« Re: ALU Disky

Ješt? dodám , že na M5 2,0 jsou standartn? montovány brzdi?e na 16" disky. Standa
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.06  08:48

V prodejn? Mazda jsem si p?i koupi vozu objednal zimní disky ALU ENZO-H, ktere jsou v úprav? pro zimní provoz za 2450,- za kus. Celé obutí i s gumami p?išlo na 18500,-K?. Na internetu se dají disky ENZO-H po?ídit levn?ji okolo 2000,-K?. Já mám v TP uvedeny pro zimní provoz 15" i 16" disky- záleží na provedení brzdi??. Standa
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  20:22

« Re: Re: Re: ALU Disky

MPH: No je pravda, že to samé jsem slyšel p?i objednávání asi 3x. Z?ejm? je akce, ze které maj solidní vývar, tak se tumlujou. Já se tam s nima znám, tak si to nedovolili.To bychj rad?ji asi koupil p?ímo u Mazdy cca 2000/ks. M?l bych strach, aby ty Al pasovaly. Za poslední dobu už jsem se napálil dostkrát. Jara.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  20:11

« Re: Re: ALU Disky

Jara: Jo i ta cena souhlasí, ale když došlo "na lámání chleba" tvrdí, že nejsou. Nabízejí ty Al za 2249,-/ks.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  20:05

P?esn? tyhle disky jsem objednal v Barumu a trvalo to sice asi 10dní, než dorazily, ale je to spíš otázka ochoty.Cena byla 1690K?/ks.Mám dojem , že objednávají p?ez Alcar. To vše cca p?ed m?sícem. Jara
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  19:44

« ALU Disky

Dobrý den.
    Tak jsem dnes cht?l koupit ocelové disky 6,5Jx16" 5/114,3/67 ET52,5 na zimu a zjistil, že nejsou k dostání a ani nebudou /prodejna Barum/. :-( Ale byl mi výhodn? nabídnut disk hliníkový ENZO-O. >:D
    Bohužel nevím jaké hliníkové disky jsou pro M5 použitelné, protože auto budu mít až v prosinci. Nerad bych koupil Al disk, který pak nebude uveden v techni?áku. D?ležitý bude ten údaj ET. Neví n?kdo jaké AL disky lze použít pro M5, 2.0MZR-CD Touring7 ? :?:
    D?kuji za odpov?di.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.06  08:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zápach v autě ??

To by me dokazalo *(prominte vsichni), ale kdyz znackovej servis rekne, ze asi to je dobre, nez by treba poptal centralu Mazdy nebo neco zkusil :!: :!: :!: :!: :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  19:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zápach v autě ??

Vše zkontrolováno jak tady v pneuservisu, tak přímo u prodejce. Jenom mi nesedí jedna věc. Levé kolo je naháněno přímo poloosou.Pravé protože je dál od převodovky, tak je od převodovky taková jako vodorovná hřídel v rovině a pak je kloub ajde to dolů do kola. Pokud auto zvednu za prahy, ramena se svěsí a ta vodorovná hřídel tam má axiální vůli cca 7mm. To se mi moc nelíbí, protože si myslím, že by to mělo držet proti posuvu v převodovce. No a tak nevím , zda průjezdem zatáčkou to tam nenaleze někam trochu dál. V servisu na to koukaj tak jak já a místo aby koukli na nové auto , které tam maj k dispozici a porovnali to , tak tvrdí, že je to asi tak dobře. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  19:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Zápach v autě ??

Jsem rád že to tak dopadlo.
    Moje M5 mi to taky už udělala právě při couvání, proto jsem čekal podobnou odpověď.. Od té doby couvám bez plynu jen na spojku a mám pokoj. Při jízdě vpřed se mi to nestalo asi díky nižšímu krouťáku a dávám při přeřazení meziplyn.
    Jara: co destičky? stabilizátor přední nápravy?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  18:41

« Re: Re: Re: Re: Zápach v autě ??

Slon72: Zahada se zápachem se vysvětlila. Byla to opravdu spojka. Protože mazda používá ekologické obložení pro spojku, proto je tento zápach odlišný od jinak známého pálení spojky.
    :idea:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.06  20:02

« Závada na M5 1.8i

Nesetkal jte se někdo s následným problémem?.Při cca 1500km v táhlé pravotočivé zatáčce začalo cosi bouchat na přední nápravě a tlouklo to až do volantu. Po vyjetí ze zatáčky to dělalo od 30km/hod pak i po rovině. Prvně jsem myslel, že mám buď bouli na kole, nebo že jsem píchnul. Nic jsem však nenašel. Vydal jsem se raději k domovu a postupně to dělalo při vyšší a vyšší rychlosti, až to zcela přestalo.Potom už to dělalo pouze pokud jsem projížděl delší levotočivou. Dokud to dělalo , tak jsem to zavezl do pneuservisu na hever, vše jsme prolezli a nic nenašli. Montér si s tím sjej a shledal divný tlukot také. Postupně se to srovnalo. Další den jsem navštívil servis, kam jsem byl shodou okolností objednán, ale nic nezjistili. Od té doby jsem najel 2500Km bez problémů. Dnes se to zopakovalo. Opět v pravotočivé zatáčce při vyřazené rychlosti. Opět se to téměř ztratilo. Je to znát pokud jedu po rovině a vyloženě dám ostrou levou. Jako když se válí napůl prázná pneu. Minule jsem tam měl letní orig. co tam byly, dneska jsem akorát přezouval na zimu a cestou domů mi to udělalo. Mám z toho děs, aby se to někde nekouslo a neskončil jsem ve strouze. Jara
  • 00 Reagovat !

foto

11.11.06  09:59

« Bez nadpisu

Měl by někdo zájem o Mazdu 5? Rok výroby 2006. Motor 2,3 benzin. Lehce havarované. Najeto 2650 mil. V případě zájmu zašlu fotky. Je možno prodat i jako opravené a přihlášená v ČR. Kontakt : chigo@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  18:31

« Re: Re: Re: Zápach v autě ??

Možná to je ten filtr, kdo ví. Dej vědět jak dopadl.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  18:21

« Re: Re: Zápach v autě ??

Auto už má najeto přes 30tisíc km. O couvání nemluvil.
    Jednou jsem s ním jel a spojka to nebude, protože vím jak spálená spojka zapáchá. Spíš jako by měl v autě někde pukavce. Říkal, že to nechá oveřit technikem v servisu, jsem zvědavý s čím přijdou (nejspíš nic nezjistí). Jediné co mě napadlo, jestli to nějak nesouvisí s tím spalováním sazí - DPF.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  17:57

« Re: Zápach v autě ??

Zdravím,
    Servis: Mazda5 2.0i model 06 nepíše nic,
    Ad zápach si myslím je od spojky, je-li to při přeřazení či prudké akceleraci stane se i u benzínu viz. test MAZDA6 MPS.
    Je-li vůz nový obložení si sedá a může i zapáchnout, nové diesly maj obrovský krouťák a tak není divu, že to sse spojkou trochu cukne.
    Stává se to i při couvání?
  • 00 Reagovat !

foto

09.11.06  16:46

« Zápach v autě ??

Zdravím,
    mám dotaz, zda se někdo z Vás nesetkal s tímto jevem u Mazdy 5/diesel/.
    Známému se někdy stane, pokud přišlápne plyn při jízdě do kopce nebo jiné větší zátěži motoru, tak se mu v autě objeví nějaký zápach.
    Ten se dá snad přirovnat k zápachu skažených vajíček. Jev není pravidelný, ale příjemný to moc není. Nesetkal se někdo s něčím takovým ?
    Ještě jsem se chtěl zeptat, zda Mazda sama ohlašuje (počítač), že je nutná servisní prohlídka ?
    Díky, za odpovědi.
  • 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 07.11.06  20:20

« Bez nadpisu

Slon72: Někdo víc, někdo míň jezdí na sněhu, ale není pravda že index není na nic. Známej si takhle koupil nižší index a guma mu na dálnici praskla, což při 180 km/h není zrovna med. Byl to Michelin, takže asi žádnej šmejd. Přečti si, jak je rychlostní index definován. Chce to trochu rezervu, i když T třeba stačí.
    Jara: Ceník příslušenství najdeš třeba tady:
    [odkaz]
    S tím importérem je to vážně legrace. Sebrali to Autopalace s tím, že si to bude Mazda dělat sama prostřednictvím německé nebo které pobočky, aby se prý zlepšila úroveň služeb. Tak budeme doufat, že to jsou jenom počáteční problémy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  19:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plecháče

Jaro pokud budeš chtít mám stažené jak ceníky tak příslušenství a není problém ti ho poslat, pokud mi na sz dáš mail.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…