Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "ALEX" [88.101.47.XXX] 05.01.07  20:49

« Re: Podivné zvuky na nápravě

Rád bych pomohll , ale mám diesel a tam je to řešeno jinak . Zdar .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  18:32

« Podivné zvuky na nápravě

Tak moje radost netrvala dlouho. Poloosa je sice nová, ale vůle je tam úplně stejná. Zřejmě nevyměnili ložisko v domku, nebo co. Prosím Vás všechny, kdo máte M5 1.8i, ozvěte se mi. Potřebuju něco porovnat, abych je mohl popohánět dál. To sem si teda koupil sr... Jara
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  12:15

« Podivné zvuky na nápravě.

Tak jsem byl dneska v servisu na výměně poloosy pravého kola. Nakonec jsem se dozvěděl, že včera ji také někomu měnili. Tak asi špatnej materiál, protože to mělo hroznou vůli. Tak kdo máte benzín, tak si to hlídejte. Nafta to má údajně jinak. Jara
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.07  22:35

« Odolnost plastů zadních světel

Dobrý den,
    jaké máte zkušenosti s plasty zadních světel ?
    Byl jsem dvakrát v myčce a zdají se být dost oškrábané od kartáčů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.07  15:18

« Re: Benzin nebo nefta.

Moc konkrétního jsi se nedozvěděl. Já to mám na firmu a dělal jsem vyúčtování za IV.Q a tak je mi jedno, co ukazuje počítač. Jsou to jednoduchý počty. Najeto za 3měsíce cca 5000km, z toho ježděni po městě cca 2/3 a zbytek mimo město. Styl jízdy normál /nejsem závodník/ a spotřeba 8,8l na 100km. Nechá se to vztáčečt, co tenhle 1.8i vyžaduje a jede to OK. Proti Feldě to bude kočár.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.06  19:00

« Bez nadpisu

Pani, dakujem za rady. Urcite mi to pomoze pri rozhodovani. Potom sa ozvem ako som sa rozhodol a ako som spokojny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.06  09:19

« Bez nadpisu

do M6 bych bez vahani bral 1,8. benzin je podle me zabavnejsi ikdyz si pri plnym plynu rekne o nejakou kapku benzinu navic. ALE... tohle je M5. takze bude i trosicku tezsi a bude se vic hodit kroutak kterej to potahne a s lepsi spotrebou to hovori pro naftaka. jak sem rekl. je to na tobe :)
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 30.12.06  00:41

« Re: 1,8 benzin versus 2.0 diesel (81kW)

Samozřejmě úplně nejlepší by bylo se s oběma motory svézt, což nevím jak moc je reálné, pokud je v Bosně opravdu dohromady jen pět autorizovaných dealerů Mazdy. Rozhodně do nich zkus zaprudit, ať se trochu snaží. Papírové údaje nemusí být vždy úplně vypovídající, není nad osobní zkušenost.
    Je to taky otázka priorit, jedna věc jsou náklady, druhá věc aby člověka bavilo s tím autem jezdit. Pokud v tom trávím podstatnou část svého vezdejšího času, mělo by mi to auto vyhovovat, i když to stojí nějaké koruny navíc. Ve srovnání s Felicií to bude výrazně dražší ježdění v každém případě, automobilismus je holt nákladný koníček.
    Na druhou stranu je fakt, že po přesednutí z Felicie to bude superluxusbrko ať vezmeš diesel nebo benzín.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "ALEX" [88.101.47.XXX] 29.12.06  16:50

« Re:

Přesně jak říká SKEJPA , jestli koupit benzín nebo diesel je opravdu jen na tobě ale rozhodně je to skvěle vyvedené auto .To každopádně !!!!! Zdar.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.06  11:10

« Bez nadpisu

diesel se na kratke vzdalenosti nevyplati. v bosne mas i levny benzin ktery hovori pro. vsak kdyz tomu nalozis benzin si opravdu veme vic... je to na tobe :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.06  22:19

« Re: Re: Re: Re: Re: 1,8 benzin versus 2.0 diesel (81kW)

Ja pracujem v Bosne a idem to kupit bez dane (export cena). Cennik si mozes pozriet [odkaz] a popis modelov [odkaz]
    Ta vybava sa da prelozit-domysliet.
    S tym dieselom si to musim este poriadne premysliet. Pre mna ako lajka to nie je jednoduche. Citam co sa da webe. Niekde pisu, ze MPV je najlepsie s dieslom, inde ze na kratsie vzdialenosti je to nevhodne, otazka navratnosti,...
    Momentalne mam Feliciu-benzin, takze trosku ina trieda >:D
    Inak dakujem za odpovede.
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 28.12.06  20:42

« Re: Re: Re: Re: 1,8 benzin versus 2.0 diesel (81kW)

Karnek: Můžeš jen pro info napsat, v jaké výbavě a za kolik to venku koupíš? Já mám diesel 105kW a spotřebu něco přes 7 litrů, dost toho najezdím po Praze. Pokud najedeš jen okolo 15 tisíc za rok, je rentabilita dieselu otázkou. Na druhou stranu, 1.8i asi nebude velká radost, když to kapánek naložíš.
    Nechci rozpoutávat obvyklou debatu benzin x diesel, ale dovolím si tvrdit, že tenhle diesel se Mazdě povedl.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "ALEX" [88.101.47.XXX] 28.12.06  19:59

« Re: Re: Re: 1,8 benzin versus 2.0 diesel (81kW)

Já mám diesel 143 koní , tedy ten silnější při mé jízdě , která je opravdu svižná mi to bere (ne podle počítače , ten kecá ) v průměru asi 6,8 l , ve městě 7,5 a mimo asi 5,5 l . ZDAR.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.06  18:48

« Re: Re: 1,8 benzin versus 2.0 diesel (81kW)

Ja tu Mazdu idem kupit v zahranici a tam je ta vybava a cenovy rozdiel iny ako u nas. Ja sa nevie rozhodnut, pretoze to chcem ako rodinne auto (do prace, po meste, nakupy, neaka ta dovolenka na juh,...) Mna v podstate zaujima aku mate realnu spotrebu v meste a mimo. (diesel a benzin).
    Inak dakujem za odpovede
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.12.06  18:39

« Bez nadpisu

jj jak sem psal jiz vedle. rozhodne bych bral 2,0 benzin... a jestli na te cene tolik zalezi tak bych bral i tu 1,8 benzin :D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.06  08:11

Pup má pravdu. Základná otázka teda pre teba je benzín alebo diesel.
    O výhodách- nevýhodách je možné viesť siahodlhé nikam nevodiace diskusie.
    U mna bolo rozhodnutie kupit si diesel jednoznačné - lebo som chcel mať tempomat >:D A z nepochopiteľných príčin ho beznzíňáky nemajú... Najazdím ale cez 40000 km / ročne - takže aj teoretická nižšia spotreba je snáď výhodná.
    Určitou nevýhodou je ale u diesla pri castých krátkych trasách - zanášanie zberača pevných častíc.... Ja osobne pri 20000 km som ale žiaden problém nemal.
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 27.12.06  21:55

karnek: Mám obavu, že diesel 81kW tady nikdo nemá a při stávajících cenách v ČR ani mít nebude. Rozdíl v ceně mezi dieselem 81kW ve výbavě Comfort a 105kW ve výbavě Touring je totiž směšných 30 tisíc Kč, přitom kromě motoru je tam dost další výbavy navíc. U většiny značek bys to dal jen za silnější motor, tady k tomu máš:
    - brzdový asistent
    - stabilizační systém
    - protiprokluz
    - mlhovky
    - zatmavená okna
    - 16" hliníková kola
    - automatická světla (to moc výhoda není)
    - automatické stěrače
    Takže asi jen blázen by ušetřil mizerných 4.5% ceny a koupil Comfort v dieselu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.12.06  15:58

« 1,8 benzin versus 2.0 diesel (81kW)

Zdravim,
    Idem kupit Mazdu 5. Uz sa na nu velmi tesim, ale mam jeden problem. Neviem sa rozhodnut ktory motor. 1,8 benzin alebo 2,0 Diesel (ten slabsi 81kW). V autach sa moc nevyznam. Nieco som si precital, ale chcem sa spytat Vas, ktory tie motory pouzivaju. Je ten diesel dost silny na to auto?
    Idem to kupit bez dane takze cenovy rozdiel v tych motoroch bude len 50.000Sk. Oplati sa to? Rocne nenajazdim viac ako 15000km
    Mozete mi napisat aku mate realnu spotrebu s tymito motormy.
    Dakujem za rady.
  • 00 Reagovat !

foto

26.12.06  12:27

« skoda 120

jak nastartuju skodu 120 bez klicu
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 25.12.06  22:36

« Re:

MPH: Řazení dej chvíli čas, mně osobně vyhovuje. Ze škodovek to můžu srovnat jenom se šestikvalty v Octavia II 2.0 TDi a 1.9 TDi 4x4 a nepřijde mi, že by v tom byl podstatný rozdíl. Naopak si živě pamatuju o dost větší sílu na spojce u té 4x4.
    Skutečný objem nádrže by mě taky zajímal, ale nemám morál to zkoušet vyjet do nuly. Nejvíc jsem natankoval tuším asi 53 litrů. Spotřeba na PP kecá, jak zde již bylo řečeno, takže dojezd na PP taky bude plus minus, respektive spíš na straně bezpečnosti, jak jsem se několikrát přesvědčil.
    50 litrů na 550 kilometrů je spotřeba přes 9 litrů, to je fakt dost, pokud jsi nejel hodně rychle. Já jezdím na tempomat pořád, jsem línej. Bufík samozřejmě něco sežere, ale rozhodně ne na dálnici, kde je odpadního tepla z motoru víc než dost. Spotřebu může ovlivnit spíš při častých studených startech při teplotách pod zmíněných 6 stupňů. Spotřeba bufíku je vidět i na ukazateli okamžité spotřeby, bere to víc a při sundání nohy z plynu tam není nula. Po pár kilometrech se ovšem vypne a spotřebu dále neovlivňuje.
    Za těch 16 tisíc dostaneš hodiny se třemi spínacími intervaly a možností manuálního zapnutí. Předpokládám, že se to musí taky nějak propojit na topení v autě, aby ho to umělo zapnout.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…