Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 11.03.07 21:50
« iPOD / USB konektor
Bol som v servise na vymenu zamkov posuvnych dveri (zvolavacia akcia) a mam nejake info priamo od technika (minuly tyzden mali skolenie ;-)
- to WEBASTO v Diesel motoroch skutocne je, na to aby sa stalo plne nezavislym kurenim je potrebne domontovat samostatne cerpadlo nafty, samostatny vyfuk a ovladanie, cele by sa to malo pohybovat okolo sumy 15.000
- mal by uz byt dostupny konektor pre pripojenie iPODu / USB zariadenia, predajca ale o tom este nemal ziadne info, takze ani neviem aka ta integracia je (ci je mozne prepinat skladby z volantu a podobne), kazdopadne to povazujem za super moznost (ak to nebude mat sialenu cenu)
- pokusal sa mi nastavit aj palubny pocitac a ukazovanie spotreby, mam to uz zdvihnute o 15% ale stale je to malo, riesil to priamo s importerom a riesenie neexistuje. Je tu moznost nastavit pocitacu iny priemer pneumatik, ktory by to mohol upravit, ale to sa obavaju, ze nebude dobre fungovat ABS a TCS, takze to som nechcel. Vyjadrenie hlavneho technika Mazdy bolo, ze to je iba informacna hodnota, takze ked to ukazuje o vyse pol litra menej (po 15% korekcii) je v podstate OK. To je super odpoved... Keby som mal cas chodit s autom do servisu, tak ich budem buzerovat a reklamovat kym to nespravia, lebo podla mojho nazoru to je dovod na reklamaciu. -
"-- skrytý --" 11.03.07 16:37
« Re: Re: Stěrače
Urcite pomuze ale necekej zazraky. Kdyz sme meli R scenic, byl vzdy zezadu jak prase... a to mel zasterky. M6 uz je na tom podstatne lepe :-) ale verim ze M5 to bude mit horsi. hold maji ti za tebou asi smulu :D
a ten mastny film na okne nam to nikdy nedelalo. -
"-- skrytý --" 11.03.07 15:29
« Re: Stěrače
Neudělá ten přípravek na sklo, takový mastný film ? Ten je pak docela nepříjemný, při jizdě v noci za deště.
Máte někdo na autě zadní zástěrky ? Pomohou, aby se tolik nešpinil zadek auta ? Jinak auták pěkně hazí vodu, Ti co jedou za mnou mají asi radost.
Nyní mám najeto 10.000 km, zatím bez závad.
----------------------------------------… /> Mazda5, 2.0MZR-CD, Touring7 -
"-- skrytý --" 10.03.07 22:15
« Re: Stěrače
Slon72, děkuji za typ, vyzkouším. Jinak před časem jsem si tu stěžoval na vůli poloosy na pravé straně. Už to "vyřešili". Vyměnil levou i pravou stranu a vůle byla stejně 3,5mm a cvakalo to vesele dál. Měli tam na opravu M5 1.8i , která měla najeto 38000km a tam byla vůle 6,5mm, tak se divím, že to ještě někomu neupadlo. U mé 1.8 to vyřešili dost svérázně. Drážkovanou hřídel namazali lepidlem a do HK to zalepili. Tak čekám co upadne jinýho. Lepidlo ale drží a je po cvakání. Jara -
"-- skrytý --" 10.03.07 10:15
« Stěrače
To Jara:
mám dojem, že před časem jsi si stěžoval, že osřikovače nejdou dobře nastavit. Mám možná řešení.
Koupil jsem Sheron Rain off a voda se na čelním ani bočních oknech nedží a i stěrače setřou lépe. Chce to jen ostřikovače naplnit čistou vodou. -
"-- skrytý --" 28.02.07 13:16
skejpa: nesolil bych, kdyby byla jiná možnost. Jednak je auto v záruce a problémů už jsem měl dost a třeba na škodovku je taky za 2500K, ale na tohle je nejlevnější co jsem našel asi 6500K + 3500K el.instalace + práce a to vše s možnými problémy se zárukou. Jara -
Pup 28.02.07 10:04
« Re: Závěsné zařízení.
Třeba já mám kouli, je to originál pevná koule od Mazdy, kód CC29V3720, cena komplet s montáží asi 16.500,- Kč. Je to pekelná drahota, na Premacy to bylo taky pěkně drahý. Se sundávací koulí to stojí dokonce přes 20 tisíc. Žádná díra do nárazníku se nedělá. je to vyvedený ven pod ním. Mám obavu, že bude trochu problém sehnat neoriginál, protože mimo jiné se vyměňuje plastový díl pod nárazníkem, ve kterém je zadní mlhovka. Ta totiž přesně překáží v místě pro kouli, takže tam dávají díl, který má světla dvě symetricky a uprostřed je vybrání pro kouli. Myslím, že nějaká fotka byla v prospektu k příslušenství, který byl i v PDF někde na internetu. Případně mi dej nějaký spojení, vyfotím to a pošlu. -
neregistrovaný: "zuko" [87.197.99.XXX] 22.02.07 10:46
baterku mam vymenenu....islo to celkom lahko....ano robi mi to presne to iste a moc sa mi to nepaci.....vobec neviem co to moze byt.....niekedy na buduci mesiac pojdem do mazdy..streknut si dvere lebo mi ich nejaky dobry clovek poskriabal klucom tak sa ich na to opytam..a neodidem skor...pokial nenajdu pricinu -
"-- skrytý --" 22.02.07 09:02
Hurá, to samé dělá i mně hlavně při rychlosti kolem 60km/hod. Nejsem sám.
Teď vážně: rádio na 4 to spolehlivě přehluší, v servisu zkusili podívat se za rádio, ale nic nenašli. Dělá mi to např. při jízdě z kopce při zařazené rychlosti, pokud vyřadím je to pryč. Máš to stejné?
Výměna baterek ti zabere 2 minuty, hlavně to nedělej silou! Jde to hladce. -
neregistrovaný: "zuko" [213.151.217.XXX] 21.02.07 21:57
dakujem......zajtra uz aj menim baterku v karte.........a potom Ti napisem ci to bolo v tom.......zatial dakujem:-))).....a este by som sa Ta chcel spytat.....ked preradujem rychlosti z motorovej casti auta mi vychadzaju nejeke zvuky.....alebo sa mi to stava aj ked podradim a idem na na nizsej rychlosti tak mi tam nieco rezonuje..... -
neregistrovaný: "pro zuka" [88.103.181.XXX] 20.02.07 16:10
Zdravím všechny, Zuko asi jsem přušel naproblém sae startem. Po vypnutí motoru mi začal blikat key(zelená kontrolka na otáčkoměru )= vybitá baterie karty. Po výměně jsou starty o hodně jednodušší. Vyměnil jsem obě karty, protože se rozhosly rozblikat kontrolku současně. -
"-- skrytý --" 12.02.07 14:19
« Re: Re: Re:
Ano mam Active 7 s Dunlopami. Dokonca som mal prieraz predneho kolesa (nabehol som na obrubnik) takze mi opravovali gumu a uz vtedy bol zjazdena, takze mi ju prehodil na zadne koleso a dopredu dal zo zadnej strany (obe na vodicovej strane). Ked som daval zimne gumy, tak som zistil ze zjazdne su obe.
Ciastocne som to ale pripisoval aj tej buracke, takze som dal znova spravit geometriu (vraj to bolo o kusok posunute). Spolujazdcova strana auta taky problem nemala a zda sa ze ani zimne gumy zatial nie su ziadno zvnutra zjazdene.
Este co sa tyka postreby, na 90% som tankoval na Esso, dnes som skusil OMV, takze uvidim ci to nieco zmeni (rozumej realne sa znizi spotreba). Pretoze v poslednej dobe som mal stale 7.4 - 7.5 realnu spotrebu, co sa mi uz zda dost. Ale je mozne, ze je to aj zimnymi gumami.
Voda na auta za mnou? zajímá to náklaďáky?
to jeff: ten konektor je zajímavý, zeptám se nha to též