Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 29.03.07 21:40
« Re: Re: GPS
karnek: Já používám už 3 roky Garmina a ač maj zpracovaný mapy poměrně slušně a nová verze nových států EU je o poznání lepší, tak je to tak zabezpečený, že ač jsem to ofic. koupil, byl problém to rozhejbat. Myslím, že tak to má většina tvůrců map. Jedině prodejce musí dát radu , co to je vůbec za system. To má zřejmě CD a z toho si to mapy natahuje, ne? Každopádně pokud to nedá prodejce, těžko někde pochodíš. Jara -
"-- skrytý --" 19.03.07 11:28
« Plašidlo
Kolegovi něco překousalo kabely v motoru M5, ráno vesele vyjel na dálnici a najednou kouká půlka palubovky svití červeně a motor netáhne.
Následně byl odtažen do servisu, kde provedli regeneraci DPF a sletovali káble. Celý den měl o zábavu postaráno. Teď si pořídil nějaký ultrazvukový plašidlo (asi za 700,-). Je aktivní pouze při vypnutém motoru, vydává to přerušovaný zvuk, ten zvuk je slyšet i lidským uchem. Uvidíme zda to hlodavce a jinou havěť odradí. ;-) Pes prý kolem auta běhá a nějak mu to nevadí. :?: -
"-- skrytý --" 19.03.07 10:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Letní kola
Tedy ještě že mám 2.0, musím klepnout no problem!!
Letní Dunlopy 17"205/50 jsou tak tichounké, že je to po zimních jak vznášedlo >:D
V motoru mám zatím vše o.k., osy asi též protože nic neslyším.
Jeden poznatek: parkuji venku a tak mi do motoru lezly kočky a kuna, není nad vůni kočičí moči po ránu.
Řešení:
1. psí chlupy= >:-[] nepomohlo >:-[]
2. postřik proti kočkám ze zverimexu= >:-[] nepomohlo >:-[]
3. Conrad.cz (elektro)-ultrazvuková plašička= >:-[] >:D už tam nic neleze a motor mi voní >:-[] :D -
"-- skrytý --" 18.03.07 22:17
« Re: Re: Re: Re: Letní kola
dvoraks: To chování u TOYA potvzuji. Místy mi to připadá, že to má snahu někam plavat. Hodnotil jsem spíše hlučnost. U zimáku SEMP. to bylo OK, pokud v autě seděli 4 dospělý. TOYA jdou naopak při naložení hlučněji. Jinak s těma polosama je to zajímavý. Navštívil jsem dalšího prodejce a nechal si otevřít motor. Při pohledu zepředu se nechá ruka protáhnout na levou polosu /pohled zepředu/, nebo přesněji za HK kloub a vzít za něj. Cvakalo to ůplně stejně, jako u mé M5 1.8i. Prodejce koukal jak zmatenej. Auto musí stát na rovině, nesmí být zabržděno, jinak je vůle neznatelná. Běžně tam ale je 3,5mm a víc podle najetých km.Buďte rádi, že to neslyšíte. Já už bych si to znovu nekoupil. Jinak spotřeba teď vidím je úzce odvozená od délky jízd. Jak se oteplilo, tak to leze rychle dolu. Jezdím stále pojížďky okolo 5km a tam jede pořád sytič. Garážuji v garáži cca 7st. a ráno po natočení a ujetí cca 3km jde stále sytič, ač už je rafička teploty zvednutá z dorazu. No a stačí po ohřátí přestávka 1hodina a opět to jede na sytič. Stačí zastavit a kouknout na otáčkoměr, točí to stále 1000ot, a až za dost dlouho to spadne na cca 700-800ot. Jara -
"-- skrytý --" 18.03.07 09:15
« Re: Re: Re: Letní kola
Taky jsem přezul na letní obutí z Barum Polaris2 na TOYA ve stejných šířkách - pár poznatků : na zimních gumách jsem najel asi 6500km a gumy jsou pravidelně opotřebovány a byl jsem s nimi spokojen, auto poslouchalo a hlučnost byla přijatelná. Ale letní TOYA jsou nějaké divné, při projetí zatáček nejdou za volantem, jakoby zpožděně a jejich hlučnost při rychlostech nad 90km/h je vyšší, vydávají takový pisklavější zvuk. Budu si muset zvyknout a po opotřebování koupit něco lepšího, pak si nechám poradit. Ještě pro Jara, taky jsem zkouknul ty poloosy, ale žádnou vůli jsem neobjevil, spotřeba se pohybuje mezi 7,7 - 8,0 a komunikuje s PP. Jinak po ujetí 7 000Km jsem spokojen, auto funguje jak má, už jsem vyzkušel i klimatizaci v taplejšich dnech, zkrátka super. Standa -
"-- skrytý --" 16.03.07 18:55
« Re: Re: Letní kola
MPH: Já přezul ze Semperitek na TOYA a je to nebe a dudy. Semp. ve 195 šířce na oplu šel líp, než jakékoli letní pneu. Tady v tý 205 je ten semp. docela hrůza. Nebo jestli je to plecháčema ráfkama, těžko říct. Každopádně TOYA je oproti tomu zázrak. Jara -
"-- skrytý --" 15.03.07 17:08
« Letní kola
Tak jsem dnes přezul ma letní obutí. Pánové to je radost pro uši a ta potěcha z jízdy, prostě paráda!!! ;-) foto na moje.auto.cz
pup: nejhorší je, že ty zimní sajrajty při teplotě nad 0 dělaj takový film, takže jak to tak vypadá toto odzkouším až další zimu a >:D samoa že tám nedám jen vodu >:D -
Pup 14.03.07 08:42
« Re: iPOD konektor
Hmmm, takže jak jsem říkal. Cenová bomba a ještě naprosto neuniverzální řešení, omezený pouze na jeden výrobek, ke všemu opět předraženej. Já iPOD mám, ale jenom proto, že jsem ho dostal.
Kua, tak jsem ráno zase dostal šutrem. Rok starý auto a čelní sklo pomalu v *. To je všechno vod těch hovad se zasranejma náklaďákama, chtěl bych někdy vidět, jak takový prase policajt nepustí na silnici. -
"-- skrytý --" 13.03.07 22:00
« iPOD konektor
Tak mam zistenu cenu na ten iPOD konektor - 5600 Sk a to predpokladam este dalsich 1000 Sk za montaz, takze som to odmietol (iPOD aj tak nemam a zatial si vystacim s radion ;-)
Rozdiel medzi iPOD konektorom a USB je dost zasadny. Ak sa jedna o iPOD pripojenie tak ten sa pripaja cez specialny iPOD konektor, ktory zabezpecuje aj jeho ovladanie z volantu (preskocenie skladby...).
Ak by sa jednalo o USB konektor, tak by to pravdepodobne vedelo precitat obsah flash pamate a to prehrat, cize modul by musel obsahovat aj MP3 prehravac.
Ale vraj sa jedna o iPOD konektor. Apple ako vyrobca iPODov ma zmluvu s Ford/Mazda/nejakymi dalsimi spolocnostami na integraciu iPODu do aut.
Ten iPOD konektor stoji v US 129.95:
Pup 12.03.07 22:22
MPH: Zástěrky mám vepředu i vzadu, těm za mnou možná trochu pomohou, ale na špinění zadku vliv asi nemají. To je problém prakticky všech aut se svislou zadní stěnou, MPV i kombíků.
jeeff: Webasto je pořešený, najdeš to někde v tomto threadu včetně cen, které jsem dostal od prodejce. Jsou v zásadě dvě možnosti, časový spínač a dálkové ovládání. Oboje dost drahý :-(
slon72: V zimě blbě použitelný lejt do ostřikovačů jen vodu. Myslím běžnou zimu s teplotami pod nulou, ne tu letošní :-)
Možnost připojení externího MP3 playeru by mě taky zajímala, ale jak znám Mazdu, bude to zase cenová bomba. Moc nerozumím specifikaci iPOD/USB, to jsou dvě dost odlišný věci. Pokud by to byl iPOD, bylo by asi logický připojit ho přes sluchátkovej výstup. USB zařízením je nejspíš myšlena paměť (flashdisk), v tom případě ovšem potřebuju, aby rádio umělo přehrávat MP3. Konkrétně iPOD nefunguje jako USB flash, na který nakopíruju MP3 soubory a ty pak přehrávám, sype se to tam přes iTunes. -
"-- skrytý --" 11.03.07 21:50
« iPOD / USB konektor
Bol som v servise na vymenu zamkov posuvnych dveri (zvolavacia akcia) a mam nejake info priamo od technika (minuly tyzden mali skolenie ;-)
- to WEBASTO v Diesel motoroch skutocne je, na to aby sa stalo plne nezavislym kurenim je potrebne domontovat samostatne cerpadlo nafty, samostatny vyfuk a ovladanie, cele by sa to malo pohybovat okolo sumy 15.000
- mal by uz byt dostupny konektor pre pripojenie iPODu / USB zariadenia, predajca ale o tom este nemal ziadne info, takze ani neviem aka ta integracia je (ci je mozne prepinat skladby z volantu a podobne), kazdopadne to povazujem za super moznost (ak to nebude mat sialenu cenu)
- pokusal sa mi nastavit aj palubny pocitac a ukazovanie spotreby, mam to uz zdvihnute o 15% ale stale je to malo, riesil to priamo s importerom a riesenie neexistuje. Je tu moznost nastavit pocitacu iny priemer pneumatik, ktory by to mohol upravit, ale to sa obavaju, ze nebude dobre fungovat ABS a TCS, takze to som nechcel. Vyjadrenie hlavneho technika Mazdy bolo, ze to je iba informacna hodnota, takze ked to ukazuje o vyse pol litra menej (po 15% korekcii) je v podstate OK. To je super odpoved... Keby som mal cas chodit s autom do servisu, tak ich budem buzerovat a reklamovat kym to nespravia, lebo podla mojho nazoru to je dovod na reklamaciu. -
"-- skrytý --" 11.03.07 16:37
« Re: Re: Stěrače
Urcite pomuze ale necekej zazraky. Kdyz sme meli R scenic, byl vzdy zezadu jak prase... a to mel zasterky. M6 uz je na tom podstatne lepe :-) ale verim ze M5 to bude mit horsi. hold maji ti za tebou asi smulu :D
a ten mastny film na okne nam to nikdy nedelalo.