Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.07  10:17

« Re: spotreba-klima

Tak tu spojku bych neřešil, protože v US už klimu používají nějaké roky a to má snad každý vychytané.
    Sorry Pupe, nebylo to všeobecné ,ale DPF asi není to ideální co diesel potřebuje. Já ho ani nemohu mít vzhledem k charakteru užívání ( 15 km tam , 8 hod. nic a 15 km zpět - mimo dálnici)

Jara: jak jsi to vyřešil???
    hádám ,že vnitřní okruh vypneš ručně :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.07  21:20

« Re: spotreba-klima

Jo pomohla, ale přešel jsem na něco jinýho. Poslední dobou zjišťuju, že v režimu ECo v intervalech cca 15s zapíná a vypíná spojka klimatizace. Po dálnici je to dost znát, jako by auto na př. při předjíždění ztratilo výkon a navíc co asi vydrží ta spojka. kterou to takhle cyklicky trápí. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 09.07.07  20:32

« Re: spotreba

Hele doktore, nemusíš hned spěchat se svojí polívčičkou >:D >:D >:D

Mandel je jedinej, kdo reportuje tak vysokou spotřebu. Podle mně tam má nějakej úblb, jestli není problém třeba s tím úžasným ekologickým vynálezem jménem DPF. Já si naopak ten motor nemůžu vynachválit, spotřeba je s ohledem na výkony slušná, jede to pěkně a je to tichý. Pyšní majitelé chrochtomotorů TDI PD v koncernových zázracích při srovnání poněkud znejistí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.07  14:52

Zdravím všechny.
    Týden jsem vodil Majdu po Itálii a ve 4 lidech kufr po střechu + box : 9,1 l/100km (2400 km) prům. rychl dle PP 103 km/hod.Teplota v IT cca 34 st.C
    Jinak po městě 9.5 - 10.5 l/100 (klima pořád na AUTO)
    Najeto 37500 km
    Takže jak tak vidím ty spotřeby D motorů, kde je dražší servis a na 120t.km rozvody nabívám dojmu, že jsem s benzínem neprohloupil.

To jara: pomohla ta rada na klimu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.07  19:05

Mám rovněž diesla 105kW, mám najeto asi 18 tis. km a můžu potvrdit co psal Pup. Přes zimu jsem měl průměr okolo 7l/100km a teď asi díky klimatizaci mám průměr asi 7,5 l/100 km (i když počítač svéhlavě stále ukazuje průmer 6 :-), ale to bylo už diskutováno níže), když kombinace město/notmalni silnice/dálnice je asi rovnomerna a zvlaste na dalnici to zas moc nebrzdim. Rovnez mi trochu zacina povrzovat sedačka řidiče - co s tím??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.07.07  21:44

Tak na naftu je opravdu bomba.Nějak jsem to přehlédl. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 01.07.07  20:14

Co píšete je pěkný, ale Mandel má diesela. Já mám stejnýho, ale za devět litrů jsem jel snad jenom s plným autem, kolama na střeše a devět metrů dlouhým přívěsem. Jinak průměr cca 7,5 s dost velkým dílem ježdění po městě, které dle mojí zkušenosti spotřebu zvedá. Naproti tomu mimo město a dálnice jsou dobrý. Například tento týden Praha-Uherský Brod a zpět, celkem cca 600 km, spotřeba 7,4. Z toho cca 2/3 po dálnici tachometrových 150 km/h na tempomat, 1/3 po normální silnici do 120 km/h s dost častým předjížděním na plný plyn. Rozhodně bych neřekl, že jsem jel pomalu, spíš naopak.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.07.07  18:17

« spotreba

ja mam tiez 2.0i...105kw, ked idem predpisovo vychádza to okolo7.8l ale ked mam tazku nohu okolo 9-10l, ale to uz je jazda drsna. otec ma RX8..ten ma okolo 15l takže ja som este spokojný.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.07.07  17:56

« Re: Mazda 5

Mám 1.8i, nejeto 17000km a potvrzuji totéž. Najeto pomět tak jedna pětina po městě a zbytek mimo město-delší cesty, jezdím hodně klidně a spotřeba 8,3l. To ježdění na krátko hrozně spotřebu ovlivní, protože to jede pořád na sytič. Venku je 20st. a ono to jede 3km na sytič. Jinak dneska jsem jel cca 300km Rakouskem , bez nějakých měst a s klimatizací jsem se dostal na 7,9l. U stejného objemu u OPLA jsem byl bez problému na 7l. Váha byla totéž a výkon o něco vyšší. Jarda
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.06.07  09:30

« Mazda 5

Před necelými třemi měsíci jsem se stal majitelem vozu Mazda 5 Active 2.O MZR-CD 105kW. Je to super auto. Mám najeto 11OOO km a jediné co mne trápí je spotřeba. Ta se pohybuje kolem 9 litů na 100km a stačí to ještě trochu přišlápnout a je tam skoro desítka. Ujedu tak 550 km a rozsvítí se kontrolka a jdu tankovat. Je to čerstý, na dálku kolen 300 km si vzala lehce přes sedm litrů ale jel jsem vyloženě předpisově. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.07  15:04

« Re: Klimatizace M5

Vyzkouším a podám zprávu. Musím počkat až bude zase sluníčko. Děkuju za radu. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.07  08:36

« Re: Klimatizace M5

Zdravím
    Pokud se nastaví vnitřní teplota oproti vnější o více než 3 st.C směrem dolů automaticky se zapne vnitřní okruh do doby než ochladí vnitřek auta a stálo-li předtím auto na sluníčku má klima co dělat. Vnitřní okruh se dá po cca 10 min elegantně vypnout krátkodobým pootočením voliče vnitřní teploty na vel vnější teploty a poté okamžitě o cca 4st méně než je vnější ( kvůli zdraví) a už jedeš na vnější vzduch. Doporučuji zkusit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.07  22:24

« Klimatizace M5

Jak Vám chodí v těchto dnech klima. Já pokud to dám na auto, nastavím 23st., tak mi včera klima šla celou cestu /170km/ neustále na vnitřní cyrkualci a nestíhala.Na ECO vůbec nepřešla. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.07  20:36

« Re: Sedačka řidiče M5

Pup: Požadavek byl - odstranit pískání bezp. pásu na sedadle spolujezdce. Výsledek je, že to nepíská /jen svítí na palubovce/ při nezaplém pásu na sedadle řidiče, což je taky dobrý, ale ne to co jsem chtěl. Takže když to zvladli na sedadle řidiče, tak to určitě půjde i na sedadle spolujezdce. Říkali něco o připojení auta na diagnostiku, bla bla .... a zmena je prý bez problémů vratná. Napočítali se za to necelé 200.-
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 06.06.07  13:21

Najeto skoro 44 tis. km, problém se sedačkou řidiče žádný. Nějaké zvuky se na hrbech ozývají od zadních dveří, asi to samé jako pár příspěvků zpátky. Nic zásadního, zatím jsem to neřešil.

MPH: co ti udělali s tím pískáním pásů, odpojili to úplně, nebo to jenom nepíská? Leze mi to na nervy pekelně, šel bych do toho taky. Prozatím to, pokud popojíždím sám, řeším zapnutím pásu spolujezdce k řidiči.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.07  10:42

Zdravím,
    mám najeto 34000.
    Toto mne zatím nijak nepotkalo: vážím cca 82 kg.
    Jsem již po 2. servisce: olej,filtr klimatizace, filtr motoru (vzduch),čištění klimy,prohlídka - to vše za 7600,-

Mám pouze nové čidlo měření vnější teploty, staré dostalo nějakou nemoc a uhynulo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.07  12:31

« Sedačka řidiče M5

Sedačka řidiče vrže jako staré kanape. Řešil někdo tento problém ? :no:

V současné době mám najeto 21000km, bez závad.
    Pro zajímavost, olej během provozu vystoupal do poloviny mezi F a X značku.

Auto je po první servisní prohlídce.
    Cena prohlídky 11.000,- Kč. Navíc dělána geometrie, vyvážení kol, odpojení čidla/pískání/ bezp. pásu, drobná oprava laku.

-----------------------
    M5, 2.0 MZR-CD Touring7
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  22:02

« Re: Manuál

Manuál je paráda. Jenom škoda, žetam není rozkresleno zapojení předních světel. Chtěl jsem předělat tu hrůzu, co mi tam namontovali při koupi jako dení svícení. Bohužel je tam něco trošku jinak, než u jiných aut. Pokud by jste někdo měl nějaké schéma dejte vědět. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  18:51

Stačí na můj mail poslat tvůj. Je to servisní manuál v pdf a dám ti ho na úschovnu.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  11:26

Měl bych zájem, ale bohužel nevím co je to SZ (omlouvám se za svojí neznalost)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…