Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.07  15:04

« Re: spotreba

Zdravím,
    o DPF jsem četl a dostal info od prodejce v tom smyslu, že potřebuje zahřát nad 600 st.C což se při provozu ve městě prý moc nepovede a proto je nutno minimálně 1* do měsíce projet po dálnici, kde se DPF tolik neplní, aby došlo k vypálení a regeneraci. K tomu to tam přivádí tu naftu, která se pak nesmyslně vrací do motorového oleje. Takže kdo nevyjede na dálnici má plno oleje s naftou a plný filtr a regene probíhá na servisu. tolik to co jsem pochytil.

Už mám to udělátko z US nainstalované a M5 trošku víc ožila i zvuk motoru je nyní tišší. O spotřebě je brzy referovat, ale nějaký ten HP navíc je tam znát, protože plyn stačí jen lechtat.
    Uvidíme, čeká mne teď 1000km tak pak podám info o spotřebě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.07  14:02

Mne je jasne, ze DPF sa spusta cyklicky, preto je niekedy na rovnakom useku spotreba normalna (rozumej cca 6 litrov) a niekedy 9 litrov (pricom rychlost je v podstate identicka, jazdim s tempomatom).

Ako ale aj pises, mera sa vyska naplnenia DPF, takze teoreticky (aspon som si to myslel) ked ide auto na vyssie otacky tak by sa filter nemal tak rychlo spinit. Aspon predpokladam, ze najviac sajrajtu sa tam dostane pri studenom motore a pri prudkom zrychleni. Predpokladal som, ze pri vyssich otackach maju sadze ktore sa v DPF zachytavaju vyssiu teplotu a tym sa viac vypalia sami od seba a tym padom sa regeneracia DPF spusti neskor.

Mam kontakt na jedneho solidneho technika v Mazde, takze skusim zistit ci je novy SW, pripadne ci sa to da nejako nastavit. Inak mne uz novy SW do auta raz davali (po buracke ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.07  21:36

« Spotřeba

Mam spotřebu 6,8l. Diesel 105kW. Na nemeckem foru si vsichni stezuji na spotebu M5. Spotreba je urcite ovlivnena DPF. Take jsem se tam docetl, ze v servisu nabidly zakaznikum (Německo- BRD,Rakousko), kteri maji s DPF problemy novy software. Dle informací nějakého technika z Mazdy BRD, prý Japonci na řešení problému pracují a nový soft má být instalován automaticky při pravidelném servisu. Zeptal jsem se pro zajimavost ve svem servisu v Cechach a o ničem nevědeli /ani mě to nepřekvapilo/. Někdo se tam také zmínil, že od začátku roku 2007 je v autě nová DSC jednotka, prý ji vymění ve starších autech jen pokud se zakazník o problém s DSC zajímá.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 25.07.07  19:20

Myslím, že vypalování DPF probíhá cyklicky, nikoli kontinuálně, tudíž jízda na vysoké otáčky je zbytečná. Vypalování probíhá v nějakým speciálním režimu, kdy se mění čas a dávkování vstřiku. Tento režim se spouští podle úrovně naplnění filtru, tudíž prodloužení intervalů bude asi těžko možné. To jsem aspoň slyšel já, a pokud je to pravda, je celkem zbytečný se snažit přizpůsobovat styl jízdy.

Regeneraci filtru mi dělali taky, trvá to déle, myslím asi 40 minut. Zacpal jsem ho týdenním popojížděním po letišti na jedničku a dvojku. Problém je v tom, že jakmile se rozsvítí kontrolka DPF, je potřeba OKAMŽITĚ to jít projet. Po pár dalších kilometrech šnečí jízdy totiž začne blikat, motor se přepne do režimu sníženého výkonu a musí to do servisu. Kromě prvního případu, kdy jsem skončil v servisu, se mi kontrolka rozsvítila pouze jednou, opět při popojíždění po letišti. Po zkušenostech jsem to projel, zhaslo to asi po 5 km. Jedná se ale o extrém, při běžným provozu (jezdím po Praze, dost často se posunuju) se to nestane.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.07  17:34

Ja mam dlhodobu spotrebu (22 tankovani do plna - pisem si do Excelu, kedze pocitac pise blbosti) 7,2. Mam tiez diesel 105Kw. Moja typicka cesta je 25km dialnica do prace, 8 hodin nic, 25 km dialnica domov ;-)

Myslim ze spotrebu zvysuje ten sprosty DPF, niekedy to vidno na pocitaci, ze znicoho nic sa zvysi spotreba aj o 2 litre. Kedze jazdim v podstate denne rovnaku trasu je to lahko pozorovatelne. Skusil som zmenit strategiu a DPF pomahat tym, ze nejazdim na nizkych otackach (cize pod 3000 otacok nepreradujem), co pri nejakej 130km/h na 5 robi okolo 2800 otacok. Filter by sa tymto mal sam vypalovat. Prakticky ale nemozem potvrdit, ze by to nejako pomohlo, spotreba stale rovnaka ;-)

Uvazujem o tom, ze ked pojdem na prehliadku po 40.000 (teraz mam nejakych 33) skusim ukecat technika, aby zvysil interval vypalovania DPF. Myslite ze to bude mozne?

Inak zo servisu mam info, ze uz mali 3 auta pri ktorych museli robit regeneraciu DPF (=pripoja na pocitac a ten drzi 15 minut vysoke otacky motora aby sa to vypalilo). Mne sa to este nikdy nestalo a to byvam dost casto v zapche na dialnici.
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 24.07.07  16:05

« Re: První garančka

Moje zkušenost je taková, že Spořilov je asi nejhorší, Butovice lepší, ještě lepší Zeman na Poděbradský, myslím jako servis. Co se týče prodeje, je to zase u Zemana zoufalství. Snažil jsem se tam koupit už dvě auta, ani jednou se to nepovedlo. Nakonec jsem se, naprostou náhodou přes automodul.cz dostal do Příbrami a zatím spokojenost. Tak si držím palec, ať jim to vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.07  14:35

Jo jo já to spletl, je to Auto Palace v Butovicích - douf. že jsou lepší než na Spořilově...
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 24.07.07  13:43

Já jsem platil nějakých 8.500,- s DPH za první garančku plus drobnou opravu nárazníku. Co se týče Auto Zeman, servis myslím docela ujde. Počkej, teď koukám Butovice, já znám Zemana na Poděbradský, v Butovicích jsem jezdil do Auto Palace.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.07  09:05

« První garančka

Nazdárek, chtěl bych se zeptat kolegů s více najetými kilometry kolik cca stojí běžná první garančka po 20.000 Km, a to u diesla. Jelikož mě na autíku nic moc netrápí (akorát mi někdy nejde zařadit dvojka a při řazení na 5 to vydává podivný kovový zvuk - nemá to také někdo? - možná je to instalací Medvěd bloku) tak by mělo jít pouze o standardní prohlídku. Jsem objednán v Auto Zeman Nové Butovice - nemá někdo zkušenosti s tímto servisem, do Příbrami jsem se nějak nevešel termínově, jinak jsem na ni slyšel samou chválu. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.07  14:36

« Re: Značení na dálkovém ovládání

To neznám, kartu skoro nemačkám a ovládání na dveřích funguje na 1.Jen uvažuji o aktivaci plně automat. zamykání
    Jo Pupe je to pech, ale i bez toho bje to super kára.
    Kdo ti polechtal zadek?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.07  14:36

« Re: Značení na dálkovém ovládání

• « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 23.07.07  12:17

« Re: Nové modely/ceny

Ten tempomat je fakt škoda, je to supr věc pro pohodu a je návykovej. Proč ho nemůžou dát do benzínovejch modelů nechápu.

Značení na DO se mi nesmazalo a nemá ani snahu, asi s ním líp zacházím :-)

Jinak pro info, výměna zadního nárazníku včetně výztuhy je bratru za 21.000,- s DPH. Musím opět pochválit servis Autoprofi Příbram, udělali to dobře, i barva sedí. Brzy budu referovat o výměně předního skla, protože prasklina utrpěná v zimě se v noci ze soboty na neděli rozjela asi na 30 cm.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.07  21:38

« Značení na dálkovém ovládání

Také už se Vám na M5 smazalo značení na dálkovém "odemknout a zamknout"? Já to měl u předešlého auta obráceně a teď pokaždý vzpomínám jak to má být a raději beru zadveře. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.07  08:50

« Re: Nové modely/ceny

Tempo u benzínu Mazda nemá. Je jen u ropy.
    Za 50 USD ta zkouška stojí.
    Jo nové ceny a výbavy trochu poskočily.
    To Jara: jedu v pondělí do Plzně tak se zeptám majitele a pak dám vědět na mail. Platí ten starý?
  • 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 10.07.07  21:46

« Nové modely/ceny

Slon72: Přečetl jsem tvoji recenzi na moje.auto.cz, koukám na fotky a divím se - Active 2.0i nemá tempomat??? Já mám jenom Touring, ale tempomat jest.

Chtěl jsem si to ověřit v ceníku a zjistil jsem, že byly zásadně upraveny modely i ceny, bohužel k horšímu. Například namísto Touringu MZR-CD 105kW se základní cenou 690 tisíc (můj vágen) je nyní GT 7m se základní cenou 770 tisíc. Za těch 80 litrů jsou v tom navíc xenony, CD přehrávač + dva repráky a nějaký úžasný "superzamykání".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.07  21:27

« spotreba

slon72:::::no znie to dost zaujimavo.....ak budes mat nejake skusenosti tak daj urcite vediet
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 10.07.07  21:14

« Re: spotreba-klima

Slon72: Hehe, musel jsem tě trochu podráždit, jak jsi vyskočil na diesely. Co se týče ekonomiky, automobilismus je holt drahej koníček a náklady benzín vs. nafta nebudou dramaticky rozdílný, už vzhledem k pořizovací ceně auta. Pokud chceš ušetřit, kup si nějakou starou šunku na plyn.

S tím přípravkem bych byl trochu opatrnej. Že by to sundalo spotřebu o litr a půl, tak tomu nevěřím ani náhodou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.07  21:10

Děkuji za dobrou zprávu. Není problém dojet kamkoli, stejně lítam po větší části republiky a rád bych měl dojem , že jsem pro to udělal vše co šlo. Děkuji moc. Ta druhá věcička až bude nějaký poznatek by samozřejmě potěšila. Budu se těšit na výsledky. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.07  15:59

Jezdím do Plzně, fajn rodinný servis, pokud bude zájem mohu se poptat zda je možno je navštívit, nebo dám číslo.
    jo jo to s těmi rozjezdy znám.
    Z US fóra jsem zjistil něco o přípravku do sání bez zásahu do motoru za 50 USD a dnes jsem objednal - má to ušetřit až 1,5 l na 100 km a zvýšit výkon až o 10 HP. Vyzkouším a podělím se o zkušenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.07  14:50

slon72
    tak nějak, ale to jsi vynašel funguje. Jinak zkouším spotřebu při ECO a bez a nejsem si až tak jist, že to něco moc ušetří a navíc to cukání mi radost nedělá. Jinak teď jsem ujel 1000km ,z toho 150 po městě,zbytek půlku na klimatizaci - lehká noha, žádný závody a spotřeba u 1.8i 7,1l. Město to ale zvedne okamřžitě a spotřeba leze rychle nahoru.Taktéž každé razantnější rozjetí. Jinak už mi tam opět klochtá poloosa, co mi jí před cca 8000km utěsnili lepidlem. Až bude chvilka, navštívím servis v Rakousku, mám to cca 60km. Jara
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…