Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
Pup 16.08.07 13:37
« Sklo/pneu
Tak mám nové čelní sklo, žádná sranda - 16.300,- s DPH. Z toho samotný sklo stojí skoro 10.200,- bez DPH (12.100,- s daní), takže práce není až tak za moc. Takže bacha na skla, pánové.
Ad pneu: Není to něco podobného, co jsme tady řešili ohledně originálních 16" pneu Toyo, tj. že se extrémně sjíždí pár centimetrů na vnitřní straně kola??? Pomluvili jsme tady Toyo (ty gumy skutečně za moc nestojí), ale bude to spíš problém auta. -
"-- skrytý --" 16.08.07 10:54
« Pneu
Zdravím všechny,
dnes jsem byl v servisu ohledně pneu, kde vše zdokumentovali a sepsali. Minimální participace výrobcena nových pneu je 50%, ale max stanoví sám dealer dle informací o stáří pneu, nájezdu km atd. Do 1 měsíce budu mít nové.
Mazda o všem ví a je nutno zajet na salon ohledně výše popsaného (já byl už 3 na mém salonu).
DSC - zatím nic neví, je to jako s předními rameny a zámky dveří: 1.US,2.Evropa,3.Východ. :yes: -
"-- skrytý --" 15.08.07 16:34
« Aktualizacia SW v motore
Zajtra mam cestu okolo Mazda servisu a s technikom mam dohodnutu aktualizaciu SW v motore kvoli zvysenej spotrebe sposobenej DPF ako sa tu uz pisalo. Technik povedal, ze je sam zvedavy co to urobi, kedze budem prvy komu to budu nahadzovat, takze uvidime ;-) -
"-- skrytý --" 14.08.07 21:40
« Re: dsc
Chystám se na garanci cca za 1000km. Bohužel časově jsem na tom tak špatně, že asi nepojedu ani k prodejci, ani do Plzně a vezmu to do Tábora. Mám to cca 50km a cena je necelých 5000Kč a časově prý asi 2 hodiny. Tak ještě se poptám tam, ale naděje si nedělám, protože jsem měl možnost si za to vzít na další M5 a stav je stejně žalostný, jenom s tím rozdílem, že to není slyšet při řazení, tudíž na to majitel nepřijde a není co reklamovat.Že by se servis angažoval a přidělával si starosti, tomu taky moc nevěřím, tak to asi vezmu cestou nejmenšího odporu.
Jinak s vrtulkou mi to nedalo a vyrobil jsem to, ač samozřejmě amík tvrdí, že to nejde. Výsledek mi připadá velice podobně, tomu co píšeš. Auto znatelně oživlo a spotřeba šla dolů cca o 0,5l. Já jsem se dostal na počítači na max. 730km dojezdových a s tímto jsem se blížil 800km. Pak jsem začal jezdit po městě a šlo to dolů, ale podsttně pomaleji. Má teď na tom cca 200km mimo město a 400km po městě střídavě s klimou a spotřeba je 8,4l. Teď budu mít více ježdění na dálku, tak tyky uvidím. Jara -
"-- skrytý --" 13.08.07 15:14
« Re: dsc
Zdravím pánové.
Majda opět najela 1000km -nyní bez 200km 40.000km - 6 lidí (2děti)+ box při průměru 8,5l/100 - Shell Vpower racing 100.
Četl jsem příspěvky:
Cukání nepozoruji
Jednička je opravdu ostráááááá
DSC - ve čtvrtek se zeptám na servise, jdu tam s pneu a pak dám zprávu.
Přelouskal jsem ten článek a jestli dobře chápu tak kritice bylo vystaveno ne nefunkční, ale později reagující DSC v mezních situacích a lidem co maj M5 před podzimem 2006, kdy došlo k nápravě reakčního času, prý provedou bezplatnou blíže nespecifikovanou nápravu. -
"-- skrytý --" 09.08.07 19:47
« Re: Spotřeba
jeef: já mám sice 1.8 benzin ale cuknutí okolo 2000ot. je znát často. Jeví se to jako u klasickýho karburátoru když je "díra" v plynu mezi komorama. Jinak je znát hodně když se sejde klima s těmito otáčkami v režimu ECO. Klima pravidelně vypíná a zapíná a to dokáže taky cuknout. Jara -
"-- skrytý --" 09.08.07 15:16
Já podobně jako Pup v kolonách jezdím na jedničku úplně bez plynu a jede to i do docela prudkýho kopce. Jinak jednička je opravdu citlivá a "rozcukat" s ní auto není vůbec žádnej problém :)
U tý jedničky bych to chápal,ale stejně jako Jeeff mám někdy pocit, že auto cukne a zdá se mi jako by se motoru nějak nechtělo zbrat na 3 či 4 rychlostní stupeň, ale není to nijak výrazné a vyskytuje se spíše ojediněle. źe by to opravdu bylo tím turbem?? -
"-- skrytý --" 09.08.07 13:47
Mne sa niekedy stava ze citim cuknutie v okoli 1800-2000 otazok, stava sa to kludne na 3, alebo 4 prevodovom stupni.
Zatial som to pripisoval vypinaniu/zapinaniu turba, ale neskumal som to. Je ale fakt ze niekedy sa to stane na 5 pri spomalini v kolone, poklese otacok a naslednom zrychleni to niekedy cukne. -
Pup 09.08.07 13:43
Na jedničku to rozhoupeš snadno, je to brutálně pomalej převod a motor tudíž s autem cvičí. Ty plynem vědomě nehejbáš, ale může s ním hejbat sama tvoje noha, pokud se to houpe dopředu dozadu. Já se při tomhle popojíždění snažím, abych jel na jedničku nebo dvojku bez plynu, podle rychlosti kolony. -
"-- skrytý --" 09.08.07 12:57
Pup: Jestli jsem jsem to pochopil dobře, tak se mění celý modul DSC /řídící jednotka/.
Jednou jsem byl nucen brzdit víc intezivněji a byl jsem zaskočen jakou rychlostí auto zpomalilo. /až mě z toho bolelo za krkem/.
S tím cukáním, je to tak. Jedu třeba v koloně na 1 a mám pořád nohu lehce na plynu /otáčky 1500-1800/ a auták má snahu se jako rozhoupat /dopředu, dozadu/, přitom s plynem nehejbám.
-
Pup 08.08.07 17:53
MPH: Z tý němčiny jsem nepochopil, jestli DCS mění nebo jenom přeprogramují. Zkoušet test Autobildu teda nebudu, mám se rád. Mimochodem, už se vám podařilo zapnout brzdovýho asistenta??? Docela jsem čuměl, jak rychle se dá auto zastavit.
Nejsem si vědom žádnýho samovolnýho cukání, spíš se mi podaří při popojíždění s tím pocukat vlastní vinou. Naopak se mi líbí, že při puštění plynu nenásleduje žádný prudký zpomalení, ale plynule to začne brzdit motorem. Při puštěný klimě to ten plyn naopak ještě chvilku podrží, což nemusí bejt vždycky vítaný. -
"-- skrytý --" 08.08.07 12:42
Pup: Na německém fóru jsem se dočetl, že Mazda5 měla problémy s DCS systémem. Při extrémních brzdných situacích zadek auta prostě ulít a auto bylo neovladatelné. Test proběhl v časopisu Autobild /[odkaz] Mazda proto od října 2006 dává do aut nový DCS modul. Auta se starým modulem, ale nebyla automaticky svolána zpět na výměnu. Modul vyměnily zdarma, jen těm lidem, kteří o problému věděli a výměnu požadovali.
Zajímalo by mě, jestli někdo nepozoruje na M5 diesel 143HP tento jev.
Při delší jízdě na nižší převodový stupeň /1,2,3/ a otáčky pod 2000 motor někdy cuká, přitom plynem se nehýbe. Pokud plyn pustím a znovu přidám jev zmizí.

při nových pneu prý udělají novou modifikovanou geometrii. Uvidíme.
Ptal jsem se na soft pro DPF - už ho maj, ale hlavní je aby majitel neužíval vůz jen pro pojížďky po městě, protože pak ani soft nepomůže.Prý to zvýšilo počet regenerací, ale dle mého úsudku to zkrátí životnost Co vy na to? Myslím že cena nového také nebude lidová 8-s