Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 21.09.07 09:49
« Re: USB adaptér
Navigacie pouzivaju mapy v podstate od nejakyc 2 alebo 3 vyrobcov. Teraz som skusil na google hladat mazda gps maps update a vypadlo z toho:
[odkaz]
tam sa da kliknut na shop kde je mozne zakupit aktualizovane mapy.
V akej ale realnej kvalite su tie mapy neviem. Mozno treba skusit bombardovat aj Mazdu nech dodaju aktualne mapy. Je ale mozne, ze vstavana navigacia ma pamatove odmedzenie a je mozne tam mat len mapy zapadnej europy, na vychodnu proste nie je dostatok pamate.
Na PDA zariadeniach je s tym tiez problem, ked mas malu kartu, musis mapy prehadzovat (co ale nie je problem). S autom by sa asi muselo zakazdym ist do servisu.
Vyhoda navigacie integrovanej do auta je v tom, ze by mala byt presnejsia, pretoze ma aj informacie z auta. Mala by tiez vediet navigovat v tunely, kde nie je signal GPS, pretoze ma informacie o tom, kolko sa po ceste preslo. -
"-- skrytý --" 21.09.07 09:38
Ahojte,
co se navigace týče má karnek pravdu,
kámoš mi včera ukazoval PDA s GPS - super: je to telefon , počítač (WIN mobile 6.0),GPS (Tomtom)a spousta dalších aplikací a funguje to nádherně, na trhu jsou i MDA s výsuvnou klávesnicí (jako PC) kolem 10.000,-
Nav od Mazdy je kolem 50.000,- a je omezená, tedy má couvací kameru, ale mému autu dali 3 zpětná zrcátka...... ;-) -
"-- skrytý --" 21.09.07 08:59
Navigacia:
Ja som kupil auto s Mazda navigaciou, ale ked som to kupoval, tak som nevedel nic o GPS a oni mi zabudli zmienit, ze maju pokrytu len zapadnu europu (+ CR :-). Ked rozmyslas o navigacii, doporucujem nieco externe. (Lacnejsie + nove mapy)
Teraz mam v auto dve navigacie: original Mazda bez mapy a externu s mapou :-) -
"-- skrytý --" 20.09.07 21:00
Ja som dnes ziskal fotografie vymontovaneho radia z M5 a podla nich to vyzera, ze ma konektor na pripojenie CD changera. Takze dnes som objednal adapter pre iPOD od gromaudio.com (kupoval som to ale cez ebay.com). Celkovo to vyslo na 2174 Sk, co je celkom dobra cena. Malo by to prist do nejakych 10-14 dni (ide to z US), dufam ze to bude fungovat ;-) Vyhodou tohto adaptera je, ze sa sprava ako CD changer, takze je mozne to ovladat aj z volantu a na CD2-CD6 su namapovane playlisty z iPODu.
Ked das na eBay.com (alebo co.uk) hladat mazda ipod tak ti to najde kopec rieseni, vratane takych, kde sa pripaja USB kluc / disk. -
"-- skrytý --" 20.09.07 18:24
« USB adaptér
Někde jsem narazil na níže uvedený výrobek - nemá někdo náhodou zkušenost?
A rovněž jsem se chtěl zeptat zda lze dokoupit Mazda navigace a kolik to tak koštuje...
Adaptér pro připojení USB Flash paměti k OEM autorádiím a navigacím ve vozech Mazda 2/3/5/6/MX-5/RX-8/Tribute. Adaptér umožňuje výběr a přehrávání hudebních souborů uložených v přenosné paměti prostřednictvím OEM autorádia. Kromě této funkce disponuje adaptér ještě běžným AUX vstupem pro připojení libovolného zdroje zvukového signálu. USB zařízení se po připojení ovládá jako běžný CD měnič a umožňuje pohyb jak po adresářích USB zařízení, tak po jednotlivých skladbách. Podporuje jakékoliv mass storage USB zařízení se soubory formátu MP3. Přenosná Flash paměť není součástí dodávky.Nelze použít pro Mazdu 6, pokud má vestavěný 6-ti diskový CD changer. Adaptér je ideální alternativou místo originálního CD měniče!
Výrobce: Connects2
-
"-- skrytý --" 20.09.07 09:33
« Re: audio
Ja momentalne riesim pripojenie iPODu. iPOD som kupil na eBay za nejakych 70 libier (cca 3500 Sk), da sa kupit iPOD adapter pre Mazdu za nejakych 90USD (cca 2000 Sk):
www.gromaudio.com
Problem co teraz riesim je to, ci ked je v aute len radio, tak ci toto radio ma konektor pre pripojenie CD changera. Pretoze ked sa do M5 dava CD prehravac meni sa to cele vratane radia.
Ziskal som cennik prislusenstva pre M5 kde figuruje aj iPOD adapter (stoji ale viac ako 7000 Sk). Pri nom pisu, ze je mozne ho pripojit na vsetky modely okrem modelov s 6CD menicom a HDD prehravacom (co je logicke, kedze ten sa pripaja do CD changer portu). Predajca kontroloval radio co menil za CD, ale na nom CD changer port nenasiel, takze teraz cakam na vyjadrenie importera.
Kazdopadne, ten cennik je zaujimavy, nasiel som v nom moznost zakupenia stredoveho panelu pre 2DIN radia (akurat ze stoji 5000 Sk co za kusok plastu je dost). K tomu je mozne kupit este 1DIN adapter, co predpokladam ze je kusok plastu, ktory ten otvor zmensi.
Nevyhoda pripojenia ineho radia je v tom, ze clovek pride o ovladanie na volante. Kolega zhodou okolnosti teraz kupoval cez eBay radio, ktore ma vysuvny motorizovany display, TV tuner, radio, prehrava MP3, DVD, DivX. Je mozne pripojit aj zadne monitory. Stalo ho to nejakych 7500 Sk, ide to davat do Mercedesu, tiez pride o ovladanie na volante, ale netrapi ho to az tak velmi. Technik v mazde mi rozpraval, ze uz videl ludi, ktory do panelu jednoducho vyrezali otvor a radio tam zapojili.
Cennik uz obsahuje aj moznost zakupenia nezavisleho kurenia. Keby niekto chcel, mozem poslat. -
skodovacek 17.09.07 23:17
« Zklamání
Dobrý den všem,
tak jsem se stal majitelem Pětky...2D, silnější. Mám najeto asi 1200 km a jsem docela zklamaný. Při zryclování se ozývá drnčení někde za řazením, dále se ozývá pískání při přidání a ubrání plynu a to nejorší...lučná převodovka. Když je auto studené, tak je to slyšet dost i za jízdy, jakmile se ořeje, tak při krátkém přidání plynu se ozývá klepání z převodovky. Má někdo nějakou zkušenost? Jirka -
"-- skrytý --" 17.09.07 18:34
« Re: Kaluz pod autom
Jo, jo zrovna nedávno jsem na to taky koukal a taky se docela lekl, ale je opravdu pouze a jen voda z klimatizace. Louže je přesně jak píše zoom-zoom až za předními koly- Vyprávěl jsem to jednomu známému a ten mi líčil jak se mu v servise smáli když tam s obdobným "problémem" (u jiného auta) přišel :).
BTW pro dieselaky - sledujete nejakou změnu s ohledem na to, že se od začátku září má do nafty přidávat bionafta?
Jestě k oblíbenému tématu spotřeby - mám najeto okolo 23 tis. a ať jezdím jak jezdím tak mi to vychází stále na těch 7 litránků na 100. Jo a taky se mi zdá že nádrž nemá deklarovaných 60 l (možná bylo diskutováno již dříve).
Jinak jsem stále s M5 spokojen, ba co víc nadšen.. -
"-- skrytý --" 17.09.07 15:16
« Re: Kaluz pod autom
Jasně, vždy to vypadá jako když v motoru něco praskne ;-)
Ta louže by měla být za předními koly více vpravo od středu
Ad pneu:
:-O Stále mám původní, protože Dunlop ještě nezačal s dodávkou nových 17", vypadá že nové budou až na jaro :-) -
"-- skrytý --" 27.08.07 12:55
« Mazda CX-7
Ahojte,
musim sa len pochvalit, v piatok som sa bol kusok odviest v novej Mazde CX-7 a musim povedat ze je to parada. Je to 4kolka a ma to motor z Mazdy 6 MPS, taha to super. Dizajn je skvely a v zaklade stoji zhruba tolko co som dal za M5 (cize 1M).
Ma ale podstatne mensi kufor a je to len 5 miestne auto, takze samozrejme M5 to nenahradi, ale vyzera fakt dobre. Uz aby sa skoncil leasing na M5 (kufor vyriesim boxom na strechu ;-)
Kazdopadne pre mna je ale sklamanim, ze Mazda stale nepresla na nejaky multifunkcny display v centralnej konzole, stale to ma rovnaky display ako M5 a M6 vratane 7 segmentoveho displayu palubneho pocitaca a neschopnosti zobrazit ktore dvere nie su dobre zatvorene. Predajca predava aj Hyundai a sedel som v novom Hyundai i30 a ten mal krasny multifunkcny display... -
"-- skrytý --" 22.08.07 13:30
« Re: Aktualizacia SW v motore
WinDiesel: myslim ze to tym nebude, spotreba nie je zvysena oproti predchadzajucemu stavu, stale sa pohybuje medzi 6,8 - 7,4 a taka je od zaciatku (dlhodoby priemer mam 7,2). Je ale fakt, ze vypalovanie DPF ju zvysuje, je to vidno na pocitaci, cize keby sa tento proces nejako optimalizoval mohla by byt nizsia.
Mna skor niekedy vytaca to, ze zlezem z dialnice kde je postreba este OK, potom idem nejakych 80 a potreba je 9,5. Pred tym som mal M6 2,0i a tak bola spotreba priamo umerna rychlosti, u diesla s DPF to tak nie je. -
-
"-- skrytý --" 19.08.07 23:51
« Re: Sklo/pneu
Ja uz novy soft mam v motore, vraj je tam upravene to, ako casto sa vypalovanie DPF deje. Isiel som ale na tom pre mna netypicku cestu, takze zatial neviem porovnat co to spravilo so spotrebou, zatial mam ale pocit ze absolutne nic ;-) Mam prejdenych cca 730 km a akurat vecer zasvietila kontrolka nadrze. Isiel som polovicu cesty po dialnici (130-140 km/h) a zvysok mimo dialnice cca 100km/h (ale dost system plyn-brzda-predbiehanie). Celkovo to porovnam az po niekolkych plnych nadrziach, takze tak za mesiac.
//EDIT:
takze dnes som tankoval a spotreba sa dostala na 6,689 co je na trase ako som mal podobne ako predtym. Zaujimave ale je, ze pocitac ukazoval 7,1 co je snad prvy krat, kedy ukazoval viac ako je realita. Mam ho nastaveny na +15%. Takze je mozne ze tam fixli aj ukazovanie priemernej spotreby. Uvidim po viacerych tankovaniach.