Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 04.10.07 11:58
« Re: Dorucenie z US
Ahoj to dokonale znám z letošního jara. Kuna mi udělala škodu za 4000,- během jediné noci roztrhala oba protipožární a protihlukové kryty na motoru a to i přes to , že jsem měl nainstalovanou ultrazvukovou rušičku kun od CONRADA!!!!!, který se samozřejmě brání reklamaci!!!!!
Potom mi známý doporučil spray proti kunám z drogerie za 180,- Kč a od té doby mám pokoj (klepu na dřevo).
Zkus to ,a le pozor při tom sprayování dej pozor, abys zakryl čelní okno, jde to velmi špatně dolů. -
"-- skrytý --" 02.10.07 21:34
« Re: Dorucenie z US
Nie je to zlozite. Mne to cele trvalo asi hodinu, ak si ale na to netrufas, nechaj to na servis.
Sprava sa to ako CD changer, cize spustis to tlacitkom CD. Konkretne to co mam ja na CD1 necha pustene ovladanie z iPODu. Na CD2-CD6 namapuje definovane playlisty v iPODe a zamkne jeho ovladanie na iPODe.
Na display to zobrazuje v podstate blbosti, cislo CD a poradove miesto pesnicky, pricom to poradove cislo je od spustenia. Nezobrazuje to nazov ani nic podobne. To vidim na iPODe. Myslim ze ani original CD changer s podporou MP3 nezobrazuje nazvy. Ja som mal volakedy v M6 CD s podporou MP3 a to zobrazovalo podobne len cisla ako toto.
Zatial som prisiel na podstatnu nevyhodu a to, ze Mazda nema v ovladani tlacitko Play/Pause a niekedy ten modul nevie v akom stave je iPOD a teda ho nespusti. Rovnako ho nevypne po vypnuti motoru, musi sa rucne vypnut iPOD. Mozno to ale suvisi s tym, ze mam bezklucove startovanie (lebo podla navodu by ho mal vypnut). -
"-- skrytý --" 02.10.07 21:21
« Re: Dorucenie z US
Tak to vypada docela slozite, s radici pakou jsem myslel, ze vubec nebude treba hybat, ze se sunda jenom ten stribrny kryt s radiem. Mozna to necham na servis.
Jak to vubec funguje? Prepnes na autoradiu na MEDIA a pak ti ukazuje na dipleji cislo pisnicky a cas, nebo dokonce nazev?
zatim dik -
"-- skrytý --" 01.10.07 14:05
« Dorucenie z US
Inak, z US to doslo za 6 dni od zaplatenia, prislo to normalne postou ako listova zasielka. Dostanes aj tracking number, tam ti ale najskor bude len pisat, ze je to elektronicky identifikovane a nasledne az ked to dorazi do krajiny ti napise, ze je to v krajine urcenia. Nasledne na druhy den to doniesol postar. -
"-- skrytý --" 01.10.07 14:02
« Re: iPOD adapter
Alvareez:
Pod palubnu dosku sa lezie nasledovne:
1. vpravo a vlavo dole vedla noh potiahnes plast von a vyskoci
2. nasledne sa ti odkryje srob, ktory drzi plast konzoly riadiacej paky, ten odsrobujes (na oboch stranach)
3. odsrobujes hlavicu riadiacej paky
4. striebrny plast kde je riadiaca paka na spodu povytiehnes hore na oboch rohoch, nasledne ho vytiahnes
5. pod tym striebornym plasom je srob, ktorym odsrobujes cely plast konzoly riadiacej paky
6. nasledne zacnes na oboch stranach tahat od spodu plast konzoly riadiacej paky smerom von, postupne povyskakuje (nemusis ho uplne dat von, staci mierne uvolnit)
7. strieborna konzola radia ma pod uvolnenym plastnom konzoly riadiacej paky 2 sroby (vidno ich uz ked das dole strieborny plast riadiacej paky), tie odsrobujes
8. nasledne uz ide povytiahnut cely strieborny plast radia, vratane radia, ide to dost tuho, caznes odspodu a potom musis nejako potiahnut aj vrch (ja som zatlacil prstami smerom dole, aby som prst na plast prisal a potom tahal)
9. cele to takto vytiahnes, ja uz som nic ine neodsrobovaval, mal som dostatok miesta na zapojenie iPOD adaptera
Samotny adapter som strcil pod radio, kedze CD nemam, je tam miesto, zmestilo sa to tam ale len tak tak. Zo spodu som to podlozil obojstrannou pasko (takou penovou) a zatiahol utahovacou paskou (taky ten plastovy tenky pasik, co sa zatiahne a uz drzi).
Kablik od adapteru k iPODu som pretiahol poza plast riadiacej paky a vyviedol spodom do priestoru na napoje (co je vedla brzdy). Ta cast na napoje ide potiahnutim hore vybrat von, takze som ju vybral a az do vnutra ten kablik priviedol. iPOD sa tam zmesti a da sa to aj zavret, takze ho nie je vidno. Zdalo sa mi to lepsie riesenie ako drziak, pretoze ho netreba odpajat. -
"-- skrytý --" 30.09.07 22:03
« Zkušenost s M5 1.8i po 25000km
Co se týče různých zvuků a vrzání, zatím ve snesitelné míře.
Spotřeba oleje - asi žádná, nedolíval jsem na měrce ubylo cca o 3mm, ale stále vysoko nad spodní ryskou.
Výkon motoru docela slabota. Japonskej kůň je nějakej menší. Tytéž koně u předešlého vozu tahli o poznání víc.
Spotřeba asi největší bída. Po městě 9,5l, což bych pochopil, ale letos Chorvatsko ve třech lidech, minimální náklad, na střeše nic a spotřeba 8,5l. Kamarád jel s M626 2i ve čtyřech a spotřeba těsně pod 7l. Přitom vahově srovnatelný. Když už to žere, kdyby to alespoň jelo. A to jsem se držel po dálníci do 130km/hod. Pod 90km pokud by se jelo, tak je to okolo 7,5l/100km.Jinak tu spotřebu jsem udělal téměř bez použití klima. Trefil jsem na hrozný počasí.
Jinak pohodlí oproti předchozímu vozu /Zafira/ úplně někde jinde. Němec je holt tvrdej.
Garance OK, cena 3200Kč. Stále trvá vůle na polosách, které mi zalepili /odborně/ - opět to povolilo, ale už to necvaká, tak snad to neupadne.
Celkově bych řekl po zkušenostech /3 nová auta po sobě/, že zatím je to to nejlepší, co jsem měl, ale spojení s Fordem tomu nepřidalo. Stará řada 626 bych řekl byla spolehlivější a vychytanější. Jara
"-- skrytý --" 30.09.07 16:00
« iPOD adapter
Prave sa mi poradilo nainstalovat do auta iPOD adapter (kupovany cez ebay, je to od www.gromaudio.com) a funguje super. Podstatne lepsia kvalita zvuku ako cez FM transmitter a samozrejme funguje aj ovladanie z volantu. Jedina nevyhoda co som zatial nasiel je, ze po vypnuti zapalovania sa iPOD nevypne. Vypne sa iba po prepnuti na Radio. Zostane tiez normalne napajany. Ako keby radio neoznamilo, ze je vypnute. Kazdopadne odporucam ;-) -
"-- skrytý --" 27.09.07 13:25
« Re: FM transmitter
Mam FM transmitter k iPODu, taky co sa strka priamo do zapalovaca a napaja aj iPOD. Mam M5 Diesel a ked je to takto zapojene, tak pocut v radiu brum motora. Podla otacok sa to stupnuje.
Mam este jeden transmitter na prenosny DVD prehravac na zadnych sedadlach, ten je napajany z USB portu toho DVD prehravaca a ten nebzuci. Ked som ho ale pripojil k iPODu tak zase pre zmenu bzucal, ked na iPODe svietil display ;-)
Oba kusy boli kupovane cez eBay v cenach 230 (iPOD) a 180 (DVD) Sk.
Ten transmitter co pouzivam pre DVD ma moznost vlozenia baterky (AA) to som ale neskusal. Predpokladam, ze vtedy by to nebzucalo.
Kazdopadne ako vysledok som si objednal adapter pre iPOD co sa strka do CD changer portu radia, ktory naviac umoznuje iPOD ovladat z volantu. Ten ma stal nejakych 2100 Sk. Akurat vcera dorazil, takze sa to pokusim cez vikend namontovat. Respektive mam teraz nejakych 38.500 km, takze ak sa mi to nepodari namontuju mi to pri prehliadke po 40.000 km. -
"-- skrytý --" 27.09.07 12:51
« FM transmitter
Zdarec,
vyzkouseli jste nekdo na originalnim radiu FM transmitter? Jestli je to pouzitelne.
Jinak navigaci mam MIO P550 a jsem spokojen(tomtom,IGO). Mam ji "prisatou" pod zpetnym zrcadkem a ve vyhledu to nijak nebrani. Spis mi ve vyhledu vadi zpetne zrcadko na semafory atd. -
"-- skrytý --" 24.09.07 20:17
« Re: Navigace
Jak jsem psal, mám GARMIN660 , což má poměrně velkou uhlopříčku /4,3palce/. Snad ke všem navigacím je dodáván samolepící terčík o průměru cca 7cm, který se přilepí na přístrojovku a na samotném stojenu je přísavka s páčkou a na tento terčík se přisaje. Samozřejmě lze to přisát přímo na sklo. To se ale asi nebude moc líbit policajtům. Já osobně jsem tento terčík umístnil do levého rohu z pohledu řidiče ke přednímu sklu. Je to téměř zcela schováno s horizontem přístrojovky atak by němel být problém. Přístrojovka je sice v tomto místě mírně oblá, ale mám to tam od jara a drží perfekně. Větší problém je potom se samotnou přísavkou. Přicucnul jsem to na jaře a od té doby to asi 3x spadlo. Zůstane to viset na přívodním kablíku, ale za jízdy je to nepříjemný, protože reakce je to chytit.Střídání teplot přísavkám nedělá dobře. Jinak M5 nemá pokovené sklo, tak se signálem není problém. Pokud by bylo sklo pokovené, tak se musí dát externí antena /cca1200Kč/ a lepí se v prostoru zpětného zrcátka, tam to zpravidla pokovené není a kablík se protahne pod stropním čalouněním. Dneska ale většina navigaci má antenu s označením SIRF III, což zaručuje snad 50x vyšší citlivost na signál a vcelku slušně se to chytá i pod pokoveným sklem. Samozřejmě to ale není to pravé.Ono stejně je potom ještě další věc a to je použití další anteny, což je pro dynamickou navigaci /aktuální stav-objížďky na cestách/. Jedná se o cca 50cm dlouhý tenký kablík o průměru 1mm. Ten se chytá podél předního skla dole , nebo svisle. Nebo pokud to člověk nechce využít, tak ho smotá a schová. U nás dynamická stejně chodí podivně, protože při příjezdu k Praze sice aktuálně vidím jak je to kde ucpané, ale např. při cestě na letiště to je pomalu vždycky ucpané všude a tak to moc nepomůže- není výběr jiné cesty. Ze zkušenosti to chce hlavně , aby se navigace zacvakla do stojanu a nemuselo se k tomu připojovat další příslušenství. Jedním zacvaknutím musí být zapojeno vše. Potom je to otrava, protože z důvodu ukradnutí to vyndavám. No a pro někoho to může řešt telefonování za jízdy, protože to má vestavěno HF sadu a navigace pak zobrazuje i tel. seznam a jméno volajícího, pokud je v telefonu.Komunikuje to s telefony mající blutut.Jen to neumlčuje rádio při hovoru. Jara -
"-- skrytý --" 24.09.07 16:13
« Re: Navigace
Díky za názory a info.
Tak to vidím na tu externí navigaci, přičemž v této souvislosti jsem uvažoval kam a jak nejlépe v M5 umístit - aby to nepřekáželo ve výhledu, nebyl moc vidět připojovací kabel, byl dobrý příjem signálu, viděl na to případě i spolujezdec atd. Mohou mi Ti co mají případně poradit v tomto ohledu a třeba i poslat nějaké foto jak to vypadá v reálu
Díky. -
"-- skrytý --" 23.09.07 20:43
« Re: USB adaptér
M5 Zoom Zoom, Navigace origo v autě zvládne i navigaci tunelem , protože jede po ztrátě signálu na jako by demo a odečítá ujetou v zdálenost z ABS, podle počtu impulzů. Na druhé straně kolik tunelů v Evropě má v tunelu odbočku. Já mám GARMINA 660 a zkušenost je taková, že např podjezdy okolo Vídně to většinou zvládne tak do 75% délky a pak to zahlásí ztrátu GPS signálu. Pokud tuto hlášku odsouhlasím jede to dál, ale místy třeba mimo cestu na displeji. Po vyjetí z tunelu je to otázka 20m a opět se to srovná. Co se map týče a kapacity karty, tak např. Garmin má svou předehrátou mapu EU . Ta původní EU je perfektní /99%/ a pokud tam dám Atlas 10R, ten chodí taky dobře a je to hodně už do popisných čísel. Bohužel ač mám kartu dostatečnou, tak obě mapy jak Atlas , tak City select se moc nedoporučují používat současně, protože se to má snahu občas kousnout. Co se týč PDA je to pěkná hračka, ale ze zkušenosti / používám Garmina cca 3 roky/ by mi vadil malý displej,za jízdy je třeba české povely a vizuální možnost sledovat odbočky atd, protože ve větších městech, opět uvedu Vídeň se dobře stane, že hláška v metrech, kterou dostanete je již neodpovídající a tím pádem se snadno spletete.Jinak v principu PDA tak nějak funguje, ale taktéž ho mám, ale k navigaci nepoužívám. Windiws mobil 6 má dost problémů sám se sebou a spoustu neduhů a trápit ho ještě navigací, no nevím. Pravdou je, že pořádný mapy něco stojí, ale pokud to člověk opravdu užije, velice rychle si zvykne. Jara -
"-- skrytý --" 21.09.07 13:04
« Re: USB adaptér
No ale navigacia v aute zvycajne byva napojena na auto, takze vie aj bez GPS akou ide rychlostou a teda vie ti v tuneli ukazovat kde v tom tuneli si. Aspon tak to bolo prezentovane ako vyhoda integrovanych navigacii.
Za hlavnu vyhodu ale povazujem to, ze sa neda tak lahko ukradnut a tym padom ju nemusi clovek stale vlacit zo sebou / schovavat v aute. -
"-- skrytý --" 21.09.07 11:29
« Re: USB adaptér
Ja som aj kontaktoval Mazda support v Rakusku ale odpoved na pokrytie vychodnej europy bola, ze sa opravedlnuju a stale pracuju na digitalizacii :-) a ze mi to poskytnu ked to bude (otazka ci za 3 mesiace alebo 3 roky).
Ja tiez mam PDA (12.000,SKK) s GPS, WIFI, Bluetooth + navigacia iGO (da sa to stiahnut zadarmo - cernota) a som spokojny. S pametou uzcite ziadny problem nie je, ved ceny SD kariet su dnes smiesne. A ta iGO mapa je super, mapy su updatevane skoro kazdy rok (na rozdiel od Mazdy :-)
Pre man je vyhoda Mazda navigacie hlavne jej ovladanie na volante a hlasove ovladanie a samozrejme ze to nemusit nosit zo sebou ako external GPS. A ta parkovacia kamera je super, hlavne ked neviete dobre parkovat (ako ja :-)

měl bych dotaz, jestli někomu nezbylo rádio, jde mi hlavně o ten stříbrný kryt. jirka.decin@seznam.cz