Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 15.11.07 08:54
« Chladící kapalina
Zdravím zase po čase, chtěl bych se zeptat na jednu zálezitost, které jsem si vsimnul v polsedni dobe. Ma diesel 143k a po vypnutí motoru (zvláště po kratších jízdách) nejenze nejakou dobu jestě beží větrák (tusim ze to je to pridavné topeni), ale jeste nejakou dobu (nekdy skoro i par minut) mi v motoru neco podivne syci (nebo moc nevim jak to popsat - takový jako vysoky piskot nebo neco takoveho) - dela vam to nekomu take?
Konzultoval jsem kratce s automechanikem - ten rikal ze by to mohlo byt malo chladici kapaliny - dle kontroly nadrzky mam mnozstvi kapaliny na L (pri studenem motoru) a dle navodu ma byt mezi L a F tak nez budu zajistovat doplneni (Mazda pouziva nejakou specialni chladici kapalinu FL 22 jak jsem se docetl) tak bych si jen chtel overit ze tam neni standardne jen L. Jeste dodam ze auto mam asi 1 roka ctvrt a najeto asi 25 tis. takze dle meho by chladici kapalinu nemelo bzt normalne treba doplnovat. Diky za odpovedi.. -
Shr3k 30.10.07 12:21
« Re: Disky na zimu
Já jsem si nechal jak u předchozí trojky, tak u současné pětky vždy původní litá kola a ty jsem použil jako zimní. Na pětce mám teď 225/40/18, na zimu mám připravené obuté originální kola do 225/45/17.
Je fakt, že v zimě trpí lité kola víc, ale není to tak strašné, minulé originály mi vydržely tři zimy, teprve potom se trochu začal na hranách paprsků zvedat lak, jak to pod ním oxidovalo. Takže počítám, že originální kola by mohly vydržet tak 4-5 zim do renovace. -
"-- skrytý --" 30.10.07 11:02
Ja mam tiez Diesel 143 a plechace som nekupoval, rozdiel medzi ALU diskami nebol nejaky zasadny a na zimnych plechacoch som mal M6 a vyzeralo to hrozne. Kazdy rok som kupoval puklice, lebo som vzdy nejaku stratil / praskla...
Pneu mam Nokian WR 205/55 R16 H91 (3362 Sk/kus) a disky som kupoval za nejakych 3400 Sk/kus (kupovane minuly rok).
Ludia hovoria, ze ALU disky sa za zimu znicia, mal som plechace a po 3 rokoch totalne hrdzave. ALU predpokladam ze vydrzie minimalne tiez 3 roky. Naviac teraz sa ALU robia uz aj s nejakou zimnou upravou, predpokladam ale, ze su drahsie. -
"-- skrytý --" 30.10.07 09:13
Zdravím
mám na zimu origo plechy Mazda 16" 205/55 - Nokian Nordman W 91T.
Teď budou mít před sebou 3 zimu a jsem max. spokojený. I když jezdím do hor, ještě jsem nepoužil řetězy. V roce 2005 ty plechy stály 2100,-Kč.
Ahoj Zuko co to drnčení za přístrojovkou, přišli na to? -
"-- skrytý --" 29.10.07 22:10
« Disky na zimu
Zdravim, potrebujem poradit ohladne kupy diskov na zimu. Mam 143 diesel a chcem kupit zimne gumy aj s diskami.Povodne som chcel plechace, no v servise mi povedali, ze maju najvadsie 15 (plechace). Kedze mozem mat len 16, tak musim kupit aluminiove, ale ked mi povedali cenu za originaly Mazda, tak ma skoro prehodilo. Neviete mi poradit neaku inu znacku, ale aby to zase bolo kvalitne. Vopred dakujem -
"-- skrytý --" 29.10.07 21:34
« problém s polosou
Tak už mám opět problém na M5 1.8i. Před rokem mi v cca 4000km prasklo něco na pravé polose. Vyměnili to v servisu, ale vůle jak u staré tak u nové byla hrůza atk mi to na drážkovou hřídel z převodovky přilepili, nebo spíš přetěsnili a bylo po vůli. Protivný klepání při řazení z 1 na 2 stichlo a já byl celé léto cca 20000km rád , že to funguje, ač jsem zjistil, že vůle se opět zvětšuje§, ale necvakalo to.No adneska jsem byl v servisu na přendání kol na zimu a po vyjetí z dílny a prvním přeřazení jsem se zděsil. Je to opět stejný jako před rokem. Zřejmě po utažení řehtačkou došlo ke sklepání těsnícího tmelu a jde to opět kov na kov a je po radosti.Nemáte někdo zkušenost co nacpat do drážkovaný hřídele co jde z převodovky do HK kloubu aby se to utlumilo? Tohle se nedá. V servisu mi řekli, že vůli tam maj všechny M5 1.8i, což by mi už ani nevadilo, kdyby to nebylo slyšet. Pokud se stím projede technik, tak bude problém to předvést. Jak to mám vyposlouchaný, tak slyším vše, co se nově ukáže. To bude zase dokazování. Že jsem ten sr.. kupoval.Kdyby jste se stím někdo už setkal, podělte se o zkušenost. Jara -
-
"-- skrytý --" 15.10.07 20:41
« Re: iPOD adapter
Original CD modul sa zapaja do autoradia zo spodu, je na to v autoradiu priamo konektor v spodnej casti. Respektive, pokial viem, ak je v aute len radio a kupi sa CD, tak sa meni vsetko vratane radia.
Takze konektor pre CD changer by mal zostat volny. Len neviem ako sa to bude spustat, je ale mozne, ze prve stlacenie CD spusti interne CD a dalsie prepne do rezimu CD changer. -
Pup 15.10.07 17:47
Odpověděli rychle, ale nevědí:
--------------------------
Dear friends,
is it possible to use iPOD adapter in Mazda 5 also if original CD player (just player, not changer) is installed?
Thanks,
David
Hi David,
Was that CD installed separatelly or on the factory /
If on factory it will work no problem,
Dmitry
Hi Dmitry,
thank you for quick response.
The CD was installed at the dealer, but it's original part - CD module for Mazda modular audio system.
David
Hi David,
We never tested it in such configuration, so I cannot tell if it will work correctly,
Even though it should work,
Dmitry/ -
"-- skrytý --" 14.10.07 13:12
« Re: Zjazdene pneumatiky z vnutornej strany
Ahoj Jeef,
jak jsem psal mně i ostatním v ČR to uznali jako reklamaci a platím 50% z ceny nových, zimní mám taktéž sjeté normálně, jen letní byli jak od Hamiltona. Odvolej se na Mazdu CZ, stejně je to i v celé Evropě- Mazda na to vydala service bulletin.
Přeji hodně štěstí. -
"-- skrytý --" 13.10.07 20:54
« Zjazdene pneumatiky z vnutornej strany
Bol som na prehliadke po 40.000 km, uz pri 20.000 som mal zjazdene pneumatiky z vnutornej strany (Dunlop 205/50 R17), dal som ale spravit geometriu a predpokladal som, ze je to jej chybou. Technik ale povedal, ze geometria bola v poriadku, takze som to dalej neriesil.
No ale pri prehliadke boli gumy zjazdene uplne totalne, trcali z nich priamo lanka. Skusim spravit foto a niekde zavesit. Snazim sa to riesit ako reklamaciu, importer sa ale stale vykruca. Najskor tvrdil, ze v navode je napisane, ze sa maju rotovat po 10.000 km (ja som to tam nenasiel), ale v podstate som ich takto aj rotoval. Potom tvrdil, ze servis mi nespravil geometriu ako mal, ten ju ale spravil. Teraz tvrdi, ze mam ist k nejakemu predajcovi pneumatik Dunlop a reklamovat to tam (co sa mi zda ako blbost, ja som pneu dostal z autom).
Mam aj zimne pneu a na nich nie je ziaden naznak zjazdenia z vnutornej strany.
Viem ze s tym ma problem viacero ludi, podarilo sa vam to nejako vyreklamovat? -
"-- skrytý --" 13.10.07 20:48
Neviem ci to bude fungovat, ak je tam uz pripojene CD, pretoze sa to sprava ako CD changer, cize sa to spusta stlacenim tlacitka CD. A kedze tam uz jedno mas, tak to asi bude blbnut. Neviem to ale isto. Tusim ale pisali, ze to nefunguje len ked je tam uz CD changer, takze neviem. Ale skus im napisat na support, mne odpovedali zhruba za jeden den - www.gromaudio.com -
Pup 13.10.07 00:34
Ten iPOD adaptér mě zajímá, mám Nano 2GB kterej jinak moc nepoužívám, ta bych ho moh vozit v autě. Funguje to i s rádiem včetně CD přehrávače? Myslím obyčejné CD, nikoli changer.
Dnes jsem konečně dostal opravený svoje auto, nabouraný před měsícem. Celkem nic moc, odnesl to přední nárazník, kapota, stěna chladiče a pár dalších drobností na předku. Světla, blatníky a všechny agregáty přežily bez úhony. Bohužel, nový importér (organizační složka Mazda NL) nebyl schopen dodat kapotu, takže auto stálo v servisu. Původně byla potvrzená dokonce až na 16.10. Opravdu "zlepšení" poté, co to Mazda vzala do svých rukou namísto Autopalace. Auto dost nahovno, když vám po banální nehodě stojí jak mrcha v servisu a vy si můžete měsíc platit auto z půjčovny.
Zřejmě nemají čas dodávat díly, tráví ho rozesíláním příruček jak se správně starat o DPF. Taky jste ji dostali? Nejvíc mě pobavila věta, že se má stav oleje kontrolovat nejpozději při každém tankování paliva. To tam japonský inženýři nemohli dát jedno blbý čidlo a kontrolku???

Nestává se vám, že když začne mrznout a solit silnice, tak se při výjezdu po ránu ozývá docela hlasité vrzání od přední nápravy při propružení? Mně to dělá pořád, šacoval bych to na uložení stabilizátoru nebo něco, kde zamrzne voda respektive tam dělá bordel sůl. Po pár kilomerech a propruženích se to rozhýbe a už je klid.