Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
Pup 07.12.07 10:17
« Re: Vrzání
Na Autopalace Spořilov jsem rezignoval už před lety. O něco lepší jsou Butovice, jako servis vcelku solidní je Zeman na Poděbradský (což neplatí o prodeji). Já jsem úplně náhodou koupil pětku v Autoprofi Příbram a od té doby jezdím do servisu tam. Proti pražským dealerům fakt nebe a dudy, připadám si tam jako zákazník. Klidně si tam na to pár hodin počkám. Kdyby ještě zřídili Wi-Fi připojení pro zákazníky, nemělo by to chybu. -
"-- skrytý --" 07.12.07 08:47
« Re: Vrzání
Pupe prosím tě kam jezdíš do servisu ? Já jsem se na to vrzání pryží stabilizátoru ptal včera v Autopalace na Spořilově a tam mě docela odpálkovali ,že prý to tím sice může být ,ale že prý to stačí trochu promazat. Tak jsem si udělal obrázek a raději bych někam do servisu ,kde mi pomůžou a nebudou ze mně dělat vola. Taky jsem se ptal na možnost vypnout pípání nezapnutého pasu spolujezdce -jak jsem se tu dočetl neměl by to být žádný velký problém ,ale samozřejmě odpověď "servismana" byla ,že to nelze. -
"-- skrytý --" 30.11.07 08:20
« Vrzání
Zdravím všechny,
včera ráno jsem dostal nové pryže ( 2 ks dle servisu za250,-Kč) na stabilizátor přední nápravy a večer po práci a ani dnes ráno to ani jednou neudělalo onen ošklivý zvuk tak všichni honem k dealerům-mají vydržet až 400.000km(uvidíme) >:D -
Pup 29.11.07 23:12
« Re: kontrolka posilovače
Jestli tam ta kontrolka je nevím, ale nic takového se před startováním nerozsvítí. Mám taky diesel 105kW touring. Otáčel jsem tím klíčem asi pětkrát, takže jsem si řádně nažhavil :-)
Pamatuju si nějakou kontrolku která se týkala řízení nebo volantu a která se mi rozvítíla ještě s kontrolkou motoru, když jsem udělal DPF. V servisu tvrdili, že to značí problém se snímačem natočení volantu, který dává data pro stabilizační systém.
Někde tady na fóru najdeš návod, jak se dostat do módu kontroly/nastavení, tady se to řešilo hlavně z důvodu "optimistické" průměrné spotřeby na PP, kterou lze v tomto módu poštelovat. V jednom kroku se myslím rozsvítí všechny kontrolky, takže se můžeš mrknout, jestli tam to světýlko je.
A vůbec, nečti tolik :-) :-) :-) -
"-- skrytý --" 29.11.07 08:34
« kontrolka posilovače
Zdravím všechny majitele vozu Mazda 5.Před týdnem jsem se stal také novým majitelem tohoto krásného auta ,a jelikož jsem kupoval referenční vůz (najeto 20000 km)2.0 MZR 105 kW touring,nejprve jsem začal dle návodu studovat jestli vše správně funguje. Narazil jsem na jednu nesrovnalost mezi návodem a skutečností.V návodu se uvádí že kontrolka elektrohydraulického posilovače (vypadá jako symbol volantu s vykřičníkem žluté barvy)by se měla po přepnutí zapalování do polohy ON rozsvítit a zhasnout až po nastartování.Mně se tato kontrolka ale vůbec nerozsvítí ,snad jako by tam ani nebyla.Vím,že u benzinových motorů ta kontrolka určitě je ,ale nevím jak je to u dieselu.Mohl by se mi prosím vás někdo kdo vlastní také diesel(nejlépe 105kW) podívat na tuto kontrolku -jestli ji tam máte ,či ne ????.Předem moc děkuji:-( -
Pup 22.11.07 14:29
« Vrzání
Hehe, to na to přišli brzo, za chvíli to budou dva roky co mám pětku. Dělá to prakticky všem tady, to by mě zajímalo, jak to inženýři testujou. To vrzání je vážně pekelný. Mám obavu, že na příští garančce to nehrozí, pak bude zase teplo a klid, takže řekněme za rok. Díky za info. -
Pup 21.11.07 10:56
« Re: Chladící kapalina
New Owner: Slovy klasika "not bug, it's a feature!!!". Faktem je, že mě to taky překvapilo, ptal jsem se tady na to před časem. Člověk je zvyklej, že se výrobci obvykle chlubí jaký všechny zázraky do auta dávají a o tomhle se nikde nemluví. Spotřebu to určitě zvedá, ale zase je rychle teplíčko a neničí se motor nastudeno, takže jsem za to rád. Primárním důvodem proč to tam dávají údajně není komfort, ale ekologie - dle nějakých předpisů se musí motor zahřát na provozní teplotu v určité době. Taky se to řeší elektrickým topným tělesem, což určitě nastudeno "ocení" alternátor. Takže bufík je myslím pozitivní věc.
To vrzání mi docela leze na nervy, a to ho naštěstí neslyším zvenčí. Mám necelý 3000km do 60000km prohlídky, tak to budu reklamovat. -
"-- skrytý --" 20.11.07 11:04
« Re: Chladící kapalina
Díky za reakce. Vzhledem k tomu, že se mi z prostoru motoru po dojezdu někdy dokonce začalo i kouřit, tak jsem s tím nekonec radši zajel do servisu. Bylo mi však sděleno, že to je (asi:) opravdu to přídavné topení s tím, že má dokonce vlastní výfuk (proto ten kouř) a jsou tam ještě nějaké elektromotorky (to je asi to podivné bzučení poté co doběhne ta turbína letadla :-) Je rovněž pravdou že po dleších trasách, kdy už asi přídavné topení neběží jsem to teď nepozoroval. No je to tedy zajímavé zařízení to přídavné topení, tipnul bych že to asi docela zvyšuje i spotřebu, ale to nás při současných cenách dieslu vlastně nemusí trápit :-) a je poměrně příjemné že auto topí v podstatě hned.
A vrzání přední nápravy po ránu připropružení jsem pozoroval minulou zimu rovněž takže to vypadá na obecný jev.