Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 28.02.08 08:51
« Re: Klima v létě
rozdiel v teplote medzi prednymi a zadnymi sedadlami nie je zanedbatelny. ak ti na tom zalezi, tak budes zrejme sklamany, alebo ti bude vpredu zima, aby vzadu bolo prijemne. ja mam 2.0i a ide to fantasticky. ale viezol som sa aj na 1.8 a zdalo sa mi to OK -
"-- skrytý --" 27.02.08 20:57
« Klima v létě
zdarec, nyní se rozhoduju mezi M5 a Zafirou z roku 2006. Vše zatím u mě mluví pro Zafiru, ale u M5 mě nesmírně lákají posuvné dveře(kdo jezdí na nákupy s malými dětmi, ví ;-) ). Jediné by mě zajímalo je jak M5 vychladí v létě zadní místa. Zafira mí klimu vyvedenou ve střed.tunelu, takže přímo žene vzduch na zadní sedačky. Jinak mě mrzí menší nabídka ojetých M5 oproti Zafiře.Bude stačit 1.8 benzin, nebo radši sehnat s 2.0i? Dík Martin -
skodovacek 24.02.08 22:24
« DUPLIKAT
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli by se někdo nekouknul do motoru na předni stěnu..poblíž zámku kapoty je nalepený štítek, tak asi 4x7 cm,jestli tam je nápis DUPLIKAT. Mán stříkaný nárazník a naměřil jsem rozbíhavost...nevím jestli se s autem něco nedělo. Děkuju -
Pup 19.02.08 22:48
« Re: Kde koupit?
Asterix: Díky za vysvětlení, ty slevy jsou vážně hodně velký, docela mě to překvapilo. S odpočtem DPH to ale bude problém. Na osobní auta se totiž nevrací DPH, jen na nákladní, což se řeší přestavbou na N1 (přepážka). Přestavba se schvaluje v ČR, asi to dělá obvykle dovozce, který na ni dealerům dodává i díly. Na auto který dovozce obešlo to předpokládám nebudou chtít dodat. Navíc modely pro ČR a SRN se můžou lišit (nevím jak teď, ale zkraje byly úplně jiné) a tím pádem to ani nemusí být pro daný model schválený. Švára koupil v Německu XC90, nevím kde, ale taky za dobrý peníze. Přestavbu na N1 nešlo uskutečnit, ale cena v Německu byla plus minus to samé jako tady s přestavbou, tak to vzal v Německu a nechal s DPH. -
Asterix 19.02.08 21:29
Jara1
ak si podnikatel tak to funguje takto ako pises, tovar kupujes v zahranici bez DPH a vo svojom state si pre danovak dopocitas DPH. Zalesi este aj od vysky DPH na auta v CR.
Tie auta si kupujes normalne ako v hociktorom kamennom obchode v CR, riadna kupopredajna zmluva len mas uz na auto zlavu cca 12-20percent a nemusis ako u zmluvneho predajcu zobronit o zlavu. Tak preco to nevyuzit. -
"-- skrytý --" 19.02.08 20:45
« Re: Kde koupit?
Ještě něco ke koupi v SRN. Odečet DPH by se měl konat trošku jinak. Pokud nakupuji jako firma v zemi EU, tak mi to prodaj bez DPH a chtěj podepsat pro jejich finanční, že jsem zboží odebral a já jsem povinen to u nás DPH vypořádat. Takhle to je alespoň ze Slovenska. Funguje to tak v jiným oboru, než v autech, ale asi to bude shodný. Ještě abych to upřesnil mám to tak u zboží, které dál prodávám. Jestli je to tak u aut , toť otázka. -
Asterix 19.02.08 11:35
To Pup,
ze preco su lacnejsi. Princip je rovnaky ako nakup elektroniky a inych tovarov cez net. Takyto nakup je tiez lacnejsi a tak isto bez problemovy.
Tie ceny, co som pisal za nove aut su realne a vsetko je po pravnej stranke OK. Napriklad : www.price-optimizer.de
Vsetko funguje na principe nakupu novych aut od prvovyrobcu a hlavne na principe internetoveho predaja, teda minimalne naklady na reziu a ziadne naklady na velke budovy, servis, najomne, elektrika, platy zamestnancom, predavacom..... nakup aut, ktore ma kamenny zmluvny predajca a ako drobny predjaca musi vo vacsiom baliku objednavat.......
Tyto internetovy zmluvny predjacovia obejadnavaju priamo auta od toho , ktoreho vyrobcu vo velkych poctoch, dostavaju mnoztevne zlavy , maju minimalnu reziu a ostatne, ci uz fixne alebo pohyblive naklady preto vedia ti dat na nove auto automaticky podla znacky od 12-20% zlavu.
Netovy predajcovia objedna za rok cca 10000,15000 a viac aut z danej znacky. Priemerny kamenny predajca (nie ty najvacsi a vo velkych mestach)kolko 300-max 700aut rocne a kto dostane vacsiu mnoztevnu zlavu???
Auta su urcene pre nemecky trh, ziadne reimporty, su s DPH a od ceny si mozes odpocitat vo svojom state kde prihlasis auto aj DPH.
Netovy predajca prijme tvoju objednavku, posle ti zmluvu a podklady a ak ty ju podpises a akceptujes a posles spat tak obejadnava auto. Vybavuje vsetke doklady a ostatne nalezitosti a ak potrebujes tak aj znacky. Par dni pred dodanim auta ti oznami, ze vtedy a vtedy sa da auto vyzdvihnut a mozes po neho prist. Vacsina predjacov nevyzaduje platbu za auto dopredu ani zalohu. Za auto zaplatis priamo na mieste pri preberani. Ak si podnikatel a chces mat N1 tak aj to vedia bez problemov riesit a spravit. Staci im to len povedata +dolozit potrebne doklady.
Kupovat som este nekupoval, chystam sa (tazko vyberat medzi novymi: CRV, Mondeo, Mazda 6 a cakam este na noveho Acorda). Zijem v SRN a takto kupuje auto z mojho okolia plno nemcova a su spokojni a usetrene ojra teeeeeeesia.
Oplati sa este nakupovat v Dansku.
Ak mas viac otazok, pis mi do sukromnej spravy. -
Pup 19.02.08 10:40
« Re: Kde koupit?
Pokud to nejsou úplně vyzívaný *, tak jsou rádi že k nim jezdíš, protože je to kšeft. Pravidelný prohlídky a spotřebák platíš Ty, opravy v rámci záruky zase Mazda, tak proč by jim to mělo vadit. Měnil jsem takhle servis několikrát, ještě mi (bez ptaní ale zadarmo) měnili placky pod značkou, abych vozil jejich reklamu.
Podmínky půjčování náhradního auta zdarma by mě taky zajímaly. Buď jsem to tam měl maximálně na den a pak jsem ho nepotřeboval, nebo na déle vlastní vinou (bouračka) a pak jsem to ani nezkoušel, stačilo mi, že mi půjčili auto za rozumnej peníz. Fakt je, že poslední oprava po havárii trvala dost dlouho, hlavně kvůli nedostupnosti dílů (kapota). -
"-- skrytý --" 19.02.08 09:26
« Re: Kde koupit?
A jaký máte zkušenosti s přístupem servisů v případě, že je to servis u autosalonu, kde jste vozidlo nekupovali. Mám totiž dojem, že přístup servisu, kde jste auto nekupovali, bude podstatně vlažnější ... ve stylu u nás jsi nekoupil, kšeft si nám neudělal, tak si jeď tam, kde jsi koupil. Je na tom něco, nebo se toho vůbec nemusím obávat a takhle to nefunguje ? Jde mi např. o to, aby necházelo v "cizím" servisu k polemice ohledně nějaké záruční opravy. A taky mi přijde výhodné to půjčování náhradního auta zdarma, jak o tom píše Jara1.
Asterix: Ty ceny v SRN jsou fakt nižší, problém je ale s financema. Tam by člověk musel koupit to auto za hotový a to já nemám v plánu. Já uvažuju o leasingu nebo úvěru. Koukal jsem, že kdybych si vzal např. na část prodejní ceny toho auta spotř. úvěr, tak by ve finále na úrocích to auto přišlo dráž, než kdybych ho kupoval tady. -
Pup 18.02.08 22:33
« Re: Kde koupit?
Asterix: Ty ceny jsou v SRN jsou hodně nízký, kde se bere takovej rozdíl? Už jsi tam něco kupoval? Taky mám obavu, že při nákupu v SRN bude problém s odpočtem DPH (přepážka), švára tam kupoval Volvo XC90.
mpětka: Do servisu můžeš jezdit kam chceš, v případě M5 je to ještě jednodušší v tom, že si servis najde historii v mazďáckém systému (elektronická garanční knížka). -
"-- skrytý --" 18.02.08 20:30
« Re: Kde koupit?
Servizovat můžeš kdekoli. Záruka platí po celé evropě. Jenom je možné to, že při eventuelní opravě, která bude trvat více jak jeden den, tak půjčí auto, ale asi budou chtít platit za zapůjčení /je to mírně zvýhodněná cena/. Pokud jsem servisoval tam kde koupil , tak jsem měl auto zdarma a platil pouze benzín.Tak to bylo alespoň v mém případě. Jinak ještě jeden možný problém a to pokud ti prodejce kdes to koupil provede v záruce nějakou opravu a bude problém dál přetrvávat, tak maj snahu tě poslat tam kde to zmršili a to ač to má servisní knížku /elektronickou/ a mohou se podívat co a tom kdo opravoval. Tím pádem je lepší začít tam, kde si myslíš, že to tak nějak funguje. Tohle jsem měl přesně ja , ale asi budou v přístupu servisů rozdíly. -
Asterix 18.02.08 09:22
« Re: Kde koupit?
Mpetka pozeral som si ceny na Automodul.cz a ceny maju o hodne vysie, ako by bolo mozne kupit v SRN. Nechcem ti nieco vnucovat ale za porovnanie cien to stoji, takze:
V SRN Mazda 5 1.8 Comfort 16.660,- Eur s DPH
Mazda 5 2.0 Diesel 81Kw Exclusive 20.357,- Eur s DPH
Mazda 5 2.0 Diesel 105kW Exclusive 21.012,- Eur s DPH
Mazda 5 2.0 Diesel 105kW Top 22.708,- Eur s DPH
kurz je myslim ??? cca 26CK/EUR
DPH je mozne si nasledne odpocitat ak si podnikatel. Vybava je rovnaka, pokial nie bohatsia ako v CR , pre porovnanie si pozri oficialnu stranku od mazda.de. Vybava aut, vyssie uvedenych, je identicka ako ponuka oficilany kamenny dovozca Mazda pre SRN. Taktiez je mozne si dokupit a doobjednat autodoplnky a prislusnestvo. Auto kupis v SRN a servis a pripadne reklamacie mozes uplatnovat hoci kde v autorizovanom servise Mazda v CR a EU.
A tie usetrene peniazky za vycestovanie do SRn snad stoja.
;-) -
"-- skrytý --" 17.02.08 21:10
« Re: Kde koupit?
Tak jsem koukal na ten Automodul a i na jiné nabídky a něco by se tam dalo vybrat. Jen se mi moc nezdá ten názor, že je jedno, kde člověk koupí. Když je auto bez problémů a jezdí jen na garančky, tak dobrý, ale když je potřeba řešit nějakou záruční opravu, tak musí jet tam, kde koupil ne? A to už by byl problém, jezdit někam na druhý konec republiky. Tu motorizaci jsem promýšlel a 1.8 je v pohodě. Ještě dotaz, ve verzi TX jsou 15 palcová kola, ale mně se spíš líbí ty 16. Je možný, aby tam dali ty 16 ? Koukal jsem, že v některých nabídkách jsou na tý 1.8 tyhle kola. -
"-- skrytý --" 17.02.08 19:10
« Re: Kde koupit?
No M5 jsem kupoval před cca 16 měsíci a to v SRN byla v prodeji přez rok. Buď k nám jde aušus, nebo nevím. Já měl problém spoloosou, která nevydržela po 1500km, ale nová měla takové vůle-hanba. Tu vůli maj všechny M5 1.8i, ale někde to není slyšet, nebo spíš to majitel neslyší. Hodně dělá to, ze kterého auta na M5 přejdeš. Já měl předtím Zafiru a tak srovnání bylo snadné.Jinak 1.8 bych zvažoval už jen z důvodu spotřeby. Pokud jezdíš jako já, tzn. 7km do práce, pak nic a odpoledne totéž, tak 11l/100km není problém a nemusíš nijak závodit. Včera jsem dělal dálkovou cca 320km a spotřeba na 7l, ale jel jsem předpisově. Jde o to jak by zase diesel snášel takovéhle pojížďky.Jinak v benzinu je to lenoch, a pokud do toho sednou 4 dospěláci, tak je hodně vlažný. Koníků to má jak Zafira, váha srovnatelná , ale Japonskej koník je asi holt drobnější. -
Pup 17.02.08 00:45
« Re: Kde koupit?
Když se nad tím zamyslím, k Autoprofi Příbram jsem se vlastně dostal náhodou přes www.automodul.cz. Původně jsem auto poptal u Auto Zeman, ale slíbili mi něco, co se následně ukázalo být pouhou chimérou a musel bych dalších pár měsíců čekat. Takže jsem na Automodulu našel to, které jsem nakonec koupil v Příbrami. Díky tomu mám M5 barvy "vyblitá stříbrná metalíza dozelena", což je daň za to, že jsem nechtěl čekat. Ale co jsem chtěl původně řici, na Automodulu jsou auta obvykle s nějakou slevou, tak tam zkus mrknout. Kde to koupíš je nakonec jedno, už tam pak nemusíš páchnout.
Motorizaci 1.8 bych zvážil, pokud tě má to auto bavit :-) :-) :-)
Zafiru jsem řídil před pár lety 1500km (automat) a byla celkem fajn, ale co se týče ovladatelnosti a čitelnosti M5 mi sedí líp. Klima v létě jde na 1* stačí přední střední výdechy nastavit směrem ke stropu + klimu na AUTO režim a nikdo ve voze si nestěžuje- testováno 2* v letní Itálii, kdy vnější čidlo hlásilo 37st.C. Pokud bude auto využito ve více než 4 lidech tak 1,8 bude mít co dělat.
Mám 2.0 město do 11/100 km, mimo kolem 8/100.(50.000 km)