Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.08  10:30

« Re: kola

ja mam 2.0 benz.technicak = 205/55 r16 91v, ale v skutocnosti tam mam nejake 195/65/r15
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.08  09:47

« kola

Mám dotaz na majitele 1.8: Co máte v technickým průkazu ohledně pneumatik ... jaký lze použít rozměry ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.08  10:40

« Stále spokojen

Zhodnocemí provozu
    Chtěl bych zhodnotit 16 měsíců provozu po ujetí 25 000km. S M5 jsem absolvoval dvě zimní a jednu letní sezonu a k dnešnímu dni se neprojevili žádné sebemenší závady a vše funguje jak má. Začnu zimníma pneumatikama Polaris 2 - po dvou sezónách nevykazují žádné nepravidelné opotřebení ( jezdím denně za každého počasí ) a vzorek má ještě hloubku něco málo přes 6mm. To znamená, že i zbíhavost je v pořádku. Minulý týden jsem přezul na letní obutí, tak jsem zkontroloval poloosy - někde na foru jsem se dočetl , že se projevují nějaké vůle, ale já jsem nic nezjistil, brzdové bubny (300mm) jsou sjety úměrně provozu a destičky taky, a vůle v nápravě taky nic. Musím podotknout, že jsem se nějaký čas zabýval opravou vozidel, tak vím na co mám sáhnout. Obě obutí mám na alu discích 16".
    Něco málo k motoru, do záruční prohlídky jsem nedolil ani kapku oleje - mimochodem prohlídka stála 5000Kč v Ústí n/L, cena se mi zdá úměrná rozsahu prohlídky - průměrná spotřeba k dnešnímu dni podle PHM/km je 7.8l/100km a podle PP 8,1L/100km, a to jezdím většinou v obsazení 4 a více. Co se týče výkonu motoru tak si myslím, že nemá chybu, musí se dřív řadit a pak to jede.
    Klimatizace - když se jí naučíte ovládat tak chladí dle vašeho přání. Při větších teplotách okolo 30°C stačí po vyjetí auto při jízdě vyvětrat pak zavřít okna, pustit klima na auto a do 5km je vám příjemně. teplotu nastavujte o 5° míň, tzn. 30°venku - 25°klima a až se klima ustálí můžete teplotu postupně snižovat.
    Jinak veškeré vymoženosti ve vozidle fungují spolehlivě, když si pozorně přečtete návod na použití, tak namáte žádný problém. V zimním období jsem nezaznamenal žádné podezřelé vrzání, které by mě vyvedlo z míry.
    Na závěr bych chtěl dodat, že jsem s M5 spokojen a pořád nadšen, a taky vím, že na trhu jsou určitě lepší vozidla, ale všechny jsou za pěkný peníze.
    Kdyby se chtěl někdo na něco zeptat rád odepíšu, když to budu vědět. Jinak přeji všem motoristům hodně bezporuchových kilometrů s šťastnou cestu. Standa
  • « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 05.03.08  12:14

« Re: SRN

mpětka: Rozhodně bych si nedovolil tvrdit, že se mně nelíbl. Jen se mi ostřeji řezaná přední maska a přední světla a hlavně zadní světla nezdají hezčí, než předchozí. Kdybch to měl bodově ohodnotit, tak obě verze by u mě získaly stejný počet bodů.
    Ale je to jasné věc osobního vkusu a věřím, že spoustě lidí se nový sportovnější vzhled bude líbit více. Trochu mně to připomíná přiblížení se k C-maxu. Kdyby už nebyla "stará" M5, ale jen "nová", určitě bych si ji vzal taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.03.08  12:00

A taky jsem volal do mazdy ČR a tam ani neví, kdy má na náš trh přijít, natož ceny ... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.03.08  11:58

Tak jsem zjistil, že oficiálně má jít facelift na německý trh 20. 4. a ceníkový ceny budou cca o 200 - 300 euro nižší.

TomášC: Na fotkách je facelift pěkný, tobě se ale nelíbil ? Mohl jsi si ho pořádně prohlédnout ?
  • « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 04.03.08  10:07

Jara1: Tak to sorry, asi jsem špatně pochopil Tvé příspěvky z 28. a 29.2. a nabyl dojmu, že je řeč především o jednom autu buď ve světlé nebo tmavé barvě.
    Jinak se už nemůžu dočkat až provětrám svou novou M5 (přihlášená by měla být dnes nebo zítra). Zkoušel jsem 105 kW diesel v M6 a tam to jelo skvěle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.08  19:02

TomášC :Já neporovnával M ... a různé barvy, ale odpovídal jsem na dotaz , jaky je rozdíl mezi ZAFIROU a M5. Asi by bylo podivný od jedné značky pokud by byl větší rozdíl. Šlo o porovnání těchto dvou značek, mezi kterými zde diskutující vybíral
  • « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 03.03.08  13:43

Na servis a záruky odpověděl Asterix přesně. Informoval jsem se u prodejce Mazdy a není to problém. El. servisku jsem zatím neřešil a tak nevím.
    Kupoval jsem "ojetinu" - předváděčku - 07/2007, 9tis km najeto, 2,0d 105 kW, základní výbava (bez trend paketu, ale auto¨klima, 7 sedaček a pod.), cena cca 500tis Kč, podle toho za kolik se seženou eura. Asi ještě půjdou s cenama trochu dolů kvůli faceliftu. Už ji tam německý podejce měl a podle mě není hezčí, aby se vyplatilo na ni čekat, ale teď nevím, kdy se má objevit v Česku.
    Jara1: Můžu srovnat tmavě modrou M5 a stříbrnou M6 kombi a nějaký velký rozdíl v chlazení na to, abych podle tohoto vybíral barvu auta jsem nepozoroval. Ale je to čistě subjektivní pocit.
  • « 00 Reagovat !

foto Asterix

Asterix 03.03.08  13:25

mpetka,

tak ako pises, kupis v SRN a servisujes doma, reklamujes doma smozrejme u zmluvneho predajcu Mazdy. Garancku mozes po celej Europe robit( len je to drahsie ale zas ta neoklamu na spotrebaku a vykonanej praci), v pripade poruchy v ramci 3r zaruky mozes vyuzivat asistencku Mazdy, hoci kde v ramci EU. Zaruka je ta ista, vsak sme v EU a podmienky su aspon v tejto oblasti rovnako nastavene pre vsetkych clenov.
    Servisna knizka je presne to iste co v CR, SVK, len jazykova mutacia je ina.

precitaj si www.sdruzeni-sova.cz

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.08  12:55

« SRN

Zajímalo by mně, když bych jí koupil v Německu, jak by to bylo ohledně záruky a servisu. Je možné, abych v Německu jen koupil a vše ostatní (servisky, příp. záruční opravy) už prováděl v ČR ? nejsou s tím nějaké problémy ? A jak vlastně vypadá a funguje ta el. servisní knížka ?

TomášC: Kupoval jsi teď v Německu ojetou nebo novou ?
  • « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 29.02.08  13:21

« Re: Klima v létě

Máme tmavě modrou 1,8 b a v létě s chlazením interiéru žádný problém. U auta s klimou bych asi barvu moc neřešil, maximálně bude u chvilinku déle trvat ochlazení po dlouhém stání na sluníčku.
    Osobně se mi tmavě modrá na M5 libí nejvíc. Asi proto si zítra jedu do Německa pro další M5 ve stříbrné (alaska silber), modrá nebyla a nechtěl jsem čekat.
    Spotřeba ručně měřená 9 l, ale stylem ráno 3 km, odpoledne 3 km a jen občas delší jízda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.02.08  13:00

Barva je podstatná, protože to samé auto ve stříbrné bylo o poznání líp vychlazený. U toho tmavého pak následoval problém po delší jízdě na klimu a to, že při ochlazení /nevačer/ se začalo mlžit přední okno, protože vše bylo zřejmě plné vody.Další poznatek je, že Zafira má topení /výměník/ pod výměníkem klimačky a tak pokud tam zůstane vlhko z výparníku klimatizace, tak se to spolehlivě odpaří, protože do topení jde horká voda stále. Odtud pak to mlžení předních oken.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.02.08  09:33

Jara1: To je zajímavý, to je fakt ta barva auta tak znát ? Mně se líbí samý tmavý barvy a nejvíc černá nebo ta tajemně modá, ale jestli to má být v létě taková pec, tak bych snad zauvažoval taky o tý stříbrný.

Ještě bych chtěl k tomu blížícímu se faceliftu ... jaké na něj máte názory ? Má cenu na něj čekat ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.08  22:21

Mohu posoudit rozdíl velmi dobře, protože zagiru jsem měl 1.8i 6 let-najeto cca 130t. km a teď mám M5 1.8i, najeto 30t. km. Pokud koupíš Zafiru s mechanickou klimou a tmavou barvu, já měl tmavě zelenou, tak klimačka je tam zbytečná zátěž. U stříbrný barvy to jde, tu má kamarád a má jí 7 let a sem tam jsme to vyměnili na zkoušku. U tmavé barvy klima šla a ventilátor naplnoa v letě u nás v ČR teplota 27st. uvnitř. Tak funkčnost bídná. V servisu mi řekli, že jsem si měl koupit světlejší.Jinak Zafira v 1.8i je oproti 1.8 Mazdě letadlo. Výkonově někde jinde /už jsem psal dříve/ a spotřeba bez problém ve městě do 9.l a mimo do 7.l ať jsem jel jakkoli. Na druhé straně ve 100t. km problé se spotřebou oleje. Začalo to nezřízeně žrát a v servisu /ne v jednom/ mi řekli, že to je běžné a že to chce nové písty atd. cena v té době cca 35t. Kč.Jinak ve 40t. km dělána přední náprava-kuláky totálně vymletý. Zase se tam ale nechaly dát pouze kuláky po 250Kč a ne celá ramena za několikanásobnou cenu.Pro někoho by to mohla být ale dosti neodborná oprava, ale sloužilo to dobře a vydrželo až než jsem prodával. Jinak na pohodlí mi sedí M5 líp. Je to krásně odpružené auto i když jezdím sám. Zafira je typickej německej bedňák a pokud do toho nesednou 4 dospěláci , tak je to na vyklepání duše.Při porovnání by to chtělo z těch dvou zkombinovat jedno auto a to by byla paráda. Každé má svoje.Klima v M5 je ale o 100% lepší-funguje dobře, ale po zkušenostech s tmavou Zafirou jsem M koupil stříbrnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.08  22:08

Mám 1.8i a spotřeba město je stále k 10l a jezdím hodně volnou. Problém je v délce cesty, kterou jezdíš , protože prvních 3-5km dle teploty to jede pořád na sytia tím pádem je to žravější. Rapidně jde spotřeba dolů po zahřátí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.08  14:50

« Re: DUPLIKAT

ani ja tam ziadnu nalepku DUPLIKAT nemam. skodovacek: ako to dopadlo, co je to za nalepka?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.08  14:49

jj, taku istu skusenost mam aj ja = PP je velky optimista. aj ja to ratam rucne - ta otazka bola skor recnicka 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.08  13:23

Nevím, ale takovou spotřebu mám od začátku a i oficiální mazda uvádí město 11 mimo 6,6 a kombi 8,2.
    počítám spotřebu ručně, protože pp čím kratší jízdy tím více kecá!dotankované l/ aktuální nájezd km = spotřeba/1km . 100= sp./100km. rozdíl oproti pp je 0,3-1,5 l/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.08  12:46

robim nieco zle v merani spotreby? ;-) ked idem velmi slusne v meste, s kludnou nohou v meste tak som niekde pod 9litrov, ak idem na dialnici 140-150 tak je to nad 10litrov? (dva ludia, 2.0benzin)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…