Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 21.03.08  14:00

« Re: zabezpečení

kola: Dnes jsem objednal Mangels Motion. Dám vědět, jak to dopadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.08  13:35

« Re: Razeni z 1 na 2 přes zuby

Medvěda mám taky namontovanýho a řazení chodí dobře. Spíš si myslím, že seřídit ten lankovej mechanizmus bude asi dost problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.08  11:05

« Razeni z 1 na 2 přes zuby

Skodovacek. Pri razeni z 1 na 2 mám zcela stejný problém, že to někdy jde přes zuby a někdy úplně hladce, přesně a bez problémů. Myslel jsem že to je treba teplotou, nez se v zime mechanismy prohreji, ale myslim ze na teplote to vubec nezalezi. Krome toho mi to obcas pri prerazeni na 5 vyda podivny kovovy zvuk. Kdyz jsem byl v servise na 1. garancce tak se mi to snazili nejak seridit, ale pry to moc neslo neb kdyz se zlepslia ta 2 tak zase naopak byla horsi ta 5 - takze nakonec zadna zmena..Mozna je to instalaci Medved bloku? Jo a taky mi neco zacalo rezonovat u zadnich dveri a rovnez operka spolujezdce se pri vetsim vytazeni a nezatizeni chveje a vydava neprilis libe zvuky - nevi nekdo co s tim?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.08  18:48

« Re: Ochrana dutin

skodovacek. naprosto souhlasím, přístup při prodeji OK. Upoutalo mě co cvakání jak píšeš při spadávání otáček. To je to co honím od začátku. Nebylo to v převodovce, ale pravý HK kloub. I na místě pokud to stálo na rovině a dal jsem cca 2500ot, tak to začalo rezonovat. No a při řazení to bylo slyšet při každém řazení /mezi 1 a 2 hlavně/, když to tyhle otáčky přebíhalo.Každý tu zatím psal, že tam vůle není. Já jsem názoru, že ji tam má každý /u 1.8i/, protože jsem postupně navštívil cca 5 autosalonů a zjistil, že je to u všech kusů. Spíš chce vědět, kde za to vzít, což jde při otevřené haubně přez motor.Nesmí být zabržděno a nebo v kopci a zařazená rychlost. Je to i u nové polose když jí měnily. Problém je spíš v tom, že u všech M5 to není slyšet. Jsou to kritické otáčky motoru, kdy se to celé zatřese. Jinak jsem si sjel s M5, která měla najeto 90t. km, vůle tam byla jednou taková a slyšet to nebylo. Mám jen strach, že to přežije záruku a pak to půjde z mojí kapsy a rádi budou měnit. Jinak dnes jsem koukl na zadní kotoče a při pojížďkách je mám takz černý.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.08  13:57

Každé auto má své + a -.
    To sjíždění jsem tu řešil loni a dostal jsem nová kola s 50% slevou (17"205/50 DUNLOP SP2050- za 7200,-) kvůli výrobní vadě Dunlopu (problém v celé Evropě).
    Na zabezpečení podle mne stačí kompletní havarijka, protože pokud to někdo bude chtít tak ani žádný zámek nebo alarm ho neodradí.
    Ad elektrony: poku se zachová dop. rozměr uvedený v tech.průkaze myslím že je to buřt kdo je dělal, stejně je to skoro od jednoho výrobce a jiné se jen logo.
    Dutiny jsem neřešil ani po 3 zimách není vůbec nic patrno, ten nástřik nic neřeší u plně pozinkované karoserie,navíc má M5 dole plastové kryty.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.08  22:54

« zabezpečení

Mám dotaz jak máte řešeno zabezpečení auta. Immobilizér je standartně, ale dávali jste si tam ještě nějaké další?

A ještě jeden dotaz. Jak je to s použitím elektronů jiných výrobců než origo Mazda, není v tom nějaký problém ?
  • 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 19.03.08  22:20

« Ochrana dutin

Zdravím,
    ono vůbec není rozhodující, jestli ten pán to auto někdy viděl, ale fakt, že ty dutiny, dveře a kapota , jsou naprosto suché. Ten pan inženýr mně ujistil, že dutiny karoserie neošetřují ani jiní výrobci. Po tomto vyjádření jsem komunikaci s ním ukončil, protože plácal nesmysli. Pracoval jsem pomalu dvacet let u škodovky a už poslední Felicie měla ošetřené dutiny/moc jí to tedy nepomohlo...nebyla pozinkovaná/a Fábie...u té už po dobu její životnosti se nemusí obnovovat. Já jsem Mazdu koupil kvůli šoupačkám, mám nemocnou dceru a ty dveře jsou nenahraditelný. Nebyl jsem vůbec nadšený že opouštím koncern, ale byla to nutnost. Mám najeto 12 000 km a mám několik závad...palubka na dvou místech drnčí, při pohybu agregátu se ozývá písknutí, při přeřazení z jedničky na dvojku, často řadí přes zuby, někdy úplně hladce a někdy slyšitené křupnutí, hluky při vypínání spojky, pří lehkém přidání plynu, když padají otáčky dolů, tak se z převodovky ozývá klepání, dále pak sjíždění předních pneumatik /vnitřek/ no a tmavě hnědé zadní kotouče/na hliníkách to vypadá příšerně.Jednou jsem to dal do servisu, kvůli té geometrii a nějaké ty hluhy...když jsem se ptal co s tím dělali, tak mi technik odpověděl, že je to tajemství....Po svátcích to tam dávám na pozorování, tak budu informovat. Musím ještě podotknout, že když jsme auto kupovali, tak se k nám chovali opravdu bezkonkurečně. Auto nán dali asi téměř za nákup, koberečky a zámek řazení taky. Lepší úvěr a pojistku, kterou si tak výhodně neuzavřu ani sám a to pracujem jako pojišťováci. Proto je mi krajně nepříjemné se tam s nima dohadovat, ale....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.08  09:47

Jde o to, jestli ten co to napsal vůbec někdy to auto viděl. Já před časem tady popisoval problém s polosou, jak mi rupla atd. a protože tam je problém dodnes tak jsem učinil dotaz a rada zněla - to může být povoleným kolem a polosa za to nemůže. A pokud je to poloosou, tak vám to v servisu utěsní tmelem. No a na dotaz že utěsnění vydrželo cca 8000km, tak poradily opětovné utěsnění. Normálně si dělaj z lidí * a když dojde k problému, tak to řeší jako když se vám rozbijou boty u šikmookejch. Pomalu po zkušenostech nabývám dojmu, že japonec už opět až na konec.Je tady spousta spokojených, ale já jsem v servisu dosti často a raději už některé věci přehlížím.
  • 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 18.03.08  22:05

« Ochrana dutin

Zdravím,
    tak jsem napsal email přímo na Mazdu a bylo mi odpovězeno,že karoserie je opatřena ještě před lakem antikorozním nástřikem a další úpravu nepotřebuje. Jinými slovy žádná ochrana dutin není, dále mi pak bylo doporučeno, pokud jezdím v zimě kde se solí, tak si je mám nechat vystříkat...Z mého pohledu to je hrůza, auto za pomalu 800 000Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.08  21:21

« Re: kola

Mám dojem, že to je tak, že po uvedení auta na trh byl mj. stupeň výbavy Touring a tam byly s autem dodávaný 16" kola. Proto tam asi byly i větší kotouče. Po nějaké době se tahle výbava přejmenovala na TX a dávají se tam 15" kola, takže ty kotouče musí být teď menší.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.08  20:12

« Re: Ochrana dutin karoserie

Mám tam ty kotouče cca 300, protože jsem objednal ráfky plecháče 15" a ty tam nešly,.
    Ve velkém OTP.
    kola a pneu na nápravách:6,Jx16ET52,5,205/55R16 91V
    Pod variabilním provedením vozidla je:pro brzdy průměru 15" 6Jx15ET52,5,6,5Jx15,7, 195/65R15 91
    pro brzdy 16":
    6,5x17ET52,5,7Jx17,7,5Jx17,205/50R17 93V

Tak tomu nějak nerozumím, protože 15" ráfky mi tam nejdou-nevejdou se a tak bych řekl, že mám tu variantu 16", ale v TP zase píšou , že na 16" brzdy jsou pneu 17".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.08  20:00

No nějak jsem to moc neprohlížel, ale pod plastovejma krytama na podlaze pod autem to vidělo jakýkoli nástřik z rychlíku. Jakmile jsem auto dovezl od prodejce dom, tak šlo rovnou na hever a vše bylo znovu provedeno.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.08  17:57

Prosím Tě, napiš jak jsi to zjistil nabo kam jsi koukal, taky se podívám a napíšu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.08  17:48

Ještě bych chtěl dodat, že podle technických údajů se na 2.0ibenzín zásadně montují brzdové kotouče o průměru předek 300mm a vzadu 302mm, to znamená, že tam musíš mít disky r17 nebo r16. Zkus to přeměřit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.08  17:31

Mám 1.8i a v TP mám r16 i r17. To znamená, že máš brzdové kotouče o průměru 278mm, na kotouče o průměru 300mm se disky na r15 nedostanou z důvodu větších brzdičů. Jinak po ujetí 25000km mám kotouče na obou nápravách krásně lesklé.
  • 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 18.03.08  00:07

« Ochrana dutin karoserie

Zdravím, koukal někdo z vás jestli máte vysříkané dutiny. V návodu píší, že jsou ošetřeny z výroby, ale já je teda nemám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.08  12:07

« Re: Zadní kotouče

Najeto 30t. km a perfektné lesklé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.08  12:06

Mám 1.8i a gumy v techničáku i skutečně 205/55R1691V. Kdyby tam šli 15" byl bych raději, protože tyhle při přezutí na letní nějak nemohu skousnout. Hlavně pravé přední kolo mi přijde , že při přejezdu nerovností hrozně tluče. Úplně jsem myslel, že mi neutáhli pořádně kola, ale bohužel, Kontrola nápravy -vše OK. Na zimákách to byla pohoda - zvukově.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.08  10:07

« Re: Zadní kotouče

Zdravím,
    po 51tkm přední i zadní kotouče blískavé - 2.0i.
  • 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 13.03.08  21:43

« Zadní kotouče

Zdravím,
    mám najeto kolem 10 000km a zadní kotouče jsou tmavé /třecí plocha /, přední krásně lesklé, ale ty zadní, jako kdybych jezdil na ruční brzdu /vyhřátý/. Servis říká, že je to nornální...jak to vidíte?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…