Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
TomášC 01.04.08 12:26
« Re: kola
původně objednané Mangels Motion už nejsou. objednal jsem Moda Audace. dodání cca za týden. dám vědět jak to pasuje, ale neměl by být problém. dle TP jsou předepsané 16"x6,5", rozteč 114,3, ET 52 a objednané mám 16"x7" (6,5 se stejně skoro nedělají a pneu pasují stejné), rozteč samozřejmě stejná a ET 40 (ET 52 asi kromě Mazdy nedělá nikdo). -
skodovacek 21.03.08 22:50
« Řazení
Zdravím, myslím si, že neseřízené lanovody nemohou zapříčinit řezení přes zuby. Můžou max. přenášet vibrace, nebo když by to bylo hodně ,tak nepůjde řadit. To, že to klepe při pětce se musí seřídit právě jenom ten zámek na zpátečku. Já vidím ten problém v synchronní spojce, ale né v samotném synchronu, proto že při řazení dolů to jde bez problému. Jednička a dvojka leží na hřídely vedle sebe, když řadíte dolů, tak synchronní spojka najíždí z neutrální polohy, ale když to řadí z jedničky, tak musí přejet přez neutrál na dvojku a tam bude někde velká vůle na přesuvníku. Nejhorší je, že už v tom jezdil technik a ono to zrovna moc nedělalo, tak na mě koukal dost divně.Myslím ,že budou dohady....ale já se teda nedám. A ta opěrka, nám to dělalo na Octavkách taky, já to řešil teflonov. spr., ono když se to vytáhne max., tak na to uložení je velká páka. -
"-- skrytý --" 21.03.08 11:05
« Razeni z 1 na 2 přes zuby
Skodovacek. Pri razeni z 1 na 2 mám zcela stejný problém, že to někdy jde přes zuby a někdy úplně hladce, přesně a bez problémů. Myslel jsem že to je treba teplotou, nez se v zime mechanismy prohreji, ale myslim ze na teplote to vubec nezalezi. Krome toho mi to obcas pri prerazeni na 5 vyda podivny kovovy zvuk. Kdyz jsem byl v servise na 1. garancce tak se mi to snazili nejak seridit, ale pry to moc neslo neb kdyz se zlepslia ta 2 tak zase naopak byla horsi ta 5 - takze nakonec zadna zmena..Mozna je to instalaci Medved bloku? Jo a taky mi neco zacalo rezonovat u zadnich dveri a rovnez operka spolujezdce se pri vetsim vytazeni a nezatizeni chveje a vydava neprilis libe zvuky - nevi nekdo co s tim? -
"-- skrytý --" 20.03.08 18:48
« Re: Ochrana dutin
skodovacek. naprosto souhlasím, přístup při prodeji OK. Upoutalo mě co cvakání jak píšeš při spadávání otáček. To je to co honím od začátku. Nebylo to v převodovce, ale pravý HK kloub. I na místě pokud to stálo na rovině a dal jsem cca 2500ot, tak to začalo rezonovat. No a při řazení to bylo slyšet při každém řazení /mezi 1 a 2 hlavně/, když to tyhle otáčky přebíhalo.Každý tu zatím psal, že tam vůle není. Já jsem názoru, že ji tam má každý /u 1.8i/, protože jsem postupně navštívil cca 5 autosalonů a zjistil, že je to u všech kusů. Spíš chce vědět, kde za to vzít, což jde při otevřené haubně přez motor.Nesmí být zabržděno a nebo v kopci a zařazená rychlost. Je to i u nové polose když jí měnily. Problém je spíš v tom, že u všech M5 to není slyšet. Jsou to kritické otáčky motoru, kdy se to celé zatřese. Jinak jsem si sjel s M5, která měla najeto 90t. km, vůle tam byla jednou taková a slyšet to nebylo. Mám jen strach, že to přežije záruku a pak to půjde z mojí kapsy a rádi budou měnit. Jinak dnes jsem koukl na zadní kotoče a při pojížďkách je mám takz černý. -
"-- skrytý --" 20.03.08 13:57
Každé auto má své + a -.
To sjíždění jsem tu řešil loni a dostal jsem nová kola s 50% slevou (17"205/50 DUNLOP SP2050- za 7200,-) kvůli výrobní vadě Dunlopu (problém v celé Evropě).
Na zabezpečení podle mne stačí kompletní havarijka, protože pokud to někdo bude chtít tak ani žádný zámek nebo alarm ho neodradí.
Ad elektrony: poku se zachová dop. rozměr uvedený v tech.průkaze myslím že je to buřt kdo je dělal, stejně je to skoro od jednoho výrobce a jiné se jen logo.
Dutiny jsem neřešil ani po 3 zimách není vůbec nic patrno, ten nástřik nic neřeší u plně pozinkované karoserie,navíc má M5 dole plastové kryty. -
skodovacek 19.03.08 22:20
« Ochrana dutin
Zdravím,
ono vůbec není rozhodující, jestli ten pán to auto někdy viděl, ale fakt, že ty dutiny, dveře a kapota , jsou naprosto suché. Ten pan inženýr mně ujistil, že dutiny karoserie neošetřují ani jiní výrobci. Po tomto vyjádření jsem komunikaci s ním ukončil, protože plácal nesmysli. Pracoval jsem pomalu dvacet let u škodovky a už poslední Felicie měla ošetřené dutiny/moc jí to tedy nepomohlo...nebyla pozinkovaná/a Fábie...u té už po dobu její životnosti se nemusí obnovovat. Já jsem Mazdu koupil kvůli šoupačkám, mám nemocnou dceru a ty dveře jsou nenahraditelný. Nebyl jsem vůbec nadšený že opouštím koncern, ale byla to nutnost. Mám najeto 12 000 km a mám několik závad...palubka na dvou místech drnčí, při pohybu agregátu se ozývá písknutí, při přeřazení z jedničky na dvojku, často řadí přes zuby, někdy úplně hladce a někdy slyšitené křupnutí, hluky při vypínání spojky, pří lehkém přidání plynu, když padají otáčky dolů, tak se z převodovky ozývá klepání, dále pak sjíždění předních pneumatik /vnitřek/ no a tmavě hnědé zadní kotouče/na hliníkách to vypadá příšerně.Jednou jsem to dal do servisu, kvůli té geometrii a nějaké ty hluhy...když jsem se ptal co s tím dělali, tak mi technik odpověděl, že je to tajemství....Po svátcích to tam dávám na pozorování, tak budu informovat. Musím ještě podotknout, že když jsme auto kupovali, tak se k nám chovali opravdu bezkonkurečně. Auto nán dali asi téměř za nákup, koberečky a zámek řazení taky. Lepší úvěr a pojistku, kterou si tak výhodně neuzavřu ani sám a to pracujem jako pojišťováci. Proto je mi krajně nepříjemné se tam s nima dohadovat, ale.... -
"-- skrytý --" 19.03.08 09:47
Jde o to, jestli ten co to napsal vůbec někdy to auto viděl. Já před časem tady popisoval problém s polosou, jak mi rupla atd. a protože tam je problém dodnes tak jsem učinil dotaz a rada zněla - to může být povoleným kolem a polosa za to nemůže. A pokud je to poloosou, tak vám to v servisu utěsní tmelem. No a na dotaz že utěsnění vydrželo cca 8000km, tak poradily opětovné utěsnění. Normálně si dělaj z lidí * a když dojde k problému, tak to řeší jako když se vám rozbijou boty u šikmookejch. Pomalu po zkušenostech nabývám dojmu, že japonec už opět až na konec.Je tady spousta spokojených, ale já jsem v servisu dosti často a raději už některé věci přehlížím. -
skodovacek 18.03.08 22:05
« Ochrana dutin
Zdravím,
tak jsem napsal email přímo na Mazdu a bylo mi odpovězeno,že karoserie je opatřena ještě před lakem antikorozním nástřikem a další úpravu nepotřebuje. Jinými slovy žádná ochrana dutin není, dále mi pak bylo doporučeno, pokud jezdím v zimě kde se solí, tak si je mám nechat vystříkat...Z mého pohledu to je hrůza, auto za pomalu 800 000Kč. -
"-- skrytý --" 18.03.08 21:21
« Re: kola
Mám dojem, že to je tak, že po uvedení auta na trh byl mj. stupeň výbavy Touring a tam byly s autem dodávaný 16" kola. Proto tam asi byly i větší kotouče. Po nějaké době se tahle výbava přejmenovala na TX a dávají se tam 15" kola, takže ty kotouče musí být teď menší.
-
"-- skrytý --" 18.03.08 20:12
« Re: Ochrana dutin karoserie
Mám tam ty kotouče cca 300, protože jsem objednal ráfky plecháče 15" a ty tam nešly,.
Ve velkém OTP.
kola a pneu na nápravách:6,Jx16ET52,5,205/55R16 91V
Pod variabilním provedením vozidla je:pro brzdy průměru 15" 6Jx15ET52,5,6,5Jx15,7, 195/65R15 91
pro brzdy 16":
6,5x17ET52,5,7Jx17,7,5Jx17,205/50R17 93V
Tak tomu nějak nerozumím, protože 15" ráfky mi tam nejdou-nevejdou se a tak bych řekl, že mám tu variantu 16", ale v TP zase píšou , že na 16" brzdy jsou pneu 17".