Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.08  10:27

« Re: Bosch Aerotwin

Zdravím tě
    Koupil jsem podle rozměru a je to stejné jako na peugeot 206.
    Trvalo mi to asi 2 minuty (výměna).
    odkaz:luja.cz/index.php?id=00200202100… peugeot 206 -A653S.
    Poslali je do 2 dne a ještě slevu 10%na další (platí 1 rok)
  • 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 25.05.08  20:43

« Bosch Aerotwin

Koukal jsem i k Boschům, maj tam dlouhej seznam aut podle značek, ale Mazda 5 chybí. Který ty Aerotwiny jsi koupil? Pasujou bez problémů?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.08  15:32

« Re: 2.garance

Zdravím všechny a omlouvám se za překlep.
    Samozřejmě jde o 3.garanci.
    Děkuji za upozornění.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.08  13:12

« Re: 2.garance

Možná blbej dotaz, ale ty máš předepsaný garance po 30t. km?.
  • 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.05.08  20:40

« Diesel 2,2 137 kW pro Mazdu 5 se již začal vyrábět

Chlapi, mám novinku... V Japonsku začali vyrábět nový silný diesel 137 kW / 185 k, který bude použit trochu překvapivě i v Mazdě 5... Faktem je že Corolla Verso má 130 kW D4-D, nicméně je to docela silná káva, jak těch 130 kW pro Toyotu, tak těch 137 kW pro Mazdu...
  • « 00 Reagovat !

foto mate59

mate59 15.05.08  17:27

« Re: M5 a stěrače

Na predĺženie životnosti stieračov používam už roky "gumárenské mlieko".Dá sa kúpiť pod názvom Regum. Cca 3-4 krát do roka odklopím rameno,napustím gumičku dobre prípravkom,nechám vsiaknuť,po polhodine prebytočné mlieko zotriem,gumička získa elastickosť,zmizne swist.Pokiaľ gumku nezničíš mechanicky v zime,vydrží aj 4 roky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.08  13:37

« 2.garance

Zdravím M5kaře
    Jsem po 2.gar (60000) ,mám najeto 53400km a vše je o.k.
    2 gar.stála celkem 20508,-Kč : z toho 9490,- poj. vozu na 4 a 5 rok u prodejce a v celé Evropě, 2618,- půjčení Octavie na 2 dny, zbytek olej,filtr oleje,motoru a klimatizace, vyčištění klimy,zadní guma stěrače,servisní prohlídka a geometrie.
    Ad přední stěrače:
    mám už 3 sadu , 2*jsem měl origo M5-nové +kupované.nyní jsem vyměnil za Bosch aerotwin a to je pánové změna!Za 1121,- Kč stírají o třídu lépa a není od nich takový aerodynamický svist.

Přeji všem krásné léto bez poruch.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.08  22:03

Taky jsem to nechal plavat a koupil osvědčené silikonové gumky.Akorát ten kratší stěrač má gumu užší, tak jsem trošku upravil vidličky a fungují perfektně. Minulé jsem měl bez problému 4 roky a pak šlo auto z domu. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.08  11:15

moje stierace sa po dvoch rokoch rozpadli uplne rovnako. nenapadlo ma to riesit cez zaruku, IMHO, je to bezne opotrebenie
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.08  20:35

« M5 a stěrače

Vidím, že se tu dlouho už nic neděje, tak drobný dotaz. Mám M5 1,5 roku a dneska jsem zjistil naprosto rozlámaný gumky ve stěračích. Je to jako by ulámané jako to bývá na koncích, ale tohle je i uprostřed a tím pádem to nestírá. Nemáte někdo zkušenost, jestli tohle berou na záruku, nebo je to bráno jako běžné opotřebení. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.08  14:45

« Re: závěsný nosič kol na 5.dveře

Díky, to jsem netušil, asi to bude dobré řešní dát závěs na kouli. Ahoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.08  08:27

« Re: závěsný nosič kol na 5.dveře

Zdravím,
    to samé už také vím. Je to tím, že 5.dveře jsou komplet plastové a tudíž zatížení nosičem by zřejmě nebylo to pravé ořechové.
    Co takhle nosič na kouli?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.08  22:15

« závěsný nosič kol na 5.dveře

Chci se Vás zeptat, zda-li se někomu podařil sehnat závěsný nosič kol na zadní dveře (Mazda5)? Z Thule mi sdělili, že jejich nosiče nejsou s naším typem vozidla kompatibilní a vzhledem k tomu, že nechci kola dávat na střechu vozu se ptám, jestli někdo tuto věc řešil a vyřešil, popř. uvedl odkaz, kde mohu nosič koupit.
    PS: Jinak řazení z 1 na 2 je u mě též problémové (mám 6. stupňový diesl), vše ostatní je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.08  13:23

« Re: kola

TomášC: Poslal jsem ti soukromou zprávu.
  • « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 08.04.08  09:41

mpětka: Není problém. Dej e-mail. Objednával jsem je na www.alu-pneu.cz, tak zatím můžeš mrknout tam. Počítám, že dám m5 na moje.auto, až se vylepší počasí.
    Po asi 100km musím jen pochválit použité pneu co do komfortu, dobře pohlcují drobné nerovnosti a hlavně jsou velmi tiché.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.08  08:38

TomášC: Tak paráda :yes: A mohl bys pořídit nějaký foto ?
  • « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 07.04.08  07:06

mpětka: Tak jsem nasadil Moda Audace v rozměru 16"X7" s ET 40, pasují bez problému a vypadají skvěle (musím se přece pochválit). Obuto do Dunlop SP fastresponse. Jen aby už nesněžilo.
  • « 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 01.04.08  12:26

původně objednané Mangels Motion už nejsou. objednal jsem Moda Audace. dodání cca za týden. dám vědět jak to pasuje, ale neměl by být problém. dle TP jsou předepsané 16"x6,5", rozteč 114,3, ET 52 a objednané mám 16"x7" (6,5 se stejně skoro nedělají a pneu pasují stejné), rozteč samozřejmě stejná a ET 40 (ET 52 asi kromě Mazdy nedělá nikdo).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.08  10:15

tomášc: Tak jak to dopadlo s novýma kolama ?
  • 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 21.03.08  22:50

« Řazení

Zdravím, myslím si, že neseřízené lanovody nemohou zapříčinit řezení přes zuby. Můžou max. přenášet vibrace, nebo když by to bylo hodně ,tak nepůjde řadit. To, že to klepe při pětce se musí seřídit právě jenom ten zámek na zpátečku. Já vidím ten problém v synchronní spojce, ale né v samotném synchronu, proto že při řazení dolů to jde bez problému. Jednička a dvojka leží na hřídely vedle sebe, když řadíte dolů, tak synchronní spojka najíždí z neutrální polohy, ale když to řadí z jedničky, tak musí přejet přez neutrál na dvojku a tam bude někde velká vůle na přesuvníku. Nejhorší je, že už v tom jezdil technik a ono to zrovna moc nedělalo, tak na mě koukal dost divně.Myslím ,že budou dohady....ale já se teda nedám. A ta opěrka, nám to dělalo na Octavkách taky, já to řešil teflonov. spr., ono když se to vytáhne max., tak na to uložení je velká páka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…