Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.08  13:48

« Re: Mazda 5 a kontrolka

Co se týče spotřeby, tak moje info je samozřejmě z počítače. Jak jsem psal, podařilo se mi jet 100 km úsek po okreskách ve 3 lidech s klimou za 7.3 litru. Jel jsem lehce okolo 80-90 km/h, prostě pohodička. Schválně jsem kvůli tomu počítač vynuloval. Když jsem ho nechal na delší dobu, nějakých 400 km, tak mi ukazoval 8.0 - 8.2 litru. Podle mého názoru nejvíc má u toho našeho auta vliv na spotřebu častá přerušovaná jízda, kdy po nastartování a jízdě na sytič (a to i když je teplo) je spotřeba hrozná.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.08  20:57

Naprosto souhlasím s Tvým poznatkem ohledně spotřeby. Nechápavě koukám, že někomu se povede jet s obsazeným autem s klimou za 7,5l. Jezdím hodně lehkou nohu, ale to se mi nepodařilo. Bez klimačky je to znát, ale jak začnu chladit leze to hodně nahoru. Jinak jde o to, jestli to někteří neberou opravdu podle toho pomatenýho počítače. Mám tam spotřebu např, 8,5l za posledních 400km a někde předjedu a je to okamžitě na průměru znát.
    Jinak Chorvatsko ve třech lidech dohromady 180kg, balík pet lahví a oblečení nic víc, po dálnici dodržovaná rychlost, bez klimatizace, protože bylo chladno a spotřeba 8,6l.Což při lenivost 1.8i je docela dost.
  • 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 18.06.08  14:43

« Premasy

Zdravím, nevíte někdo, jakou má Mazda Premasy záruku na prorezivění karoserie? Děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.08  11:27

???jde z domu tak rychle???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.08  11:08

Ahoj moje majda 2.0i to má také tak pokud pouze zapneš zapalování.
    Jen je divné, že jde z domu tak rychle.
    M5 mají el. knížku přímo v MAZDĚ - každý servis v EU se může podle VIN podívat co se s autem dělo a kdy se měnil např. olej......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.08  19:14

mpetka: moze byt, ja som o ESP vybave napisal info, ktora je stara 3roky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.08  18:49

vOzO: to je divný, já mám 1.8 a ESP mám. Co se týče spotřeby, průměr okolo 8 litrů (kombinovaná). Dneska jsem jel nějakých 100 km jen okresky ve 3 lidech a spotřeba 7.3 :-)
    A to jsem měl zapnutou klimu a nastřeše mám příčníky ... jsou názory, že zahrádka na autě udělá až 0.5 litru nadspotřebu
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.08  17:18

moje skusenosti pre 2ludi (zapnuta klima)
    mesto: 9.3l
    dialnica: 9.5-9.8l (kusok viac ako 130kmh)
    mimo mesto, po okreskach sa vies dostat aj pod 9.

spotreba je pocitana ked chodim "normalne", vyrazne menej sa neda ist, zato ak pridas tak to vytiahnes aj o 2litre viac.

na tomto aute sa mi paci jeho optimizmus. pri nastartovani ta najskor pozdravi HELLO, potom ti zacnu pipat nezapnute pasy ale hlavne milujem velky optimizmus palubneho pocitaca. Aj dojazd aj priemerna spotreba je uplne mimo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 14.06.08  15:54

Kolik ti vychází průměr.spotřeba ted v létě když jezdíš se zaplou klimou a tak 3 osoby v autě?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.08  12:29

tak potom urcite ano, lebo ked som vcera potom startoval, tak som si to extra vsimal a je to presne toto co si opisal. mam 2l benzin a je to fantasticke vozenie. suhlasim aj s "mpetka" ze 1.8 staci, ja som ale chcel ESP a to pre 1.8 nedodavali
  • « 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 13.06.08  16:31

Ahoj asi budeš mít pravdu protože je to vyfoceno tak že zároven svítí kontrolka dobijení ,mazání,otevřené dveře,nezapnutý pás,a oranžový symbol motoru
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.08  15:40

« zamknutie zadnych dveri

ahojte,
    asi pred pol rokom sa mi zacalo kazit zamykanie lavych zadnych dveri. ten bezec proste pri odomknuti/zamknuti neposkocil do polohy ako mal. nakoniec uz nefungoval vobec. v ramci zaruky mi to vymenili (motorcek v zadnych dverach). teraz sa mi to zacina opakovat v pravych zadnych dverach. zial auto uz nemam v zaruke :-( ach jo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.08  15:38

to oranzove svetlo je ze "nefunguje" posilovac riadenia. moze to byt napr. ze je vypnuty motor a klucik je iba v polohe pred zapnutim motora. (a zrejme aj preto svietia tie kontrolky)

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.08  10:50

zdravíčko.
    Pokud mi na mail pošleš Foto, řeknu ti zda je to o.k.
    diboch@seznam.cz
  • 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 12.06.08  21:20

« Mazda 5 a kontrolka

Ahoj všichni mazdáci mám na vás dotaz.Chci si nechat dovézt Mazdu 5 s 2L benzínem.Němec mi poslal fotky auta a na fotce kde je vyfocená palubka s tachákem a otáčkoměrem svítí několik kontrolek a mezi nimi také oranžový volant s vykřičníkem.Neznamená to nějaký problém s řízením?Nikdy jsem japonce neměl tak nevím jestli to není specifikum japonců používat takové kontrolky.Děkuji všem za odpověd
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.06.08  12:00

« První zkušenosti

Tak už cca měsíc lítám s novou M5. Motorizace 1.8 a úplně to stačí, už jsem jel i v plným zatížení 7 lidmi a dalo se jet v pohodě. Spotřeba zatím okolo osmi litrů a doufám, že až si všechno sedne, tak by mohla ještě klesnout. Jinak se zatím nemůžu pořád auta nabažit, je to paráda, lepší auto jsem nikdy neměl. Snad jedinou výtku bych měl k té opěrce na ruku, ta je moc úzká, chtělo by to větší šířku. Ale to je fakt jen detail. Takže zdravím všechny kolegy ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.08  21:22

« Re: Bosch Aerotwin

Pup: Já gumičky vyřešil poměrně levně. Koupil jsem v prodejně silikonový,maj v sobě tu výztuž co v origo je mimo /dva dlouhé pásky plechu/. Cena za jeden kus 80cm dlouhý byla 90Kč. Jenom jsem zjistil, že ten krátký stěrač měl původně gumičku o něco užší.Stačilo mírně roztáhnout ty pacičky na mechanice a padlo to perfekt. Měl jsem je cca 50t. km na Zafiře a jsou výborný. Původní skákaly a tak jsem měnil náplň v ostřikovačích a všechno možný a tyhle běží nádhera. Jara
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 30.05.08  23:19

No tak to není řešit, půjdu do těch Aerotwinů taky. Teď řeším nový letní gumy, hodně rád se zbavím těch originálních Toyo, nestojej za nic. Vypadá to zatím na Bridgestone Turanza ER300.

Co se týče DPF, žádnou úpravu softu mi nedělali. Problémy jsou jen při tom popojíždění a to asi úprava softu nevyřeší, ale umím s tím žít. Při normálním provozu se to nestane, aktuálně mám necelých 75 tisíc najeto.

Hehe, do diskuse nafta x benzín se radši nebudeme pouštět, to k ničemu nevede. Jezdím nějak pod 7 litrů, z toho je dost po Praze, tak si nestěžuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.08  12:23

Ahoj,
    origa stojí cca 1500,- a zadní skoro 500,- (před 14 dny jsem ho měnil). Taky by mne zajímalo, jak gumička vydrží 4 roky, ale mně hlavně vadilo, že odešlo upnutí a stěrač po okně skákal. Bosch to řeší podstatně lépe.
    Co PDF Pupe? Je to lepší po úpravě softu? Co říkáš na ceny nafty?
    OMV 100oct. mám nyní za 34,40 a nafta je za 35.90, takže za chvilinku vyjde provoz diesla rozhodně dráž. Mám pravdu?
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 28.05.08  17:34

Díky za info, Slone. Délka je jasná, ale radši se ptám, jestli v tom není zakopanej nějakej pes - trochu mě překvapuje, že M5 není v tom dlouhým seznamu. Co se týče ceny, nemám sice u sebe fakturu, ale originál stírátka jsou taky docela drahý a samotný gumičky se neprodávaj. Ohledně životnosti diskutovaný níže, vyměňuju je tak po roce a to už nestojej za moc. Zadní samozřejmě vydrží podstatně dýl. Z auta potřebuju vidět, ono už takhle tý prosklený plochy není na M5 moc. Jsem hodně alergickej na zimní "tankisty", který voškrábou na čelním skle průzor velikosti 30x20, aby jim náhodou neupadla nebo nevomrzla pazoura.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…