Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 28.09.08  00:47

« koroze

Zdravím, nevím, jestli se dá na tímto mávnout rukou, ale po zjištění, jak slabě je mazda ošetřena, jsem se rozhodl to vyřešit sám. Dnes jsem dal auto na stojany a sundal všechny kryty a podběhy. Vapkou pěkně vystříkal a technickým bebzínem odmastil plochy. Trochu jsem se zhrozil, na zadních podbězích mám puchýře a po seškrábnutí vyleze rez! Koupeno v září loňského roku nové.
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 19.09.08  13:18

« Re: test spolehlivost

>:D
    Ta tabulka se mi líbí.
    1. místo Mazda 6
    2. - 3. místo Mazda 5 a Toyota Prius.

Asi to fakt vypovídá o kvalitách těch aut, ikdyž nějaké mouchy tam jsou, ale dá se říct, že se nad nima dá jenom mávnout.

Mě potěšilo to, že naftový motor od Mazdy je fakt spolehlivý.
  • 00 Reagovat !

foto TomasC

TomášC 19.09.08  11:08

« test spolehlivost

Vidím, že se tady nic neděje, tak pro zajímavost přidávám info, že auto bild dokončil další zajímavý test na 100000km. Kdo sleduje auto tip, ví.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.08  12:16

« Re: Reset elektrickych okien

Zkus to tlačítko držet nějakou dobu (tuším 3 vteřiny) i po dovření okna, měla by tam ta automatika zase naskočit. Aspoň u šestky mi to takhle zafungovalo...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.08  08:37

« Reset elektrickych okien

Zdravim,
    Elektricke okno pri vodicovy mi nejde stiahnut automaticky dole ani hore po dotlaceni tlacitka, ale musim to cely cas drzat. Tento problem som uz raz mal a nasiel som neaky postup ako to resetova a spravil som to. Nespominam si ten postup a ani to nemozem teraz nikde najt. Viete mi niekto poradit?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.08  10:58

« Re: Mazda GPS Navigation System

Shr3k: Tak podarilo sa Ti zistit ako to je s tou poslednou verziou navigacie? Ake nove mapy su tam...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.08.08  15:30

« 2.garance a výměna oleje

ak mám dotaz. Dnes jsem byl na garanci s M 1.8i ve 40t.km. Trošku mě překvapila cena, protože to bylo těsně nad 2500Kč. Po prostudování zak. listu jsem ale zjistil, že mi tam dali olej polosynt./Total/ oproti plné syn. z první garance /Castrol/. Tím pádem je cena podstatně nižší. Nemá s tím někdo zkušenost. Ještě mám nové balení Castrol plné, kterou mi dali při koupi. Jde o to, jestli to ještě použiju, když teď je tam polos. Dá se to míchat?
    Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 14.08.08  10:57

Tak to je opravdu staré DVD, už je ke koupi CC33 66 DZ0 D. Zkusím se podívat, jaké má pokrytí, teda pokud bude k dispozici Mazda5 GTA. Já sám jsem schválně kvůli tomu navi nebral.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.08  22:59

Na DVD je: CC33 66 DZ0 B (K4238)

Za kazdu radu budem vdazcny, pretoze ma to stve, ze tam mam ten display iba na okrasu a je to inak aj hanba MAZDY, ze predava navigaciu v krajine pre ktoru nedodava mapu...
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 12.08.08  14:04

Napište verzi DVD, kterou máte. CC33-66-DZ0...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.08  13:32

« Mazda GPS Navigation System

Zdravim,
    Je tu niekto taky somar ako ja a kupil si M5 s original GPS navigaciou? Mazda dodava mapy zapadnych statov (vcetne CR) ale pre vychodnu europu nic. Neviete niekto o niecom?
  • « 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 08.08.08  20:54

« Re: ŠROUBY NA KOLA

Ahoj já mám 5 obutou na orig.al.kolech mazda 16 palců a mám jednu sadu šroubů jak na letní tak na zimní neorig. al disky .Předtím jsem měl Audi a tam jsem musel použít 2 různé sady šroubů jiné na AL disky a jiné na zimní plecháče,ale záleží spíš jaké chceš použít al disky jde o to číslo ET na hliníkách některé jsou hodně vystrčené z blatníků a je nutné použít delší šrouby oproti plecháčům to byl i můj případ na Audi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.08  20:16

« ŠROUBY NA KOLA

Slyšel jsem , že je údajně třeba používat na plechové kola jiné šrouby než na hliníky , má tady někdo takovou zkušenost , díky za názory.
  • 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 28.07.08  20:48

« Servis Mazdy

Zdravím všechny dnes jsem byl na roční prohlídce s Mazdou a velice mile mě překvapila cena za prohlídku.Olej jsem měl vlastní tak cena za olej.filtr a roční prohlídku byla 895kč!!!!Celkem když přičtu cenu mého vlastního oleje Mobil 5W40 tak je to částka lehce přes 2100kč.To když porovnám s Audi servisem kde jsem za prohlídku platil 4-6 tisíc bez oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.08  17:59

« Re: Palubny pocitac

Zdravím ,
    je na to fígl jako na vše, ale není lepší když onboard comp. hlásí prázdno, než to vycucat do dna?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.08  15:40

« Palubny pocitac

Zdravim,
    Prednedavnom sa mi stalo, ze mi palubny pocitac ukazoval 0km dojazd, ja som este spravil cez dvadsat km a natankoval som 54litrov nafty. Nadrz ma 60l, takze tam este bolo 6.
    Zda sa mi to dost nepresne...
    Mozete mi niekto poradit ako nastavit ten pocitac, aby to zobrazoval presnejsie? Vdaka
  • 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 20.07.08  07:02

« Mytí motoru

Ještě k tomu mytí motoru ptal jsem v servise mazdy a dostal jsem odpověd že umýt motor můžu, ale je nutné aby se s autem tak 2 hod nepopojíždělo(nestartovalo)a pouze malý tlak wapky.
  • 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 19.07.08  22:50

« První zkušenosti z Mazdou 5

Zdarec všici tak jsem konečně dostal spz a mohl jsem vyrazit na první delší trasu s mojí Mazdičkou zhruba 150km.Budu jí zatím porovnávat s předcházejícím autem A4 i když vím že je to trochu jiná kategorie.Tak jednoznačné veliké plus ohledně prostorového vyrešení interiéru a místa hlavně vzadu před koleny.V Audi se horko těžko vešli dozadu 2 dospělí a dětská sedačka v Mazdě bez problému.V Mazdě chybí středový tunel u zadních sedadel velké plus pro nohy cestujících vzadu je tam rovná podlaha.O kufru psát nebudu Audi jsem měl sedana.V Mazdě zvýšený posez na místě řidiče lepší přehled na silnici.Palubni deska a ovladače jsou lépe vyřešeny v Audi jak v kvalitě materiálů tak obsluhy.Motory jsou výkonově podobné Audi 110kw Mazda 107 kw u Mazdy je znát větší pohot.hmotnost a čelní plocha takže Audi daleko lepší zrychlení a zátah může to být i jinak poskládanou převodovkou v autech.Spotřeba zatím podle pal.počítače horší u Mazdy.Jízdní vlastnosti aut perfektní u Mazdy je znát v zatáčkách vyšší těžiště a hmotnost ale stopu drží perfekt.Hlučnost motoru lepší v Mazdě aerodynamický hluk lepší v Audi.U Mazdy se ozývá hlavně okolo zadních dveří šoupaček.To jsou moje první poznatky z jízdy a obsluhy Mazdy.Kupoval jsem jí hlavně z důvodu potřeby většího a lépe prostorově vyřešeného auta a to myslím splnila na jedničku.Zatím velká spokojenost.
  • 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 16.07.08  21:07

« Mytí motoru

Zdravím, vůbec není důvod k nějakým obavám. Jde lavně o elektroinstalaci, když se to dělá šetrně, tak nic nerozí. U benzínu se po umytí doporučuje vyfoukat stlačeným vzducem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.08  15:29

« Re: Mytí motoru

mne umyvaju motor (2l benzin) pri vymene oleja automaticky. a nijaky problem som si nevsimol
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…