Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.12.08  13:42

« Re: Filtr pevných částic

Tento připitomělý přístup servisáků nakonec způsobí, že si zákazník zvolí auto jiné značky, protože líný benzín nechce. Paradoxně si třeba pořídí jinou značku s dieselem a filtrem částic, protože mu u jiné značky řeknou "no problem" (a přitom to vůbec nemusí být pravda).
    Jdi do toho a respektuj pravidla a bude to v poho. Ještě dříve se ale ROZHODNĚ SVEZ s oběma verzemi !!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 22.12.08  23:05

Upozorňuje na to, co jsem psal níže. V případě že nedodržíš manuál, to je rozsvícení kontrolky DPF a nebo když začne blikat a ty pojedeš dál, tak je to chyba řidiče. A záruka se na to nevztahuje.

Takže když se ti rozbliká DPF, vypnout motor a zavolat odtahovku a autorizovaný servis to zregeneruje (zadarmo pokud je to v záruce), pokud mimo, tak asi za prašule, ale za jaké to nevím.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.08  22:51

Předpokládám, že máte auta koupené jako nové. Upozorňuje autorizovaný prodejce na možné problémy s filtrem a vztahuje se na to záruka? Nebo je to bráno jako spotřební věc a "starejte se" :). Posílal jsem kontaktní poptávkový mail do autorizovaných servisů a většinou mi doporučili mazdu5 nebo 6 při mém nájezdu v benzínu, právě kvůli možným problémům s filtrem. Díky za vaše postřehy.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.12.08  22:38

Kamarád má Mazdu 6 a jezdil ekonomicky v nízkých otáčkách a po 50000km musel na výměnu DPF. Teď to točí co může a je v pohodě. A spotřeba okolo 6,5litru. Porovnávali jsme jeho Mazdu 6 kombi a moje Mondeo 2.2TDCI kombi ve slovenských kopcích a Mazda byla živější a přitom měla nižší spotřebu.
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 22.12.08  22:29

Přesně tak já taky ne, já mám výhodu, že jezdím zásadně po dálnici, takže s regenerací není problém.

Jinak pravidlo, kontrolka DPF se rozsvítí, tak by se měl začít provádě manuální režim regenerace, tedy jet rychleji jak 40 km/h a otáčky by neměly klesnout pod 2000 rpm.

Pokud začne DPF blikat, tak zastavit, vypnout motor a zavolat odtahovaku a odtáhnout do autorizovaného a tam filtr zregenerují. Pokud člověk pojede, tak může filtr zničit.
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 22.12.08  21:37

Kontrolka DPF se mi rozsvítila za celou dobu (86 tis. km) jen dvakrát a bylo to vždy při extrémním provozu - popojíždění na volnoběh na jedničku. Je pravda že jsem poprvé skončil v servisu, protože jsem si myslel, že to ještě pár kilometrů tímto stylem zvládne. Při normálním provozu - dost toho naskáču v zácpách po Praze - se to nikdy nestalo. Stejně tak nikdy nebyl problém s překročením hladiny oleje vlivem nafty, která v něm skončí. Vlastně ani nepoznám kdy k regeneraci dochází, snad jen podle ukazatele okamžité spotřeby, která je někdy znatelně vyšší. Předpokládám že to může být ono, ale jistě to nevím. Prostě při běžném provozu jsem neměl problém, o DPF vůbec nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 22.12.08  16:14

Spíš jak kolony, tak DPF nesvědčí to, když během regenerace vypneš motor. Někde to bylo popsané, že se určité množství nafty dostane do oleje a olej se znehodnocuje.Ikdyž při kolonách se filtr rychleji ucpe a potřebuje častěji regeneraci, ale to by asi problém neměl být.

Filtr se nejlépe zregeneruje na dálnici při ustálené jízdě nebo po okrskách, ale styl jízdy takový, že máš vždy o stupeň nižší převodový stupeň, tak jak normálně. Mám to vyzkoušené a funguje to, regenerace probíhá cca 20 - 25 km!
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.12.08  22:12

Teď dost lidí koupilo benzíny = vyšší poptávka po benzínu, a poptávka po naftě šla o 20% dolů (nejezdí kamiony, přeprava zboží silně poklesla). Nespoléhal bych na to. M5 je fakt dost velké auto, brzy by Tě to mrzelo... :-|
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.08  21:51

Díky, co jsem se díval, tak cena za 2,2 ještě nebyla stanovena, aspoň ne na oficiálním webu Mazdy. Tak jsem zvědav. A nebo levnější benzín s nižším krouťákem a vyšší spotřebou.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.12.08  21:15

Mazda byla první značkou která nedávala na výběr, filtr částic byl v základu a byl bezproblémový.
    Vzhledem k neustálé regeneraci 3 dodatečnými vstřiky paliva není třeba časté hlavní regenerace.
    A bez aditiva a bez výrazného navýšení spotřeby. Nový 2,2 jde v tomto směru dál, vyšší vstřikovací tlaky (2000 barů místo 1800 barů) a vylepšený materiál filtru = ještě nižší spotřeba, vyšší výkon a 3x menší filtr částic (méně zatížený). Těžká volba, šel bych do 2,2.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.08  19:59

Chci jej koupit nové, ideální by byla mazda6 s novým 2,2 :)s novým filtrem, ale tolik asi nezbude, jsem zvyklý na ropáka, mám teď mondeo 2,0 TDCi, ale to je ještě bez filtru a nechci "muset" za každou cenu vypadnout někde za město na dálnici nebo okresku, abych spálil saze :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.12.08  18:03

Kolik má kupované auto najeto? Všechno má svoji životnost. A benzíny mají také svá slabá místa.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.08  13:04

« Filtr pevných částic

Vážení, prosím o radu. Chci koupit Mazdu 5 s diselovým motorem. Najezím cca 26 tis. ročně a jezdím ze 2/3 převážně město. Mám trochu obavu o ucpávání filtru pevných částic, z důvodu právě městského provozu, kolon atd. Jak jste na tom? Je to v pohodě, nebo nedoporučujete raději benzín?
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 20.12.08  17:35

« Re: Osvětlení SPZ

Oprava trvala měsíc, z toho tejden jsem naháněl pojišťovnu aby tam někoho poslali na prohlídku. Takže k tomu ještě peníze za půjčení náhradního auta na měsíc.

Policajti se zatím neozvali.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  11:20

Ahoj Pupe,
    tak to je opravdu pecka. Ještě že máme havarijku :-! !
    opravu ti zvládli docela rychle.
    Jak jsi dopadl s policií?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  09:03

« Re: Bateria

Takhle jsem dopadl u Opla. Zkoumali baterku tak dlouho jestli záruka ano ,nebo ne, až jsem si koupil novou za své.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  01:15

« Bateria

Na mojej M5 mi odisla autobateria. Pri najazde do strmejsieho stupania .Bez nejakej vystrahy mi zhasol motor a napetie kleslo tak , ze to neutiahlo ani stierace .Na dobijanie v servise uz nereagovala a musela byt vymenena .Zaujima ma , ci ma niekto podobne skusenosti .
    Dalsou nemilou skusenostou bolo sedem dnove skumanie mojho porusenia alebo neporusenia zarucnych podmienok v znackovom servise Auto palace, este pred objednanim novej baterie zo skladu v Holandsku ... Celkovo som bol bez auta 11 dni .

• « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 20.12.08  00:12

S těmi pásy máte pravdu, dneska jsem si vyzvednul opravený auto a pás (vyměněnej-vystřelenej) jde fakt zlehoučka, i když jsem trochu ztratil srovnání po měsíci ježdění půjčeným autem (Hyundai Elantra) ve kterým šel pás dost ztuha. S dálkovým ovládaním naopak problémy nemám ani po skoro 3 letech prakticky denního ježdění a používání jednoho klíče - je jak novej, kromě bebíčka po pádu na beton. Jinak po měsíci ježdění s tím Hyundaiem a následným přesednutí zpět do pětky musím říct, že to je fakt LUXUS.

Co se týče opravy konstatuju, že airbag je zařízení který vám nejdřív zachrání život, aby vás následně finančně zruinovalo. Nebyla to až taková rána a výsledná cena opravy je 244.323,- Kč včetně DPH. Málem jsem si sednul na pr.el, když jsem to slyšel.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.08  16:19

dnes pás vyměněn a jsem názoru , že do aut pro bývalé RVHP jde samej zmetek. Nový pás chodí podstatně lehčejc, než původní pásy a chodí úplně nádherně. Vyměněno cca za 1hoďku a DO taktéž perfektní. Teď akorát koukat na ty ostatní pásy, jak to jde těžko a taktéž DO.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.08  10:55

uplne presne to iste ako pisete s tymi pasmi aj DO 8-s, pas sa nestahuje, tlacitko na DO sa neda stlacit
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…