Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
Sedvo 23.12.08 14:17
« Re: Filtr pevných částic
No pokud nedodržíš návod, tak se na to záruka nevztahuje, tak na to upozorňuji. Tak jak jsem psal níže, jak začne blikat, zastavit a volat odtahovku. Odtah a regenerace by měly být v rámci záruky. Hele, bylo mi řečeno, že pokud nedodržíš návod, tak záruka je v čudu. Ale je pravda, že DPF u mazdy je dost spolehlivý, celkově i motor 2,0 MZR-CD je spolehlivý. Najel jsem na něm už skoro 100000 km a bez jediné investice navíc. -
WinDiesel 23.12.08 13:42
Tento připitomělý přístup servisáků nakonec způsobí, že si zákazník zvolí auto jiné značky, protože líný benzín nechce. Paradoxně si třeba pořídí jinou značku s dieselem a filtrem částic, protože mu u jiné značky řeknou "no problem" (a přitom to vůbec nemusí být pravda).
Jdi do toho a respektuj pravidla a bude to v poho. Ještě dříve se ale ROZHODNĚ SVEZ s oběma verzemi !!!!! -
Sedvo 22.12.08 23:05
Upozorňuje na to, co jsem psal níže. V případě že nedodržíš manuál, to je rozsvícení kontrolky DPF a nebo když začne blikat a ty pojedeš dál, tak je to chyba řidiče. A záruka se na to nevztahuje.
Takže když se ti rozbliká DPF, vypnout motor a zavolat odtahovku a autorizovaný servis to zregeneruje (zadarmo pokud je to v záruce), pokud mimo, tak asi za prašule, ale za jaké to nevím. -
"-- skrytý --" 22.12.08 22:51
Předpokládám, že máte auta koupené jako nové. Upozorňuje autorizovaný prodejce na možné problémy s filtrem a vztahuje se na to záruka? Nebo je to bráno jako spotřební věc a "starejte se" :). Posílal jsem kontaktní poptávkový mail do autorizovaných servisů a většinou mi doporučili mazdu5 nebo 6 při mém nájezdu v benzínu, právě kvůli možným problémům s filtrem. Díky za vaše postřehy. -
superkutil 22.12.08 22:38
Kamarád má Mazdu 6 a jezdil ekonomicky v nízkých otáčkách a po 50000km musel na výměnu DPF. Teď to točí co může a je v pohodě. A spotřeba okolo 6,5litru. Porovnávali jsme jeho Mazdu 6 kombi a moje Mondeo 2.2TDCI kombi ve slovenských kopcích a Mazda byla živější a přitom měla nižší spotřebu. -
Sedvo 22.12.08 22:29
Přesně tak já taky ne, já mám výhodu, že jezdím zásadně po dálnici, takže s regenerací není problém.
Jinak pravidlo, kontrolka DPF se rozsvítí, tak by se měl začít provádě manuální režim regenerace, tedy jet rychleji jak 40 km/h a otáčky by neměly klesnout pod 2000 rpm.
Pokud začne DPF blikat, tak zastavit, vypnout motor a zavolat odtahovaku a odtáhnout do autorizovaného a tam filtr zregenerují. Pokud člověk pojede, tak může filtr zničit. -
Pup 22.12.08 21:37
Kontrolka DPF se mi rozsvítila za celou dobu (86 tis. km) jen dvakrát a bylo to vždy při extrémním provozu - popojíždění na volnoběh na jedničku. Je pravda že jsem poprvé skončil v servisu, protože jsem si myslel, že to ještě pár kilometrů tímto stylem zvládne. Při normálním provozu - dost toho naskáču v zácpách po Praze - se to nikdy nestalo. Stejně tak nikdy nebyl problém s překročením hladiny oleje vlivem nafty, která v něm skončí. Vlastně ani nepoznám kdy k regeneraci dochází, snad jen podle ukazatele okamžité spotřeby, která je někdy znatelně vyšší. Předpokládám že to může být ono, ale jistě to nevím. Prostě při běžném provozu jsem neměl problém, o DPF vůbec nevím. -
Sedvo 22.12.08 16:14
Spíš jak kolony, tak DPF nesvědčí to, když během regenerace vypneš motor. Někde to bylo popsané, že se určité množství nafty dostane do oleje a olej se znehodnocuje.Ikdyž při kolonách se filtr rychleji ucpe a potřebuje častěji regeneraci, ale to by asi problém neměl být.
Filtr se nejlépe zregeneruje na dálnici při ustálené jízdě nebo po okrskách, ale styl jízdy takový, že máš vždy o stupeň nižší převodový stupeň, tak jak normálně. Mám to vyzkoušené a funguje to, regenerace probíhá cca 20 - 25 km! -
WinDiesel 21.12.08 21:15
Mazda byla první značkou která nedávala na výběr, filtr částic byl v základu a byl bezproblémový.
Vzhledem k neustálé regeneraci 3 dodatečnými vstřiky paliva není třeba časté hlavní regenerace.
A bez aditiva a bez výrazného navýšení spotřeby. Nový 2,2 jde v tomto směru dál, vyšší vstřikovací tlaky (2000 barů místo 1800 barů) a vylepšený materiál filtru = ještě nižší spotřeba, vyšší výkon a 3x menší filtr částic (méně zatížený). Těžká volba, šel bych do 2,2. -
"-- skrytý --" 21.12.08 19:59
Chci jej koupit nové, ideální by byla mazda6 s novým 2,2 :)s novým filtrem, ale tolik asi nezbude, jsem zvyklý na ropáka, mám teď mondeo 2,0 TDCi, ale to je ještě bez filtru a nechci "muset" za každou cenu vypadnout někde za město na dálnici nebo okresku, abych spálil saze :-) -
"-- skrytý --" 21.12.08 13:04
« Filtr pevných částic
Vážení, prosím o radu. Chci koupit Mazdu 5 s diselovým motorem. Najezím cca 26 tis. ročně a jezdím ze 2/3 převážně město. Mám trochu obavu o ucpávání filtru pevných částic, z důvodu právě městského provozu, kolon atd. Jak jste na tom? Je to v pohodě, nebo nedoporučujete raději benzín? -
"-- skrytý --" 20.12.08 01:15
« Bateria
Na mojej M5 mi odisla autobateria. Pri najazde do strmejsieho stupania .Bez nejakej vystrahy mi zhasol motor a napetie kleslo tak , ze to neutiahlo ani stierace .Na dobijanie v servise uz nereagovala a musela byt vymenena .Zaujima ma , ci ma niekto podobne skusenosti .
Dalsou nemilou skusenostou bolo sedem dnove skumanie mojho porusenia alebo neporusenia zarucnych podmienok v znackovom servise Auto palace, este pred objednanim novej baterie zo skladu v Holandsku ... Celkovo som bol bez auta 11 dni .