Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
Pup 02.01.09 13:35
« Re: Vrzání náprav
Skodovacek: To máš těch problémů asi povícero, když jim chceš vrátit auto. Můžeš dát bližší info?
Jara1: Máš chlape asi smůlu na auta, já slyšel na Fordy lepší reference než třeba na "německou kvalitu" od VW. Taky ceny dílů si u Forda docela chválili. Na 45 tisíc toho je fakt dost.
KARAKORUM: Na Premacy jsem natočil asi 190 tisíc, ale tento problém jsem neměl. Asi největší nemoc mé Premacy byly vlnící se brzdové kotouče. Po letech mě jen zaráží, jak se servisy (Autopalace Spořilov a Butovice) tvářily že jsem prakticky jediný s touto závadou, přičemž dneska to na netu najdete jako obvyklý problém.
Přidám svou trošku do seznamu - přestaly se mi odemykat LZ dveře, odemknou se až po druhém stisknutí tlačítka na DO.
Tak chlapi přeju vše nej v tom novém a ať nám ty naše hajtry sloužej :-)
"-- skrytý --" 29.12.08 22:58
« Re: Vrzání náprav
Jo snadno jsou co do poruch nejlepší. Pokud vše řeší tak, jako servis můj problém s poloosou a na zastoupení v Praze mi nějaký chytrák řekne, že to stačí obkus utěsnit lepidlem a je pokoj, tak to hovoří za vše.Servis to utěsní a nazve to nestandartním postupem, který ale do papírů neuvedou, aby nebyl problém.A nakonec jsem zjistil, že do tý slavný servisní knížky, ke které nemá uživatel přístup napíšou co se hodí.Alespoň že poslední servis který navštěvuji má slušné jednání a snahu problém vyřešit.Jde o to jak dlouho. Výčet závad v záruce je už dosti dlouhý a to mám teprve 45t. km.Vím že je to dneska z bláta do louže co si člověk koupí a poslední auta v nějaké trochu kvalitě byly snad do roku 1998. Dneska patří vše pod Forda, což bylo moje druhý auto a byla to hrůza. Kdybych tušil, že Mazda má s Fordem cokoli společnýho, tak mi to nesmí do baráku. -
oIoo 29.12.08 20:47
« Re: Vrzání náprav
geneticky modifikovaná guma? >:D ne ale vážně, měl by být takový spray na renovaci zejména těsnění dveří třeba, tak to tam stačí nějak vpravit, dost často to taky vržou tlumiče, protože přeci jenom to uložení silentbloku je dost vysoko a dost odolný proti bordelu ne? -
Pup 28.12.08 23:21
« Re: Vrzání náprav
Vržou uložení stabilizátoru, už někdy před rokem dvěma mi to vyměňovali za nějakou modifikovanou gumu a během chvíle to začalo vrzat znovu. Takže teď když začalo mrznout to holt zase vrže a já se s tím naučil žít, už to nehodlám řešit. Vrže to vždycky jen chvíli po rozjetí, než se to párkrát prohoupe. Mrazivých dnů není až tolik, tak to těch pár kiláků zkraje přežiju. Hlavně když maká bufík a je teplo :-) -
"-- skrytý --" 28.12.08 21:03
« Re: Mazda GPS Navigation System
Moc bych nevsázel na nějaké brzké zlepšení. Navigace používám již cca 5 let a to Garmina, což je mezi navigacema to lepší a když vidím jaké tam jsou stále problémy jak v softu, tak v mapách, tak myslím pokud maj snahu vymýšlet vymyšlené, nebude to rozhodně v dohledné době. Smutné je na tom, že origo navigace stojí dost peněz a využití nic moc. Dneska pomalu to nej... v navigacích /externích/ vyjde se všema mapama max. na 10T. Kč.Upgrade je každý rok za cca 70 doláčů, nebo u některých značek dokonce zdarma. -
"-- skrytý --" 28.12.08 08:11
« Re: Mazda GPS Navigation System
Mam ho tiez na MAZDE 5.Okrem toho, ze je cez den dispej necitatelny, tak su mapy stare. Opytali sme sa u odbornikov v MAZDE:kedy budu k dispozicii aktualne mapy vratane CR a SK? Ak nebudu, je mozne pouzit mapy od inych vyrobcov ako je NAVITEQ?
ad1) v plánu je zahájení podpory CZ i SK trhu v průběho roku 2009, a to postupným částečným pokrýváním regionu ( ČR se na některých mapách již částečně vyskytuje - Praha, hlavní tahy). Termín použitelnosti nejsme zatím schopni potvrdit, nicméně se bude týkat pravděpodobně v té době aktuálních nových modelů, pokrytí se pravděpodobně nebude rozšiřovat i již neprodávaných vozů ( Mazda6 GG/GY atd.)
Mapové podklady NAVTEQ dodávané k jiným výrobkům nejsou automaticky použitelné ( alespoň to Mazda neuvádí a naše zkušenost to potvrzuje) vzhledem k propojení mapových podkladů se systémem vozu a zabudované navigace. Tj. nedporučujeme do navigace Mazda vkládat jiné DVD než k tomu určené.
T.z. ze MAZDU to vobec netrapi, ze predava auta s navigacnym SW, ktory je neaktualny a aktualizovat ho ani neplanuje (mimochodom dtto aj na blogoch v USA). NAVTEQ to tiez neriesi, nakolko teraz ho kupila NOKIA a odkazal ma na MAZDU.Naozaj nechapem pristup MAZDY. -
Sedvo 23.12.08 14:17
« Re: Filtr pevných částic
No pokud nedodržíš návod, tak se na to záruka nevztahuje, tak na to upozorňuji. Tak jak jsem psal níže, jak začne blikat, zastavit a volat odtahovku. Odtah a regenerace by měly být v rámci záruky. Hele, bylo mi řečeno, že pokud nedodržíš návod, tak záruka je v čudu. Ale je pravda, že DPF u mazdy je dost spolehlivý, celkově i motor 2,0 MZR-CD je spolehlivý. Najel jsem na něm už skoro 100000 km a bez jediné investice navíc.
Jinak servisy tak museji koukat, protože jinak by to pro ně byl problém. Místy mi to připadá, že dostanou auto do prodeje za nějakou nižší cenu s tím, že si záruky potáhnou nákladově sami. Možná je to jen neochota a potažmo v žebříčkách poruchovosti by to pak nevyšlo tak dobře. Ale je jistý, že před 10 lety tyto problémy v takovém měřítku nebyly.Inu dodavatelé dílů z celého světa a by to vyšlo co nejlevněji a pak to takhle vypadá.
Jinak přeji všem taky vše nej do r.2009 a ať máte problémů míň než já.