Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.09  20:58

« Re: Automatika topení

Vržou silentbloky ve kterých je uložen stabilizátor. Nově vyměněné maj údajně textilní vystýlku, tak by to už mělo být OK. Čas ale ukáže.
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 17.02.09  07:18

« Re: Automatika topení

Ve velikých mrazech teda vržou siletbloky, nebo uložení stabilizátoru??? :-)
    Topení mám manuální, tak si ovládám sám...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.09  19:01

« Automatika topení

Jednak jsem byl v servisu a vyměnili mi silentvbloky a je po vrzání, tak další zima ukáže, bohužel už mimo záruky. Mám ale jeden dotaz. Při převzetí ze servisu mi nechali zapnuto jako když se zapne klima. Svítí led na pravém otočném knoflíku a tlačítko v levo dole. Ono to prvně fouká na okna a je to údajně z důvodu nemlžení oken. Po zahřátí to asamozřejmě drží teplotu. Překvapilo mě ale, že při této funkci přibližně každé 2 minuty na chvíli sepne ventilátor chladiče. Mimo to pokud je to studené, tak cosi chrastí u řemene co je alternátor a čerpadlo. Je to bez problémů slyšet když si stoupnu před auto. Máte někdo podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 16.02.09  18:39

« Re: Vrzání náprav

Aha. Takže když víc mrzne, tak vrže uložení stabilizátoru. To si musím zapamatovat. Já mám na své Mazdě najeto teprve necelých 24 000 km, takže mě na ní nic netrápí, jen jsem teď první zimu, kdy ji nechávám venku, zjistil, že když je ráno kolem já nevím, mínus 10 stupňů, že to první 4km, než se zahřeje, vrže. Ale když je jen mínus 4, tak nic nevrže. Na tohle fórum chodím málokdy, vždycky trpím za vás, co všechno se může porouchat. Zvlášť, když v Evropě je to jako lepší auto. Já naši Mazdu v USA koupil v přepočtu za nějakých 370 000 Kč, tak si říkám, že od laciného auta nemůžu očekávat nějaké zázraky. Ale jak říkám, kromě vrzání ve velikých mrazech /v USA byla garážovaná ve vyhřívané garáži, tak tam nic, i když tam jsem zažil největší mráz asi mínus 7 stupňů/ zatím neměla pražádný problém, tak uvidím, jestli něco přijde časem...hoj!
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 05.02.09  12:50

« Re: Prekrocenie oleja cez max

Poznám to podle palubního počítače. Při regeneraci aktuální spotřeba brutálně vzroste - např. jedu po dálnici cca 120 km/h a aktuální spotřeba cca 4 l/100 km, a když začne regenerace, tak aktuální spotřeba vyleze na cca 6,5 l/100 km a když zase spadne na 4 l/100 km, tak je po regeneraci, trvá to cca 8 - 10 minut jízdy. Mám to odměřené každodenní jízdou po dálnici.
    Pokud ti kontrolka nesvítila, tak je to dobře, protože vždy regenerace proběhla.
    Pokud se ti rozsvítí DPF - tak musíš jet ustálenou rychlostí a otáčky mít vyšší jak 2000 rpm po dobu cca 10 minut.
    Bohužel častá jízda po městě dělá to, co se stalo tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.09  20:37

A ako viem, ze prave prebieha ta regeneracia...? Ako si na to prisiel, ze Ti to trva 15km?
    Inak asi od leta som zacal jazdit podstatne viac po meste. Predym som s tym problem nemal ale ta kontrolka mi este nikdy nezasvietila...
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 04.02.09  16:43

Pokud se mu nerozsvítila kontrolka DPF, tak mu moc neporadí. Maximálně řeknou, že by neměl jezdit tolik po městě nebo krátké vzdálenosti na kterých se ten filtr bohužel nedokáže zregenerovat. Já jezdím každý den dálnici a regeneruje se to cca 15 km po ujetých cca 250 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.09  15:33

Třeba Ti poradí. V tomto případě jsem ale pesimista. A´T Ti dopadne dle tvých představ.
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 04.02.09  11:19

Bohužel to není chybou auta. Jelikož se DPF nestačí zregenerovat, tak znehodnocuje olejovou náplň. Jestli jezdíte často po městě, tak bohužel, tam se to nezregeneruje. Chce to auto prostě protáhnout po dálnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.09  09:11

Ale toto nie je klasicka vymena oleja.Olej musim vymenit, pretoze to sposobila neake chyba v aute...nie? Ja ako uzivatel som nespravil nic zle... Viem, ze asi neuspejem, ale mne to pripada zvlastne...
    Ale teraz ma viac trapi ten problem...oni mi vymenia olej a ked sa mi to stane o niekolko mesiacov znovu a znova, tak budem stale menit olej...ved to je problem auta...
    Neviete, co treba spravit aby sa to neopakovalo?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.09  21:24

Výměna oleje na záruku není. To by bylo moc krásný. Při první garanci mi tam dali polosyntetiku, údajně po nějaké hromadné info, kterou Mazda rozesílala servisům. Původní náplň byla plná syntetika.
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 03.02.09  13:24

Měl by si jít na výměnu oleje. Pochybuju, že to bude řešeno v rámci záruky. V manuálu je popsáno, že musíš jít na výměnu oleje.

Olej je totiž znehodnocen naftou, která se při nedokončeném procesu regenerace vstříkne právě do oleje (jestli se nepletu).

A používá se olej Dexelia 5W-30 pro motory s DPF.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.09  13:13

« Prekrocenie oleja cez max

Zdravim,
    Po dlhsej dobe som cez vikend kontroloval olej a zistil som ze je po znacku "X".
    Mate s tym niekto skusenost? Je to tym PDF a naftou v oleji? Zatial mi ta kontrolka PDF nikdy nezasvietila.
    Vymena oleja je riesena servisom v ramci zaruky?
    A aky ojej doporucujete, ak neratam oginal mazda olej?
    Dakujem za rady...
    GTA 105kW
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 24.01.09  13:38

« Re: odomknutie dveri

Je to zajímavý, ale LZ dveře se zase začaly otevírat napoprvé. Tak nevím jestli to budou ty kolečka.

Jinak musím pochválit spotřebu, byli jsme lyžovat v Rakousku. Zkraje popojíždění po horách, pak cesta domů přes kopce a po dálnici GaPa-Mnichov-Praha, přes Německo 150-160 tacho, doma 140, auto samozřejmě narvaný věcma, to celý za 6.9 litru (reálných, dle PP 6.5).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.09  22:38

« Re: Zámek dveří u řidiče

Taky zdravím. Jako kdyby použili místo klíče šroubovák a pak s tím otočili. Já odemykám auto kartou, takže zámek nepoužívám.
  • « 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 21.01.09  22:35

« Re: Zámek dveří u řidiče

Zdravím, jak to provedli....? Nechá se vytrhnout, nebo s ním otočili komplet. U Octavie to není problém dořešit. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.09  21:40

« Zámek dveří u řidiče

Tak mám za sebou negativní zkušenost s vloupáním do vozu M5.
    Auto bylo otevřeno přes zámek dveří u řidiče. Již jsem to zažil u Oktávie, ale o zabezpečení zámku v Mazdě jsem si myslel více.
    :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.09  12:48

tie druhe dvere som nestihol v zaruke a este som nebol odvtedy v servise, takze netusim co stoji ta oprava.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.09  21:53

vOzO:kolik to stálo peněz.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.09  14:13

« odomknutie dveri

PUP: problem s otvaranim dveri som mal aj ja. lave zadne opravili v ramci zaruky, prave zadne som uz v zaruke nestihol. su to vylamane ozubene kolecka. ako tak pozorujem, kazdy popisovany problem mam aj ja. ach jaj.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…