Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
maty1 23.03.09 08:17
« Re: vrzání
Ahoj, tak ta web adresa je mjauto.cz .Ono je totiž docela problém sehnat ty zadní tlumiče já jsem obvolal asi 4 prodejce a někteří vůbec díly na zadní nápravu nevedou protože 5 je ještě moc nové auto a zřejmě se nepředpokládá že u tak nového modelu se musí už něco měnit za nový díl.Jinak ty tlumiče jsem objednával v úterý odpoledne a ve čtvrtek ráno mi volal z PPL,že mi je veze domu,tak docela fofr ze strany prodejce. -
maty1 21.03.09 23:48
« Re: vrzání
Je to rok výroby 6/2005 takže po záruce.Tlumiče stály 1900kč za kus, objednával jsem přes internet u brněnské prodejny s autodíly(mám s nima dobrou zkušenost kupuju u nich olej už 4 rok mají super ceny)celkem mě to vyšlo 3800kč tlumiče doprava PPL do Budějovic zadarmo a 800kč práce v rychloservisu -
Pup 20.03.09 21:43
« Re: Opět hrůzná zkušenost s Autopalace Spořilov
New Owner: Se servisem AP Spořilov jsem skončil už před lety, po pár podobnejch historkách. Následně AP Butovice (o něco lepší) a Zeman na Poděbradské (asi nejlepší servis v Praze, prodej ovšem bída, snažil jsem se tam bez úspěchu koupit dvě auta). Nakonec jsem náhodou koupil pětku v Příbrami, jezdím tam i do servisu a nemůžu si stěžovat. Když se člověk dohrabe přes Prahu do Chuchle, je tam po dálnici už za chvilku. -
"-- skrytý --" 19.03.09 18:03
« Opět hrůzná zkušenost s Autopalace Spořilov
Tak jsem dnes dával auto na tu svolávací akci do Autopalace Spořilov a nedá mi to, abych se nepodělil o opět "báječnou" zkušenost s tímto servisem a speciálně s jakýmsi "mistrem" Janečkem. Jen rovnou předesílám, že pokud jdete na svolávací akci tak je možné jít i do jákehokoliv jiné autorizovaného servisu Mazdy i když jste dostali pozvánku od Autopalace a vřele to rovněž doporučuji. Jelikož mi v mrazu rovněž nepříjemně vrzají ty silentbloky chtěl jsem po Mr. Janečkovi aby to uvedl jako závadu a ještě v záruce mi to odstranili. Vzhledem k tomu, že parkuji jednak v garáži a jednak nebydlím přímo na Spořilově tak mi to samozřejmě v daný okamžik nevrzalo. I když pochybuji že se s tím na Spořilově ještě nesetkali tak mi Mr. Janeček sdělil, že pokud to zrovna nevrže a on to tedy neuslyší vrzat tak mi to jako závadu nemůže vzít neboť to může mít 3 různé příčiny (asi má nějak speiálně cvičené uši na rozpoznávání těch příčín :-) ).takže pokud to zrovna nevrže tak závada pro něj neexistuje. Maximálně byl ochoten nechat tam auto do rána a ráno zkusit zda to vrže. Na můj argument že třeba zrovna nebude mrznout mi sdělil že to bych měl smůlu (přičemž vzhledem k tomu že mi záruka končí na podzim mi neopomněl sdělit že jim už asi to vrzání nepředvedu). Trochu jsem však nepochopil jak bych jim to předvedl, když bych tam stejně musel dojet a po zahřátí už to nevrže - jeho představa asi byla že bych sledoval počasí, zjistil kdy bude v noci mrznout a pak asi nejlépe přespal v autě na nějakém blízkém parkovišti abych do servisu dojel ještě s vrzajícím autem - no fakt nechápu. To je arogance nejvyššího řádu!!! Přitom po zavolání do jiného servisu mi hned slíbili, že potřebné díly objednají a vymění a vrzání jim demonstrovat nikterak nemusím.
Takže s Autopalace Spořilov a speicálně s Mr. Janečkem UŽ NIKDY VÍCE!! A všem ostatním doporučuji totéž. -
"-- skrytý --" 17.03.09 11:21
« Re: Vrzání a řešení tohoto problému
Zdravím přítomné vlastníky M5. Ve čtvrtek mám jít na nějakou svolávací akci (něco s řídícím software jednotky) a zároveň bych rád vyřešil i ty vrzající stabilizátory nebo co to je (dokud to mám v záruce). Chci se zeptat jestli to někdo řešil v Auto Palace na Spořilově, tj. jestli o tom vědí (to by asi měli) a jak se k tomu staví. Díky za rychlou reakci. -
Miras2 09.03.09 17:12
« Počty km
Chlapi zkušení, hodně uvažuju, že vyměním Oktávku za M5 v naftě. Máte někdo zkušenosti (třeba i zprostředkované) jak vypadá M5 po 200 000 km. U mě je to záležitost tak na 3,5 roku, ale na druhou stranu jezdím takovou vlažnou jízdu s lehkou nohou. Nerad bych utekl z celkem bezproblémové Škůdky a pak se divil. Většinou když někdo uváděl km tak to bylo tak do 50 000. Tak dík za názor. -
maty1 08.03.09 15:06
« Vrzání a řešení tohoto problému
Zdarec,tak jsem se pokusil řešit vrzání.V sobotu jsem s bráchou vyndal stabilizátory,sundali jsme prachovky a všechny klouby promazali vazelínou. Jeden stabilizátor šel poměrně ztuha ,tak jsme ho rozhejbali.Ještě mi prostříkal WD40 ty gumy, kudy prochází tyčky od stabilizátorů.Zlepšilo se to,ale stále je slyšet vrzání ,i když né tak hlasitě jako předtím.Mám podezření, že to chce ještě vyměnit ty gumy, kudy prochází ty tyčky.Mám dotaz na ty ,kterým je měnili ,jestli ten díl(guma) má nějaký technický název, pod kterým je můžu objednat u Mazdy, případně jestli víte cenu.Díky všem za odpovědi -
TomášC 04.03.09 14:46
« Re: Elektronicka Servisna Knizka
nevím, jestli to chápu dobře, ale pokud chceš jen mít na papíře to co má dealer v elektronické podobě (tzv. el. sevisní knížka) tak by to neměl být problém. při poslední garančce mně to vytiskli automaticky (možná bych to ještě v autě našel). jsou tam údaje co se psali do dřívější servisky: kdo (i zahraniční dealer) a kdy dělal jakou prohlídku, co tam vyměňoval, kdy má být další prohlídka atd. -
"-- skrytý --" 27.02.09 10:26
« Garančka
Zdravím všechny kolegy a chtěl bych se zeptat, jak fungují garanční prohlídky. Zanedlouho půjdu na první a bude to moje první zkušenost. Tak se chci zeptat jak to probíhá, na co si dát pozor, taky mám to vrzání, jak tady popisujete, dělají opravu na počkání ? Jak dlouho předem se objednáváte a jaké máte vůbec celkově zkušenosti se servisem Mazdy ? Díky -
skodovacek 18.02.09 22:51
« Re: Vrzání
Zdravím, mě to taky hrozně vrže, při jízdě to ale úplne nemizí, jen se to trochu utlumí. Mě říkal technik, že nové uložení má drážky ve ktarých je silikon. Textilní vložka byla na uložení stab. u Octavie, ale upustilo se od ní, protože vrzala a ještě se rychle vytloukala. ;-)