Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 19.11.09 15:58
« Re: 6-kvalt u benzínu
6tka se i u benzínu dává u M5 po faceliftu od cca 2.poloviny roku 2007. Splést si jí s předchozím modelem nemůžeš. Malinko jiná přední maska, zadní koncový světla jsou už led, středový info panel je malinko výš a má jinde ovládací prvky, zadní dveře jsou (krom nejnižší výbavy myslím) elektricky posuvný a sedadla ve druhé řadě dostaly loketní opěrky. -
rupus 18.11.09 15:17
« 6-kvalt u benzínu
Zdravím,
jsem tu nováček a momentálně se poohlížím po nějaké zánovní M5, r.v. tak 2007. Vzhledem k tomu, že najedu ročně tak do 15kkm, tak by se mi líbil dvoulitrový benzín. V bazarech má ale tento model 5-stupňovou převodovku, zatímco do nových M5 už dávají 6-kvalt. Nevíte od které doby se dává do beznínu 6-kvalt? Pokud možno s přesností na měsíc. Díky. -
"-- skrytý --" 25.10.09 18:28
« Rozsvěcení zadní mlhovky
Nestalo se Vám někomu, že se sama od sebe rozsvítí zadní mlhovka? Dělá to ale poze za deště. Myslel jsem , že v ní bude voda.Rozebral , byla zasypaná hromadou kamínků, kterých byl plný nárazník, ale nic jsem nezjistil. Ještě by to mohl dělat připojovací konektor, který ja cca 30cm vedle a jde na nej všechen binec od kol. -
Miras2 17.10.09 15:28
« Anténa
Nemáte někdo zkušenost s anténou typu žraločí ploutev na M5. Normální bych musel sundavat před vjezdem do garáže, tak potřebuji něco kratšího. A prodejci tuningových anten s opatrnosti uvádějí, že u těchto anten je příjem FM omezen, což může být pravda , ale ještě dost záleží na citlivosti rádia. Tak zjišťuji, zda to někdo máte na autě a jak funguje. Dík -
"-- skrytý --" 09.10.09 09:38
« Re: Osvětlení schránky - výměna žárovičky
zdravím, mám radu jak vyměnit žárovku pro toho kdo prostrčí ruku okolo bočních pojistek. Když si posvítíte malou baterkou na objímku jsou ze dvou stran malé jazýčky které je potřeba odjistit(stačí jeden)zatlačit směrem do středu objímky, poté půjde objímka vyndat. Je tam žárovka 5W bez patice (celosklo). Komu se to nepovede pak je to složitější je potřeba bohužel rozebrat značnou část palubní desky. Je to sice práce asitak na 15min ale kdo neví jak nedoporučuju se do toho pouštět. Přeju hodně štěstí :-) -
"-- skrytý --" 08.09.09 12:36
« Zjazdene pneumatiky z vnutornej strany-17 letne
Zdravim,
Cez vikend som najazdil 1500km a po par dnoch som zistil, ze mam defekt. Ked som to zhodil, tak pneumatika bola z vnutornej strany kompletne zodrata,,,cez polku bola dookola trhlina,,,trcali odtial drory,,,nemohol som verit ociam,,,bolo to tym zjazdenim z vnutornej strany...
Nasiel som tu neake prispevky o tom a nechcem riesit reklamaciu, ale moze mi niekto povedat ako sa tomu vyhnut v buducnosti? Mam kupit tie iste gumy? Vdaka -
"-- skrytý --" 03.09.09 11:12
« Re: Osvětlení schránky - výměna žárovičky
jj přesně tak....objímku nahmatám otvorem v kaslíku, bokem kolem pojistek ale to je tak všechno 8-s Různě sem jí otáčel a jinak mordoval a nic. Zkoušel sem i jestli nepůjde jenom pohodlně vyloupnout plexi přímo v kaslíku jako třeba u Fabie, ale kde nic tu nic. Při větší snaze bych udělal akorát víc škody než užitku. Tohle moc nedomysleli :-) -
"-- skrytý --" 31.08.09 15:32
« Osvětlení schránky - výměna žárovičky
Už jste někdo absolvoval výměnu u schránky před spolujezdcem? V manuálu to je jediné osvětlení interiéru, které není popsáno a při zevrubnějším průzkumu to vypadá na pěknou piplačku. Tu bych i absolvoval jen kdybych věděl kde co povolit a kde zabrat. Nerad bych způsobil něco víc než je jen tma v přihrádce. ;-) -
Pup 13.08.09 00:00
« Re: Cukání při přidání plynu
Mám něco přes 5 tisíc kilometrů od toho přeprogramování ŘJ a žádnej rozdíl oproti dřívějšku jsem nezpozoroval. Teoreticky by tam ani bejt neměl, celý to má jen zabránit přetočení motoru snad v případě překročení nejvyšší hladiny oleje. Co ale pozoruju bez ohledu na program v ŘJ je strašná špička krouťáku někde za 1500 otáčkama, přijde mi že dříve byl průběh mnohem plynulejší, respektive motor měl nějakou snahu i v nižších otáčkách. Takto třeba na dvojku někde přes 1000 otáček šlápnu na plyn a neděje se skoro nic, pak otáčky pomalu vylezou nad 1500 a kopanec jako prase. Mám pocit, že se to zhoršovalo postupně časem a teď už je to docela otravný. -
Miras2 01.08.09 16:36
« Nová 5ka
Nazdar chlapi. Nějak to tady spí. Nemáte někdo informace o tom zda a případně kdy se bude do 5ky montovat nový motor 2,2 tak jak ho má M6,M3 a CX7? Když jsem se naposledy ptal u prodejce tak mi řekl, že by měl být ve Frankfurtu úplně nový model M5 už s tímto motorem. Nikde jsem však nenarazil ani na fotečku. Tak jestli někdo něco víte, dejte to do placu. -
Pup 19.06.09 13:10
« Hlavice šaltrpáky
Jen pro pobavení, včera jsem byl na 100k prohlídce, tak jsem se zeptal co by stála nová hlavice šaltrpáky na které si mi akorát tento týden prošoupala kůže na hraně - mám ve zvyku si tam vozit ruku, tak mě to až tak nepřekvapuje že nevydržela. Odpověď zněla nějakých 6.500,- bez DPH, sám technik v servisu z toho byl chudák vedle. Podívám se po nějakém aftermarketu, pokud máte nějaký tip dejte vědět.