Mazda5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 10.06.10  20:14

« Re: Tlmice

Pupe zkus Kayaby mám je už přes rok na autě a žádnej problém ale nevím jestli je autorizovanej servis bude chtít namontovat v rámci záruky já je platil za svoje.Tady máš odkaz kde jsem je kupoval [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 09.06.10  19:39

Tak pravej zadní tlumič, vyměněnej na konci ledna, už je zase v čudu - teče z něj olej. Vypadá to že originální díly jsou tak akorát předraženej šmejd. Příště budu chtít nějakej jinej, bude lacinější a moc horší to bejt nemůže.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 28.05.10  18:46

« Re: Vypálení filtru a spotřeba

Nicco: nová generace 2000 barových vstřikovačů produkuje velmi málo karbonu, DFP jsou (u Mazdy) o 2/3 menší a paliva na vyhřátí DFP je potřeba méně, a to výrazně. Navíc CX7 jde cestou likvidace NOx za pomoci SCR a tím pádem může motor nastavit na nižší spotřebu (při generování menšího množství částic a vyššího množství NOx, s tím si ale poradí SCR.
    Potenciál snižování spotřeby u dieselů pořád je, zatímco u přímovstřikových benzínů nastanou v podstatě stejné problémy jako u dieselů a není vyloučeno použití DFP, přímý vstřik benzínu produkuje nezanedbatelné množství karbonových částic. V EURO 5 je to upraveno limitem.
  • « 00 Reagovat !

foto Nicco

Nicco 28.05.10  10:26

WinDiesel, je sice pravda, ze diesely zvysili svoj vykon, ale to hlavne kvoli preplnovaniu. Podobne mozeme porovnat 1.2 TSI a 1.2 HTP.

Vo zvysovani spotreby dieselu hraje podla mna hlavnu ulohu DPF, ci uz sa jedna o PSA Eolys sposob alebo Renaultacko-Toyotacky piaty vstrekovac vo filtry. Uz menej vyznamne spotrebu zvysuje CommonRail a snaha o vacsie spektrum otacok = zvysovanie pouzitelnych otacok - vid Alfa 8000otackove diesely
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 28.05.10  10:17

Nicco: no něco na tom je ale výkony dieselů se zvýšily astronomicky a přitom superrapidně klesají škodlivé emise. Např: 1,9 TDI první generace - 81 kW max.
    Mitsubishi ASX 1,8 DI-D - 110 kW.
    Renault plánuje z 1,6 dCi 130 kW.
    Takže je to hodně relativní ve vztahu k výkonu motoru.
    Další příklad - příští rok přijde Mazda s novými diesely a výkon 2,2 MZR-CD bude navýšen až na 150 kW za použití nových piezovstřikovačů, plánovaná spotřeba má jít dolů o 20%.
  • « 00 Reagovat !

foto Nicco

Nicco 27.05.10  15:39

To maty1: Na jednej nemenovanej stranke som zachytil hlasku, ze za tie roky sa spotreba benzinovych aut pomaly znizuje, ale spotreba dieselov sa zase paradoxne zvysuje...
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 27.05.10  12:11

No nafta je všeobecně bezproblémová, ale jde jenom o ten DPF.
  • « 00 Reagovat !

foto maty1

maty1 26.05.10  21:06

Zdravím pánové když čtu vaše příspěvky ohledně regenerace tak si říkám že průměr 9,5l u mojeho 2l benzínu není tak moc s ohledem na bezproblémový provoz.
  • « 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 25.05.10  11:36

Spotřeba při vypalování je minimálně o 2 litry vyšší než v normálu, při nižších rychlostech je to víc, takže se to dá snadno poznat. Při sundání nohy z plynu nejde na nulu, nebo aspoň ne tak rychle. Výrazně to nesleduju, ale myslím, že mně to vypaluje častěji, to ale určitě záleží na typu provozu - tam, kde auto bez filtru čoudí, se tady víc plní filtr. Že auto nečoudí je prima, ale řešení není právě ideální.
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 22.05.10  16:48

Jde to poznat podle palubního počítače, tedy konkrétně podle aktuální spotřeby (Ford to má jenom v několika modelech) a pokud se spotřeba zvedne oproti normálu, tak se filtr regeneruje.

Ta cena za 1l oleje je super.
  • « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 22.05.10  10:32

« Re: kabinový filtr

Myslel som, že ti pomôžem s odkazom na stránku Filtron.pl/cz kde sú návody na výmenu kabínových filtrov v PDF, ale ako na potvoru k Mazde 5 tam nie je... :'-( Ale ak si kúpiš filter Bosch v krabičke je pribalený aj obrázkový návod...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.10  22:53

« kabinový filtr

Zdravím příznivce Mazdy, Taky mám "5", najeto 75 tis. a zatím bez problému. Mám po záruce a tak nechávám měnit olej v neznačkovém servisu. Kdyby někdo sháněl levnější, tak za poloviční cenu než u autorizovaného servisu jsou orig. oleje Mazda na www.znackoveoleje.cz. Obchod je spolehlivý. Můj dotaz je k výměně kabinového filtru, resp. 2 ks filtrů. Ať jsem hledal jak hledal, nenašel jsem kde by mohli být. Proto bych uvítal radu jak na ně, díky. U Focuse byly u stěračů pod předním sklem.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.05.10  11:37

Ahoj, Mazda přímo hlásí, že regeneruje ? Mondeo to nehlásí, ale dá se to poznat podle zvuku a chování motoru.... Spotřeba leze nahoru před očima....ale zdá se mi, že to netrvá tak dlouho....
  • « 00 Reagovat !

foto Sedvo

Sedvo 21.05.10  11:24

Jojo, to je ekologická ptákovina, kterou jsem sám nepochopil. Mám Mazdu 6 a regenerace probíhá cca 20 km a je cca po 220 - 280 km,záleží kde jezdím. Hlavně si hlídej hladinu oleje, aby si nepřesáhl na měrce bod X. To musíš jít na výměnu oleje.
  • 00 Reagovat !

foto Pup

Pup 20.05.10  22:07

« Vypálení filtru a spotřeba

Tak jsem náhodou sledoval průměrnou spotřebu v souvislosti s vypalováním filtru a vypadá to, že tahle super ekologická fíčura má ne zrovna zanedbatelný vliv na spotřebu, zvlášť při ježdění po městě. Vynuloval jsem průměrnou spotřebu a ujel asi 50 km po Praze a okolí, s průměrnou spotřebou rovných 6 litrů. Následně se spustilo vypalování, který trvalo v prakticky městským provozu skoro 15 kilometrů a během něj se celkový průměr zvedl z 6 na rovných 8 litrů. Za necelou čtvrtinu celkově ujeté vzdálenosti 65 km tedy šla celková spotřeba o 2 litry, tedy třetinu nahoru a to je teda docela dost. Dá se čekat, že při cestování po dálnici bude ten vliv mnohem menší, ale po městě se ta ekologie docela prodraží. Navíc popojíždění v koloně je dost vopruz, protože se to pořád podivně cuká, asi jak to tam leje tu naftu navíc.
  • « 00 Reagovat !

foto skodovacek

skodovacek 12.04.10  22:37

Naprostý souhlas... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.10  20:54

Taktiez mi po 55k vytiekol lavy zadny a to 2 tyzdne po zaruke,smola. V servise cez 300Eur s pracou.
    Petku mam rad ale problem s PDF, zjazdene gumy a teraz tlmice. Bola to asi prva a posledna mazda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.10  21:30

Ani bych údajně origo tlumiče neradil. Po 50t. km začal týct levý zadní a o pár týdnů později druhý zadní. Jezdím hlavně ve dvou a prázdný, tak nechápu. Nicméně došlo k výměně 6 měsíců před koncem záruky. Záruka vypršela, přibylo cca 10t. km a levej vytekl úplně po jízdě ve čtyřech. Bohužel ale záruka na měněné tlumiče prý skončila se zárukou na auto, tzn cca po těch 6 měsících. Tak teď taky nevím co tam dát.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.10  21:17

« Re: Navigacia

taky jsem běhal po novým cd,ale neuspěl.nejnovější verze je z 2007 a tu mám instalovanou.dál nic není.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.10  21:14

« zamykání dveří

Čauky mazďáci pětkaři.Taky mám 5 v dízlu a mám dotaz.Má to někdo zmáklý tak,že se mu zamčou dveře po rozjezdu?Dá se to napojit na békadlo na pásy? Jinak co jsem přečet o sjíždění gum,tak mě se sjížděj venkem.musím je přetočit.díky za tip.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…