C-MAX
"-- skrytý --" 22.09.09 09:18
« Re: Zkusenost s Cmax 2,0 benzin - Automat ?
Tak,mam tento motor s automatom v mondeu r.v. 2007 MK3 (posledne kusy vyrobene pred nastupom noveho mondea) a ak jazdim cisto v meste berie to okolo 11 az 11,5 litra ale na dialnici s tempomatom nastavenym na 120 km/h to berie 7 az 7,5 litra,na 140 km/h 8,5,na 160 km/h 10... myslim,ze to ma pomerne dlhe prevody a je to urobene tak,aby to zralo malo na dlhsej trase...poruchovost neviem zhodnotit,mam odjazdene cca 10000km,ale dufam,ze sa nic nepokazi... :-) -
"-- skrytý --" 22.09.09 09:18
« Re: Zkusenost s Cmax 2,0 benzin - Automat ?
"-- skrytý --" 22.09.09 00:29
« Zkusenost s Cmax 2,0 benzin - Automat ?
Zdravim vsechny,
planuji ted koupit C-maxe jako auto prevazne do mesta a potrebuji s automatem. Mate nekdo zkusenost s benzinovym motorem 2,0 a 4-stupnovym automatem, rv.2007? Spotreba, poruchovost? Diky moc za vase zkusenosti. -
štíreček1 17.09.09 19:45
« Re: Co nový C-MAX
Na nákup je teď vhodný čas, ceny jsou celkem nízko a do půl mil se vlezeš, pokud nejsi náročný na výbavu. Pokud uvažuješ o splátkách, přeplatíš, pokud máš hotovost, tak dobře koupíš v Polsku nebo Německu. Třeba ještě před příchodem nového modelu budou ceny nynějšího modelu níž. Zatím žádný test na nový model jsem neviděl. -
"-- skrytý --" 17.09.09 00:57
« Co nový C-MAX
Zdravím, uvažuji o koupě MPV do 0.5M a přemýšlím, zda se vyplatí počkat na nový C-MAX kvůli novému podvozku a motorům, nebo raději ušetřit a koupit si nynější model nebo Scénic/Alteu...
Máte někdo představu, zda je nová generace opravdu tak velký skok vpřed? Díky! -
"-- skrytý --" 10.09.09 13:36
« Re: Střešní box
Koupil jsem letos z Aukra orig. Ford příčníky na Maxe. dole u střechy je sice trochu mezera ale jinak to drží fest a vidlěl jsem ty samé i na jiném Maxovi a je to stejné. Na to jsem koupil, také na Aukru, velkou 220 l dvoumetrovou rakev JETBOX. Jel jsem si pro ni do cca 300 km sice byla prázdná, ale vůbec jsem to na autě necítil. Hluk při 130 téměř žádný - překvapivě horší to bylo bez rakve, jen s těma příčníkama. Celkově žádný problém, i když je to na autě vysoké jak kráva tak doporučuji, nemusíš mít strach. :-) -
Ghost007 02.09.09 18:03
« Podivne vrzani
Ahoj *,
nedavno se nam v aute zacalo ozyvat silne vrzani pri razeni. Posledni dobou se toto povrzavani objevuje kdykoliv pri drncani (prejezd nerovnosti, prudke pridani plynu apod.)
V pondeli jdu do servisu, pac auto je stale v zaruce.
Nemate nahodou nekdo tuseni, co by to mohlo byt? ;-\ -
xsnakex 30.07.09 18:38
« Ford 6000 CD
Zdravím spolumaxáci,
mám na vás prosbu.Nemáte někdo pls český manuál v pdf (nebo jiné digitální formě) na rádio Ford 6000 CD s AUXem a "stříbrnými" tlačítky [odkaz] rok výroby 2007 ?
Sehnal jsem ho v angličtině,němčině,ale čeština je prostě k nenalezení...
Předem díky! -
"-- skrytý --" 15.07.09 17:27
« POMOC
Objavila sa mi porucha na mojom C-maxe. Počas cesty domov mi pri zapnutej klime (manuálnej) z ničoho nič klesla ručička teplomera na nulu, o chvilku sa vypla klima, potom ručička vystúpila na 90 a klima sa zapla. Tento dej sa objavoval nepravidelne, niekoľko krát. Pre bežnom pohľade na motor nič nezvyčajne nepozorujem. Po preštartovaní motora začala svietit oranžova kontrolka - motor. Vie niekto poradit? -
"-- skrytý --" 01.07.09 21:32
« Re: Povrzávající dveře a čištění klimatizace
Díky moc za radu.Tak nějak jsem si to myslel, když jsem za jízdy otevřel dveře a vrzání přestalo :-) Letos jsem dal do oken folie a je to fakt paráda. Nepotrpím si na nějaké parádičky, ale folie dopotučuji. Samozřejmě s atestem na každém okně. -
xsnakex 30.06.09 16:09
« Re: Střešní box
Ahoj,mám Thule Atlantis 600 - fotka viz můj profil.Koupil jsem si k němu takový ty hliníkový schůdky se dvěma stupněma,aby to nakládání bylo pohodlnější.Uzamykání v pohodě jedním klíčem uprostřed,montáž právě u tohohle boxu snad nejjednodušší,jaká může být.Hlučnost daleko menší,než bych čekal.Samotné příčníky bez boxu hlučí víc (subjektivní pocit).Co se rozteče příčníků týká,tak nebyl nejmenší problém - box se vejde v pohodě (kotvící body boxu jsou pohyblivé,takže lze nastavit podle chuti)a drží jak přikovanej.Já jsem spokojenej :yes: -
"-- skrytý --" 30.06.09 06:59
« Střešní box
Ahoj maxáci. Můžete napsat jestli používáte střešní box na maxovi? Zkušenosti, kterej je lepší či horší, montáž, hluk při jízdě, uzamikání. Připadá mi, že příčníky mají strašně malou rozteč a box dlouhej 2 metry, tam snad ani nemůže jít ;-)
Díky za názory.... -
xsnakex 28.06.09 17:15
« Re: Povrzávající dveře a čištění klimatizace
Psal jsem to u sebe v profilu - novinka z 2.9.2007.Povrzávající gumu stačí stříknout silikonovým sprejem.Mě stačil nějakej obyčejnej,co jsem koupil v Kauflandu.Fotku gumy,kterou je třeba stříknout,najdeš v mojí galerii (pátá fotka od konce).Po necelých dvou letech se zase začala ozývat guma na dveřích u řidiče,takže jsem to opět nastříkal a zase zavládlo ticho ;-) -
"-- skrytý --" 28.06.09 11:49
« Re: Povrzávající dveře a čištění klimatizace
zdravím s povrzavajícíma dveřma zřejmě nepúomůžu..ale k čištění klimatizace mi čistíme klimatizace též sprejem mají ho v autokelly (doufam že volně prodejný)..název: čistič klimatizací
..my ho kupujem normálně a lidi jsou spokojení:) -
"-- skrytý --" 28.06.09 10:27
« Povrzávající dveře a čištění klimatizace
Zdravím všechny šikovné majitele C Maxů.Potřeboval bych poradit.Myslím, že se na fóru již řešily povrzávající dveře.Nemohu onu diskuzi najít.Myslým, že to dělají těsnící gumy u dveří. Poraďte co s tím.
A druhá věc je čištění klimatizace. Chtěl bych zkusit ten sprej,který se dá pouze do kabiny, spustí klima a nechá se běžet vnitřní okruh.Máte někdo zkušenost? A kde tento sprej sehnat?
Díky všem za nápad. -
"-- skrytý --" 24.06.09 22:06
« Re: TIP kde koupit nového MAXe?
Díky za Tipy. Minulého Maxe jsem měl 1.6 TDCi 80kW a maximální spokojenost, takže do benzinu bych nešel. Rád bych nového 07-08 a najeto tak okolo 50 000km. Prošel jsem spoustu nabídek na českých webech, ale zatím nic. Možná by někdo dal tip, např. na dealera z venku... -
"-- skrytý --" 22.06.09 12:27
« nejde nastartovat 1.6 TDCI
ahojky, v sobotu jsem prijel k rodicum, na cca dve minuty odstavim auto, prijdu a chci nastartovat abych odjel na svatbu kolegovi, a nic, motor se toci ale nechytne , je to rok 2005, 1.6 TDCI, najeto 102tis, pritom jsem ho predtim prohnal nekolik desitek km, a nic nenasvedcovalo, ze by chtelo auticko takhle protestovat, existuje nejaka pojistka napr. od paviloveho cerpadla, nebo nema nekdo podobnou zkusenost, kde zacit hledat? :'-( -
preston 20.06.09 20:54
« Re: TIP kde koupit nového MAXe?
muzu jen doporucit Eurodiesel, ceny maji jedny z nejnizsich, dobry pristup a auto slape jak hodinky,maji vsechno proverene a clovek nekupuje zajice v pytli a na vsechny se muze spolehnout, ze jsou pravdive...kupoval bych priste zas tam...jinak myslim ze Autobusch je take solidni prodejce,ale ceny maji o neco vyssi,stejne tak AUTO IN...stastny vyber :-) -
"-- skrytý --" 20.06.09 10:42
« TIP kde koupit nového MAXe?
Zdravím všechny Maxáky. Po třech letech jsem se rozhodl koupit nového, mírně jetého MAXe 1,6TDCi/80kW po faceliftu. Prvního jsem měl z Německa od dealera Fordu, protože cena oproti místním byla tenkrát vzhledem k výbavě pomalu o 100-tis. nižší. Nyní to ale už není žádný velký rozdíl a že by byla koruna k Euru zase za 23.- se počítat nedá. Rád bych se dotázal, jestli by jste neměli nějaký tip, kde koupit u nás či venku za dobrou cenu. Předem díky za každý ohlas. -
"-- skrytý --" 03.06.09 09:16
« Re: Pneu 225/40-18
Mam skusenost,sice nie na C Maxe,ale na Focuse 2.
Dopredu napisem,ze niesom ziadny pubertak tuningac,ale chlap,ktory ma proste rad dobry pocit z jazdy.Preto som zvolil na moje auto 18" kolesa s pneu 225-40-18.
Respektujem,ze nie kazdemu to musi vyhovovat,ale mne sa to skutocne paci a neskutocne dobre to jazdi.Kto nevyskusal,nevie absolutne posudit.Staval som sa k tomu dost skepticky aj ja,az kym so nevyskusal.Su auta,na ktorych vyrobite nasadenim takychto pneu z auta kostitras,ale Focus je v tomto neskutocna vynimka.Nevravim,ze je to teraz superkomfortne,ale ziadne natriasanie sa nekona a auto stale zostalo jazditelne aj na nasich cestach.Este doplnim,ze mam auto dodatocne upravene sadou znizenych pruzin s prislusenstva Ford,takze bez nich to bude este mäksie.O vzhlade sa nema vyznam bavit,lebo povedzem si,ktore auto nevypada na velkych kolesach dobre?
Takze Jetra...ak si podobna krvna skupina,ako ja,mas maxa nielen na bezny prevoz z bodu A-B,ale oobcas si chces aj trochu zajazdit,mat pekne,tak jednoznacne do 18" obutia chod.
preston 29.05.09 18:04
« Re: Pneu 225/40-18
taky souhlasím s názorem, že kola 18 na c-maxe je nesmysl, 16 mi bohatě stačí, komfort je i na našich silnicích dostatečný...jen si dovolím oponovat tvrzení,že c-max je tuctové auto...naopak když srovnám kinetický design c-maxe s konkurenty jako je je scenic, touran, corolla verso, meriva a jine, tak má podle mě c-max nejpovedenější design a z vlastní zkušenosti tvrdím, že dost lidí se otáčí...podle mě ani s-max není tak pěkný...předek c-maxe (samozřejmě nový model) by se klidně směle mohl srovnávat co do líbivosti třeba s audi q7, toť můj názor, nic víc ;-) -
"-- skrytý --" 28.05.09 23:36
« Re: Pneu 225/40-18
angioletto obávám se, že mám jiný názor, aniž bych ten tvůj snižoval. Na silnici jsou k vidění jiné krásy než velká kola na tuctovém autě nebo jiná vylepšení tuningových pomatenců. Co se týče C-Maxe, nepovažuji jej za žádného krasavce. Je to sympatická užitková kára, esteticky neurazí, ale aby se za ním lidi otáčeli, to určitě ne. Velká kola to nevylepší. Koukal jsem na konfigurátor alu disků, od 15 do 18 a nejvyváženější se mi jeví 16tky. Navíc si nedovedu představit jízdu třeba na naší drncálnici D1 na obručích skoro bez vzduchu. Jestli nebudu vědět jak alokovat přebytečných bratru 50 litrů, do kol 18 to nebude. -
"-- skrytý --" 28.05.09 14:50
« Re: Pneu 225/40-18
B. nechci ukájet Tvoji zvědavost, jistě máš svoji pravdu o rozměrech kol, ale....nebýt aut, takových nadšenců jako je Jetra, tak se není na silnici nač podívat. To auto na 18 musí vypadat úžasně. Mám C-max 1,8 benzín Ghia na 16. Přečetl jsem toho dost o tvrdém podvozku tohodle auta, ale musím říct, že je super a vůbec bych se nebál tam dát větší. Jetro, jen do toho a dej vědět jak to jezdí! -
"-- skrytý --" 24.05.09 23:00
« Re: Pneu 225/40-18
Jetro, ukoj mou zvědavost a a prozraď mi, k čemu je dobré jezdit na 17 nebo dokonce na 18náctkách? Při stavu našich silnic a rychlostech (nepřímo úměrných bodovému kontu) poměrně nízkých půjde asi o exhibicionismus. Já jezdím v létě na 16kách a v zimě na 15 kách a to se mi líbí nejvíc. Ty 18 opravdu nechápu. Ale rád si to nechám vysvětlit. -
"-- skrytý --" 22.05.09 20:31
« Pneu 225/40-18
Ahoj všichni. Nemáte někdo náhodou zkušenosti s pneu 225/40-18 které se nabízí jako alternativa standardních 205/50-17 (Titanium)? Jezdil jsem s předchozím Maxem cca 5,5 roku na 17-kách a myslím, že to bylo v pohodě, co se týče jízdního komfortu, tlumení nerovností a vlivu na auto. Nyní bych chtěl zkusit ty 18-ky, ale už se docela bojím co bude na našich silnicích a zejména v Praze dělat profil 40...Prosím o zkušenosti vás, kteří na 18-kách jezdí. Díky -
"-- skrytý --" 22.05.09 11:17
« Re: Letní pneu
Ja mam porad na aute zatim origo Michelin Pilot Primacy a velka spokojenost... Ted uz se nedelaj ty puvodni, jsou HP, ale podobne. Cena holt je jaka je... ja jsem jednu prorazil a loni na podzim kupoval za asi 2700,- bez DPH. Auto ma 30 tis. najeto a z toho necela pulka na zimakach a neprijde mi, zy by nejak mizely. Do novych bych sel zase do Michelinu (jestli jeste bude existovat :-) ) nebo Continental, typ jeste nevim. -
peter964 21.05.09 18:18
« Re: Kto vie poradiť?
chcem sa spýtať. menili len samotný ukazovatel teploty, alebo celý kompletný zružený panel.aj ked ti to menili v záruke , nevieš ani približne cenu opravy? u mna je trochu problém so zárukou auto som doviezol z DE, síce servisku má ,ale ani jeden záznam v nej. auto má 30 tis. km -
preston 20.05.09 18:57
« Re: Kto vie poradiť?
jeste jednou mi to vysvetlete,mam take c-maxe 1.6 12/07 a ukazatel mi snad funguje normalne...ted kdyz je tepleji, tak na 90 stupnu vyskoci rychleji, ne teda hned jak tady pisete,ale treba po 0.5-1km, v zime to trva dele nez se motor zahreje,takze si myslim,ze to ukazuje spravne,ne? jinak zadne vibrace pri jakekoli rychlosti nepocituju -
"-- skrytý --" 20.05.09 17:02
« Parkovací brzda
Zdravím,chtěl bych se zeptat,zda se musí nějak seřizovat el. ruční brzda.Přijde mi,že se zatahuje "dlouho"tak asi 2-3 sekundy,jako by byly vytahaný lanka.Mám za to,že by to mělo zabrzdit o trochu rychleji.Destičky jsou skoro nový.Dík za každou radu. -
"-- skrytý --" 20.05.09 13:29
« Radio FORD 6000CD
Cau Maxari...
Mam C-Maxe v Trendu (2006), v nem radio 6000CD a kdyz ho zapnu, vzdy je vychozi hlasitost na 5 (nebo vyssi pokud jsem to vypnul pri vyssi urovni). Rodice maj Fusiona s tim samym radiem, jim se zapne na te urovni kdy ho vypnuli (treba na 2 nebo 9). Resil jste nekdo s Fordem reklamaci tohoto chovani? Sami priznavaji, ze nektere verze to tak delaji, jine ne. Diky za radu ci konzultaci. -
preston 18.05.09 22:00
« Re: Problemy s nosicem Thule
Nekde tady jsem daval fotku, proste ten nosic zapadne do do diry,co je po oddelani krytek na strese c-maxe,utahne se sroubem a pak se na to nasazuje cerny plastovy kryt s logem ford,kterym se uzamkne cely nosic a prave spodni cast tohoto krytu nezapadne az nadoraz na strechu a zustane tam ta mezera...nic hrozneho,mne to vubec nevadi...mejte se fajn -
peter964 15.05.09 10:17
« Kto vie poradiť?
Zdravím všetkých Forďákov.
Mám problém s ukazovatelom teploty motora. Hneď po naštartovaní studeného motora a prejdení pár metrov vyskočí ručička teploty na 90 stupňov.Ďalší problém je že pri prudkej akcelerácii zhruba v 2000-2500 ot/m na 2. rýchl.stup. začne celé auto vibrovať.Obidva problémy už riešil aj autorizovaný servis Fordu, ale nevedia ani jeden problém vyriešiť.Mám C-max II 1,6 benz. r.v.12/2007. -
"-- skrytý --" 13.05.09 21:59
« Letní pneu
Zdravím vespolek,
stojím před výběrem letních gum, vím, že je to vícekrát omleté téma, nicméně časy se mění a nabídka pneu též.
Kupoval jste někdo v poslední době nové letní a jaké máte zkušenosti?
Sám dojíždím Conti Sportcontact2. Najezdily dost málo, asi 30 tis. a štvaly mě tím, že byly hrozně citlivé na vyjeté koleje. Takže bych chtěl něco jiného. Jezdím z 80% po slušných silnicích.
Poradíte? -
"-- skrytý --" 12.05.09 13:15
« Re: Problemy s nosicem Thule
Ahoj, také uvažuji o nosiči. Díval jsem se na net na ceny a porovnával kvalitu atd. Docela mě zaskočil jeden test který se týkal kvality "rakví" montovaných na střešní nosiče a hlavně bezpečnosti. Testoval se náraz tuším při 40 km rychlosti a co to udělá když jsou tam lyže. Docela mazec :-). Ale proč to píšu Thule rakev (jako jedna z nejdražších testovaných) dopadla nejhůře :no:
Pokusím se to znova vyGOOGLEt, abych sem dal odkaz. ;-) -
xsnakex 12.05.09 06:19
« Re: Problemy s nosicem Thule
Proč tak naštvaně?Jde snad hlavně o funkčnost,ne?A myslíš,že bude někdo zkoumat z deseti centimetrů otvory pod patkama?Z těch několika metrů,ze kterých to vidí drtivá většina lidí kolem,to vypadá dost dobře,ne?Taky jsem z toho nebyl nadšenej,ale depresema netrpim ;-) -
"-- skrytý --" 11.05.09 20:15
« Re: Náklady na servis
Dnes jsem byl na roční garanční prohlídce v Bospor v Mladé Boleslavi. Najeto pouhých 10 tis., výměna oleje, filtru, kontrola karosérie a laku,.. Cena 2127 Kč. Spokojenost, předvedli auto na zvedáku, uvařili kafe, e-mailem poslali dokumentaci k vnitřním držákům kol, které mne zajímaly. -
xsnakex 11.05.09 18:46
« Re: Problemy s nosicem Thule
Patky opravdu otvory po zaslepkach nezakrývají úplně - mám to stejně jako ty.Nicméně si nedělám iluze,že záslepky jsou vodotěsné,takže i kolem nich se určitě dostane pod plastovou lištu voda,se kterou výrobce určitě počítal a odvádí jí pryč.Patky se opírají o střechu a šrouby se dotahujou jen mírně - ne na krev!V návodu jsou myslím 4 Nm,což je fakt málo.Určitě se nemají dotáhnout tak,aby se patky deformovaly a nešly zamknout kryty.Já to měl utažený fakt "zlehka" a střešní box držel,jak přikovanej.Má se s tím po přišroubování zkusit zacloumat a pokud drží,nemusíš mít obavy.Jinak já ještě vzal šrouby pořádně vazelínou,abych měl jistotu,že kolem nich nic neprosákne. -
Ghost007 10.05.09 22:42
« Problemy s nosicem Thule
Ahoj majitele Maxiku. Tak jsem zakoupil nosic Thule a pokusil se ho namontovat na auto. K memu zdeseni patku vubec nepasuji do der na strese a navic pokud srouby na nosici dotahnu, tak se cely nosic podivne zkrouti a nejde ani poradne uzamknout. Obrazky jsou v me fotogalerii [odkaz]
Mate nekdo podobne potize? Co s tim?
Kdyz srouby nedotahnu poradne, mam strach, ze mi nosic uleti a ty diry ve strese me strasi. Vzdyt mi bude do tech der prset! -
"-- skrytý --" 07.05.09 11:05
« Syčení brzdového pedálu C-MAX 1.6 TDCi 80kw
Dotaz: po nastartování a cca 10 sek. mi začne jemně syčet (vzduch) od brzdového pedálu. Jak ho sešlápnu tak to přestane, povolím a za chvilku to začne syčet znova. Dělá to i při jízdě ale brzdí to perfektně – zatím. Kontrolka ani jiné chybové hlášení nesvítí. Než to dám prohlédnout tak bych rád věděl Váš názor.
Další dotazy mám v diskuzi u DVD nav.
Díky všem za info. ;-) -
"-- skrytý --" 05.05.09 16:35
« aditiva
je dobré dávat do nafty aditiva, když má motor natočeno 70000km a předchozí majitel nic do nafty nedával? Není riziko,že se něco ucpe když začnou "aditiva"fungovat? Bylo mě doporučeno koupit aditiva Castro TDA - jaký máte na to názor.
dík za radu -- nafťáka mám poprvé :-(