C-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Tailor

Tailor 11.01.06  20:55

« Re: Spotreba

to petr Blaha: V svem poslednim prispevku v tomto foru jsem zminil svoji spotrebu i rychlost, jakou obvykle jezdim. Musim k tomu ale dodat, ze se snazim jezdit s lehkou nohou. Temer vzdycky jezdim mezi 1800 - 2500 otackami ( tech 150 mi to jede na sestku pri nejakych 2300 otackach).
    Pri skoro stejne jizde se starou octavii 1,6 74 kW jsem mel spotrebu jen o dva litry benzinu vyssi. Na to, ze moje auto extremne zapacha pri startu ( tankuji pouze u Shellu) jsem si uz zvykl. Minulou nedeli jsme ale byli na bezkach v Novem Meste na Morave. Auto jelo normalne. Kdyz jsme ale vecer odjizdeli z parkoviste, kde jsem musel couvat, nasal ventilator dym z vyfuku a ja musel jsem otevrit okno, abychom se neudusili. Take kolemstojici lide reagovali na kour, ktery vychazel z vyfuku. Po asi pul minute jsem zastavil, abych se podival, co se deje, ale vsechno bylo vporadku a motor si bezel normalne tise a bez zapachu.
    Nevim, zda ta spotreba taky trochu neni zpusobena nejakym spatnym nastavenim motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.06  20:41

to jirkaf: dekuji moc za informaci, jsem rad, ze to bude zrejme "vlastnost" toho motoru. Ale stejne, zda se mi to prilis "tvrde" vypnuti. Budu po pricine jeste patrat, kdyz neco zjistim, urcite dam vedet. Jeste co se tyka te spotreby, myslim, ze ten rozdil bude dan 6ti stupnovou prevodovkou, kterou mam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.06  18:31

to Pavel Krat:Ahoj, mam take C-MAXE 1.6TDCI,najeto 42000km(takze zabehlej motor) a mam zhruba stejnou spotrebu jako ty.Ted dlouhodoby prumer po montazi zimnich pneu je 6,3l a na letnich jsem mel 5,8l.Myslim, ze jezdim normalne spis svizneji.Ale mam vyzkouseno, ze kdyz jezdi moje zena na kontroly do nemocnice, tak s tim umi i za 5,3l.Pokud chces vedet o spotrebe vice, tak jsem nasel test slovenskych kolegu a ty pisou, ze s tim jeli za tusim 4,8l/100km.Chce to jedine nejezdit pres 2500ot./min. a radit do 2100ot./min. a ruku na srdce, kdo takhle jezdi.Vice na www.tipcars.com v rubrice Dlouhodobe testy.Zdravim vsechny "Maxikare" ;-)
    C-MAX 1.6TDCI 8/2004
  • 00 Reagovat !

foto Tailor

Tailor 11.01.06  08:03

« Spotreba

OndraD: Mam taky 2.0 TDCi ve Fordu Focus Kombi. Mam ujeto asi 13000 km a kombinovanou spotrebu 7 - 7.5 l /100 km. Jezdim casto na kratsi vzdalenosti okolo cca 10 km a 1-2 x tydne na delsi vzdalenosti. Asi k te spotrebe musim dodat, ze na dalnici jezdim skoro porad kolem 150 km/hod i s boxem na lyze a na normalni silnici do 120 km/hod (Uz se bohuzel blizi bodovy system a bude konec s rychlosti, ktera je pro me normalni).
    Pri vypinani motoru se mi nekdy stane, ze se motor tvrde zastavi jako kdyz chcipne pri rozjezdu s malym pridanim plynu. Protoze se to stava opravdu jenom minimalne, nevenoval jsem tomu moc pozornosti. Myslim si, ze je to zpusobeno vypnutim motoru v nejaky nevhodny okamzik pracovniho cyklu motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.06  22:12

Mam 2.0 TDCi a jezdim za 6,1l, ted hodne po meste. Jo, kdyz uz jsme u tech problemu mam jediny a to "divny" zvuk pri zhruba kazdem dvacatem vypnuti motoru. Motor jakoby zarachoti. Nahrali mi do toho novy software, ale cetnost techto vypnuti se pouze zmensila. Nemate nekdo podobny trabl. Diky za informace.
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.06  20:37

« Bez nadpisu

Ahoj.K predeslemu dotazu.Podvozek je u me OK a startovani probiha v pohode.Akorat v techto mrazech mi stale neco klape v palubni desce.Zhruba po chvili zahrati se to vytrati.Sleduji, jak se tu stale bavite o spotrebe i kdyz to neni tak dulezite.Ale zajimalo by me, kde jste nekdo vzal, ze 1.6 TDci jezdi za 5 litru a mene.Pod 6.3 v prumeru se nedostanu a jezdim normal.Cago
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.06  18:26

« Bez nadpisu

2 All : mám 45 tis. km a zdá se mi, že mi něco tluče v podvozku při pomalých přejezdech nerovností. Nejsem schopný ale určit, odkud přesně. Je možné, že by to už byly čepy ?!? Taky mi v té kose pořádně vrže přední náprava při otáčení. Máte to taky tak ? A ještě jsem si v posledních dnech všiml, že mi při startování bliknou přední světla :-| Zdarec.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.06  18:15

« Re: Re: Re: Re: Re: C-MAX 2,0 TDCi Ghia

palomalo: ano protaceni prednich kol na kazdem semaforu opravdu muze zkratit zivotnost prednich pneumatik >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.06  13:40

« Re: Re: Re: Re: C-MAX 2,0 TDCi Ghia

To je přesně ono, mi totiž v servise postupně vyměnili snad vše, co má vliv na funkci airbagů, než zjistili, že se musí vyměnit celé sedadlo - je v něm kromě airbagů i vyhřívání atd. O tom, jak jsem byl z nového auta znechucený a jak časté návštěvy servisu dokážou otrávit, snad není třeba popisovat.
    Takže ona německá preciznost a propagační řečičky o kvalitě v našich případech určitě neplatí.
    Snad jsme si už vyčerpali příděl smůly a naši Maxíci už budou dělat jen radost. :x
    Taky mě překvapilo, jak rychle se sjely přední pneu, ale asi to souvisí se stylem jízdy s tímto motorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  19:49

« Re: Re: Re: C-MAX 2,0 TDCi Ghia

Já jsem si své auto objednal 28.4.05 a k vyzvednutí bylo přesně za 2.měsíce.Vzhledem k problémům s kontrolkou airbagu (která svítila nepřetržitě) mě rozebraly celou přístrojovou desku a zjistili špatné uzemění auta a celkové zanedbání v propojení elektrické části vozidla.Po tomto zákroku je zatím vše OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.06  06:50

« Re: Re: C-MAX 2,0 TDCi Ghia

Díky za zprávu, s tou kontrolkou airbagů to byl tedy horor, možná jsme měli C-MAXe ze stejné série, kupoval jsem ho 1.6.05. Po nekonečných reklamacích v servisu nakonec zjistili, že stačí vyměnit komplet celé sedadlo spolujezdce, od té doby je klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.06  19:57

« Re: C-MAX 2,0 TDCi Ghia

Nic si z toho nedělej. Koupil jsem C-MAX v červnu 2005 a byl jsem již 5x v servisu ohledně svítící kontrolce airbagu u spolujezdce. Jinak jsem velmi spokojen. Zatím najeto 11000km.
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.06  11:51

« C-MAX 2,0 TDCi Ghia

Mám 6 měsíců uvedený vůz, 4 měsíce se servis trápil s nepravidelně svítící kontrolkou airbagů. Jinak maximální spokojenost, motor vynikající, dosud ujeto 22000km,spotřeba 5,2- 7,6 (dle stylu jízdy, dá se jezdit s prům.spotřebou do 5,6).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.06  19:48

« Re: Re:Kompresor na klime!

Jak jsem psal ty problemy s tou klimou, tak dle servisu to na 95% bude lozisko kompresoru a tim padem jeho vymena.Zkouseli kladku,remen nastrikat a ja nevim co jeste a piskani je porad stejne.Jeste ze je to v zaruce, protoze to bude asi pekna palka a kdybych to mel platit tak to bych se asi po...l!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.12.05  18:43

« Re:

tak jestli je to tak tak mne napada otazka: Muzete mi nekdo vysvetlit vyznam Toyoty Prius?...tama spotrebu tusim ctyri a pul a kdyz s 1,6 dieselem mas ctyri litry tak naco utracet za hybrida?...ano muzete rict emise ale kolik z vas se zabyva emisemi kdyz si kupuje auto? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.05  21:00

« Bez nadpisu

to Ultiman:
    ale dá, chces se svést? můžeš si to zkusit.....
    Od tý doby co mi vyměnili tu trubici od turba ( výrobní vada, většinou u . TDCi s tim plastovým deklem na motoru) to jede jak z praku a nepapá, takže normální volnou jízdou je to normálně možný.... Jinak teda žádný problem, krom ty trubky a tý EPB, na to je taky vypsaný přípis od forda, že u nějakých modelů jsou moc tvrdý lanovody a ty tlačej na brzdiče který vychylujou destičky vůči kotoučům a tak mi musely měnit v 25 tisicích destičky. už mam 46tis a spokojenost. Tak všem MAXÍKŮM do novýho roku vše nej nej nej.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.05  14:02

« Re: Klima

to vosa: neda
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.05  18:27

« Klima

2 Petr : Klimu jsem používal celou loňskou zimu. A to byli pěkné mrazy. Připadá mě, že díky velkému sklu a velkému vnitřnímu prostoru se to bez klimy hodně mlží, takže ji používám z tohoto důvodu často. Problém jsem žádný neměl. Jen jsem si ji nechal letos vydesinfikovat a vyčistit. Dost už to při spuštění smrdělo. Mějte se.
  • 00 Reagovat !

foto

06.12.05  00:10

« dlhodoby test cmaxu

Na www.tipcars.com prebieha dlhodoby test Focusu C-Max 1,6 TDCi.
    ...da sa s tymtom autom jazdit za 4,1l nafty na sto?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.05  19:07

« Re: Asi problem s klimou!?

Podle toho popisu sem mel stejnou prihodu minulou zimu. Jako docasne reseni mi pomohlo prepnout klimu na ECO a byl klid. V servise sem to hlasil. Zadnou zavadu pry nenasli a jen vsechno procistili. Letos se mi to zatim jeste nestalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.05  17:57

« Re: Re: Asi problem s klimou!?

Diky Mitsi, doufam, ze mas pravdu a bude to jen tato prkotina a nebude se mi muset nikdo rejpat v aute.Kdyby nebyla zaruka podminovana zaznamy v servis knizce, tak bych do autorizovanych servisu vubec nejezdil a ten olej si radsi udelal sam.Taky jsem si rikal, ze je to dost brzo aby neco "odeslo" i kdyz clovek nikdy nevi a v takoveto situaci je zaruka dost prijemna vec.
    C-MAX 1.6 TDCI 8/2004
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.05  14:53

Tipl bych na volný hnací řemen. Utáhnout a jede se dál!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.05  11:13

Zdravim, vyrobce doporucuje klimu jednou za mesic alespon na 30 minut pustit. Pokud jeste vcera sla a dnes se rozbila, tak to nejakym dlouhym nepouzivanim nebude. Jedine o co se ja navic snazim pri spousteni kllimy je nemit moc vytoceny motor a pokud mozno uz ohraty. Dej vedet, co ti v servisu rekli. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.05  13:44

« Asi problem s klimou!?

Ahoj vsem, tak mam asi nejaky prvni vaznejsi problem s autem, resp. s klimatizaci.Vcera se mi nejak zamlzila okna(coz je na podzim normalni), tak jsem pustil klimu, no a kdyz sepla tak najednou se zacal ozivat pisklavej zvuk(jako kdyz hvizda turbo), jak jsem pridal plyn tak linearne s otackami se zvysoval ten piskaci zvuk.Dost jsem se vylekal, ze je to turbo motoru, ale jak jsem klimu vypnul tak byl klid , motor prede jak hodinky.Venku bylo -2 stupne a nevim jestli to na to ma vliv, nic mene jsem se nikde nedocetl, ze se klima v zime nema pouzivat, protoze kdyz potrebuji odmlzit tak ji proste pustim a v navodu k obsluze to dokonce doporucuji.Shodou nahod jedu pristi tyden na garancku ve 40000km, tak jsem tam volal a oni se nato podivaji.Nevim jestli je v haji kompresor nebo neco jineho, zadne zkusenosti s tim nemam, ale jestli ano tak to moc nechapu, protoze do vcerejska fungovala zcela normalne(v lete chladila v pohode a ted na podzim odmlzovala).Jeste ze je auto stale v zaruce a jeste skoro dva roky bude!
    C-MAX 1.6TDCI 8/2004
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.05  18:14

« Re: Re: C-MAX Spotreba

Ja si tedy snad pujdu koupit noviny :-)
    Na 40k sem byl v lete, mimo oleje a predepsane prohlidky nedelali nic. Mel sem pocit ze mi huci loziska. Rekli mi ze to je gumama - po vymene na zimaky se to potvrdilo. SW mi prehravali pred tim. Jak sem tu psal, sami si mne pozvali ze mam typ auta na ktery je novejsi verze SW. Chodim s tim do Karlových Varů a jsem spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.05  21:25

« Re: C-MAX Spotreba

No cus, Kamilku ;-) .Cetl jsem to v jednom z poslednich AutoTipu.Byly tam i fotky a vypadal dost pekne(vyssi podvozek,na strese lyziny,celej oplastovenej atd.), no a psali tam, ze by to melo mit ten motor s dvojtym turbem(to druhe by zacalo tahat az pri 2700rpm) o obsahu 2.2TDCI.Tak jsem si tak rikal, ze 400nM to uz musi bejt "ficak" :-) .Ja mam k dnesnimu dni nejeto presne 39890km, takze uz jsem objednanej na olej atd. ve 40000km.Tu spotrebu mas suprovou, ja jsem se pod 5,6l nedostal, ale je to tim, ze jezdim spis rychleji.Jak jsi uz drive psal, tak ty jezdis predpisove a na najete trase, kterou jezdis denne uz vis co kde jak, takze se tomu da uverit.Kdyz jsi byl na prohlidce ve 40000km, delali ti krom oleje neco jineho(napr.nejnovejsi software) :?: Musel sis o to rict nebo nektere veci v ramci zaruky delaji standartne(treba prave ten SW).Diky a zatim ahoj, Petr.
    C-MAX 1.6TDCI 8/2004
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.05  20:59

« C-MAX Spotreba

Zdravim, byl jsem na garancni prohlidce v 20kkm, nahrali mi nejnovejsi software, spotreba klesla o 0,2 l/100km na prumernych 5,9l. Jezdim normalne, spise rychleji. Mam 2.0 TDCi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  20:42

« Re: Re: Re: Focus C-MAX 4x4 2.2TDCI biturbo.

Nepřepsal, opravdu ne. Jezdim hlavně jednu pravidelnou trasu něco kolem 110 km. Od Žatce do Prahy. Mám to najeté jedu plynule, zbytečně nespěchám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.05  18:58

« Re: Re: Focus C-MAX 4x4 2.2TDCI biturbo.

Ses přepsal s tou spotřebou :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  14:40

« Re: Focus C-MAX 4x4 2.2TDCI biturbo.

Ahoj Peto, kdes to nasel? Nikde na to nemohu trefit :-(
    S mojim maxem zatim spokojenost. Najeto 46k, prumerna spotreba za tento rok 4,7 (1.6 TDCi) zatim zadne zavady.
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.05  11:00

« vrzani

Mam sice Focus '03, ale vrzani za velmi teplych dni (30 st. a vyse) se u mne projevuje na patych dverich. Ty dvere se za extremnich teplot (pres 50 st. v auten a slunci) "pohly" dokonce tak, ze se mi spustil alarm, ze mi nekdo otevrel dvere. Jinak vzadu vetsinou vrzava operka sedadla, staci to ucho na kterem je zacvakla namazat nebo necim oblebit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  10:50

« Bez nadpisu

S tím vrzáním v interiéru mám tedy taky malou poznámku. Přes léto ve velmi teplých dnech mě to při přejíždění nerovností, např pomalu přes nějaké hrby a pod, trochu vrzalo v interiéru jako kdyby plasty. Ale nebyly to žádné šílené zvuky. Kdyby jsem o tom dřív nečetl, tak si to ani neuvědomím. Jinak na 2. garančce jsem si nechal udělat diagnostiku, a prý našli nějaké chyby v software, tak mi přehráli nový.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  21:49

« Re: Ta spotreba je solidni!

Ahoj Jeniku :-) , no clovece ja uz myslel, ze nezijes.Ta spotreba se mi opravdu zda solidni(na MPV urcite).Me ceka druha garancka za par dni mam nejeto skoro 40000km, tak se musim objednat.Nemam zatim taky zadnej problem, jen ted posledni dny mi zacala vrzat sedacka ridice, tak jsem to zespodu prostriknul WD 40 a je klid :-) .Zdravim do Olomoca P.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  14:53

« Bez nadpisu

Ahoj Petře a také ostatní. Trochu se červenám, fórum jsem dost vynechával. Vidím, že se tu stále melduje okolo spotřeby. Po 9 měsících co mám Maxe ( 1,6 benzin - jinak je starý 20 měsíců ) mám dlouhodobou průměrnou spotřebu 8,15 l/100 km. Počítáno relativně přesně dle ujetých kilometrů a počtu litrů benzínu ( kniha jízd :-) Je to střídání město, dálnice i mezi městy. Minimální spotřeba byla na trase Olomouc-Zlín 6,0 l/100 km (2dosp+2děti). Ale to byla vyjímka, kdy jsem jel s ohledem na spotřebu. Pokud má někdo další otázky ohledně benzínu, sem s nimi. Jinak žádný problém nebyl. Mám za sebou druhou garančku. Zdar
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.05  21:53

« Focus C-MAX 4x4 2.2TDCI biturbo.

Ahoj vsem, tak uz zacnu setrit na tento model :-) .V poslednim Auto Tipu jsem ho videl a moc se mi libi.Nevim sice jaky tip pohonu 4x4 bude Ford pouzivat, ale co psali o motoru pro tento model tak to me dostalo-2.2TDCI biturbo 123kW/400nM.Facelift C-Maxu rozhodne prospel.
    C-MAX 1.6TDCI 8/2004
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.05  17:03

« 1,6 - 115 koni

Od 5. mesiaca mame C-Maxa s vykonnejsim 1,6 motorom a 12.000 km. Jazdi celkom dobre, aj spotreba ma na Forda celkom milo prekvapila - da sa mimo mesto normalnou jazdou ist v pohode do 7 litrov, v meste do 10. V pristrojovke ale nieco praska pri zapnutom teplom kureni, stale nieco piska v zadnej casti interieru - hlavne ked nieje obsadena zadna sedacka.. Palubny pocitac je iba priemerny, toto ma naprilkad opel vymakanejsie. Podvozok je uplne super, aj v kombinacii s tymto motorom dovoluje pekne veci, je bezpecny a predvidatelny. Riadenie je presne a lahke, ergonomia je tiez super, hlavne poloha riadiacej paky, ked som presadol do fabie, bol som nervozny z "lovenia" paky na podlahe. Predok je pri parkovani trochu neprehladny, ale po case sa daju nabrat skusenosti a aj toto bude v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.05  19:19

« Re: Zvlastni zavada....

to Maximone:Ahoj, tak ja to od oleje jak popisujes nemam, ale rosilo to v delici rovine mezi hlavou a tim vikem ventilu.Kam jsem dosahl tak jsem to otrel a od te doby je klid, pripada mi to jako by se to zatahlo samo(orosilo se to hned z pocatku provozu auta).Olej bez problemu vydrzi od vymeny do vymeny(nejeto cca.38500km).
    C-max 1,6TDCI Trend+ r.v.8/2004
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.05  13:42

« Zvlastni zavada....

Zdravím všechny MAXáky!
    s tím zaklepání motoru při vypínání se mi Max zaklepe taky, myslím že je to nornmální, alespon uz jsem videl asi tri Maxe a delali to taky. Jinak se mi objevila první větší závada: Koukněte se všchni pod kapotu, protože kdyz ja sem se tam naposledy podíval, abych dolil ostrik. tak jsem zjistil ze je to vsade pocakany od oleje jak u stodvacitky. Normalne mi caka olej s hadice mezi vzduch. filtrem a turbem a pak z turba vede zase hadice nekam asi do sani a ma na sobe takovej mezikus stazenej sroubovacima sponkama, tak i kolem tech sponek to kape, na ten plech co kryje vyfuk. Byl jsem s tim v servisu, (mimochodem v Auto Motol Beni) 8-s A rikali ze mi objednaji novou tu hadici mezi filtrem a turbem, tak nevim jestli se to tim vyresi?????? Mate s tim nekdo zkusenost? Je to normalni aby v tech hadicich byl olej? Nema tam byt spis vzduch? Ale co se tyka vykonu, nebo spotreby nebo zvuku motoru, tak se nic nezmenilo, MAX jezdi, nezere, nic nevykazuje....
    Maximone
    C-MAX 1,6 TDCi Ghia
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.05  15:28

« servis

Jsem taky 1.5 roku uživatel C-Maxu 1.6 benzin a musim uznat že spotřeba se težko dostane pod 8l s klimou na plno. Jinak 100% spokojenost nic nevrže nic neřachtá pokut člověk není extrémista a čeká že se veze v A8 a ne v nižší střední třídě. To čelní sklo jak tady někdo psal je divné ale taky se mi rozbilo ale příčinu jsem hned odhalil : byl to stromek který mi neuhnul když jsem na cestě dostal v zatáčce smyk 8-s . Co je ale nejhorší a všechny varuju před servisem!!! Auto Motol Beni !!! v Praze. Už 2 měsíce to tam opravují (vyměňují) a furt že to bude příští týden >:-[] .
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.05  21:55

« "CHCIPNUTI MOTORU"

Prosim o radu. Mam C-MAXe 2.0 TDCi r.v. 09/04 a pozoruji nasledujici vec. Pred vypnutim motoru dodrzuji vsechny pokyny od vyrobce, tzn. po "kalbe na dalnici" nebo sportovnejsi jizde chvili vychladim turbo, pred vypnutim zapalovani bezi motor na volnobeh, atd. Ted pozor. Otocim klickem v zapalovani a jednou z dvaceti vypnuti mi motor tak divne zarachoti. Proste pri normalni vypnuti motor tak nejak dobehne do zastaveni, odhaduji to tak na pul vteriny, pri tomto "divnem vypnuti" mi to prijde, jako by se tam neco zaseklo, motor se vice "oklepe" a vice zarachoti. Nesetkal jste se s tim nekdo?? Je to u dieselu normalni? Diky
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:28

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.05  15:32

« Re:

to s3z:Presne tak, ani ja bych nemenil ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  11:09

« Bez nadpisu

petr Blaha: Ja ani netvtdim ze by s EGR mal byt nejaky problem. Len som sa v servise pytal na spolahlivost novych dieselovych motorov od Forda a bolo mi povedané ze su haklive na nekvalitnu naftu (ale to asi vsetky moderne naftove motory) a ze to "EGR" moze pri kratkych tratiach prist k ujme. Ale este som sa nestretol s clovekom, ktory by s tym mal problem. Mozno moj predosly prispevok vyznel v neprospech diesla, ale nemyslel som to tak. TDCI je vynikajuci diesel a uz by som so nemenil >:D . Pouzivam ho kazdy den na 7km trasu tam a spat + sem tam dlhsie vzdialenosti takze...S tym "zapadom" suhlasim a pochybujem ze by sa Ford pustil do niecoho takeho riskantneho ako je nekvalitny motor.A este stale tu je 2 rocna zaruka tak coho sa bat ;-) .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.05  21:22

« Re:

to s3z:A jsme zase u toho, ja osobne na reci o tom , ze diesel na kratke pojizdky " vic trpi nez benzin" moc nedam a to z jednoho prosteho duvodu.Zil jsem(a asi jeste budu) nejakou dobu v Bruselu a musim rict, ze po tomto meste se pohybuje tak 75% dieselu a lide to pouzivaji hlavne na presun do prace, coz znamena na trasy do max. 10km a nechce se mi verit, ze nasi "zapadni" sousede by byli takove trubky a vyhazovali penize za servis, kdyby ty jejich TDCI,HDI,CDI,JTD,CRDi,CT-Di,TDI,DCI tak hodne pokladalo do kolen a oni by ty tezky poruchy v servisech pak platili :?: :!: .Ani nahodou :!: , tam kazdej hooodnekrat obrati euro v ruce nez ho pusti.To stejny taxikari, ty maj jen diesely a je to samej start a popojizdecka.Netvrdim, ze to nejakemu EGR dela zrovna dobre, ale melo by to neco vydrzet.
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.05  20:46

« Bez nadpisu

Motor mondea TDCI sa na 6 km dlhej trase akurat stihne zahriat na prevadzkovu teplotu. Spotreba v mojom pripade je trocha vyssia ale max o 1l. V servise povodali ze kratke trasy nie su pre tento motor velmi vhodne, lebo dochadza k poskodeniu EGR(alebo tak nejak)ventilu.
    petr Blaha: skoda ze ten PP neukazuje zle :-( .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.05  19:24

« Re: Spotreba u 1,6 TDCI

to azaz:Myslim, ze vyssi spotrebu nema.Popisu jak auto temer kazdy den uzivam.Bydlim v Litvinove a pracuji v Chemopetrolu, ktery je na pul cesty mezi Litvinovem a Mostem, takze rano ho vytahnu z garaze a jedu cca.6km do prace a odpoledne zpet.Minimalne obden pak jdeme do zminovaneho Mostu, ktery je vzdalen 12km.Pokecame u rodicu nebo sester manzelky :-) a vecer jedem zpatky.Takze tento styl mi pripada spise na rezim mesto, no a parkrat do mesice jsou delsi jizdy do Usti nad Labem nebo Chomutova(50 a 35 km).Jak jsem psal, pohybuji se kolem 5,8l/100km.No a muj styl jizdy? spis zivejsi, v obci 60km, mimo obec 110km, dalnice v CR 150km, dalnice v SRN 160-170km(vse dle tachometru, takze real bude o neco nizsi).Tak posud sam a ver mi, ze nemam duvod kecat.Ale byl tady kluk, co s 1,6-tkou TDCI-ckem jezdil kolem 5l/100km, ale rikal, ze stritkne dodrzuje predpisy :!:
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.05  16:37

« Bez nadpisu

to: petr blaha
    este otazka: ako sa chova 1.6 TDCi pri studenom starte a kratsej jazde cca 10-15 km v meste? nema vyssiu spotrebu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.05  15:13

« Re:

to s3z.Diky kolego, ze si se me zastal :-) .K tomu PP mohu jen rict, ze dle meho mereni mi to ukazuje presne(max. rozdil jsem mel 0,1l) coz je zanedbatelne.
  • 00 Reagovat !

foto

06.10.05  21:21

« Bez nadpisu

Z vlastnej skusenosti mozem povedat ze spotreba na benzinovom C-maxe(1,8l 92KW) je pri normalnej jazde o dost vyssia ako udava vyrobca.Raz som skusal minimalnu spotrebu na 60km trase a bola dost perfektna 5,7l n a 100 km, ale chcelo to pevne nervy a pomaly som sa zacinal bat kedy ma obehne Avia :shock: .Na spiatocnej ceste som uz spotrebu "opravil" a dostal som sa na peknych 7l.Priemer vychadza teraz okolo 9 litrov (mesto-mino mesto na rovnako).Neverim ze sa da ist priemer za 7l.Takych 8 vidim realnych.
    Vsetky udaje su ale z palub.pocitaca, tak moze byt pes zakopany aj tam-o jeho presnosti uz zacinam pochybovat.Nemate niekto odskusanu jeho funkcnost?
    Inac na margo benzin diesel: Mondeo a C-max na ktorych jazdim su vykonovo skoro rovnake (96 a 92 KW), ale na ceste je to 100 a 1(pravdaze v prospech diesla). Ale to je iba moj osobny nazor :-! .
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.05  08:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

Petr: ty mas o 1l vyssiu spotrebu lebo nejazdis setr a islo o to, ze kamarat pri SETRNEJ jazde nejde pod 8l. Islo len o to, ze to cislo a text je odradzujuci pre kupu benzunu a nieje to objedktivne. Ja mam benzin a pri setrnej jazde sa priemeru co udava vyrobca dosiahnut da. Verim ze aj Fordovskeho a nebudu to len chvalenkarske keci na papiery. Tiez som pisal, ze hodne zalezi aj na trasach a podmienkach za akych kdo jazdi :-) Ak s bezinom jazdi mesto a kratke trasi a mimo mesta to setri, nema sancu ist pod 8l, to je jasne. Take fakt je to zavysle od toho, ako to auto chce vyuzivat. Na dialnicach jednoznacne TDCi, mesto- kratke trasy, studene starty je lepsi benzin. A dalo by sa pokracovat
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.05  22:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

to Miro:Pane kolego :-) , pokud si prectes muj prispevek poradne, tak ja osobne netvrdim, ze to nejde, ale jen reprodukuji nazor cloveka co s tim autem a tim motorem jezdi a ten toto tvrdi.Ja si na tom cenim to, ze rekne pravdu a ne jak mnozi ostatni co tvrdi, ze zrovna to jejich auto ma super spotrebu.Moje osobni zkusenost je takova, ze i kdyz mam papirove danou kombinovanou spotrebu 4,9l tak musim sportovne priznat, ze sem na ni nikdy nedosahl(za 1mesic mereni jsem mel nejnizsi 5,3l, ale to ten mesic jezdila prevazne ma zena), pokud jezdim ja, tak se pohybuji mezi 5,8-6,1l.Duratec 1,6 ma udavanou kombinovanou 6,9l, takze pokud nekdo jezdi o litr vetsi spotrebu, tak mi to pripada uplne normalni a ruku na srdce, ono preci jen auto ktere ma pomalu 1,5t a je vysoke 1,55m, tak od 1,6 benzina nelze ani nahodou ocekavat nejakou nizsi spotrebu nez je tech cca.8l.A uz vubec se nebudem bavit o tom, kdybych s timto motorem lital Litvinov-Brusel za 7hodin, tak jsem nekde za 10l prumeru, jestli ne vic :!: .U me 1,6TDCI jsem pri techto dalnicnich sprintech max.spotrebu dle. PP 6,9l.Ale jak rikam, to si musi kazdy zhodnotit sam jak se co vyplati a jak bude auto vyuzivat ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.05  08:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

No ber to realne a podle kluku co jsem psali, tak uvazuj se mnou.Ja mam ted momentalne prumernou spotrebu 5,8l dle PP, ale moc dobre vim, ze jeste nedavno byla 6,1l.Podle kluka co jsem psal (Yenda), ktery ma 1,6Duratec, tak ten rikal, ze at se snazi jezdit sebe setrneji, tak se pohybuje mezi 8-8,5l.
    no ono v ziadnom pripade nechcem hovorit, ze TDCi nieje uspornejsie ako benzin, ale vraviet, ze s 1.6 Duratec sa neda dostat pod 8l ani pri setrnej jazde, je ........... . Vsetko zalezi od stylu jazdy a konkretnych podmienkach. Nemozes porovnat seba s niekym inym. Mozes porovnat seba s oboma autami. Vyrazny rozdiel v spotrebe je dla mna v meste a na dialnici pri rychlostiach nad 130. Tam to teda dost rastie :-) Inak so vsetkym suhlasim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  21:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

to petr blaha: dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.05  20:39

« Re: Re: Re: Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

to azaz:No ber to realne a podle kluku co jsem psali, tak uvazuj se mnou.Ja mam ted momentalne prumernou spotrebu 5,8l dle PP, ale moc dobre vim, ze jeste nedavno byla 6,1l.Podle kluka co jsem psal (Yenda), ktery ma 1,6Duratec, tak ten rikal, ze at se snazi jezdit sebe setrneji, tak se pohybuje mezi 8-8,5l.Nebudeme troskarit a vezmem v uvahu, ze i kdybych jezdil ja za 6,5l tak rozdil je porad 2l/100km.No a ted pocitej, i kdybych bral, ze nafta je stejne draha jak benzin, tak pri cene 33kc/l je rozdil 66kc na 100km, na 1000km 660kc, na 10000km 6600, na 20000 13200kc(ale myslim, ze skutecnost je tak 15000kc/rok).Toto jsou realna cisla pokud jezdis poctive k pumpe(jako ja) a nejsi sofer nakladaku nebo autobusu.Takze za cca.5let provozu je rozdil 75000kc :!: V zadnem pripade nedavam na "keci" typu, ze diesel ma castejsi a drazsi servis.U meho motoru 1,6TDCI bych rekl, ze je to spise naopak(na vsechno jsou dlouhe vymene lhuty) dle www.etis.ford.com Ja jsem za rok najel 36500km a navic jsem mel nabidku koupit diesla za temer stejnou cenu jak benzina(rozdil byl 700eur), takze nebylo co resit a rozhodne nelituji ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.05  22:07

« Re: Re: Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

to petr blaha: dakujem, estem, co by si mi odporucil, 1.6 duratec ci TDCi ak najazdim 20 000 rocne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.05  18:34

« Re: Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

Na www.autorevue.cz , ale jestli uz to z tech novejch clanku nebude stazeny.Koukal jsem na to nekdy ve ctvrtek.No uvidis.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.05  18:30

« Re: Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

Kdepak si ten facelift na C-MAXE viděl ? Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.05  18:27

« Re: C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

to azaz:O tom vubec nepochybuj, ze je 1,6TDCI zivejsi nez 1,6Duratec a myslim, ze ta 1,6-tka ma i na 1,8-cku benzina.Jinak jsem videl facelift C-maxe a docela to jde(vpredu velke lampy jako novy Galaxy,vzadu diody a na strese antena typu zralok).
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.05  15:26

« C-Max 1.6i alebo 1.6TDCi

Rozhodujem sa medzi C-Max 1.6 benzin a diesel. Rocne najazdim cca 20 000 km. Vie mi niekto poradit? Je diesel ovela zivsi ako benzin? Dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.05  09:00

« Re: Re: Re: Ani GHIA nema ESP?

Nevim co na to rict a nechapu politiku automobilek.Kdyz jsem na CT1 videl reportaz o tom, ze i Skoda OctaviaII se da koupit v Belgii o cca.45000kc levneji(a to maji DPH 21%) tak to je k neuvereni.Pokud vezmu v potaz jejich kupni silu a v CR tak to je o nicem.... :(
  • « 00 Reagovat !

foto Tailor

Tailor 19.09.05  08:29

« Re: Re: Ani GHIA nema ESP?

to Petr Blaha: Je to pravda, i pro muj Focus kombi plati, ze ani GHIA nema ESP ani automatickou klimatizaci.
    Puvodne jsem si vybral TRED na nemeckych strankach, ktery mel az na tempomat a automaticke sterace vsechno co mam ja. Po doplneni ESP, automaticke klimatizace a par drobnosti jsem zaplatil 770000 Kc, coz bylo o dost vic nez cena v Nemecku (i kdyz prihlednu k jinemu DPH)
  • « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 18.09.05  21:44

« Re: Re: Ani GHIA nema ESP?

to maximone: Pokud servisák neví, že existuje redukce kabelu Ford x ISO, tak změň servis a tohohle servisáka pošli k lopatě. Redukce je k sehnání do 200 kaček.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  19:17

« Re: Ani GHIA nema ESP?

Tak to teda fakt cumim, ze ani verze GHIA nema ESP ve standardu.To s tim propadem do zatacky je pekna blbost, auto musi reagovat stejne za jakekoli situace :!: :!: :!: To se holt panum servismanum u Fordu CR do toho moc nechce, tak tlachaj blbosti.
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.05  18:00

« Bez nadpisu

Hlavne v CR neni ve vybave ESP, ani u ghia. Byl sem s maxem na skole smyku. To co ESP s autem ve smyku dokaze rozhodne stoji za vic nez ten priplatek. Mohu vsem vrele takovou zabavu jen doporucit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  17:29

« C-MAX 2.0 TDCI

Čauky! Nemáte někdo zkušenosti s vrzáním palubovky, jakoby nahoře malinko blíž u spolujezdce? Dělá to jen v létě, když je puštěnej chladnější vzduch nebo klima. A další špek. Při rozjezdech do zatáčky se mi někdy stane, že to pořádně škubne, jakoby propad. V servisu říkali, že je normální, protože plyn není na lanku... :shock: Tak nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  15:18

« Re: Re: Re:

to maximone:Ne, nemaji jeste vyssi vybavu, ale uz jsem to tu psal.Stale plati, ze porad je rozdeleno "vychod" a "zapad".Takze Trend pro "zapad" ma ve vybave 6xairbag(CR4X)mlhovky(CR ne)ovl.radia na volantu(CR ne)8xrepro(CR ne)EPB(CR ne) a jeste nejake drobnosti.Takze ja v Bruselu koupil Trenda ale podle prospektu Fordu v CR je to vlastne GHIA :)
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.05  14:04

« Bez nadpisu

Na C-maxa so si dal koncovky na vyfuk od Wolfa a je to dost v pohode.Dost drahe ale efektne.Mozem zaslat foto.Je to ale asi dostupne len na benzin.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  13:33

« Re: Re:

Huj Petr, žádný dopis na svolávačku mi nepřišel, můj max je vyrobenej 3.6.05, tak to už asi vychytali, spíš mě zlobí jen ta EPB, jinak nic vážnýho. Nemáš náhodou zkušenosti s montáží HF? Pořídil jsem si Bluetooth hf, od Parottu, ale radio v Maxovi (org. sony s MP3) nemá ISO konektory, a v servisu mi chtějí štípat tu original kabeláž, tak to se mi moc nelíbí, myslel jsem jestli třeba neexistuje nějaká redukce nabo tak. Nemáte s tím někdo zkušenost???
    Jak to že v Belgii označují Ghiu jako trend? Docela bordel ne? Nebo mají ještě nějakou lepší výbavu než je naše Ghia?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.09.05  07:45

« Bez nadpisu

Taky o tom přemýšlím. Mám MAXE 2.0 100KW 6st. Jedna adresa je
    [odkaz] a [odkaz]
    Dobře, ale draze se dá vyšperkovat na
    [odkaz] Kdyby jsi měl nějaký kontakt na drobné vyšperkování MAXE budu rád.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.05  20:43

« Re:

to maximone:Taky te vyzvali na vymenu gum.krytek steracu, jak o tom nekdo psal?Nebo mas uz mesic vyroby co se ho to netyka?Jinak ja mam spotrebu zhruba stejnou jak ty a presne jak pises, zalezi na stylu jizdy.
    C-max 1,6TDCI Trend pro Belgii v CR jako GHIA.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.09.05  20:08

« Bez nadpisu

Ahoj MAXáci, tak jsem se konečně zaregistroval, já a počítač to moc nejde do hromady, ale zvládnul jsem to. Píšete tady o docela zajímavých věcech, já mam Maxe 1.6 TDCi Ghia od konce června 05, a minulý týden jsme spolu byli na první garančce po 20 000km, zatím žádné vrzání, klepání výjímečně jen z levých zadních dveří od té stahovací roletky, ale pazvuky se mi zatím vyhýbají. zato s EPB pořád nějaké problémy, vždy když se zatáhne, tak ještě třeba 3-4 bzukne, dělá vám to taky?
    No a pak už už jenom odstranovali v záruce praskání ve spojkovém pedále a GEOMETRII, z tý už jsem byl na prášky, nebyli schopni to seřídit, 4krát to předělávali. Jinak nic, spotřeba kolem 5 a půl, ale záleží hodně na stylu jízdy, jezdím většinou město a dálnice, a do těch 6ti se v pohodě vejdu, jo a už mám nové př. okno, na D5 jsem dostal šutrem, tak mi dali nový, ale budou mi ho měnit ještě jednou, protože je škráblý. A jedna vychytávka na závěr, brácha dělá ve Fordu a přes počítač mi deaktivoval to příšerný pískání nezapnutých pásů. Mějte se, opatrujte sebe i MAXe.....
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.05  17:37

« Spotreba

To S3Z: Zdravim, divil jsem se te spotrebe, protoze FIDO ma 2.0 TDCi jako ja. U benzinu a 5-ti kvaltu bych se nedivil, ale TDCi s 6-ti kvaltem, to je opravdu hodne. Co se tyka hluku, je znat uz od 120-130km/h, mas pravdu.
    Jinak nemate nekdo info ohledne prodeje V-Power Diesel od Shelu v Ceske republice. Natankoval jsem ho na vylete na Broumovsko v Polsku, kde ho maj uz od cervna, a je to znat. Hlavne v tom neni sira a neni moc velka sance to necim "riznout", treba LTO, je totiz ciry.
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.05  13:08

« Bez nadpisu

Zdravim vsetkych majitelov C-maxa.
    Ku tej spotrebe len jedno 1.8 benzin 92KW = spotreba cez 9litrov podla palub.pocitaca.(Bezne sa stava ze ked stojim na krizovatke tak spotreba stupa )Zaujalo ma to prehratie softwaru co obnasa? :roll:
    Jazdim aj mondeom 1.8 benzin a je to o niecom inom.Spotreba je mensia, konfort sa neda ani porovnat,ani akustika.C-max je lepsi iba v zrychleni, ale pocit z rychlosti je ovela horsi ako na mondeu.Na C-maxe pri rychlostiach cez 140 km/h pocut zvuk,ako keby niekto klopal na okno(na soferovej strane).Ale to zrychlenie vsetko nahradi >:D Inac sa auto pouziva len ako druhe tak ma za rok najazdenych len 12000km.Bez problemov.Len ked mozem poradit nedavajte si mrezu pre odpocety DPH.Vrzganie, piskanie a este zhorsenie prepravnych moznosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  22:45

to fido a ondraD:Me se tech 8,5l zda taky nejak moc.Ja jsem jednou dokazal jet Brusel -Litvinov za sest a pul hodiny a autu jsem daval peknou cocku(nebyla zadna zacpa a jel jsem na noc v nedeli, tudiz bez TIR na dalnici) a spotrebu jsem mel 6,9l.Nikdy vic jsem takovou spotrebu nemel, ale ten styl jizdy byl fakt na hrane.
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.05  22:30

« Spotreba

To FIDO: Ahoj, clovece, ty to musis teda kalit. Ja at jezdim, jak jezdim, nad 6,2 se nedostanu. Nejezdim tedy primo brzda plyn, ale svizne ano. Mel jsem ted nekolik cest do prahy, tak jsem MAXe na D11 /jak je ten peknej povrch na zacatku/ trochu prohnal. Docela slusne to akceleruje i pri 190 km/h. Maximalku jsem dosahl kolem 210km/h, pak uz jsem nechtel riskovat, motalo se prede mnou par tiraku. No, to jsem trochu odbocil, s timhle testem a zbytkem dalnice kolem 150km/h, jsem neprelezl 6,8. Pocitadlo jsem na zacatku dalnice vynuloval. Jeste pro zajimavost, pri 200 km/h to na 6ku toci kolem 3700ot/min, coz je jeste dost pod jejich maximalnima otackama. Jo a jeste jeden testik z prazdne dalnice, zkousel jsem pri rychlostech kolem 150km/h, jak se auto chova pri prudsim uhybnem manevru a sedi to opravdu perfektne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  10:39

« C-Max

Zdar šohaji,
    tož já mám Maxíka od prosinca loňského roku. Zatým žádný problém /najeto 43 tis. km/ až na ty gumy jak vržů. Též sem to blbec zkúšál se silikonem, ale prd to pomohlo. Tož na základě Vašich rad to zkusím odmastit a použit neco od Sonaxu.
    Tož sa chlapi fšeci mějte,
    a radši nigde nehavarujte,
    nech nedostanete od policajtů žádnú taxu,
    a v klidu bez problémú sa proháňáte v C-Maxu.
    Zdar
    Zdenda
  • « 00 Reagovat !

foto fi-do1

fi.do1 15.09.05  13:44

« Re: RE: hvízdání

Ti mi prislo taky a musel jsem je 3x urgovat aby mi to objednali...
  • 00 Reagovat !

foto fi-do1

fi.do1 15.09.05  13:36

« C-MAX

Nazdárek,
    taktéž jsme majitele Maxika, mam ho 06/04 a jsem celkove spokojenej. Priznam se ze hlavne diky motoru 2.0 TDCi, je to fakt perfektni motor, dejchavicny Passaty s 1.9 TDI nemaj sanci. Hodne s nim jezdi manzelka, ktera je mala, takze ma z auta super vyhled. Akorat teda spotreba se ani zdaleka nepriblizila udajum vyrobce, mam furt kolem 8,5 - je pravda ze mu permanentne na krku. Jeste mam Mondeo a to je proti C-Maxu lenoch (stejny motor). NEMATE NEKDO ZKUSENOST S CHIPEM, pripadne kde se da sehnat jina mrizka na predni spojler? Videl jsem ji u jednoho nemce a vypadalo to spickove!! Mimochodem jsem mel jednu kuriozni prihodu s Maxikem, kdyz mi pri razeni 3 zustal radici paka v ruce :-))) a rychlost tam zustala, pretženy lanko nebo co ... :-)
    Tak hodne stesti s Maxikkama!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

11.09.05  22:33

« RE: hvízdání

to spacirka: take to slysim, je to jak pise Petr od posilovace rizeni, ale ja ho slysim pouze kdyz zatocim volantem, jinak ne. Jeste infomace pro vsechny C-MAXare - byl jsem na vymene gumove pruchodky pro hridel zadniho sterace, udajne tudy muze protekat voda do motorku sterace. Pisi to proto, ze mi informace FORD Motors prisla postou jako obycejny dopis a vzhledem k mnozstvi reklamnich novin jsem obalku malem vyhodil. Mam MAXe 10/2004 2.0 TDCi GHIA.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.05  14:16

« Re: C-MAX -Lupaní v b sloupku a vrzání dveří

to vsem:Jak jsem psal drive, mam auto vyrobeno 15.7.2004 a koupeno 27.8.2004 a takoveto problemy opravdu nemam.Vysoky ton od motoru je el.posilovac rizeni a hukot od brzd nemam zadny(najeto 36000km a na dalnici v SRN dostavali brzdy casto zabrat).Jak rikam, jsem max. spokojen a po prehrati SW nemam zadny problem.To celni sklo, jak nekdo psal, se mi nezda, ze bude chyba vyrobce, protoze moje predni sklo schytalo takovejch ran od kaminku na dalnicich a porad je o.k.Aby prasklo, tak to uz musi bejt asi poradna rana.A ze by odeslo krutem karoserie tak to se mi taky nezda, to by melo problem vice aut.P.S.Mozna se kazda karoserie chova jinak, podle toho co je v ni ulozeno za motor(kazdy ma jinou hmotnost).Ja mam celkem lehky 1,6TDCI, ale to jen spekuluji.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…