C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 05.03.07 21:39
« Re:
Dnes som rozobral 5 dvere a zistil som, že mikrospinač pod ochranou gumou určený na otvaranie dverí je nefunkčný. Pod gumou sa totiž zhromažďuje vhkosť a ta spôsobila jeho zaoxidovanie.
Vystriekal som ho WD40 a už mi to funguje >:D
:!:
Na zdných derach je potrebné v otvoroch určených na zatváranie dverí vatočiť iba dve skrutky a potom sa dá tapacirug ľahko odtiahnuť. Ďalej je potrebné zvnútra odmontovať osvetlenie ŠPZ spolu s mikrospinačom (je prichytené 4 skrutkami). Je tam dosť zlý prístup. Skrutky sa daju vatočiť pomocou GOLA kľúčov, ale je potrebé odmontovať motor zadného stierača alebo sa pohrať klasickým vidlicovým kľúčom. >:-[] Typické "FORDOVÉ" - rozober pol auta, aby si sa k niečomu dostal! >:-[] -
"-- skrytý --" 05.03.07 15:12
« Re: Re: Povrzavani a plechove bouchani ...
Měl jsem ten samý problém. Po dlouhým bádání, jsem nechal vyměnit brzdový destičky a je klid :-) Sice se to na první pokus nepodařilo odstranit, ale na druhý, kdy mě tam dali na záruku lepší destičky, to bylo o.k. -
"-- skrytý --" 05.03.07 12:56
« Re: Povrzavani a plechove bouchani ...
Tak po vymontovani poskozeneho ochraneho hlinikoveho plechu sice nektere "bouchaci" projevy ustaly, ale porad to v zadni naprave mlati. Nejnovejsi poznatky jsou takove, ze to tam boucha kdyz se jede normalne pres diry, ale jakmile se dotknu brzdy, tak to bouchani zmizi. To same, kdyz trochu pritahnu rucni brzdu, tak prestane to bouchani take a je absolutni klid. Takze me ceka sundat kolo a podivat se, odkud se ten plechovy zvuk ozyva ... -
"-- skrytý --" 05.03.07 07:21
« Re: Světla pro denní svícení
Neviem čo Ti na to povedia policajti! :-! Ako ich prehovoriš, že hmlovky su vlastne svetlá pre denné svietenie :!:
Ja by som ich asi namontoval niekde vedľa hmloviek, alebo za masku chladiča, tak ako si zvyknu montovať prídavné diaľkové svetlá.
:idea:
Možno by sa to dalo urobiť aj tak, že vlastne denné svetlá urobiť z parkovacích svetiel. Vymeniť žiarovku za vysokosvietivú bielu LED diodu zo svetiel pre denné svienie. Parkovačky sa aj tak často nevyuživajú! Keby si prepol prepinač svetiel do polohy "P" svietili by Ti iba svetla v predu a vzadu (ostatné podsvietenia by boli vypnuté). -
"-- skrytý --" 04.03.07 21:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Co se brzd týče, tak můj max je má poměrně gumový a nedávkují se z mého pohledu optimálně. Mám raději tvrdší chod brzdového pedálu a u maxe mě přijde příliš přeposilovaný a alespoň ze začátku chodu brzdového pedálu se síla dávkuje zdvihem pedálu, nikoliv tlakem na pedál (možná je moje kritičnost způsobena tím, že mnohem víc km najíždím ve služebních škodovkách a jsem na ně víc zvyklý). Jinak např. abs funguje perfektně a zpomalení na limitu je dostatečné. Ale mám 1.6 benzín a ta jak již bylo probíráno má menší kotouče.
C-max 1.6 16V Trend, 01/2005 -
"-- skrytý --" 04.03.07 21:06
« Světla pro denní svícení
Pěkný večer,
přemýšlím jak vyřešit u C-maxe světla pro denní svícení. Na autě mám xenony a nechce se mi při každé jízdě po městě hlavní světla rozsvěcet a k tomu ještě komplet přístrojovku a zadní světla. Jenomže nikde nevidím místo kam nějak kulturně namontovat světla pro denní svícení. Auto má originál mlhovky, které ale s xenony použiji minimálně, tak mě napadlo, zda je možné do mlhovek namontovat jiné žárovky, provést jejich jiné a zapojení a tato světla používat pro denní svícení a jako mlhovky je vyřadit. Prostě při nastartování by se rozsvítili a při zapnutí hlavních světel by zhasly. Nevíte někdo zda je to technicky a podle předpisu možné ? -
"-- skrytý --" 03.03.07 19:39
« Povrzavani a plechove bouchani ...
Tak jsem se vrhnul na to povrzavani a zjistil, ze je blbe ulozeny hever pod rezervu, tak jsem to poladil a ted by to melo byt snad OK, ale pak me trapil, kdyz jsem jel po nerovne ceste takove plechove nebo kovove bouchani, tak jsem dneska kdyz jsem prijel domu, vlezl vzadu pod auto a nad celym vyfukem je takovy hlinikovy plech. A druha cast odzadu kdyz do ni "brnknu" tak plechove rezonuje, tak doufam, ze tohle je ten plechovy zvuk co mi zneprijemnuje zivot s Maxikem ... Zitra se snad na to podivam.
To B.: Nevim, ale me funguji za ten tyden co Maxika mam (je 3 roky stary, dovezeny z Nemecka, 67 000 km najeto), brzdy naprosto dokonale a jsou takove pekne jedovate, coz mi vyhovuje. -
"-- skrytý --" 03.03.07 18:44
« Re: Re: Re: Re: Re:
Já mám 1,6 TDCi 110k,Trend, zde koupený před rokem a otvírání kufru ovladačem i mačkátkem nad zadní SPZ.
Po roce mám jedinou závadu-nezávadu, totiž otvírání kastlíku před spolujezdcem. Bylo tam nějaké přibrzďovadlo, dvířka se otvírala pomalu, což mě děsně iritovalo, takže jsem tomu vždycky pomohl, až jednou se cosi urvalo, cosi zapadlo někam dolů a od té doby se dvířka otvírají volně. Vyhovuje mi to tak a snahu Forda o "zluxusnění" v tomto případě hodnotím jako kontraproduktivní.
Rád bych se zeptal ostatních jak jste spokojeni s brzdami. Od začátku jsem měl pocit, že je mám zavzdušněné. Nikdy jsem dopředu nevěděl, jak zaberou, někdy bylo třeba pořádně šlápnout a nic moc, jindy docela jedovatý efekt. Po dvojím našlápnutí vždy kvalitní odezva. To jsem měl vždy na předchozích autech, když bylo potřeba odvzušnit. Teď na garančce údajně odvzdušňovali, ale je to stejné. Buď na to ani nešáhli, nebo je tam jiný problém. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 02.03.07 19:15
« Re: Re: Re: Re:
Ja mam auto kupovane nove v Belgii a je to jak pise Dalin, kdyz je auto centralem otevrene, tak staci jen stlacit tlakovej spinac pod gumou a kufr je otevren.Pokud je auto zamcene a chci jen do kufru, tak zmacknu 2xtlacitko se symbolem kufru na dalkovem ovladaci a kufr vyskoci.Jestli francouzske verze to maji jinak, to netusim. -
"-- skrytý --" 02.03.07 16:51
« Re: Re:
Vam se u Trendu otevira kufr jen dalkovym ovladacem? Ja na ne sahnu a je tam takovy spinac nad osvetelnim SPZ, jen se toho dotknu, tak tam cvakne a pate dvere se mi otevrou :-). No spinac, proste sahnu k osvetelni SPZ, tam je takova ochrana guma, malinko macknu, cvakne tam a uz se pate dvere oteviraji :-). Bez klicku. -
"-- skrytý --" 02.03.07 12:52
« Re: Teplomer chladici kapaliny
to 1)namaz
to 2)Zcela normalni, mam to od zacatku jak popisujes a zadnej problem.Chladici smes je na maximu od zacatku co mam auto a ted momentalne jiz najeto 63000km.Teplota do pulky mi vylezla jenom v Chorvatsku, jinak je to lehce pod pulkou.Zrejme je chlazeni Maxiku trochu predimenzovane(mozna nekde v Africe jezdi porad na pulce a ve Skandinavii u ctvrtky budiku :-) ) -
"-- skrytý --" 02.03.07 11:36
« Teplomer chladici kapaliny
Zdravim, asi ted budu otravovat s par dotazama, auto mam tyden na znackach, tak se nedivte, kdyz se budu na neco ptat jako "lama" :-):
1. povrzavani nekde vzadu mam taky, zkusim namazat :-)
2. prekvapil me teplomer chladici kapaliny, u jinych aut (treba Octavia) proste vyleze do pulky pole a drzi tam, ale Maxika pri jizde po meste do te stredove polohy nedostanu, je jakoby pod ni? Kdyz auto jede treba mimo mesto, nebo do dlouheho stoupani, tak teplota k te pulce vyleze, ale kdyz pak zase polevim, tak trochu klesne ... -
"-- skrytý --" 27.02.07 22:17
« První kilometry
Taks Maxem mám za sebou něco přes 1200km a zatím plná spokojenost a splnění představ. Auto neokoukané, takřka stejné na ulici nepotkáte. Spotřeba u 1,6Ti-VCT v pohodě a s dynamikou rovněž spokojenost. Jízdní vlastnosti naprosto bezkonkurenční, auto je opravdu jak přilepené, s Octavií ktrerou jsem měl nesrovnatelné. Variabilita zadních sedače super - v rodině skončily bitvy kdo bude sedět vzadu. motor tichoučký, prostě pohoda. Jediné mě zlobí že na přejezdu některých nerovností mi něco jakoby cvakne v zadní části, jakoby ze zadních dveří. Až budu mít čas asi přibrzdím v servisu. Je to jako by byl uvolněný zámek 5tých dveří nebo tak něco. -
"-- skrytý --" 25.02.07 21:42
« Dalsi Maxik
Zdravim, po 10ti letem souziti s Fordem Sierra 2.0i GL jsem upgradoval na novejsi model Ford Focus C-Max 1.6 TDCi Trend (80kW). Model jsem mel vyhlidnuty uz dele, tak jsem tady procital i toto tema. Takze jsem tu ted dalsi ... :-). Zatim jsem s nim maximalne spokojeny 8) -
"-- skrytý --" 22.02.07 19:10
« Re: Vnější vstup radia
Konektor na pripojenie AUX alebo CDDJ je v odkladacom priesotre v skrinke pred spolujazdcom za osvetlovacou žiarovkou. KOnektor sa da vytiahnut pinzetou. Popis ako pripojit MP3 cez konektor AUX je na stranke:
[odkaz]
diskutuje sa o tom mezi Ford Focus II -
Moik 19.02.07 22:15
« Olej
mkovesi: no nesedím celej den v kanclu ;) z práce domů jedu málokdy...z domu do práce o dost častěji.
Ten olej jsem řešil jen po té stránce, jestli mi v servisu vyměnili celou náplň, radši bych si to vyměnil sám...vím jak mi kámoš sháněl originál olej zadara, tehdy se mi to líbilo :-o -
"-- skrytý --" 19.02.07 18:40
« Re: Jaký olej do C-maxe ?
No tak to by sis nabeh a jen zbytecne platil.Po debate v servisu je Motorcraft Formula Diesel 5W 30 jen prevlecenej Shell Diesel Ultra 5W 30.takze jako v mnoha jinych vecech se produkty vyrabeji pro Ford Company a ten tomu da jen sve oznaceni(nalepku) a pochopitelne jsou smlouvy dlouhodobe,odebirane mnozstvi obrovske a proto je cena nekde jinde, nez kdyz ty jsi videl baleni na pumpe, to je jasne.Ja osobne necham davat Motorcraft a nemam s tim problem(informaci, ze je to Shell, jsem dostal v servisu tady v B). -
"-- skrytý --" 19.02.07 14:16
« Jaký olej do C-maxe ?
Zdravím všechny účastníky fóra, chci se zeptat jaký motorový olej dáváte do C-maxe. Možná už se to tu někde probíralo, ale i tak zatím váhám. V servisu nabízejí olej Ford Motorcraft, sudový, který splňuje normu Ford WSS-M2C913-B, nicméně se mi zdá až podezřele levný. Chtějí za něj cca 220Kč/litr. Z ostatních olejů, které splňují tuto normu jsem našel Aral High Tronic F 5W-30 nebo Valvoline DuraBlend FE 5W-30. Jinak Shell Helix F 5W-30. Ten Shell se mi nedaří nikde sehnat, všude je označení Ultra a Aral je dost drahý. Je mi jasné že postačí ten Ford /nicméně nevím co je to za olej, nikde nelze kromě servisu koupit/, ale vozidlo je zánovní tak bych mu přilepšil, i když je to asi jen pro ten pocit.
Díky za zkušenosti i odpověď. -
"-- skrytý --" 17.02.07 20:34
« Re: Spot?eba
No nevim kolik mas najeto, ale muj Max ma 63000km(takze je akorat pekne zajetej) a kdyz "skacu po Bruselu(holka byla v nemocnici a jezdil jsem 14dni 2x denne pres pulku mesta ), tak jsem jezdil za 7,6(mereno tankovanim,ne PP).Je fakt, za tady zima moc neni, prumer je tak 8-10st. celou zimu, ale ze by vetsi zima udelala spotrebu 9l, tak to se mi nezda(udavana v papirech na mesto je 6,4, takze tech mejch 7,6 je normal, protoze u kazdeho auta co jsem mel, tak vzdycky byli spotreby tak o 1lvyssi nez udaval vyrobce, ale 9l je fakt dost).Nic naplat, kazdej motor a SW je original a spotreby se mohou dost lisit. -
-
DoubleSix 16.02.07 22:24
« Bez nadpisu
Moik : ne, ta fordovská 1.8 nejede lépe jak TDI 103kw, psal jsem, že jede lépe jak fordova (nebo spíš peugeotova) 1.6 HDI 80kW.
Ta 1.8 jede sice celkem dobře ale s mým předchozím benzínovým dvoulitrem se 150 koňmi se to srovnat nedá :'-(
Co se té spotřeby 1.8 týče, zatím to auto má moc málo najetých kilometrů, abych to mohl hodnotit. Většinou jezdím velmi krátké vzdálenosti a po městě (studený motor), takže na to je benzín lepší než diesel. S vyšší spotřebou počítám, ale i tak to je výhodnější než diesel. Ten příplatek za TDCI je brutální, až bych řekl přímo zlodějský. -
Moik 15.02.07 20:21
« 1.8
Nemusíš se tolik bránit, nemám nic proti benzínovým autům, možná naopak, ale jak psal Petr, už takhle jezdím na pumpu podezřele často...
Dnes jsem jel Prahu a zpět po D1 sám, na tempomat 130, hodně pršelo a foukalo, byl jsem na v D.Počernicích, pak přes celou Prahu na západní okraj a pak spodem zpět na D1 a domů. Celkem asi 300km se spotřebou 5,4 a to považuju za perfektní výsledek.
A k té 1.8...opravdu jezdí líp jak 2.0 103kW? Tenhle motor nežere o moc víc jak ta 1.6TDCi -
"-- skrytý --" 15.02.07 13:57
« Re:
To se nedivim :-) , protoze 2.5TDI je traktor, to se z motory TDCI neda vubec srovnavat.Na Tip Carsu meli po ujetych 30 000km s C-maxem 1.8 prumernou spotrebu 8,6 coz mi moc dobra spotreba nepripada, ale u benzinu v MPV se musi ocekavat.Jde o to jak kdo hodne jezdi, v mem pripade mit 1.8benzina, tak jezdim jen okolo pumpy :-) . -
DoubleSix 15.02.07 10:30
« Bez nadpisu
Moik : určitě to není moc, protože ten motor je ještě hodně syrový, měl najeto necelých 700 km >:D
Co se té zátěže týče, tak jsem spíš šel přes maximální povolené zatížení auta. 4 chlapi = 400 kg. 4 výstroje = 120 kg. Celkem tedy 520 kg zátěže.
Navíc ta 1.8 je větší objem motoru s větším výkonem. (sprint na 100km/h dělá rychleji než TDCI, maximálka je vyšší o 10km/h a pružné zrychlení z 50 na 100 na 4 převodový stupeň je pouze o 0,4s pomalejší - což je ale super, protože tohle zrychlení určitě nebudu s benzínem dělat na 4 ale na 3 a tam ten TDCi prohraje).
Navíc pořizovací cena 1.8 je podstatně nižší (o 60 000 Kč ve výbavě Trend+), takže si s mým ročním nájezdem můžu úplně v pohodě dovolit vyšší spotřebu. >:D
Navíc kamarád, co se mnou jel (má Audi Allroad 2.5 TDI) byl v šoku z toho, jak je to auto tiché. Dokonce se mě ptal, jestli mám nastartováno >:D -
"-- skrytý --" 13.02.07 22:51
« Re motor
No nakonec jsem zvolil kompromis. Auto je ze SRN, vyrobeno 11/2005, ujeto 12000km, veškeré doklady a motor 1.6TI-VCT 85kW. Barva černá metalíza Panter, xenony, 6x airbag, klima manuál, elektrická ruční brzda, kola 16, zadní silně tónovaná skla, ESP, rádio s DO na volantu. Vozidlo je zánovní a ve 100procentním stavu. Naprosto nadšený jsem z jízdních vlastností. oproti Octavii která obzvlášť na 15 kolech plavala C-max sedí jako přibitý a je cítit jistota v zatáčce - moc příjemné.
Uvažoval jsem dlouho o novém ale ta cena byla na mě dost vysoká, nicméně jiné MPV jako Picaso, Zafira apod. jsem nechtěl. C-max po prvním svezení vyhrál na celé čáře. -
"-- skrytý --" 13.02.07 21:42
« 1.6TI-VCT
Tak zdravím všechny majitele C-maxe. Už konečně pár dní jezdím, zatím pár set km a musím říci že k plné spokojenosti. Spotřeba je nižší než u předchozí Octavie 2.0i, myslím tak o litr až litr a půl, časem třeba půjde ještě níž. Auto mám jako rodinné, ročně cca 17000km, takže rozdíl ve spotřebě oproti naftě na doporučení všech známých co mají diesely neřeším, radili ať koupím benzín. Každý den jízdy po městě se to prý nevyplatí. S motorem i výbavou spokojenost. Motor jde ochotně do otáček, uvnitř tichoučko a posez je super - ergonomie a interiér podle mého vkusu. Takže zatím spokojenost, doufám že bude sloužit bez nějakých komlikací. -
"-- skrytý --" 06.02.07 22:16
« Re
No kamarádka měla ve služebním FF I motor 2.0i a spotřeba hrozná, výkon nic moc. Já měl jak jsem psal naposledy Octavii 2.0i, výkon shodný jako tento motor, tak doufám že pokud bude spotřeba stejná nebo o málo nižší budu spokojen. Raketa to nebude, ale kde se dneska člověk pořádně sveze? -
"-- skrytý --" 31.01.07 18:36
« Pneumatiky
Ano, to určitě. když jsem objednával disk tak Ford rozlišuje( je to asi v rozteči) typ C-Max 06/03-07/04 a 08/04- . To je o disku. Ale pneumatiky mají oba disky, oba ročníky v tabulkách od Fordu STEJNÉ. Já bych se zeptal zda někdo s ročníkem 06/03-07/04 ve výbavě GHia ale s ESP jezdí na pneu 195/55. (Jak tady již dávno bylo řečeno asi Petr B. tak se podivoval, že výbava Ghia v N je jiná než ČR. U nás např. Ghia může být bez ESP, protože je za příplatek ale v N je ve výbavě Ghii automaticky). Když se díval prodejce do PC dle mého VINu, tak se podivoval že nenašel tam pneu 195/55 ale v tabulkách PNEU to měl! No,ale to ho nenapadlo, že opravdu jiné pneu nepůjdou. A hlavně nevěděl proč.
Nesohlasil bych, že šlo o moji špatnou komunikaci se servisem, ale jak říkam, je to pryč, pojdme řešit další Maxáky at nám vozy dělají radost stále, ne jako naše ženy-občas... >:D
C-MAX-Ghia1,6 TDCi 80 kW-2003 -
"-- skrytý --" 31.01.07 00:22
« Pneumatiky
Tak hlavně, že jste nedopadli jako já, proto jsem plašil. Ale naštěstí zbytečně. ANo já mám Ghiu, ale v tabulkách na gumy od Fordu, kde rozlišují i typ auta dle výroby, není zmínka o výbavě. Tudiž i prodejce, když jsem s eptal zda mohu na ten typ dát 15" řekl ano. A oni tam opravdu dopředu nešly... Fordák ze servisu z Prahy řekl, jasné, nemůže nikdy pasovat když tam je ESP, tam jsou větší brzdiče.
No nic, není to tak u všech a to je hlavné. Já utřu nos a musím jezdit zima, léto 205/16. tak mě někdo potěšte, že to má taky něco do sebe ikdyž za víc peněz...
C-MAX-Ghia1,6 TDCi 80 kW-2003 -
Moik 30.01.07 19:53
« Re: Re: Re: Re: Pneumatiky
Když jsem dnes montoval na auto 15" kola, napadlo m?, že velikost zadních brzdi?? je v podstat? jedno, protože ty p?ední jsou o poznání v?tší a jsou nasazený na v?tším kotou?i. Mezera mezi brzdi?em p?edního kola a ráfkemje cca 5mm, vzadu je to odhadem skoro cen?ák.
Mám EPB i ESP a taky 15" kola, ujel jsem na nich po dálnici 130km po Praze tak 50. Libuju si, protože jsem p?ešel ze 17", ale už se t?ším na jistej podvozek a v?tší radost z jízdy v lét? na 205/50/17 -
« Re: Re: Re: Pneumatiky
A neni to nahodou vybavou?
Mam dojem, ze i v katalogu fordu je u vybavy GHIA nebo spis u EPB upozorneni, ze nato nejdou 15 kola.
Coz kolega MARIO, ktery myslel, ze je to ESP ma vybavu GHIA, ktera ma EPB. Jinak nechapu, co by se muselo na ESP preprogramovavat kvuli 15 ci 16 kolu, kdyz celkovy prumer kola je stejne vzdy stejny(o co se zvetsi prumer rafku o to se snizi profil kola), max je kolo sirsi. -
"-- skrytý --" 28.01.07 18:50
« Bruxelles
... dík chlape, m?l jsi absolutní pravdu, navigace to vymyslela p?es sever ringu. Minule jsme tam postávali, tak navigaci ošálím a zkusím Antverpy. Jedu samo z Calais Eurotunelem.
Náhradní trasa vede p?es Lux/Arlon/Namur/Charleroi/Lille, tak ješt? nevím...
Díky za Tvoji reakci, do centra Bruselu ne nikdo nedostane (p?ed 10 roky jsem tam uvíz...) -
"-- skrytý --" 28.01.07 15:00
« Re: Pneumatiky
Max s ESP má v?tší brzdi?, a nikdy tam 15" disky nep?jdou!
Tak to jsem sám zv?dav, ESP mám, mám i 15" disky, nebude to spis o tom motoru(?),
Den pred koupi Forda a podepsani smlouvy jsem dovezl Gumy na 15kách z pneuservisu do Forda - tam mi to nasadili - letni gumy strcili do kufru a jel jsem.
Origoš letni 16ky mam na garazi a jeste jsem na nich nejel.
ps. výbavu mám Trend+ -
"-- skrytý --" 28.01.07 12:44
« Re: Belgie
Taky zdravim, Petane :-) .No tak o znamkach se mluvi uz dele a prej maji byt od pristiho roku.To vis nekdo ty osvetlene dalnice zaplatit musi.Jenze jejich hadavej Vlamsko/Valonskej parlament se hodne tezko dohaduje a uvidime jak to dopadne(slysel jsem ze i Nemecko chce od roku 2009 zavest znamky).Jinak pokud te navigace vede, tak to bude asi dobre a pro me je to tezko soudit, protoze si nenapsal odkud do Anglie pojedes.Z Oestende?Nebo z Calais?Nic mene chran te ruka pane jezdit pres centrum :!: Zalezi tedy na case kdy projizdis, ale mezi 7.30-9.30 a 15.30-18.00 je to vrazda >:D a chytit tady nejaky summit(a nejlepe s Buschem a Putinem), tak neprojedes vubec, protoze je tu hodne uzavirek a kdo neni zdejsi tak horko tezko klickuje(vzpominam na svoje zacatky :-) .Navic podle me to z centra na ring(a dalnici) neni moc dobre znacene.Pravdepodobne te to povede pres severni obchvat(ring) na Antverpen,Gent a ty musis jet na Gent dalnice A10, ktera te vede na zapad k mori.Jinak samozrejme s tou navigaci to bude v pohode a ona uz to nejak vymysli :-) .Preji stastnou cestu a navrat do CR, Petr. -
"-- skrytý --" 28.01.07 08:54
« Belgie
Zdravim Petane,
Zase mastm do Anglie. Pres Belgii. Nejake novinky? Pry chystaji dalnicni nalepky, potvory?
Navigace mne tahne pres Brusel, mas nejakou vyzkousenou trasu? Jednou jsme pres Brusel uz jeli, ale byl to docela horor. Normalne jsem jezdival pres Luxemburg/Arlon/Charleroi.
Co ty na to a jek se vede? -
"-- skrytý --" 27.01.07 18:58
« Re: Re: Pneu
Prostredni sedacku nevozim vubec, protoze do te mezery vzdycky nacpu kocarek pro nasi malou :-) , kdyz jedu do nebo z CR tak je bagaze tolik, ze ani 550l objemu nestaci >:D .Jinak sedacky jdou v pohode.Odjistis packy na operadle a sklopis dopredu, nadzvednes cele sedadlo a ve spodu sklopis(odjistis) ty dve packy u kotveni k podlaze.Sedacka musi byt naklonena tusim pod uhlem cca.45stupnu, no a pak ji jen nadzvednes a je venku.Chce to jen trochu grifu a jde to v pohode ;-) -
"-- skrytý --" 27.01.07 18:25
« Re: Pneu
P?iznám se, že i když mám Maxe už rok, ješt? jsem nikdy nevyužil možnosti r?zných manipulací se zadními sedadly. Jednou jsem cht?l zkusmo vyndat prest?ední seda?ku a v?bec mi to nešlo, tak jsem to nechal "na potom". Nicmén?, plánuji nyní p?evoz objemné a neskladné bagáže p?es p?l Evropy. D?íve jsem vždy použil p?ív?snou kárku, což cestu docela prodraží. Tak chci Maxíka trochu potrápit. Jezdíte n?kdo bez zadních seda?ek? -
Moik 27.01.07 15:06
« Pneu
Hehe, MARIO, dík za uklidn?ní na víkend >:D Mám ESP a v úterý mi jdou obout 15" ráfky. Nechám se p?ekvapit. Mám ale v TP 15" jako ty hlavní. Pokud bude pot?eba cokoli p?eprogramovávat, pak pouze na náklady Henriho...
Jo a ješt? B. k t?m Continetálkám. Mám ty samý jen 17" a stejnej problém, už se t?ším, až p?ezuju a pak si vyberu jiný.. Jejich výhoda je v tom, že až do minulýho týdne se na nich dalo jezdit bezpe?n?ji než na zimních.