C-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.07  09:58

« Re: Re: Re:

Jednoznačně souhlas .... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.07  09:42

« Re: Re:

Tak rikam na rovinu, auto v tehle cenove hladine bych si v Cechach nikdy nekoupil. Nez jsem nasel sveho "mazlika" v Nemecku primo u dealera Fordu, tak jsem jich par videl tady v Cechach (samozrejme za stejne ceny). Jeden udajne nebourany vse OK, ale napriklad krytka volantu propadla, takze uz tam nebyl airbag, ale prej vse OK, nebourany. No dalsi mel najeto 60 000 km, ale u inzeratu fotecky dokonce i servisni knizky, kde posledni kontrola provedena ve 122 000 km ... Kdyz jsem jim jen tak psal, tak mi samozrejme neodpovedeli, ale od inzeratu zmizela fotka s fotem te servisni knizky ... No nevim, tohle me nepresvedcilo!
    A kdyz jsem kupoval v Nemecku, tak primo u Ford dealera, auto u nej koupene nove, jezdilo tam na servis, po trech letech ukonceny leasing a pak slo ke me :-). Nechali jsme si vyjet vsechny faktury, co kdy na aute bylo delane, takze defakto mam hisorii auta od jeho prodeje. Auto ma realne kilometry, podlozene zaznamem v servisni knizce a dolozene temi fakturami, je jako nove, na par kosmetickych skrabanecku (preci jenom uz jsou mu tri roky). Na auto byla poskytnuta nemecka zaruka A1, ktera snad, kdyby si to koupil Nemec, tak je pro nej 2 roky. Na export zaruka nefunguje. To ze tam byla ta dirka v chladici klimatizace nevyzkouseli ani oni ani my, protoze kdyz se rozsvitila kontrolka klimatizace, zil jsem v domeni, ze to funguje (auto kupovane letos v unoru, takze nebylo takove horko, abych na to prisel hned - dneska uz bych vedel jak na to :-)). Jak pises o sleve, taky nam na nej dali 450 Euro slevu. Perfektni, profesionalni jednani, co rekli to bylo. Jak napsali stav auta, tak tak to proste bylo. Neco jsme chteli (auto na zvedak), nebyl problem. Jen me ty mrchy nechteli nechat projet na silnici, protoze s leasingem skoncila po trech letech STK, tak jsem to tam prohanel kolem showroomu :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.07  09:19

« Re:

Ahoj,
    sám sem svoje auto vezl z Německa a asi bych to doporučil, než český bazary a dovozce, máš jistotu a jsi u toho.
    Protože najezdím cca. 15t km za rok šel jsem do benzínu ale to je na zvážení, rozdíl v tom už teď finančně asi moc nebude.
    Co se týče cen v Německu všechny C-Maxy (nebourané) se pohybují od 10.500 EUR a výše, kupodivu tam ani moc nehrají roli kilometry. Je to spíš o štěstí najít dobrý kus. Další věc je co v tom chceš mít za výbavu, ale bacha dá se sehnat i auto s vyšší výbavou za stejnou cenu jako se základem....
    Ve finále doporučuju omrknout bazary přímo dealerů Fordu v Německu, musí ti totiž na auto dát záruku a pokud chceš výraznou slevu na autě tak jí můžeš odmítnout (u mě to byla sleva 790 EUR na rovných 11.000).
    Pro hledání doproučuju www.mobile.de, www.autoscout.de, www.autobild.de a www.gebrauchte.ford.de.
    Pokud máš ještě nějaký dotazy úpokusím se poradit. :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  22:32

« Bez nadpisu

Zdravím Vás,
    Jestli mohu mám pár otázek k Fordu C-Max.
    Pokud se mám rozhodnou tak pro jaký motor ( diesel či benzín – spolehlivost a spotřeba). Mám spíše lehčí nohu, ale úplně pomalu nejezdím. Chci koupit auto z ciziny ( dovoz nejspíše Německo ). Rok 2004 a s těmi kilometry cca do 80-10 tis.km. V jaké cenové relaci mám počítat? A co mohu očekávat s tolika kilometry. Díky moc.
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 04.04.07  21:59

« Zvuk

Možná vím, o čem mluvíš, já to mám taky, ale až tak kolem 3500 ot -prostě jen když motor točím - opravdu v jednu chvíli zhrubne zvuk.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  19:32

« 1.6 TDCi 80kW

Jen technicky dotaz. Kdyz se auto ohreje a jedu, tak kdyz dovrsim 2000 otacek, tak motor zmeni zvuk, jakoby zhrubne mu zvuk a je hlucnejsi. Markantni je to treba na jednicku nebo dvojku, protoze jedu relativne pomalu a je to slyset, pak na dalsi kvalty uz to neni skoro poznat. Zajimave je, ze to je vzdycky presne jakmile se rafika dotkne 2000 otacek za minutu ... Hledam na tom mouchy, protoze jsem nikdy diesel nemel, ale zajimalo by me to, co to je a jestli je to normalni nebo jestli neni neco spatne :-). Kdyz je auto studene, tak to kupodivu nedela. Jinak jsem s tim autem take maximalne spokojeny :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  11:47

« Re:

No já jedu o víkendu na Slovač, takže jednorázový zátah 550 km ,tak jsem taky zvědavej.
    D1 sice není na závodění, ale i tak rád otestuju zátah vě větší rychlosti....a hlavně spotřebu.
    Jen doufám že mě žena ani tchyně někde nevysadí .... >:-[]
    Tak po velikoncích dám vědět jak to vyšlo ;-)
  • 00 Reagovat !

foto DoubleSix

DoubleSix 04.04.07  09:22

« Bez nadpisu

Já mám také 1.8 benzín, ale 92kW. Po městě ukazuje palubní počítač kolem 11litrů. Mimo město jsem zatím těsně pod 8l (ale s plnou zátěží). Zítra zkusím opět delší vzdálenost mimo město, méně zatížený, tak uvidím, kam se dostanu (zkusím opravdu lehkou nohu na plynu a plynulou jízdu, musím, jedu totiž s manželkou a ta mi sportovní jízdu netoleruje >:D )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  08:24

« Duratec 1,8

Zdravím všechny, už i já jsem nějaký pátek šťastným majitelem C-Maxu Trend 1,8.
    Přivezenou z Německa za rovných 11.000 Eur a vzhledem k tomu že přímo od dealera, kde bylo auto předtím koupeno a servisováno si myslím, že to byla dobrá koupě.
    Zatím s autem maximální spokojenost, je to až požitek.... >:-[]
    Rád bych se jen zeptal ostatní majitelů 1,8 na spotřebu? Já jezdím po městě tak 10,5l a mimo město tak 6,5 - 7l. Co vy?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  08:19

« Re: Nový kľúč od auta

Hele anglický manuál říká že na naprogramování nového klíče je třeba otočit klíčem 4x během 6ti sekund z polohy O do polohy II. Skončit v poloze O. Pak by se měl ozvat zvuk že je možno programovat klíč.
    Ale myslím že to je asi jen pro odemykání a zamykání auta....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.07  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Klimatizace

Tak zavareny chladic klimatizace zpet v aute, pred chvili jsem to jel naplnit a konecne to CHLADI !!! Nadhera. Ted doufam, ze tam nekde neni jeste nejaka miniaturni netesnost a ze to zustane ted plne a bude to fungovat :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.07  16:41

« Re: Re: Re: Re: Klimatizace

Naferovku v chladici mala dirka, jako by tam spadl kaminek a soupal se tam az to prodrel. Ted jsem se vratil z vareni, chladic je zavareny, tak jsem zvedavej, jestli uz je to vsechno a ted to bude po naplneni fungovat ... :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.07  15:43

« Nový kľúč od auta

Dal som si vyrobiť nový kľúč s čipom. Nevie mi niekto pradiť ako naprogramovať imobilizer, aby som mohol kľúč riadne používať aj na štarovanie auta a nie iba na odomykanie dverí.
    Vo Forde chcú za naprogramovanie imobilizera 700,- Sk bez DPH (kešom)
    Ďakujem ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  21:58

« Bez nadpisu

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  16:35

« Re: Re: Re: Klimatizace

To spis fakt vypada ze tam nekdo neco rval a nalomil nejakej originalni spoj. Taky sem musel nechat svarit jeden spoj, protoze do toho nekdo neopatrne flaknul. Hlavne to nech udelat poradne a nech to natlakovat nez to vratis do auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  15:47

« Re: Re: Klimatizace

Neboj, zitra se ho chystam vyndat, tak uvidim, prijde mi divny, ze by nevydrzel neco pres tri roky ... Cena noname cca 6000,- s DPH, dostanu se nekam na 5200,- s DPH, cena u Fordu orientacne 8500,- S DPH. Chytrejsi budu az to budu mit venku, protoze to fouka zrovna nekde mezi chladicem klimatizace a chladicem vody, nelze to jednoznacne urcit a to jsem toho vcera mel rozebraneho docela dost ... :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  14:52

« Re: Klimatizace

Hmm, to ses v tom za 6.5 bez dane... 8-s Mrkni jestli to neni nalomeny u nejaky trubky treba neopatrnou manipulaci, pak by to slo svarit...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  07:54

« Klimatizace

No tak uz vim, proc mi nebeha klimatizace ... dira v chladici klimatizace, to je fak nadhera ... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  11:11

« Re: Letní pneumatiky

Schvaluju! ;-)
    Ty Primacy mají navíc eště jednu skvělou vlastnost, a to, že se neskutečně pomalu sjíždí. Takže v přepočtu na kilometrovej nájezd vyjdou i velice dobře cenově.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  11:09

« Letní pneumatiky

Tak máme tu čas prezúvania pneumatík. Čo používate a čo doporučujete. Osobne mám 17 palcové elektróny a tak som sa rozhodol pre MICHELIN PILOT PRIMACY 205/50R17 89W. A prečo práve Michelin ? Pre mňa je dôležité hluk, valivý odpor a pohodlie. A v tomto je Michelin jednotka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  15:52

« Re: CD 6000

Pokud de o názvy písniček, záleží především na tom, aby je vysílala samotná stanice. Pokud nevysílá (a že takových je!), tak s tím nic nenaděláš. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  15:16

« Win číslo

Na tejto starnke mi pekne rozkodovalo cele WIN (v nemčine)
    :!: [odkaz] :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  11:39

« CD 6000

Názvy písniček mi to psalo, ale nějak moc na to nekoukám, až teď jsem si všimnul, že už je to nepíše, tak nevím, nic jsem nenastavoval, kdyby měl někdo k tomu rádiu manuál, třeba by se to tam vyčetlo. Na CD to názvy nezobrazuje nikdy. Teď píše akorát při vysílání dopravních info: Traffic a potom to přeskočí na Doprava, jako i jiná rádia.Jinak čas a datum zobrazuje normálně, zkus projít menu, jestli se to někde nevypíná
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  09:21

« Re: Re: Re: FW soft keys

Tak to sa ti priznám. To nemám. Aspoň niečo. ;-)
    A inač aké máte skúsenosti s p.zlodejmi. V testoch Ford vychádza celkom dobre. Zlodejom Fordové zámky dáko nechutia oproti VW. A čo navigácie ? Nevytrhavajú Vám to zlodeji alebo feťáci ? Skúste sa podeliť o zážitky a postrašte ma. :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.07  00:19

« Re: Re: FW

nejvybavenější ? tak to máš soft keys, já ho mám ale ne v té verzi že se mi auto samo odemkne když se přiblížím na 5m od auta, zajímalo by mě jak je to spolehlivé a zda se to dá deaktivovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  23:24

« Re: Čas

Tebe písalo názvy pesničiek ked hralo radio alebo CD? :shock:
    Jam ma tiež 6000 CD a mne píše iba názvy staníc. Zívisí to asi od toho, aké rádio počúvaš. CD text to nemá!
    :?:
    Mne pre zmenu zobrazovalo radio dátum a čas pokiaľ bolo vypnuté. Teraz mam iba čas. Kde za paína zobrazenie dátumu? Kto mi poradí?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  21:29

« nastavení času

Na navigaci přidrž prst na čase po chvilce naskočí menu k nastavení času. Nastav čas a potvrď Set Time a potom Beck pro vrácení zpět. Gratuluji ke koupi stejného vozu ve stejné výbavě. Mám najeto 35000 km. Zatím velká spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  21:11

« Re: Čas

Hladaj funkciu R-TEX. Aspoň niečo podobne je v kenwoodoch.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  20:42

« Čas

Nevím jak je to u výbavy s navigací. Já mám origo rádio 600CD a tam je to jednoduché přes menu se dostaneš na čas a pak jenom ladíš. Já zase nevím jak to že mi rádio přestalo psát názvy písniček, teď se pořád zobrazuje jenom název stanice.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  19:28

« Čas

Ešte jedna otázočka. Ako sa mení čas v C-Maxe ? Práve sme prešli na letný a ja mám stále všade zimný. A v palubnom počítači som žiadnu možnosť nastavenia nenašiel. Tak isto nič nie je v navigačnom. Myslel som si, že čas sa aktulazuje cez RDS ale prd. Tak mám opäť problém. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  18:28

« Re: FW

Dík za odpoveď.
    Možno si poviete, že ak mám známych vo Forde prečo otravujem s takýmito otázkami. Ale auto je tak strašne našlapané elektronikou, že mi je už blbé sa stále na niečo pýtať známych vo Forde. A druhá vec je, že keď som si auto lustroval v systéme ford je to najvybavenejší C-Max na Slovenku. (komplet C-MaXový ponukový katalóg) Predajca "kukal" s otvorenými ústami ako puk. A od auta nemám žiadnu príručku alebo návod. Tak dík za pochopenie.
    Auto ma vyšlo na 560 000 SK. A čo sa týka najazdených km to je otázka. Ešte som to nenapichol na servisnu diagnostiku Fordu. Ale computer ukazuje 64.000 km. Uvidíme. Čo je podstatnejšie ne je havarované, nič nevrzá, interier je ako nový proste zatial pohoda.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  12:33

« FW

Tak ten nápis: Steering comfort, sport a standart znamená že jsou zde tři možnosti nastavení citlivosti posilovače řízení - comfort na město, sport minimální výkon posilovače a větší odezva kol do volantu no a standart něco mezi. Můžeš si nastavit jakou citlivost chceš. Jestli to není tajemství kolik má auto najeto a kolik jsi komplet zaplatil ?
    Jinak gratuluji k super vozítku. Mám ho zatím třetí měsíc a super, takže taky doufám, že spokojenost vydrží.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.07  14:15

« Palubný počitač

Tak sa tu vítam vo Vašom klube C-Maxov. Ako čerstvý a hrdý majiteľ C-Max 2,0 TDCi Ghia, 2005/4 absolutne full výbava aj so všetkými možnými doplnkami. Samozrejme som auto nekúpil nové ale na na automobilovej dražbe v od Francúzkeho "vydláka". Buď to bude absolutne bombová kúpa alebo pohroma. Uvidím. Držte mi palce či som mal "Lucky Day". Ale dosť už samochvály. Chcem sa vás opýtať čo znamená keď mám v palubnom počítači voľbu :Steering comfort, sport a standart. Čo to je ? A robí to niečo s riadením ? Dík za pomoc.
    Ps.: Pre majiteľov DVD navigácie (čo som aj ja) mám jednu pomôcku : Prezradím správu priamo s kuchyne FORDu. Moji známi sú predajcovia značky FORD. A v servisnom systéme Fordu na otázku či už je spravené DVD s navigačnými mapami ČR a SR je odpoveď : DVD bude k dispozícii v roku 2008. Dúfam, že všetci ste pochopili odpoveď a ušetril som Vám čas aj peniaze za zháňanie DVD diskov .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.03.07  13:15

« Bez nadpisu

Ono se to hlavne nedoporucuje kvuli tomu katu a kvuli moznosti preskoceni rozvodaku...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  21:35

« Bez nadpisu

Nesmysl, dieselu to nevadí. U benzínu se zničí katalyzátor tím, že v něm shoří nespálené palivo (Jandreho černý obláček!) což u nafty nehrozí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  09:24

« Re:

Myslím, že u dieselu to vadí tím spíš. :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  17:30

« Bez nadpisu

Mám diesel, ale z dob minulých vím, že roztlačování benzinového motoru je velmi nedoporučeno, protože většinou následuje výměna katalyzátoru. Příště použij startovací kabely.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  14:42

« Roztlačení auta

Zdravím všechny,
    jsem čerstvý majitelem Maxe a jsem unešen (dovoz z DE).
    Bohužel nejsem zrovna automechanik :(

Mám problémek a tak se chci zeptat. Včera jsem ho dovezl a protože baterie byla vybitá a bylo třeba auto o pár set metrů uklidit na parkoviště rozhodli sme se ho roztlačit z kopečka na 2ku.
    Naskočilo bez menších problémů po 5ti metrech, spolu s černým obláčkem z výfuku. Následně jsem zjistil že se objevila hláška "engine system faults". Ale auto jelo bez problémů. Může to být tím roztlačením a nebo je to něco fatálního?
    Baterku budu vyndavat a nabíjet, dojde pak k vymazání tý hlášky?
    Díky za info.
    P.S.: Je možný že tam hláška byla dřív, nejsem si tím jistý, ale radši se ptám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.07  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

To samozrejme jina je, ale chladari k tomu maj pristup...
    V mladsich autech se pozuiva chladivo R134...
    On by mel byt vetsinou na predni pricce zeshora stitek s oznacenim pouziteho chladiva a jeho mnozstvim v gramech...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.07  11:25

« Re: Re: Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

Neviem čo je na tom pravdy, ale VRAJ
    :!: náplň do auotoklimy je iná ako do bežnej chladničky :!:
    hoci princip chladenia je rovnaký.
    Ako je to napr. s naplňou pre domácu klimatizaciu tak to neviem!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:50

« Re: re p7

Díky za link, ale už mám taky objednané. Je to za 2186 Kč/ks, potvrzená objednávka, v Po dopoledne je mám doma. Je to na [odkaz] Mohlo být 800 Kč doma, já ten link nenašel :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:43

« Re: Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

Bodejt bys nadaval... >:D
    S tema ventilama opatrne, je to tak trochu prasarna kdyz uz nevis co... :?
    Klimy plnej hodne i lednickari a kluci co delaj treba prumyslovy klimatizace. Vyjde to u nich obecne tak do petikila za napln...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:29

« Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

Harousi, diky za tipy. Zkusim ty ventily, vim kde jsou, kdyz to nefoukne stejne zajedu do servisu klimatizaci :-). Diky
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.07  21:24

« re p7

máš pravdu, je to celkem zbytečné, stačily by H do 210kmh, ty stojí dokonce 1995,- !!!! ale když jsm je sháněl tak je buď neměli nebo cena byla někde kolem 2500-2600,- , link je tady
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:23

« Re: Nefungujici klimatizace ...

Daline nehledej v tom nejakou vedu. Hodim Ti sem co sem nedavno radil jinde pro Alfu 156. (A na zaklade toho se problem nasel). Nicmene princip klimatizace je u vsech aut stejnej...
    Na volnobeh by si to mel poznat pri spusteni podle jemnyho zakolisani otacek. Nevim kde je u 156 rele, ja ho mam vevnitr, takze i slysim jak sepne rele. Jinak kdyz budes mit otevrenou haubnu a budes stat pred ni, a nekdo ti to sepne, tak by si to mel slyset. Ona je to docela rana. Pokud ti to nejede, tak nemusi byt nutne v haji kompresor, spis ti prez zimu utekla ucpavkama napln. Jestli mas dobrej pristup k ventilkum naplni, tak se to necha zkusit jestli tam je napln drobnym upustenim. Ale fakt drobnym, aby ti toho nefouklo ven moc. Ale musi to fucet jak o zivot, ono to totiz dokaze trochu natlakovat i vzduch, ale ten pak jen trosku foukne a hotovo.
    Pak to jeste muze byt blokovany venkovnim cidlem teploty, ale nevim jestli mas venkovni teplotu na displeji... Pokud ti i v lete ukazuje ze mrzne (jako me loni), tak ta klima proste nejede... :-)
    A ted primo k tvymu maxiku. Jeste dodam, ze u manualni klimatizace se pri spusteni pousti sahara. Podle toho co pises to vidim na to, ze Ti z toho foukla napln. Stava se to kdyz celou zimu klima stoji. Proto se doporucuje ji aspon jednou za mesic pustit.
    V systemu je tlakovy cidlo ktery hlida pritomnost naplne aby nejel kompresor na sucho bez oleje (kterej je v naplni). Po zahrati motoru se muze natlakovat trochu i vzduch, takze si myslim, ze po zapnuti sepne elmg. spojka a sahara na chladici. Po par vterinach to ale to tlakovy cidlo zablokuje a rozepne se ta spojka + se vypne sahara. Takze myslim, ze bude stacit dat novou napln a ocuchat to jestli nekde neutika...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  20:04

« Nefungujici klimatizace ...

No tak jsem dneska v tom horku koukal, ze mi to nejak malo fouka studenej vzduch do auta. Tak jsem si rikal, asi to je tim, ze venku neni takovy parak. Nedalo mi to a po zkusenostech ze sluzebni Octavie, kde mi za chvili mrzly nohy koukl do tatikova Focuse, zapl klimu a nadhernej chlad! No tak jsem koukal na sveho Maxika, zapl klimatizaci, kontrolka sviti v motoru se rozbehl nejaky ventilator, ktery se zase po chvili vypl a vzduch vlaznej ... Saham na trubky od klimatizace a teply ... (v tatikovo Focusu studeny jak blazen ...). No takze to nechodi. Chtel jsem se zeptat. Kdyz koukam na kompresor klimatizace, tak je tam pravdepodobne nejakak elektromagneticka spojka. Chci se zeptat, kdyz se klimatizace zapne, tak predpokladam, ze se tahle spojka spoji s remenici co ji pohani remen a zacne tocit s kompresorem. Tudiz by se mela take tocit. Koukli by jste mi nekdo do vaseho Maxika, jestli kdyz se zapne klima, tak se vam to zacne tocit (ta spojka) a kdyz se vypne tak se zastavi a toci se jen remenice? Diky, Ja jen kde mam zacit hledat zavadu, jestli to bude problem tehle el. spojky... Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  11:45

« Re: P7

2 Discoteca
    Proč ty P7 s rychlostním indexem V (do 240 km)? Chápu, gumy jsou měkčí, lépe drží, ale zase se rychleji opotřebují, hluk předpokládám stejný. Je v tom záměr nebo je to požadavek z techničáku? Já asi půjdu také do P7, ale v H (do 210 km), mám to tak psané i v techničáku.
    Kde je mají za tu cenu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  08:04

« Re: Re: Re: Re: Kryt motoru

Daline ja si bohuzel srandu nedelam. Tuhle sem neco delal a maticka cink a sla dolu. Tak sem se podival pod auto a tam nic... Hledal sem jak blbec, aby do neceho nevlitla a nakonec sem ji nasel zevnitr v narazniku.
    Jojo, to s tou plombou uz si mi rikal... >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.07  08:03

« P7

VČERA JSEM JE OBJEDNAL P7 CENA 2195,- 205/55 R16 91V
    DVĚ PRVNÍ MÍSTA V TESTECH LETNÍCH PNEU NA R. 2007 R16 AUTOBILD, ADAC
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  07:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Kryt motoru

Horný plastový kryt motoru už NIE JE V MÓDE - nenosí sa!
    :!: Znova sa odhlučňuje kapota! :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  22:31

« Bez nadpisu

Spodní plastový kryt jsem nedávno snímal, abych se dostal k olejovému filtru. Zbytečně, našel jsem jej shora. Při té příležitosti jsem se dost zhrozil, jak mám orezlou výfukovou rouru. Natíráte ji někdo? Čím?
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 15.03.07  22:26

« Re: Re: Re: Re: Kryt motoru

Ta to je drsný, to se fakt stalo? Prostě byl nakloněnej nad motorem a najednou cink...tyjo tomu říkám pech a já jsem se rozčiloval, když jsem lovil matku z toho plastu, příště si vzpomenu na tuto příhodu, pohvízdnu si a sundám ten plast....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  22:08

« Re: Re: Re: Kryt motoru

Harousi, ty si delas srandu s matickou, ale bracha jednou serizoval na Mondeu ventily a ona mu vypadla plomba s kusem zubu, spadla do hlavy motoru a jako na potvoru propadla kanalkem na olej az do vany motoru. Nemusim pripominat, ze pak rozebral pulku motoru, nez ji nasel >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  16:08

« Re: Re: Kryt motoru

Kryt pod motorem je super hlavne na ochranu proti vode a brecce na konektory a vejfukovy svody...
    Pak je ten kryt taky moc prima kdyz neco delas u motoru a propadne ti dolu klic nebo nejaka maticka... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  14:06

« Re: Kryt motoru

To onesaint: Ja myslel kryt nad motorem, samozrejme i kdyz mam Trenda, tak spodek mam plastem zakrytovany komplet, ze mam problem tam vubec neco videt :-).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  13:04

« Kryt motoru

Plastový kryt pod motor se dává pouze na motorizaci 1.8 TDCi a 2.0 TDCi.
    At je to Focus nebo C-Max a pod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  12:37

« Re: Re:

Ten kryt mela jen Ghia(aspon v Belgii).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  12:36

« Re:

V testech dopadli nejlepe P7 a byli testovane na MPV.Porazili i Michelin co se tyce opotrebeni,hluk,voda, brzdy ale nevzpomenu si jaky typ Michelinu to byl, ale tusim ze Premacy.Ja jsem to resil na podzim a v akci jsem koupil 205/55 R16 P7 za 2252kc/kus.Budu je davat pristi tyden, tak jsem na ne zvedavej...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  12:25

« Plastovy kryt na motoru

Zdravim. Mate nekdo na sve 1.6 TDCi (80kW) ten plastovy kryt nad motorem? Ja ho tam nemam, ale krk bych dal na to, ze kdysi jsem to na nektere fotce z inzeratu k 1.6 TDCi videl, ze ho tam mel. Mam tam na nej uchyty, ale plast nikde. Nebo se daval jen na 2.0 TDCi?
  • 00 Reagovat !

foto

15.03.07  11:10

« Bez nadpisu

Michelin good !!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  10:19

« Letní gumy

Zdar kluci,
    co sa týče letních gum, tož mám tři zkušenosti.
    Z prvovýroby Continentálky Sport contact - výborné, ale moc nevydžaly
    druhé sem zkusíl Bridžestónky - ty hučaly jak sviňa a odešly po 25000 km
    Fčíl mám Mišelinky Exalto 2 - po první sezóně jak nejeté, nehučijá tolik a sedijá perfektně.
    Fčíl sa mně občas stává, že jak zatáhnu EPB tož to občas jak kdyby prasne. Nemáte s tým také nejakú zkušenosť.
    Tak sa opatrujte chlapi a pozor na jarní únavu.
    Zdenda
    C-Max 1,6 TDCi Ghia
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  09:24

« Re: Nové letní pneu

Michelin Primacy. Vydrží podstatně dýl, než ty Pirelli, a kvalitní jsou stejně, ne-li víc.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  08:23

« Nové letní pneu

Dobrý den všem,
    tak mě čeká přezutí na letní gumy a zárověň koupě nových. Mám rozměr 205/55/16, C-max je 1.8 benzín. Původně tam z prvovýroby byly Goodyear NCT5. Byl jsem s nimi spokojený, jen hlučnost by mohla být menší. V hledáčku mám Michelin Pilot Premacy (zimní mám Michelin Pilot Alpin 2 a spokojenost veliká) nebo Pirelli P7 (na starém Focusu byly P6000 a také dobré).
    Co byste mi doporučili/máte nasazeno Vy?
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 14.03.07  20:36

« Bez nadpisu

A nemaj to náhodou všechny 1.6TDCi Euro4?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  22:25

« Re: Re: Re: Přídavné topení

To Moik: prave ze nemam a diky discoteca jsem si i v manualu precetl, ze nejde nijak ovlivnit jeho beh, spina pri nizsi venkovni teplote, nebo tak nejak to tam bylo napsane. Je to proste automaticke a elektricke - PTC >:D . No ale jeste jsem nebyl pod autem a nemel sundane ty plastove kryty, tak jsem to poradne nezkontroloval, jestli tam jeste neco neni ...
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 13.03.07  21:55

« Re: Re: Přídavné topení

B: no jo mám, jsme taková cestovní rodina a teplo s vypnutným motorem bych v autě přivítal na dýl jak 5 minut :)
    Max má asi 2 možnosti: el. přihřívání vody v oběhu jenom když běží motor. Proto auto topí hned. Druhá je přes PP programovatelný a to musí být asi nezávislý na motoru, když mi to předehřeje auto.
    Max mi topí skoro hned, když je potřeba, proto by mě zajímalo, jestli je ta spirálka na chladicí kapalinu někde vidět...
    Dalin: a na PP máš nějaký programování nebo ovládání?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  19:28

« Re: Přídavné topení

Mne povedali, že to pískanie je zo SERVA - elektronického 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.07  09:46

« Re: Přídavné topení

Zdar. Podle nemecke kupni smlouvy mam v Maxikovi pridavne 5kW topeni. Taky nevim kde je schovane, ani jak to vypada. Ma to pomoct rychleji ohrat motor, aby to drive topilo. Kdyz nastartuju a je rano zima, tak se zpod kapoty oziva takove piskani a prej to je to pridavne topeni, ale nijak jsem to jeste nezkoumal, auto nemam ani mesic :-). Nevim, jestli uz to je nejaky zaklad nezavisleho topeni a je treba dokoupit treba jen nejaky elektronicky modul, nebo je nezavisle topeni uplne neco jineho ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  22:20

« Bez nadpisu

K čemu přídavné topení? Máš v autě zimu?
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 12.03.07  21:21

« Přídavné topení

Já jezdím s tempomatem po dálnici za míň jak bez něj...nebo stejně.
    Zajímám se o nezávislé topení. Pro C-MAX se nabízí přídavné (nevím jestli je nezávislé). Máte to někdo v autě? Podle návodu jsem pochopil, že je to přihřívání chladicí kapaliny elektricky. Jde nějak poznat, jestli to mám v autě i já?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.07  21:17

« jazda s tempomatom

Aku mate spotrebu nafty, ked jazdite s TEMPOMATOM :?:
    Mne to žerie asi 1 l viac podľa PP >:-[] na tej istej trase keď počas jazdy zapíman termostat. Jazdim do prace, stale tá istá posádka, ten isty čas, ...
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.07  20:03

« NÁVOD

MÁŠ RECHT NĚJAKÝ JACEK TO DAL PRYČ >:D JÁ TO MÁM VYTISKLÉ TAKŽE NENÍ PROBLÉM TO OFOTIT A POSLAT EMAILEM, BOHUŽEL TO PDF JSEM VYMAZAL, JINAK ČÁST TĚCH DOPLňKŮ JE V KATALOGU FORD FOCUS NA STR. 57, ČÍSLO KATALOGU JE MY 2006.5 CZE cz A TAKY V KATALOGU FORD FOCUS CMAX/2006 STR. 37
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.07  12:11

« Bez nadpisu

Daj link neviem to tam najst :*) DIK 8)
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.07  13:03

« Bez nadpisu

ford.pl a pak myslím že u c maxe nebo mondea je podpoložka ford boutique, stáhne se to v pdf jsou tam i ceny, mě zaujala ta modrostříbrná klíčenka, no mám to do pl kousek, já jen jestli to někdo neobjednával už u nás...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.07  11:33

« Re ford boutique

Byla by adresa odkud stáhnout ten katalog??? :?
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.07  07:44

« FORD BOUTIQUE

zdravím všechny, mám dotaz jestli někdo již kupoval něco ve ford boutique, u nás v autosalonech mi řekli že se ty věci nedají objednat, ale např, v PL mají katalog / je volně ke stažení / kde jsou klíčenky, batohy atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.07  15:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Povrzavani a plechove bouchani ...

Diky. Samozrejme vsechno vycistim, ale po vcerejsim "ohmatani" mi spise prijde, ze tam chybi nejaka pruzina nebo neco, co by tu desticku melo pritlacit k pistku brzdoveho trmenu. Bracha na to vcera koukal a rikal, ze to nejak vyresime, ze uz podobnou kulisarnu delal na svem Mondeu, tak uvidime. Jakoby ta desticka byla tak o 2mm na vysku uzsi ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.07  12:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Povrzavani a plechove bouchani ...

Rozeber a vycisti si vodici listy pro desticky.Jsou narezle,zustavaji viset a klepanim delaji ramus.Kdysi jsem to delal svagrove na Nissanu Primera a pak byl klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.07  07:45

« Re: Re: Re: Re: Povrzavani a plechove bouchani ...

To Jitus: Diky za super tip, vcera byl konecne cas sundat kola a skutecne to bouchani jsou brzdove desticky, konkretne vzdycky ta brzdova desticka, co je blize stredu vozidla. Nemel jsem sedmicku imbus, tak jsem to nerozebral, ale musim na to kouknout (snad o vikendu). S tim autem se neda jezdit po horsi silnici, protoze to je, jak kdybych za sebou tahl rouru z kamen od kominu ... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.07  19:45

« Svetlá

SORRY tak to som nevedel !
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…