C-MAX
bonjorno 16.04.12 21:53
« Elektronická ruční brzda
Zdravím,
má někdo zkušenost nebo radu jak dát dopořádku lanovod el. ruční brzdy?
Zasekává se mi levý lanovod když se "ruční brzda" povoluje. Už jsem s tím byl ve Fordu a oni jí pouze dokázali, prý, promazat. Samotný lanovod vyměnit neumí, kdyžtak komplet, ale za 19 000 Kč.
Teď jí nepoužívám, jenže, pokud se nechává rychlost, tak se můžou, za nějaký čas asi, unavit pružiny v setrváku - to není ze mně:-)
Díky
:-) -
bonjorno 16.04.12 21:52
« Elektronická ruční brzda
Zdravím,
má někdo zkušenost nebo radu jak dát dopořádku lanovod el. ruční brzdy?
Díky
Lamasek 22.12.11 20:20
Zdravim ,potřeboval bych poradit mam c max 2004 benzin1,6
nemužu zjistit kde je palivovy filtr,neni ani u motoru ani vedle nadrže
- dalši věc motor v malych otačkach slabě škube dvojka uberu plyn a pomale přidam tak škube na plny plyn nic diagnostika nic nezjistila
-a za dalši spotřeba vesměs město 8,5
pokud mi dokažete poradit vřely dik
Vesele vanoce -
"-- skrytý --" 01.07.11 10:40
« Re: Střešní nosič
Ahoj,
zrovna vcera prisla rakev, mam C-MAXe 2006 a ma ve strese pripravu na pricniky. Ty jsem koupil original FORD a vysly levneji nez treba Thule. Opravdu mirne levnejsi byly asi od Neumanna, ale jen klasicke tyce z poplastovaneho jaklu. Tyhle jsou hlinikove, ovalne s gumou nahore a jsou pekne a uzamykatelne. Holt ten detail u strechy vázne (viz diskuse nekdy drive tady), ale jinak dobry, slyset moc nejsou. Vcera jsem tam plesknul rakev Thule Atlantis 600 a ta ma krasny uchyty prave na ovalne (aero) tyce. Jen bych uz si priste koupil vetsi bednu, asi 700 (takze jestli byste nekdo chtel cernou Atlantis 600, asi bych ji strelil :) ). -
stastikp 27.06.11 00:25
« Střešní nosič
Ahoj,
mám dotaz, mám vyhlídnutého nového C-Maxe ale kratšího, ne ve verzi Grand. Dle prodejce tam nejdou namontovat podelné lyžiny na střechu, má to prý jen Grand. Je nějaká šance vozit rakev na střeše? Nikdy jsem toto neřešil a nevím jaké jsou možnosti uchycení na střechu bez podlenych lyžin. U starého auta jsem vozil vše ve větším kufru. Neporadíte někdo prosim ? -
"-- skrytý --" 16.02.11 21:45
« Re: C-Max
Já po trěch a půl letech a 120 tisících lkm měnil alternátor repas 5000 u Forda.Jinak jsem spokojen.Mám 1.6 TDCI 80KW s DPF(Dovoz Německo)
Teď mám najeto 135tisíc a filtr zatím drží(Musím zaklepat :-) )
Jen spotřeba není těch zminovaných 4.9 podle manuálu.Jezdím cca za 6.2 litru. -
Iceman186 16.02.11 12:20
« Re: C-Max
Osobne s nim nemam zadne zkusenosti. Dle informaci znamych kvalitni vuz. Malo poruchovy, dobre vypadajici a hodne zadany vuz. Ma vyborne jizdni vlastnosti na to ze se jedna o male MPV. Motorove asi TDCi je tou spravnou volbou. Pokud mas rad agresivnejsi jizdu tak dvoulitr
"-- skrytý --" 29.11.10 18:55
« Re: výměna oleje
Litr oleje Ford Formula F 5W30 stojí v e shopu 165 Kč, 5 l za 735 Kč plus 200Kč za olejový filtr a pokud nemáš možnost si ho vyměnit sám,tak ti ho vymění třeba i v pneuservisu. Rok a půl olej normálně vydrží aniž by se zásadním způsobem změnila jeho charakteristika. I výrobci olejů doporučují výměnu do 2 roků.Vzduchový filtr bych měnil každý rok. -
štíreček1 29.11.10 18:48
« Re: výměna oleje
Já jsem zkrátil výměnu olejů na 15tis km, k tomu i filtry včetně palivového. Teď se chystám na výměnu znovu po 14 měsících. Trochu jsem přetáhl čas, mám najeto na olej necelých 14tis km, takže je nejvyšší čas. Olej, olejový filtr a práci mám zdarma díky té reklamě.
Při krátkých jízdách je třeba zkrátit výměnu na polovinu, jak už psali kluci. Kamarádka má megana a má stejný problém - za rok 5tis km, jen nemohla pochopit, proč jí svítí servisní klíč. Vyměň si alespoň olej s tou vložkou, vzduchový a palivový nemusíš hned měnit. -
"-- skrytý --" 28.11.10 20:56
« Re: výměna oleje
Pokud olej neni v uzavřený flašce, tak se do něj dostává voda z ovzduší. Když ho nezahřejváš dost často na provozní teplotu, tak se ti z něj nevypaří a hromadí se tam (motor ti za to potom vřele poděkuje). To bys šetřil na nesprávnym místě. Ty intervaly jsou ne nadarmo "20 tis. / 1 rok podle toho, co nastane dříve." -
preston 28.11.10 19:08
« výměna oleje
Mám na vás zkušenější jeden pro mě zásadní dotaz...nedávno jsem byl na servisní prohlídce, tedy čerstvě vyměněný olej...technik mi řekl,že další prohlídku (tedy i výměnu oleje) po 20tis km nebo po roce...a tady je ten problém..ročně najedu cca 8tis km, přijde mi proto vyhazování peněz,aby po 8tis km jel na servisní prohlídku,když podle mě by měl olej těch 20tis km vydržet...takže prosím o radu,zda stačí jet na servisní prohlídku opravdu až po těch 20tis km, u mě tedy cca za 2,5 roku nebo už někdy dřív a kdy...dodávám, že záruku ford protect mám do prosince 2010, takže nehrozí, že bych přišel o záruku, když přijedu až po 20tis km....všem dík za radu -
štíreček1 23.11.10 20:39
« Re: Novy C-Max
Naživo jsem ho ještě neviděl. Tvarově na fotkách vypadá dynamičtěji, ale zezadu mi to připadá jak nějaká krabice
[odkaz] a grand c max ještě horší [odkaz]
Ty diody mi tam fakt chybí a to dost kazí nový model. Jestli bych si ho někdy koupil, tak jen kvůli vylepšenému motoru TDCI, převodovce a nové palubovce. Taky kufr je o něco menší, ale to bych překousl. -
preston 23.11.10 19:00
« Re: Novy C-Max
tak jsem videl noveho c-maxe nazivo a musim rict,ze se mi moc libi, i kdyz zadni led svetla u predchoziho modelu mi vice prirostla k srdci (svisly protahly tvar je unikatni, na silnici je auto vyjimecne timto prvkem a moc aut tento tvar zadnich svetel nema)...u noveho c-maxe jsou zadni svetla zcela bezna svym vzhledem a v davu se lehce ztrati...ale co me zarazilo uplne nejvic jsou ostrikovace na kapote...to mela prvni generace c-maxe a prijde mi to jako obrovsky krok zpatky, akorat to hyzdi kapotu a funkcnost to nijak rozhodne nezlepsi,akorat bude kapalina stekat po cele kapote...to me hodne zklamalo -
"-- skrytý --" 23.10.10 18:00
« vibrace při brždení
Ahoj Maxáci.
Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tímto:Při vyšší rychlosti při brždění se mi rozvibruje volant a trochu i celý auto.Když brzdím jemně,tak nic,přišlápnu vibruje a když sešlápnu ještě víc,tak je to zas OK.Teď už je slyšet i trochu klepání ze předu.
Nevíte co stím? Bude něco s brzdami nebo třeba stabilizační tyčky.......? -
štíreček1 21.09.10 16:54
« Re: lékárnička
Ten balíček jsem u nás nikde nenašel, kde se to dá koupit? Na netu by se to s tím poštovným moc nevyplatilo. Nevýhoda té lékarničky je, že nikam nevleze. V kufru mám plastové boky a potřebuju tam místo, převážím často velké věci, v těch bocích jsou sice schránky, ale tam vleze jen ta menší plátěná lékárnička a do podlahy za přednímy sedadly vleze ta plastová tak tak, na výšku je natěsno. Pod přednímy sedadly je místa až až, ale jsou tam výdechy klimatizace a v přední schránce mám většinou pi...viny, cd atd. -
Dong1 21.09.10 07:22
« Re: lékárnička
Tahle je urcite mensi nez ten plastovy kufr...a myslim ze bude slozena i z lehce kvalitnejsich komponent. Ja sem si na ni nechal od zeny nasit suchy zip a drzi v pohode na boku kufru prilepena na koberec.
P.S: A pokud ti ta soucasna lekarnicka konci az 2013, tak si kup jen ten doplnujici balicek (je lehce levnejsi, ale bohuzel zase ne o tolik) -
Dong1 01.08.10 10:26
« Re: Lékárnička
Ja to mel jednoduche, me skoncila platnost lekarnicky tak akorat na koupi nove podle nove vyhlasky :-)
Ale pokud ti plati ta stavajici do roku 2013, tak si dokup jen ten balicek.
Nebo pokud chces mit jistotu lepsiho vysledku, az ji budes potrebovat, tak si kup nejakou znackovou podle nove vyhlasky (mam od Hartmann, byla sice drazsi, ale na ty vybave je to videt) -
štíreček1 31.07.10 21:39
« Lékárnička
Hoši jak jste na tom s lékárničkou? Dá se dokoupit přídavný balíček za zhruba cca 200stovky, novou jsem viděl v akci za 250Kč. Jen nevím, do kdy mají platnost nově koupené lékárničky, tu co mám v autě je do roku 2013 a je škoda ji vyhodit. Dokupoval někdo z vás nůžky a ty volovinky samostatně? -
"-- skrytý --" 22.06.10 14:25
« Re: Zadni parkovaci senzory
Ahoj, před několika týdny jsem namontoval tyto senzory: [odkaz] a funguje to zatím spolehlivě. V sadě je orig. vrták, kterým se v pohodě udělají otvory do zadního plastového nárazníku, centrální jednotku jsem přilepil dodanou oboustrannou samolepkou do jedné z postranních schránek v kufru a pak už stačí jen šikovně protahat kabeláž k displeji a od čidel. :yes: -
"-- skrytý --" 15.06.10 21:04
« Kuna v motoru
Zdravím Vás kolegové.
Chci se zeptat.Máte někdo nějakou účinnou past proti kunám?
Vykousala mi díru cca 20 na 20 v tapecirunku na haupně motoru.Koupil jsem bzučák v servisu a po 14 dnech díra ještě větší.Další rada od majitele aervisu Ford byla kosková vůně do záchodu.S tím prý má dobré zkušenosti.
Znáte ještě nějakou účinnou past na ty potvory?A nevíte kolik tak stojí ten nový tapecírunk?
Dík za radu.
Pivisek. -
štíreček1 11.06.10 20:03
« Re: Voda v e vaně na rezervu C-MAX
Ten přístup je tam fakt dobrý, čekal jsem mírnou neochotu, když auto není od nich, ale to tam nehraje roli. Nicméně auto už má po záruce, takže autorenova to jistí. Tam mám kamarádů víc, navíc dobré ceny a rychlost jsou rozhodující. Před týdnem mi majitel ukazoval své nové ereso, moje paní ho hned chtěla vyzkoušet >:-[]
Nyní přemýšlím o decentní reklamě na auto, to už bych měl i oleje a filtry úplně zdarma :-)
Ty jsi přímo z Ho? -
"-- skrytý --" 11.06.10 10:35
Cau,
ja teda nemam problemy, pravda, divam se tam jen dvakrat rocne, kdyz jezu pro hever na vymenu kol :), ale ani naznak vody ci jen kondenzatu. Voda ale spolehlive zateka do osvetleni SPZky, kde to za cas pekne shnije a musi se vymenit cele svetylko. Naposled mi to menili pred koncem zaruky (skoro pred rokem) takze to cekam kazdou chvili. Pak to nejak doufam najdu a utesnim. Co me zlobi vic je, ze kdyz prsi a otevru 5. dvere hned a nepockam chvili s pootevrenymi dvermi (az stece voda mimo), stece z nich voda u spodniho okraje okna a kape to primo do zavazadloveho prostoru nebo aspon na ten plast nakladaci hranu. Jsem sam kdo to tak ma?
Jo a posledni vec, pred casem jsem se ptal na vrzajici sedacku ridice, prisel jsem na zavadu, vzadu zespodu na sedacce je takova trubka, ktera asi pomaha drzet sedacku rovne pri posunu nahoru/dolu. Ta je na koncich privarena k takovym konzolkam, ale jen na pulce a v tom volnem to naprasklo a kvuli tomu to vrzalo. Takze sedacka ven, rozebrat ji, trubku poradne ovarit, nastrikat a z5. Mozna to trpi, kdyz se sedi na sedacce a pumpuje nahoru (byt se samozrejme vzdy nadlehcuju). Nevim proc, kdyz mam jen metrak, asi nepocitaji s normalnima lidma :-) . Tak to jen pro zajimavost... Prijemny vikend. -
RADEK1 10.06.10 21:44
« Re: Voda v e vaně na rezervu C-MAX
No , za těch pár let co jsem tam jezdil tak tam mám také kamarády , takže tam už jezdím jako na ,,návštěvu" ;-) . Nicméně Jag má spoustu střev z mondea a programy na diagnostiku Xf také mají.Jinak jak říkáš mnohokrát jsem tam byl s nějakou hloupostí a také nic nechtěli.Myslim, že je to správný přístup jak si uchovat zákazníky.potom když se nedaří něco opravit napoprvé člověk tak nějak přivře oko :-) -
štíreček1 10.06.10 21:28
« Re: Voda v e vaně na rezervu C-MAX
Radek1: do Rašína jsem občas zajel se starým escortem, měl jsem tam kamaráda, ale už tam nedělá. I když i teď jsou tam kluci fajn, byl jsem tam ohledně naklápěcího motorku, šlo to na záruku a do Rohatce a zpátky se mi jezdit nechtělo, stejně by tam s tím jeli sami. A zrovna když mi dávali nové světlo, nechal jsem si zablokovat to odporné pípání nezapnutého pásu a nic nechtěli. Příště si ještě nechám zablokovat automatické vyhřívání zadního okna, tehdá jsem to ještě nevěděl. Myslím, že teď už máš do Rašína dojezděné >:-[] :yes: -
"-- skrytý --" 08.06.10 08:30
« Voda v e vaně na rezervu C-MAX
Zdravím,nemáte někdo skušenost s vodou ve vaně rezervy? Včera jsem to už po čtvrté za rok,co Maxe mám,vytíral.A nemůžu stále přijít na to,odkud se ta voda bere. Obě ucpávky,co tam jsou,vypadají že těsní dobře. A aby se tam utvořilo zhruba 4 dcl vody za čtvrt roku,tak to na sraženou vlhkost nevypadá. Díky za radu. -
"-- skrytý --" 08.06.10 08:28
« Voda v e vaně na rezervu