C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 07.11.07 21:37
« Re: výměna žárovky
Mě se to také nepodařilo, takže přišla ke slovu hrubá síla. Po rozpojení a prohlédnutí systému jsem zjistil, jak by se to mělo rozdělat, ale stejně mě to nešlo.Je tam opravdu zobáček na straně ke světlu.Slabším šroubovákem je potřeba ho odmáčknout, v konektoru je otvor kudy se šroubovák má zasunout. Jen blbec mohl vymyslet zobáček na straně ke světlu, protože k tomu není žádný přístup. Držím palce, aby se nic neulomilo. -
Chasnik 07.11.07 10:49
« Re: Ztráta výkonu...
to xsnake: Vždy, když čtu takový věci, tak pěním. To je fakt situace na ho**o! Procházel jsem si Tvoje příspěvky, ale nevšiml jsem si, kde jsi to auto vlastně koupil. Tak se aspoň pochlub, kdo že s Tebou takhle vyběhl, ať si ostatní na takovýho sígra dají majzla!
Jinak mě Maxik taky dost zlobí. Přes trojí diagnostiku v různých servisech nejsou schopni odstranit škubání motoru, navíc se mi přestal dovíjet pravý zadní pás a při řazení mi občas trucuje trojka i čtyřka. Na auto s 80 000 km trošku silný kafe! Tento měsíc jedu na garančku, tak jsem zvědavej, jak se k tomu servis postaví. U takovýho auta bych čekal, že pásy a převodovka vydrží dýl..
Štve mě to, jinak je MAX mooc šikovný vozítko, ale asi postavený z fórových dílů :'-( -
Chasnik 07.11.07 10:37
Tak koukám, že s tím konektorem na světlometu nemám problém sám. Podařilo se tady někomu ho rozpojit? Je to jenom o hrubé síle nebo se musí např. odcvaknout některý plastový zámeček nebo použít jiný fígl?
Jinak když světlo vyndavám, tak dlouhým šroubovákem lehce tlačím na ty spodní packy, jsou pružné a mají tendenci se pořád přichytit k plechovému nosníku, ve kterém drží. Pak to jde ohne problem. -
-
"-- skrytý --" 06.11.07 19:50
« Novej MAX
Ahoj všem. Už čtu dlouho toto fórum a nechal jsem se od vás nalákat na toto auto. Koupil jsem půl roku starý vůz s 21,5 tisíci km najeto od dealera Fordu , dovoz z Německa. Motorizace 1,8 benzín 92 kW a musím říct, že se mi to moc líbí. Jízda, posez, vnitřní prostor - paráda! Takže všem kdo dosud váhají toto auto doporučuji. -
"-- skrytý --" 06.11.07 17:21
« Kryt na stierač čelného skla
Keď sa darí tak sa darí! ;-\
Bol som umývať auto v autoumyvárke a kefa mi odtrhla kryt z predného stierača pred spolujazdcom(čierny obdĺžnik - sú v tom 2 úchyty, vlastne ložiská). Zistil som to na až druhý deň. V umývarke samozrejme nič nanašli, vraj to mohlo spadnúť do filtarčnej nádoby.
Chcem sa opýtať: "Nemá náhodou niekto doma starý stierač, alebo niekde v okolí vrakovisko, kde by sa dal kryt zohnať?"
Ďakujem
-
xsnakex 06.11.07 09:58
To už jsem samozřejmě udělal - právnička mu posílala jakýsi dopis,vymezující situaci a s požadavkem finančního vyrovnání.Na to mi on zavolal,že má dobře postavenou smlouvu,naznačil ten konec se splátkama tisícovka za měsíc...
Bohužel je si poměrně dost jistej - zřejmě to nezažívá poprvý.
Jeho nabídka je 20tis. vyrovnání za všechno(turbo atd. + kilometry),nebo soud. -
"-- skrytý --" 06.11.07 08:57
« Re: Spaliny vo vozidle
KONEČNE!
Auto mi opäť vonia! >:D
Celý problém bol v tom, že automechanik sa na to pozrel a povedal: "Problém nieje v tesnení víka, ale v netesnosti STRIKU".
Vymenil tesnenie pod strikom (taká "asi" medená podložka) a všetko je O.K.
:-) -
xsnakex 06.11.07 06:26
Přátelé,blíží se finiš,takže zde jakési semifinále.
31.10.2007 jsem definitivně přivezl auto ze servisu.Proběhla výměna turba,olejového čerpadla,rozvodů,a pár dalších drobností.Materiál a práce necelých 45tis.Kč.
V bazaru mi řekli,že by opravu zvládli za 15tis. a že to je tak všechno,co od nich můžu čekat.Co se týká kilometrů,tak si prej můžu políbit... - koupil jsem auto jak stojí a leží a není šance z nich i právnickou cestou cokoli dostat.Můžu dosáhnout toho,že si klidně vezmou auto zpátky a budou mi ho po tisícovce měsíčně splácet.
Takže v našem právním demokratickém státě pravda opět zvítězí - sice jde jednoznačně o podvod,ale nemám sebemenší šanci uspět (byť mi servis v Německu písemně potvrdil,že měsíc a půl před koupí auta mělo najeto těch skoro 150tis. km).
Tohle byl můj poslední kup v českym autobazaru !!!
Uvažujete-li někdo o koupi auta v Čechách,širokým obloukem se vyhněte tomuhle autobazaru ! ! !
Je to sice smutný,ale doufám,že někomu tahle moje anabáze pomůže.Minimálně k rozhodnutí nekupovat auto v českým bazaru.
Pro mě je to teda ďábelský poučení... >:-[] -
xsnakex 06.11.07 06:23
Já už to měl venku několikrát.
Můj grif je takový,že po odšroubování a vyklapnutí těch dvou "pacek" se světlo povysune asi o 3-5cm dopředu a pak jsem ho "vytočil" vnitřním vnějším rohem do prostoru motoru.
Jinak s konektorem stejný zkušenosti jako má honza69.
Hned po koupi jsem měnil žárovky za Osram CB a zjistil jsem,že jedna z těch pacek byla ulomená.Koupil jsem dvě na vrakáči v Chrášťanech u Prahy po padesátce za kus. -
"-- skrytý --" 05.11.07 22:52
jo, měnil jsem žárovky u našeho i tchánova maxe. Chce to jen najít ten správný pohyb a jde ven celé světlo celkem snadno a rychle. Jen v manuálu jen psáno, že se má vyndat přívodní konektor, ale tomu se moc nechce, takže žárovky měním na pootočené lampě, ale ven ji dostaneš celekm snadno. Jeden šroub, dvě packy a pomalu dopředu a mírně nahoru. Jen vypasovat lampu okolo blatníku a přední masky. -
"-- skrytý --" 05.11.07 21:43
« výměna žárovky
Po dvou letech mi umřela halogenová žárovka v předním reflektoru.Poučen manuálem jsem odšrouboval horní šroub, stlačil dvě plastové zarážky ... a nic. Reflektor se ani nehnul. Různě jsem s ním manipuloval, ale nikde žádná vůle žádným směrem, až jsem víc zabral a ulomil části dolních plastových výlisků. Ulomené jsou jen kousky, třeba je časem i slepím, ale, jak se to tedy, dofrasa, má vyndat. Nikam se nedá prostrčit ruka. Dělal jste to někdo? -
"-- skrytý --" 05.11.07 08:12
« Re: Spaliny vo vozidle
Zdravím kolegy, i ja uz jsem pres mesic clenem C-MAX klubu a problem se spalinami pozoruju take. Pritom se jedna o nove auto 1,8TDCi. Tenhle tyden zajdu do servisu, vubec se mi to nelibi. A pozoruju to jen rano, pri studenem motoru. Ani odpoledne pri ceste domu po nastartovani jsem to nepozoroval. A jeste se zeptam, uz jste nekdo prisel na to jak snizit hlasitost pri zapnuti radia 6000CD ?