C-MAX
"-- skrytý --" 08.03.08 08:57
« Re: benzín vs.nafta
Mám taky 1,8 benzín a souhlasím s kolegy přede mnou, pěkně to jede, zátah je solidní, motor poměrně tichý, ale spotřeba je trochu vyšší. Jezdím z 90% město nebo dálnice a jsem s průměrem na 10-10,5 litrech, ale když náhodou jedu nějakou okresku, tak jsem tak na těch 7,5 litrů dostanu. -
"-- skrytý --" 05.03.08 07:51
« Re: benzín vs.nafta
Já jsem ještě před koupí tzestoval 1,6 CVT a nějak mě nenadchnul, ale na druhou stranu, celý to auto bylo hodně podivný, takže to neber jako bernou minci.
Jinak mě ta moje 1,8 přijde při rozjezdu a v nižších otáčkách trošku lenivější, ožívá až tak kolem 2200 otáček, ale nad to je to nádhera, na dálnici akceleruje pěkně a ani nevíš že táhne 1,5 tuny.
Motor je krásně tichý a klidný...takže za sebe říkám ještě jednou 1,8 Duratec :-) -
DoubleSix 04.03.08 08:24
« Re: Elektricka parkovacia brzda
Tibike1x : je možné, že C-Max ještě nemá plnohodnotnou elektrickou parkovací brzdu (EPB) jako třeba nový Passat, ale je tam mezistupeň, který se nazývá cable puller. Ta brzda je shodná s tou "normální", jen za lano ruční brzdy tahá elektromotor. V tomto případě je výměna destiček shodná s tou na "normální" brzdě.
Pokud mechanik zašrouboval píst do třmenu, je jasné, že se jedná o tuto zjednodušenou EPB. -
"-- skrytý --" 03.03.08 14:00
« Re: Elektricka parkovacia brzda
Tak som spat zo servisu! S tou brzdou nemali problem aj bez impulzu. Na funkcnosti som nezbadal ziadnu zmenu! Servisak ma utvrdil vtom, ze o impulze z RJ nevie nic ale, ze uz velakrat menil platnicky na tejto brzde a nikdy nebol problem!! Mal dokonca v garazi A6 s takou brzdou a tiez nebol ziaden problem! -
"-- skrytý --" 03.03.08 12:14
« Re: Elektricka parkovacia brzda
To si ma nepotesil ! Auto uz som odovzdal do obycajneho servisu. Si si isty ze treba na vymenu el. impulz. Vnutornu platnicku na pravej strane v zadu som mal hrubu len 1mm a parkovacka zatahovala naplno tak 2s. Tak dufam, ze to tam zvladnu! -
"-- skrytý --" 03.03.08 11:00
« Re: benzín vs.nafta
Mám 1,6 74kW. Jezdím tak 50% po městě (práce a domů jedna cesta tak 15km - sám) + 30% okrsky (90-110 - rodina 2+2)) a 20% dálnice (130-140 - rodina 2+2).
Kombinovana spotřeba v létě 7,2 v zimě 8,0.
I při plném zatížení je klidná jízda O.K.. Urdžím kteroukoli výše uvedenou rychlost bez podřazování 90-130 na 5 je bez problémů i do kopce na dálnici. Horší je to ale když chceš předjet. Přeci jen zrychlovat 1700kg těžké auto je na 1,6 těžký úkol. -
DoubleSix 03.03.08 09:45
« Re: benzín vs.nafta
Ta 1.8 není vůbec líná. Já ji mám také a motor je to slušný, na dálnici i při 160 zrychloval a dosáhnout na tachometrových 200 nebyl problém. Jinak ten motor se nechá snadno vytáčet, zabírá už od nízkých otáček, a je i relativně tichý.
Já mám tedy průměrnou spotřebu kolem 9,5l, protože drtivou většinu km najezdím po městě se studeným motorem a dle tvrzení servisu, motor ještě není správně zajetý a usazený (teprve 12tisím km, musím prý počkat na minimálně 15tisíc km, pak prý půjde spotřeba dolů). Jinak klidná jízda mimo město si vyžádá v průměru kolem 7 litrů. Dálnice při tachometrových 130 si žádá kolem 8,5 - 9 litrů.
Co se spotřeby týče, tak ta 1.6 možná bude jezdit za víc jak ta 1.8, přeci jenom ten C-Max je těžší auto a ta 1.6 s ním bude mít dost práce (já jel s tou 1.6 85kW a přišlo mi to na C-Max jako minimum, 1.6 74kW už bude asi hodně slabé).
Jinak nelze porovnat spotřebu klasické karoserie a MPV, to MPV je těžší (+100kg) než kombi nebo 5dv hatchback a navíc má větší čelní odpor. -
Ghost007 03.03.08 09:06
Zdravim tez.
Mam trochu jiny dotaz. Vybrat 1.6 nebo 1.8 v benzinu? Naftu uz jsem vzhledem k cene vzdal.
Spotreba 8.5 je celkem darda, ja jezdil se svym 1.6 megankem za necelych 7 a ted bych rad presel k Maxovi a porad vaham nad motorem.
1.8 se pry take hure vytaci a je celkove lina. Podle udaju o zrychleni tomu vsak tak neni. Co bys poradil? Proc sis vybral tu 1.8ku a sel bys do ni znovu?
"-- skrytý --" 03.03.08 08:32
Zdravím tě....
myslím, že se tu strhne masivní diskuze, která už jednou proběhla a na závěr to stejně bude na tobě, protože to bude 50:50.
Ale za sebe můžu říct, že najezdíme zhruba stejně jako ty a tak jsem se rovnou rozhodnul pro benzín. Sice mě dlouho lákala nízká spotřeba u nafty, ale nakonec jsem sehnal benzín za výhodných podmínek a spočítal si že úspora na naftě mi rozdíl v ceně nedá...
Nakonec rozhodlo i to, že s autem jezdí manželka denně do práce a to jsou krátký trasy, který nafťák nemá moc rád.
Nevýhodou benzín je vyšší spotřeba, alespoň u mě 1,8 Duratec si vezme v průměru tak 8,5l, po městě kolem 10,5 a mimo město 7l.
Snad jsem ti pomohl ;-) -
"-- skrytý --" 02.03.08 20:33
« benzín vs.nafta
Ahoj C-MAXíci,
obracím se na Vás s žádostí o radu. Uvažuju o koupi ojetého C-MAXe (rv.05 nebo 06) a stále řeším, jestli benzín nebo naftu. S rodinou najezdíme cca 15tis.km ročně a rád bych znal váš názor na volbu pohonné jednotky (doposud mám zkušenosti pouze s benzínovými motory). Jakou mají životnost TDCi motory od FORDa? -
"-- skrytý --" 02.03.08 20:26
« Životnost motorů TDCi