C-MAX
DoubleSix 25.04.08 08:36
« Re: Statistiky ADAC
Těžko říct, komu věřit. Faktem je, že u Fordů mám zatím nejvíce závad, ze všech služebních aut, co jsem měl. Platí jak pro Mondeo, tak pro C-Max. U toho C-Maxe to ale nikdy nebyla závada, která by auto učinila nepojízdným, ale věci, které život řidiče znepříjemňují. Mám benzínového C-Maxe asi rok a čtvrt, najeto přes 13000km a závady byly:
- hned od začátku teklo někde střechou do kufru (po zadním c sloupku). Servis to opravil až na potřetí
- úchyty bočních plastových výplní kufru nedrží a ty velké kusy plastu nesedí s těsněním kolem pátých dveří, vypadá to příšerně.
- na 8000 km se měnily kotouče, vibroval volant při brzdění při rychlostech kolem 80-100km/h
- samonavíjecí pás řidiče se zadrhává (Ford reklamaci neuznal, tvrdí, že se pás musí zaseknout úplně a pak to až odstraní). Chyba je, že ten kolébkový podavač pásu se nenatáčí, takže se pás muchlá a odírá.
- napojení plastů mezi palubní deskou a A sloupky karoserie je provedeno s mezerami cca 5mm
- nefunkční 12V zásuvka u řidiče
- sluneční clona v zadních levých dveří se nevrací do původní polohy
- musela se rovnat geometrie zadní nápravy (pravé kolo bylo odkloněno od svislé osy více než to levé, asi o 1cm)
- za studena ten motor cuká. Navíc pokud ihned po nastartování chci couvat, tak motor chcípne, musím prostě prošlápnout plyn a pak je to OK. Řídící počítač ale nehlásí žádnou chybu, filtry a palivové čerpadlo jsou prý také OK.
No, na nové auto mi to přijde jako dost závad. To s Octavií I, Renaultem Megane a OII jsem neměl jedinou závadu. Podobné martyrie jsem měl i s Mondeem (tam jsem jednou skončil i jako nepojízdný). Takže nevím, jestli Ford dělá kvalitní auta.
Manželka má Fusion a za rok a půl bez problémů (musím rychle zaťukat na dřevo), ale má najeto 4500km, takže to je jasné, proč je to OK :-) . -
Ghost007 24.04.08 22:18
« Statistiky ADAC
Ahoj *,
co rikate na statistiku ADAC, kde C-Max je absolutne jedno z nejproblemovejsich aut v Risi?
Vice na [odkaz]
Resp www.adac.de a odkaz 'Deutsche Autos vorn'.
Me se tomu nechce verit. Podle TUV je C-Max pomalu nejspolehlivejsi, podle ADAC nejhorsi, toz cemu verit? -
preston 06.04.08 21:46
« Re: zaruka
muzu potvrdit,ze to,co maji na svych strankach,maji i na sklade v Pardubicich,byl jsem tam osobne...je fakt,ze auto busch ma novy model c-maxe (ovsem ojety) za 439.coz vubec neni spatna cena,zvlast pokud se da jeste dost usmlouvat...tak budu muset jeste hodne premyslet
můj c-max 1,5 roku 30tis.km diesel 1,6 má zatím problém jen s tou roletkou.