C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 10.05.08 18:51
« Pojistka
Když jsme u pojištění, tak mám zajímavý zážitek s Českou. Sice Focus Combi, ale to je stejně jedno.
Po roku od koupi jsem chtěl předělat pojistku. Tak jsem ženské řekl, co chci. Její první otázka byla, na kolik si ho chci pojistit. Udělal jsem takový udivený pohled, načež ona mi s klidem sdělila, že oni neurčují cenu auta, maximálně klientům doporučují. To se mi pomalu začal zvedat tlak, ale ještě jsem se ovládl a řekl jí, že jsem měl asi před 3 měsíci bouračku s Feldou, na kterou jsem platil na hodnotu 220 tisíc (já blbec), ale likvidátor její hodnotu vyčíslil na 80 tisíc, takže ať mi řekne cenu podle jejich tabulek. Teď zase házela pohledy ona, ale podívala se do PC a řekla cenu o 30 tisíc nižší. To jsem již nevydržel a řekl, že si snad dělá ze mě legraci. Že každý, kdo není totální imbecil ví, že první rok je pád ceny auta největší a můj odhad je tak 90 až 100 tisíc. Tak se podívala znovu a řekla, že se spletla a snížila o 80 t. Budiž. Tak jsem jí řekl, ať vyjede nový návrh (nová cena, +10 bonus na havarijce a vyšší spoluúčast než minule), načež mně s odpuštěním jeblo definitivně. Ta cena byla jenom o nějakou stovku za rok nižší než stávající. Tak jí říkám, že nemám čas s ní hrát tuhle hru, že se tam stavím k večeru a ať trochu zkusí u toho přemýšlet. Ano, když jsem tam přišel naposledy, tak to konečně mělo hlavu i patu. -
"-- skrytý --" 09.05.08 09:21
« Re: havarijni
Asi 14000 kč kompletní havarijní a povinný ručení u kooperativy za 3letou 1.6 benzín.
Kooperativa je jedna z nejdražších, budu přecházet k Aliianz, kde mám pojištěné druhé auto.
Na www alianz je konfigurátor pojištění, doporučuji ozkoušet, lze snadno porovnat cenu pojištění pro různá auta. -
"-- skrytý --" 08.05.08 23:01
« Re: havarijni
Havarijni: 7777,- Kc rocne (1. rok) - mam tam 50% slevu, pojisteno na 310 000 Kc, 5% spoluucast, pojistene predni okno do limitu 15.000 Kc a ruzne drobnosti, Zakonne: 3996,- Kc. Pojisteno u CPP. Nastesti jsem jeste nic neplnil a nic od nich nepotreboval. -
"-- skrytý --" 07.05.08 17:51
« Re: Hluk na volnoběh
No já bych to tipoval na ložisko v kole. Zkus si všechno vypnout co by tě rušilo a pak na nějakém parkovišti nebo široké vozovce kde není provoz ale s dobrým povrchem kličkuj autem. Pokud je to ložisko, tak při zatížení levé nebo pravé strany auta by se ten zvuk měl měnit, jelikož tu nápravu zatěžuješ a odlehčuješ. Je dobré si na to vzít spolujezdce s dobrým sluchem a nejdřív ho posaď vedle sebe a pak do kufru :-) aby jste případně zjistili zda je to na přední či zadní nápravě. -
"-- skrytý --" 07.05.08 10:32
« Re: Hluk na volnoběh
Ozývá se při vypnuté klimě. (Ještě není takové horko).
Nejlépe slyšet to je v následující konstalaci:
-jízda po hladkém asfaltu
-prohřáté auto (tak po 20min. jízdy)
-na volnoběh
-rychlost 40 - 60 km/h
Rychlost pulzací zvuku je odvislá od rychlosti auta.
Děkuji za příspěvek. -
"-- skrytý --" 06.05.08 00:05
« Hluk na volnoběh
Všechny zdravím. Mám problémek se svým Maxem. S příchodem tepla se mi objevil zatím neidentifikovaný zvuk. Při prohřátém autě se ozýva poměrně nepříjemný hluk (asi nějaké ložisko) buď kolo a nebo nějaká pohyblivá část, která se točí i při volnoběhu. Podobný zvuk vydávala převodovka na starém autě. Teď je to ,ale na volnoběh???
Je to nepříjemné, ale né extrémní a tak se bojím, že mě v servise budou přesvědčovat, že se mi to jen zdá. Nemáte někdo podobnou zkušenost. Předem dík za odpověď.
PS: Dneska mi nějaký parchant strhnul přední ovál Ford. Ten co kreje klíček. Nevíte co to stojí??? -
"-- skrytý --" 03.05.08 23:43
« Re: Trubka od Turba
Ja som si to vsimol tak, ze mi auto netahalo tak ako predtym, spotreba sa zvysila cca 0.4L/100km ale inac som si to nevsimol. Najazdil som s prasknutou trubkou asi 2500 km....
Takze mi to uz opravili, dufam ze vydrzi.... Povodna mi praskla tam, kde je zvar, nechapem preco ford neupevnuje trubku k motoru pomocou svoriek s gumovym oblocenim ale zvarom ...... -
DoubleSix 28.04.08 08:56
« Re: Statistiky ADAC
Superkutil : já měl třeba u Mondea ten problém, že pokud jsem vypnul motor a brzy poté jsem chtěl nastartovat zahřátý motor, tak mi to obvykle nechytlo na poprvé, ale musel jsem vytáhnout klíček a zkusit to znovu, hloupé.
Já měl výbavu Ghia a madla ve dveřích měla speciální povrchovou úpravu (simulace kůže), ale to se začalo loupat už po roce provozu, vypadalo to hrozně. A ten černý lesklý plast ala dřevo, no taky nic moc.
Ale jinak prostor, jízdní vlastnosti, to bylo super. -
kubo56 26.04.08 01:53
« Re: Zadní brzdy
Mne sa teraz pokazila zadna lava rucna brzda. Skratka neodbrzdi. Chyba je v strmeni. Potrebujem jazdit a tak som si po nezdarych pokusoch precital manual k autu a ked nechcem, aby sa rucna brzda zatiahla, staci podrzat zatlacenu rucnu brzdu do dola, pri vytahovani klucika a rucna sa nezatiahne. Ten manual je predsa len niekedy dobry. -
superkutil 25.04.08 11:03
« Re: Statistiky ADAC
DoubleSix: To jsem rád, že nejsem jediný kdo má problém s Fordy. Podobné problémy co popisuješ jsem měl s Mondeem MKII. Nebyly na odstavení vozu, ale znepřijemňovaly život. Třeba odpadlé polstrování zadních sedaček nebo vypadlá lišta předního skla, o vibracích předních kol a kotoučů ani nemluvě. Plasty v interiéru se také časem zohybaly, a motor se choval tak, že jsem zastavil, vypnul, nastartoval a měl úplně jinou charakteristiku. Teklo mi zadními dveřmi u kombi, teklo mi LP dveřmi (to mi teče i u Mondea MK III).