C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
preston 18.02.09 18:38
« kapalina do servo
chci se zeptat, kde kupujete kapalinu do posilovace rizeni, v jednom servisu mi rekli, ze do c-maxe se lije specialni, kterou sezenu jen u fordu :-), jinak bych si mohl poskodit rizeni a jinde mi zas nabidli univerzalni od castrolu, tak nechci nic pokazit...mam ji na hranici MIN za studena, v manualu pisou, ze ma byt za studena na MAX...asi nic vazneho,ale nechci nic zanedbat...a to jsem byl v zari na servisni prohlidce vc.doliti kapalin ;-) -
"-- skrytý --" 16.02.09 21:36
« System engine failed
Pri ceste na dialnici v rychlosti cca 130 km v tiahlom kopci mi znedazdania zasvietila cervena kontrolka a objavil sa napis "System engine failed ". Potom motor stratil vykon napriek zvysujucim sa otackam.
Ked som vypol motor a opat nastartoval, vsetko slo normalne.
Po cca 5 tis. najazdenych kilomentroch sa to zopakovalo v ramci jednej cesty 2 krat.
Nemate s tym tiez skusenosti. Co to moze byt?
Mam 1.6 TDCi, 11/2005 -
"-- skrytý --" 16.02.09 12:56
« Jak na to...
Zdar kolegove,
nedavno vysla nova kniha "Jak na to - Focus II a C-MAX" od Etzolda. Ja jsem ji uz poridil, ale chybi tam zrovna muj motor 1.8TDCi 85kW :(. No kazdopadne uz jsem calouneni ze dveri odstranil a muzu rict, ze zadny draty pro vyhrejvany zrcatko nejsou ani ve sloupku (jak mi ve Fordim servisu rikali). Ja totiz nemam vyhrivana zpetna zrcatka (holt to TREND tenkrat nemel) a zjistoval jsem moznost porizeni pouze vyhrivanych skel (cca 600,-/kus) oproti celym zrcatkum (cca 2500,-/kus bez laku). No tahat draty buhviodkud se mi nechce, tak holt asi budu skrabat dal... Kdybyste s tim nekdo mel zkusenost, dejte vedet. Diky Mati. -
xsnakex 13.02.09 14:44
« Re: Rádio Sony
Zdar,
u Sony nevim,ale u 6000CD je v Menu u nastavování hodin možnost volby "Manual" nebo "RDS" (nebo tak nějak podobně - každopádně srozumitelně),tak by to mohlo bejt podobný,ne?Prolezl jsi celý menu?Teda myslim to,co se týká nastavení hodin.
Já mám u sebe ten RDS čas taky vypnutej. -
"-- skrytý --" 12.02.09 11:07
« Re: Rádio Sony
myslim ze by to malo fungovat tak ze odpojis baterku, nechas chvilu bez a ked ju pripojis, zapnes radio este pred zapnutim kluca, nastavis cas a ulozis. keby sa radio nastavovalo podla rds, tak by nastavovalo podla mna spravny cas. u cmaxa by mal byt udaj o case ukladany v pristrojovke a este je mozne ze ak je slabe napatie v okruhu, tak sa vzdy pri vypnuti kluca resetuje. to sa da uz riesit asi len v servise.