C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
preston 18.05.09 22:00
« Re: Problemy s nosicem Thule
Nekde tady jsem daval fotku, proste ten nosic zapadne do do diry,co je po oddelani krytek na strese c-maxe,utahne se sroubem a pak se na to nasazuje cerny plastovy kryt s logem ford,kterym se uzamkne cely nosic a prave spodni cast tohoto krytu nezapadne az nadoraz na strechu a zustane tam ta mezera...nic hrozneho,mne to vubec nevadi...mejte se fajn -
peter964 15.05.09 10:17
« Kto vie poradiť?
Zdravím všetkých Forďákov.
Mám problém s ukazovatelom teploty motora. Hneď po naštartovaní studeného motora a prejdení pár metrov vyskočí ručička teploty na 90 stupňov.Ďalší problém je že pri prudkej akcelerácii zhruba v 2000-2500 ot/m na 2. rýchl.stup. začne celé auto vibrovať.Obidva problémy už riešil aj autorizovaný servis Fordu, ale nevedia ani jeden problém vyriešiť.Mám C-max II 1,6 benz. r.v.12/2007. -
"-- skrytý --" 13.05.09 21:59
« Letní pneu
Zdravím vespolek,
stojím před výběrem letních gum, vím, že je to vícekrát omleté téma, nicméně časy se mění a nabídka pneu též.
Kupoval jste někdo v poslední době nové letní a jaké máte zkušenosti?
Sám dojíždím Conti Sportcontact2. Najezdily dost málo, asi 30 tis. a štvaly mě tím, že byly hrozně citlivé na vyjeté koleje. Takže bych chtěl něco jiného. Jezdím z 80% po slušných silnicích.
Poradíte? -
"-- skrytý --" 12.05.09 13:15
Ahoj, také uvažuji o nosiči. Díval jsem se na net na ceny a porovnával kvalitu atd. Docela mě zaskočil jeden test který se týkal kvality "rakví" montovaných na střešní nosiče a hlavně bezpečnosti. Testoval se náraz tuším při 40 km rychlosti a co to udělá když jsou tam lyže. Docela mazec :-). Ale proč to píšu Thule rakev (jako jedna z nejdražších testovaných) dopadla nejhůře :no:
Pokusím se to znova vyGOOGLEt, abych sem dal odkaz. ;-) -
xsnakex 12.05.09 06:19
Proč tak naštvaně?Jde snad hlavně o funkčnost,ne?A myslíš,že bude někdo zkoumat z deseti centimetrů otvory pod patkama?Z těch několika metrů,ze kterých to vidí drtivá většina lidí kolem,to vypadá dost dobře,ne?Taky jsem z toho nebyl nadšenej,ale depresema netrpim ;-) -
-
"-- skrytý --" 11.05.09 20:15
« Re: Náklady na servis
Dnes jsem byl na roční garanční prohlídce v Bospor v Mladé Boleslavi. Najeto pouhých 10 tis., výměna oleje, filtru, kontrola karosérie a laku,.. Cena 2127 Kč. Spokojenost, předvedli auto na zvedáku, uvařili kafe, e-mailem poslali dokumentaci k vnitřním držákům kol, které mne zajímaly. -
xsnakex 11.05.09 18:46
Patky opravdu otvory po zaslepkach nezakrývají úplně - mám to stejně jako ty.Nicméně si nedělám iluze,že záslepky jsou vodotěsné,takže i kolem nich se určitě dostane pod plastovou lištu voda,se kterou výrobce určitě počítal a odvádí jí pryč.Patky se opírají o střechu a šrouby se dotahujou jen mírně - ne na krev!V návodu jsou myslím 4 Nm,což je fakt málo.Určitě se nemají dotáhnout tak,aby se patky deformovaly a nešly zamknout kryty.Já to měl utažený fakt "zlehka" a střešní box držel,jak přikovanej.Má se s tím po přišroubování zkusit zacloumat a pokud drží,nemusíš mít obavy.Jinak já ještě vzal šrouby pořádně vazelínou,abych měl jistotu,že kolem nich nic neprosákne. -
Ghost007 10.05.09 22:42
« Problemy s nosicem Thule
Ahoj majitele Maxiku. Tak jsem zakoupil nosic Thule a pokusil se ho namontovat na auto. K memu zdeseni patku vubec nepasuji do der na strese a navic pokud srouby na nosici dotahnu, tak se cely nosic podivne zkrouti a nejde ani poradne uzamknout. Obrazky jsou v me fotogalerii [odkaz]
Mate nekdo podobne potize? Co s tim?
Kdyz srouby nedotahnu poradne, mam strach, ze mi nosic uleti a ty diry ve strese me strasi. Vzdyt mi bude do tech der prset! -
"-- skrytý --" 07.05.09 11:05
« Syčení brzdového pedálu C-MAX 1.6 TDCi 80kw
Dotaz: po nastartování a cca 10 sek. mi začne jemně syčet (vzduch) od brzdového pedálu. Jak ho sešlápnu tak to přestane, povolím a za chvilku to začne syčet znova. Dělá to i při jízdě ale brzdí to perfektně – zatím. Kontrolka ani jiné chybové hlášení nesvítí. Než to dám prohlédnout tak bych rád věděl Váš názor.
Další dotazy mám v diskuzi u DVD nav.
Díky všem za info. ;-) -
"-- skrytý --" 05.05.09 16:35
« aditiva
je dobré dávat do nafty aditiva, když má motor natočeno 70000km a předchozí majitel nic do nafty nedával? Není riziko,že se něco ucpe když začnou "aditiva"fungovat? Bylo mě doporučeno koupit aditiva Castro TDA - jaký máte na to názor.
dík za radu -- nafťáka mám poprvé :-(