C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 01.06.06 06:33
« Re: Re:
Ahoj, s tím AGR ventilem. Mě to taky nedělalo, ale pro jistotu jsem si ho nechal vyměnit na záruku. Hele je to zajetej problém, tak mi to v servisu udělali. Dřív nebo později se to asi stejně projeví. Dělají teď úplně novej ventil, kde ten problém odstranili a to se vyplatí to půl dne vydržet bez auta. ;-) Hlavní problémy byly v zimě, teď asi zamrzat nebude.
A s tím cukáním, často tam je propad při rozjezdu - ach ta moje jemná noha, tak musím malinko víc přidat plyn na rozjezdu a pak o.k. Při tom studeným motoru jsem to myslel na neutrál, když lehce - zas ta noha, přidávám.
Jo ještě k tomu softu. Čoveče jak mi ho přehráli, tak chování motoru se dost změnilo. Dřív jsem hrabal i na "2" a kolem 4000 otáček nebyl nárůst výkonu, jak je vidět na grafu [odkaz]
Teď hrabu na "2" jen když je mokro a ten motor je podstatně svižnější ve vyších otáčkách, což byl problém, tam vadnul. -
« Re:
To rben: na teto strance jsou vypisy z technickych bulletinu pro maxe [odkaz] co se tyka sw verze, nic takoveho jsem na webu neobjevil a ani zde se to tusim neresilo. Jedine reseni zajet do servisu a ohlasit zavadu, jeste lepe to s nekym porovnat, zda se to chova jinak. Me v tuto chvili stve to obcasne "tvrde vypnuti" a zanaseni EGR ventilu viz. ty bulletiny. Vzhledem k tomu, ze do toho leju V-Power, tak zatim nic nepozoruji a mam takovou obavu, ze se mi to zanasi pomaleji nez s beznou naftou a podela se to tutove po skonceni zaruky. -
"-- skrytý --" 31.05.06 10:15
« Bez nadpisu
to OndraD: Mne to robi pri kazdom vypnuti motora. Schvalne ho necham pred vypnutim bezat dlhsie na volnobeh a aj tak to s nim zatrepe / zaklepe.
Co sa tyka sw verzie - da sa nejako zistit aku sw ver mam v riadiacej jednotke (napr. podla serioveho cisla) a ake novsie verzie su dostupne (+ake chyby odstranuju)? Je dostupna taka info databaza o patchoch niekde na web-e? Alebo ostava len servis? :'-( -
« Re: Re: To rben
Diky za informaci, preptam se na novy SW v servisu. Co se tyka poskubavani pri studnenem motoru, nic nepozoruji. Jsou to docela nizke otacky. Napis, na jaky rychlostni stupen jedes /predpokladam 1 nebo 2 pri nejakem popojizdeni v kolone nebo zamerne pomale jizde/. Vyzkousim na svem aute a dam vedet. -
"-- skrytý --" 31.05.06 06:12
« Re: To rben
Čus. Mám taky 2.0 TDCI a s tím zachvění se motoru jsem to sledoval opravdu ojediněle. Asi před dvouma měsícema jsem si tam nechal nahrát novej soft. a teď před 14 dnima vyšla zase nová verze, tak jsem ji tam nechal fouknout a za tu dobu ani jednou necuknul a to minimálně 10x za den nastartuju a chcípnu. Bohužel nevim verzi toho softu.
Jediná věc co se mi na chodu nelíbí je, že při studeném motoru - ranní starty, v nbízkých otáčkách nejde plynule a tak kolem 1200 otáček to škubne. Zahřeje se a pak je to minimální. Nikdo jinej to necítí, ale moje citlivá noha bohužel jo :'-( -
« To rben
Pri vypnuti motoru to nim (a vlastne celym autom) nejak zatrasie (dost citelne). Je to c-max 1.6 tdci (80kw, r.v 05, 4.000 km)
Zdravim, muzete mi, prosim popsat, zda to dela pri kazdem vypnuti nebo jen nekdy a priblizne jak to zni. Ja uz to zde psal nekolikrat, i v servisu s tim otravuji, ale nikdo nic nevi. U meho maxe 2.0 TDCi se to projevuje nasledovne: pri kazdem 20 az 25 vypnuti /uz jsem si udelal statistiku/ se motor jakoby natvrdo zastavi a pritom se samozrejme oklepe auto. Jedine, co to trochu zlepsilo, bylo nahrani noveho software, predtim ta cetnost byla vetsi. Pripravuji dopis pro servis, abych mel pripadny argument, az se s tim neco stane. Budu vdecny za jakoukoli radu. -
"-- skrytý --" 28.05.06 12:05
« c-max : vypinanie motoru
Zdravim Vas C-Max-aci,
Pri vypnuti motoru to nim (a vlastne celym autom) nejak zatrasie (dost citelne).
Je to c-max 1.6 tdci (80kw, r.v 05, 4.000 km)
Pred vypnutim vzdy necham motor nejaky cas bezat na volnobeh (tak ako sa pise v navode) a nikdy ho nevypinam pri otackach vyssich nez volnobeznych...
Kedze som predtym nikdy nemal diesel a toto je moj prvy ford, nemam moznost posudit ci je to normalne chovanie sa motora...
Ake su vase skusenosti? Je to ok alebo s tym zajs do servisu?
Dik za pomoc:-) -
"-- skrytý --" 23.05.06 08:02
« Re: Re: Re: Zadne kolesa
No moj MAX-ik ma zadne kolesa tiez podla mna do / \ Merat som to sice nemeral, ale je to dost naklonene na to aby to bolo viditelne...Na stranu druhu tak mali zadne kolesa zatial uplne vsetky MAX-y, ktore som doteraz videl...a minuly tyzden som bol na prehliadke po dvoch rokoch a servis tiez ani nenaznacil, ze by bolo nieco v neporiadku..... -
"-- skrytý --" 20.05.06 16:40
« Zadne kolesa
Zdravim Maxakov, dnes som si vsimol, ze moj max ma predne kolesa zavesene zvyslo kym zadne su jemne naklonene vrchom k sebe tj. ak zmeriame vzdialenost zadnych kolies pri asfalte, tak vzdialenost je vacsia ako vzdialenost zadnych kolie na vrchu. roste su naklonene takto
/ \
Mate to aj ostatni takto? Podkla mna by mali byt | | ak su naklonene, tak bude aj opotrebovanie pneumatiky nerovnomerne.
:?: :?: :?: -
"-- skrytý --" 20.05.06 13:20
« Bez nadpisu
Ahoj Maxaci, Petre na ty posledni trubce co tam mam, mam najeto, asi 13tis. a zatim naprosto v pohode, asi uz bude nejaka odolnejsi, protoze pry ma nejaky pozmeneny cislo dilu, ale nevim, sundal jsem z toho horního krytu co je na motoru zezpod ten molitan, taze tam mam jen ten plast - tak jakoze na okrasu - a zatim je to v pohode. Muj osobni nazor je ze to praska prave kvuli tomu hornimu deklu, kterej je na ty trubce chycenej a jak se hejbe motor pri zatahu tak se to krouti a v tom svaru toho drzaku to praskne...... PINO, nikdy jsem se s takovym hlasenim nesetkal, ani jsem o tom neslysel, jediny varovny napis co mi Max jedinkrat napsal, tak to bylo "LIMITED FUNCTION EPB" a to kdyz jsem ho nechal stat asi 12 dni pres dovolenou v kuse v garazi zamknutyho a s odbrzdenou rucni brzdou, tak jsem ho pak zabrzdil odbrzdil a od te doby nic. No a pro Xivan, zarovky v pr. svetle se menej dobre, jen povolis ten sroubek a odcvaknes ty dve plastovy packy zespodu a vyndas celou lampu a zpez to zacvakne samo, ja to teda pro sichr jeste kontoluju ty packy takovym hackem jestli jsou zacvakly zpet nahoru, a zadni lampu jsem vyndaval jednou kdyz jsem si montoval park. sensory a ty kridlovy matky jsem si chytil do kombinacek....... Jo a kdy dame ten pokec?...... Tak zatim vsem zdar, jdu umyt Maxe, tak mam na 3 hodky o zabavu postarano..... >:D 8-s >:D ;-)
---------------------------------
C-max 1,6 TDCi Ghia -
"-- skrytý --" 20.05.06 13:15
« to Honza M.
Bohuzial si srandu nerobim...tie javacripty tam vlozila tato stranka, ked som tam vkladal anti-smilikov, ktore mali vyjadrit ako som bol smutny/nasrany ja, ked na palubnom pocitaci svietil alarm "System Engine Fail".
Dnes som Maxika zaviezol do servisu, uvidime...posledne dni sa to chovalo na 100% tak, ze pri kazdom studenom starte to malo alarm na PP. Stacilo otocit klucikom do NULY potom naspat do pohotovostnej polohy a alarm zmizol a vsetko fungovalo v poriadku
takze tak, ked budem mat nejake info zo servisu, dam vediet
pino
Zaujimalo by ma, ako sa rozbieha Tvoj Max na zaradenej 2-ke?...moj max trochu posklbava kym sa dostane do otacok...(nad 2000). Aka je spotreba u teba?