C-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  23:05

« Re: Re: zatrasie s autom

mkovesi: to iste u mna...
    Zaujimalo by ma, ako sa rozbieha Tvoj Max na zaradenej 2-ke?...moj max trochu posklbava kym sa dostane do otacok...(nad 2000). Aka je spotreba u teba?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.06  20:35

« Re: zatrasie s autom

Zdravim vas, mne tiez zatresie s autom, ked vypinam motor napriek tomu, ze ho vypinam na volnobehu....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.06  06:33

« Re: Re:

Ahoj, s tím AGR ventilem. Mě to taky nedělalo, ale pro jistotu jsem si ho nechal vyměnit na záruku. Hele je to zajetej problém, tak mi to v servisu udělali. Dřív nebo později se to asi stejně projeví. Dělají teď úplně novej ventil, kde ten problém odstranili a to se vyplatí to půl dne vydržet bez auta. ;-) Hlavní problémy byly v zimě, teď asi zamrzat nebude.
    A s tím cukáním, často tam je propad při rozjezdu - ach ta moje jemná noha, tak musím malinko víc přidat plyn na rozjezdu a pak o.k. Při tom studeným motoru jsem to myslel na neutrál, když lehce - zas ta noha, přidávám.
    Jo ještě k tomu softu. Čoveče jak mi ho přehráli, tak chování motoru se dost změnilo. Dřív jsem hrabal i na "2" a kolem 4000 otáček nebyl nárůst výkonu, jak je vidět na grafu [odkaz]
    Teď hrabu na "2" jen když je mokro a ten motor je podstatně svižnější ve vyších otáčkách, což byl problém, tam vadnul.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.06  12:30

« Re:

To rben: na teto strance jsou vypisy z technickych bulletinu pro maxe [odkaz] co se tyka sw verze, nic takoveho jsem na webu neobjevil a ani zde se to tusim neresilo. Jedine reseni zajet do servisu a ohlasit zavadu, jeste lepe to s nekym porovnat, zda se to chova jinak. Me v tuto chvili stve to obcasne "tvrde vypnuti" a zanaseni EGR ventilu viz. ty bulletiny. Vzhledem k tomu, ze do toho leju V-Power, tak zatim nic nepozoruji a mam takovou obavu, ze se mi to zanasi pomaleji nez s beznou naftou a podela se to tutove po skonceni zaruky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.06  10:15

« Bez nadpisu

to OndraD: Mne to robi pri kazdom vypnuti motora. Schvalne ho necham pred vypnutim bezat dlhsie na volnobeh a aj tak to s nim zatrepe / zaklepe.
    Co sa tyka sw verzie - da sa nejako zistit aku sw ver mam v riadiacej jednotke (napr. podla serioveho cisla) a ake novsie verzie su dostupne (+ake chyby odstranuju)? Je dostupna taka info databaza o patchoch niekde na web-e? Alebo ostava len servis? :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.06  07:31

« Re: Re: To rben

Diky za informaci, preptam se na novy SW v servisu. Co se tyka poskubavani pri studnenem motoru, nic nepozoruji. Jsou to docela nizke otacky. Napis, na jaky rychlostni stupen jedes /predpokladam 1 nebo 2 pri nejakem popojizdeni v kolone nebo zamerne pomale jizde/. Vyzkousim na svem aute a dam vedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.06  06:12

« Re: To rben

Čus. Mám taky 2.0 TDCI a s tím zachvění se motoru jsem to sledoval opravdu ojediněle. Asi před dvouma měsícema jsem si tam nechal nahrát novej soft. a teď před 14 dnima vyšla zase nová verze, tak jsem ji tam nechal fouknout a za tu dobu ani jednou necuknul a to minimálně 10x za den nastartuju a chcípnu. Bohužel nevim verzi toho softu.
    Jediná věc co se mi na chodu nelíbí je, že při studeném motoru - ranní starty, v nbízkých otáčkách nejde plynule a tak kolem 1200 otáček to škubne. Zahřeje se a pak je to minimální. Nikdo jinej to necítí, ale moje citlivá noha bohužel jo :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.06  22:56

« To rben

Pri vypnuti motoru to nim (a vlastne celym autom) nejak zatrasie (dost citelne). Je to c-max 1.6 tdci (80kw, r.v 05, 4.000 km)
    Zdravim, muzete mi, prosim popsat, zda to dela pri kazdem vypnuti nebo jen nekdy a priblizne jak to zni. Ja uz to zde psal nekolikrat, i v servisu s tim otravuji, ale nikdo nic nevi. U meho maxe 2.0 TDCi se to projevuje nasledovne: pri kazdem 20 az 25 vypnuti /uz jsem si udelal statistiku/ se motor jakoby natvrdo zastavi a pritom se samozrejme oklepe auto. Jedine, co to trochu zlepsilo, bylo nahrani noveho software, predtim ta cetnost byla vetsi. Pripravuji dopis pro servis, abych mel pripadny argument, az se s tim neco stane. Budu vdecny za jakoukoli radu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.05.06  22:38

« Bez nadpisu

:lol: >:D >:D >:D >:D rben....... prej sunku...... pravda, je to oproti TDi trochu vibrujici ale........ zas kdyz bezi je to nadhera slape jak sametak......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.06  18:28

« Re:

to Petr: Dik za odpoved:-) Som rad, ze je to *normalne*...
    ...aj ked mam pocit ako by som vypol motor na nejake starej sunke :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.06  16:58

« Bez nadpisu

to rben:Je to zcela normalni, takze bud v pohode ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.06  12:05

« c-max : vypinanie motoru

Zdravim Vas C-Max-aci,
    Pri vypnuti motoru to nim (a vlastne celym autom) nejak zatrasie (dost citelne).
    Je to c-max 1.6 tdci (80kw, r.v 05, 4.000 km)
    Pred vypnutim vzdy necham motor nejaky cas bezat na volnobeh (tak ako sa pise v navode) a nikdy ho nevypinam pri otackach vyssich nez volnobeznych...
    Kedze som predtym nikdy nemal diesel a toto je moj prvy ford, nemam moznost posudit ci je to normalne chovanie sa motora...
    Ake su vase skusenosti? Je to ok alebo s tym zajs do servisu?
    Dik za pomoc:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.06  16:48

« Bez nadpisu

Ahoj vsem:Mame to tak vsichni.Tech naklonenych pneu jsem si vsiml hned jak jsem auto koupil a na muj dotaz v servise jsem byl uklidnen, ze je to tak o.k. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.06  08:02

« Re: Re: Re: Zadne kolesa

No moj MAX-ik ma zadne kolesa tiez podla mna do / \ Merat som to sice nemeral, ale je to dost naklonene na to aby to bolo viditelne...Na stranu druhu tak mali zadne kolesa zatial uplne vsetky MAX-y, ktore som doteraz videl...a minuly tyzden som bol na prehliadke po dvoch rokoch a servis tiez ani nenaznacil, ze by bolo nieco v neporiadku.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.06  21:16

« Re: Re: Zadne kolesa

Zdravim Maximone, to sa teda cudujes co? :shock:
    Nie, ja som zmeral uhol od rovnej podlahy, tj. prilozil pravy uhol :idea: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  22:02

« Re:

Ahoj Maximone
    Jeste k tem svetlum. Kdyz vyndam celou parabolu, tak stejne musim na serizeni do servisu. PS. Uz se vidim , jak na ulici vyndavam cely svetlo. Ja ti do soukrome zpravy napisu cislo, nebo mi nech svoje. Mam tu i email.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  16:57

« Re: Zadne kolesa

Cau mkovesy, jak jsi zmeril horejsi delku zadnich kol? tu spodni chapu, ale tu horni????
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  16:40

« Zadne kolesa

Zdravim Maxakov, dnes som si vsimol, ze moj max ma predne kolesa zavesene zvyslo kym zadne su jemne naklonene vrchom k sebe tj. ak zmeriame vzdialenost zadnych kolies pri asfalte, tak vzdialenost je vacsia ako vzdialenost zadnych kolie na vrchu. roste su naklonene takto
    / \
    Mate to aj ostatni takto? Podkla mna by mali byt | | ak su naklonene, tak bude aj opotrebovanie pneumatiky nerovnomerne.
    :?: :?: :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  13:20

« Bez nadpisu

Ahoj Maxaci, Petre na ty posledni trubce co tam mam, mam najeto, asi 13tis. a zatim naprosto v pohode, asi uz bude nejaka odolnejsi, protoze pry ma nejaky pozmeneny cislo dilu, ale nevim, sundal jsem z toho horního krytu co je na motoru zezpod ten molitan, taze tam mam jen ten plast - tak jakoze na okrasu - a zatim je to v pohode. Muj osobni nazor je ze to praska prave kvuli tomu hornimu deklu, kterej je na ty trubce chycenej a jak se hejbe motor pri zatahu tak se to krouti a v tom svaru toho drzaku to praskne...... PINO, nikdy jsem se s takovym hlasenim nesetkal, ani jsem o tom neslysel, jediny varovny napis co mi Max jedinkrat napsal, tak to bylo "LIMITED FUNCTION EPB" a to kdyz jsem ho nechal stat asi 12 dni pres dovolenou v kuse v garazi zamknutyho a s odbrzdenou rucni brzdou, tak jsem ho pak zabrzdil odbrzdil a od te doby nic. No a pro Xivan, zarovky v pr. svetle se menej dobre, jen povolis ten sroubek a odcvaknes ty dve plastovy packy zespodu a vyndas celou lampu a zpez to zacvakne samo, ja to teda pro sichr jeste kontoluju ty packy takovym hackem jestli jsou zacvakly zpet nahoru, a zadni lampu jsem vyndaval jednou kdyz jsem si montoval park. sensory a ty kridlovy matky jsem si chytil do kombinacek....... Jo a kdy dame ten pokec?...... Tak zatim vsem zdar, jdu umyt Maxe, tak mam na 3 hodky o zabavu postarano..... >:D 8-s >:D ;-)
    ---------------------------------
    C-max 1,6 TDCi Ghia
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  13:15

« to Honza M.

Bohuzial si srandu nerobim...tie javacripty tam vlozila tato stranka, ked som tam vkladal anti-smilikov, ktore mali vyjadrit ako som bol smutny/nasrany ja, ked na palubnom pocitaci svietil alarm "System Engine Fail".
    Dnes som Maxika zaviezol do servisu, uvidime...posledne dni sa to chovalo na 100% tak, ze pri kazdom studenom starte to malo alarm na PP. Stacilo otocit klucikom do NULY potom naspat do pohotovostnej polohy a alarm zmizol a vsetko fungovalo v poriadku
    takze tak, ked budem mat nejake info zo servisu, dam vediet
    pino
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…