C-MAX
"-- skrytý --" 11.09.06 22:10
Zdar, jako spokojený, ale pragmatický uživatel C-maxe ti těžko můžu doporučit nebo vyvrátit koupi právě maxe. Mě vedly k pořízení maxe tyto důvody:
- dobrá cena (loni na jaře sleva 21 proc. + zámek zpátečky zdarma)
- dobrý výhled na všechny strany (lze s ním couvat na rozdíl od Oct. II)
- systém střešních nosičů
- vnitřní držák na kola
Za specifickou záležitost považuji variabilní zadní sedadla (jediný důvod proč existuje MPV ?) pro mě jsou ideální, převážím malé dítě + kočárek, kolo a další blbosti, tak to využiju a je to pro mě přínos. Na zadním sedadle maxe jsem nikdy neseděl déle jak minutu, tak je nechci hodnotit, ale kdybych nevyužíval právě jejich variabilitu, tak koupím klasické kombi. Po 15000 najetých km jsem neměl žádný závažnější problém, ktický jsem jenom k
- vrzajícím gumičkám stěračů
- dešťovému senzoru
- občas vzajícím plastům
- hlučnější klimatizaci (je slyšet, když je zapnutá, ale není to tak hrozné, abych jel do servisu jen s tímto problémem)
Motor mám 1.6 benzín, pro mě je dostačující, jezdím příměstský provoz po silnicích 1. třídy, teď max. 110 km/h a spotřebu mám pod 7 litrů. Ve městě a na dálnici nad 150 jde pochopitelně nahoru.
C-max 1.6 16V Trend
Octavia II 1.9 TDI
Fabia 1.4 16V -
"-- skrytý --" 10.09.06 20:55
Ja som spokojny, mam najazdenych 9000 s priemernou spotrebou pod 5l, ale vacsinou mimo dialnic. Je to moj prvy diesel ale som rad, ze som ho volil. Sedel som aj v 1.6l benzine od FORDu, ale skutozne dobre taha az vo vyssich otackach (tam oziva) v nizsich sa zdal byt lenivy, ale mozno to je uz deformacia z totho diesela. -
"-- skrytý --" 08.09.06 13:58
2 Honya : Z tvého seznamu je to asi nejlepší volba. Scenic je luxusnější, ale také jsem slyšel dost nářků. Ikdyž, kolega jej má, a bez problémů. Sám jsem byl 7 let spokojen z Meganem. Mě ale vyhovuje více styl Focusů. U C-maxe si naše děti, poté, co zkusili sedět i na předním sedadle stěžují, že zadní sedadla mají opěradla víc kolmé, než je jim milé. Jinak, teď máme za sebou cestu 1500 km na jeden zátah, a tak "vpohodě" jsem se ještě po delších trasách jako v C-maxu necítil. Je to zřejmě ergonometricky hodně dobré ! A velmi praktické ( ale to je vlastnost i dalších MPV). Šťastnou volbu :) -
"-- skrytý --" 05.09.06 12:21
« Vaše doporučení ohledně koupě C-maxe
Zdravím všechny doufám, že spokojené vlastníky C-maxe. Se zájmem jsem si pročetl fórum a Vaše zkušenosti, nicméně si dovoluji Vás požádat o doporučení koupě tohodle vozítka. V současnosti vlastníme jako rodinný vůz Octavii 2.0i, r.v. 2001, výbava Elegance, pěkný stav. S vozidlem panuje spokojenost a to i se zprvu obávanou spotřebou, nicméně ratolesti rostou a poslední dobou se odehrává stále boj o to kdo bude sedět na zadních sedadlech, takže padlo rozhodnutí o výměně vozidla. Po průzkumu trhu jak nových tak ojetých aut, padla volba na C-max 1,6TDCI s výbavou alespoň Trend. No nicméně ceny jsou u nových aut celkem vysoko, takže váháme zda nové, nebo ojeté. Jinak najezdíme okolo 18000km ročně, takže mi někdo ten diesel rozmlouvá, ostatní by zase nic jiného než diesel nechtěl, tak nevím, ale zatím se přikláním k TDCI, i když doposud jsme měli jenom benzíny. V úvahu připadala Xsara Picaso-interiér mě moc neoslovil, Almera Tino - také by to bylo řešení ale motor 2,2D nemá nikterak oslnivé parametry a Scénika mi rozmlouvají, ač jsem měl R19 asi 8 let a celkem spokojenost. Scénica měl známý jako služebního od nového vozidla, ale v servisu byl pořád. No po usednutí do C-maxe bylo rozhodnuto - design přesně podle gusta, místo super, takže rozhodnuto. Jaké máte poznatky a zkušenosti? Díky moc za postřehy. -
"-- skrytý --" 17.08.06 18:20
« Nehoda po 6000 km / 4 mesiacoch pokracovanie
15.8.2006 mi konecne dali do poriadku moje auto, trochu sa vynasnazili.
Auto som mal pristavit a aj som pristavil 14.8.2006 o 8:00, mali mi zavolat, ci bude hotove este v ten den. Zial nezavolali, tak som volal
o 16:30. Povedali, ze auto nebude hotove ale zapozicaju mi vozidlo. Na druhy den o 16:00bolo auto dane do poriadku, umyte, vyluxovane to vsetko zadarmo.... :P -
"-- skrytý --" 16.08.06 11:48
« c-max 05 - vrzgajuci spojkovy pedal
Zdravim Vas,
Nedavno mi zacal vrzgat spojkovy pedal a postupne sa to rozvinulo na celkom neprijemne vrzganie.
Vrzga pri uvolnovani pedala. Nemate podobny problem? Ak ano pomohlo nieco? (nejaky sprej, atd) alebo ste to reklamovali?
c-max 05, 7.000km
Vdaka za odpoved:-) -
« doporuceni C max
zdravim odborniky na C-max..shanim tchanovi auto a v cenove relaci kolem 330 000kc se mi jako prvni volba jevi toto auto s 1.6 TDCi 110HP. je to dobra volba? urcite to bude s jeho rocnim probehem diesel,takze pripada jeste 2.0 TDCi ale to je choulostivejsi ,nebo ne? zajimaji me jeste prakticke informace tykajici se deklarovane a realne zkusenosti s praktickym vyuzitim vnitrniho prostoru (ma tri psy >:D ) diky -
"-- skrytý --" 09.08.06 20:50
« Re: nebudu se hádat
Nejsem tak primitivní, abych nepoznal "řidiče" :roll: a řidiče >:-[] . Vím o čem mluvím a je to pro ně potupa, když jim to nandá "velká krabice" Testoval jsem i jiné, srovnatelné motory jiných značek a C-Max 2.0 TDCI je podle mého názoru na tom dost dobře. Je to můj názor a tvůj taky nehaním, jen jsem chtěl poradit ze svých zkušeností..... Jo každej jsme nějakej ;-) -
« nebudu se hádat
Pro Jituš: No je sice možné že jim dáte na * svým jízdím stylem,ale stylem kterým jezdí můj otec se vám zdá že jedete skoro jak ve stodvacítce.....On je totiž hrozně zvyklý jezdit od 1000 do 2000 ot/min kde motory Tdi prostě jedou jak "z praku"-ve městě,po dálnici samozřejmně motor točí víc.Je možné je všechny předjedete ale třeba s Vámi ani oni "nezávodí" ale to ani není důležité,Já nejsem zastánce motorů Tdi ale podle našeho názoru ty nové Common Raily tak netáhnou.Samozřejmně když s tím focusem jede matka tak je to jiná káva.
Pro Všechny: Prosím odpovězte mi na můj první dotaz kde jsem se ptal proč se ty motory jakoby zadrhávají??děkuji
Přístrojovka zase většinou vrže v oblasti těch horních krytů za sklem, poznáte pohmatem, promačkáváním na různých místech, kdy se vrzání ozve. Odklopný kryt má dole malé gumové dorazy, tak ty promáznout slabě jemnou vazelinou. Pevný kryt za volantem vyndat a znovu narazit, případně pod místa kde dosedá slabý filc.
Při této operaci neuškodí zároveň skontrolovat dotažení všech šroudků na lemu spoje přístrojovky.