C-MAX
"-- skrytý --" 04.10.06 09:14
to Jirka V:Tak to bud v klidu, protoze mi to vychazi, ze auto bude mit cca.50000 a ty najedes cca.90000km, to je 140000 a to vydrzi uplne s prehledem.Pred mesicem, jsme se nastehovali na novou adresu a jak jsem poznaval okoli tak jsem se seznamil s jednim Polakem co ma stejnou 1,6TDCI jako, ja jen jinou barvu.Kupoval to taky tady v Bruselu, ale byla to predvadecka a mela najeto cca.20000km,r.v.2003 a on na tom uz nalital neuveritelnych 110000 za 3roky(kam se na nej hrabu, ja mam auto 2roky a 60000km najeto).Rikal, ze jezdi hodne a jen domu to ma skoro 2000km.Co se tyka motoru tak nemel problem zadnej(ani jako ja s SW), mel jen ty male zavady jako:volne pasky na manzetach,zamek kufru a neco mu drncelo v palubce(tomu odstranili).Je spokojenej a rikal, ze uz bude kupovat druhe letni gumy :-) .Samozrejme, ze neumim perfektne polsky, ale my slovane se domluvime a docela jsem si snim pokecal :-) .
C-MAX 1,6TDCI r.v.8/2004 TREND+ -
« C-MAX 1.6 TDCI
Ahoj vážení,
po zkušenostech s C-Maxem 1.8 benzínem, který používá moje manželka přemýšlím o koupi téhož, ale ve verzi 1.6 TDCI.
Chci ho koupit mírně jetý, tak okolo 50 000 km, najet chci tak 30 000 ročně, měl by vydržet 3 roky.
Tak a teď dotazy:
- vydrží to? :-)
- nebo radší koupit 1.8 nebo 2.0 TDDI (nepotřebuju zas tak velký výkon, nejsem žádný drak)
- budu s ním jezdit převážně kratší cesty a jen nárazově opravdu dlouhé, jako je Praha- Ostrava na otočku. Jak je to s dieselem a kratšími cestami do 15 km?
Kdyby vás napadlo v dané věci ještě něco užitečného, tak budu vděčný... -
Moik 26.09.06 07:51
« Re: Re: 1,6 TDCi 66kW
Podle mě budou jízdní vlastnosti úplně stejný, protože ty motory jsou +- stejně těžký.
Ford Focus TDDi 66kW: motor byl v pohodě, ale na závodění nee...kde trojka už nemohla, čtyřka byla slabá. Trojka dala tak 110kmh max. Takže táhlej dlouhej kopec to rádo nemělo...jinak jízda pohodová, po městě král, zátah ohromující, ale právě jen v nějakým spektru otáček. Z toho usuzuju, že ta modernější 66kW bude dostačující, protože bude mít větší spektrum použitelných otáček, ale jaks poznal, neřídil jsem TDCi 1.6 66kW. Osobně bych se toho nebál a počítal bych s 0,5 - 1l nižší spotřebou. -
"-- skrytý --" 24.09.06 20:38
« 1,6 TDCi 66kW
Zdravim všetkých C-maxáčov.
Mám jednu otázku, či má niekdo skúsenosti s motorm 1,6 TDCi ale o výkone 66kW v aute FF C-max. Neviem či je to nejaká náhrada toho 80kW, ktorý sa už v novom aute nedá objednať. Viete niekdo poradiť, nebude "slabý" pre takéto auto s hmotnosťou skoro 1,4t ? -
"-- skrytý --" 22.09.06 08:28
Tak to si myslim, ze venku bude urcite drazsi, ale lepsi vybava.Muj Trend je skoro jako v CR Ghia.Jen pro info.muj rocnik s temi km co mam najeto s tu v B pohybuje od 14000eur do 15500eur.Tech 14000 mi nabizel Ford z fleku na protiucet kdyz bych vzal S-MAXE.95 procent aut v CR z venku za takhle podezrelou cenu jsou (respektive byli )alespon lehce tukla a opravena, protoze se podivej treba na nemecke stranky a za 10000eur unfalfrei C-MAXE 1.6TDCI, 2004, nesezenez ani nahodou :!: -
"-- skrytý --" 21.09.06 13:29
to Dave:Ne nemaji je vsechny.Ja mam r.v.8/2004 a nemam ho.Me auto plni normmu E3.Kdyz jsem ho v Bruselu kupoval, tak pro Belgii nebyli motory 1.6TDCI s DPF(Euro4) jeste ani v nabidce.Ty prisli az v 12/2004 a to same auto bylo o cca.700eur drazsi.Kdy prisli na trh v CR to nevim, ale urcite pozdeji.Takze podle mne kdyz koupis 2004 tak ho mit urcite nebude.Jinak ja nechci nic zakriknout, ale ja nemam vubec zadne problemy jak tu popisuji kluci z CR i SK(nic mi nevrze ani nedrnci) najeto 60000km.Mel jsem problem v zacatku(psal jsem tady o tom) ze SW, ale jak ho prehrali tak auto je bez problemu, jo davali mi v zaruce nove sponky na manzetach polosy(vytekala vazelina) a zamek kufru, tot vse.Preji stastnou volbu.
C-MAX 1.6TDCI TREND+ 8/2004 -
Dave1 21.09.06 11:05
« Filtr pevných částic
Ahoj maxáci tak bych si chtěl koupit taky c-maxe ,ale pouze ojetinu. Jenom mám obavu s filtru pevných částic. Byl jsem ve Fordu a prodejce říkal, že filtr vydrží max. 100.tis km a nový stojí 25tis. kč. Protože některé ojetiny mají najeto už blízko ke stu tis. km a některé přes sto tak ho budu muset
koupit !?!. To všechny C-Maxy mají filtr pevných částic? Mám na mysli motor 1,6 TDCi 80kw.
A ještě mě zajímá problém s dvojhmotným talířem, který byl popisován ve fóru FOFOII. Už jste ho řešily a za kolik.
Děkuji David. -
"-- skrytý --" 19.09.06 19:51
« Stierace
Zdravim,
nevie mi niekto poradit ako sa daju vymenit gumicky stieracov na forde (stierac vyzera ako ohnuty ocelovy profil)? Pozeral som sa na stierac, ale nenasiel som sposob ako dat dole plastovy koniec (predpokladam, ze tak treba vymenit) Skusal som so srubovakom, ale bojim sa, ze sa ten plast - koncovka - zlomi a ani neviem ktorym smerom mam zapacit.
Stierace maju na oboch koncch rovnake plastove koncovky ale gumicka je prichytena pevne len na jednej strane.
Rad by som sa dozvedel ako gumicky menit, nove stoja vela.
Za info dakujem. -
"-- skrytý --" 18.09.06 10:25
« Vrzání dveří - moje zkušenosti
Ahoj...no mne zacali vrzgat dvere len nedavno (11t km) a zda sa, ze len na lavej strane. Celkove, lava strana sa zda byt nejaka 'odflaknuta'. Taktiez mi nieco drnci a klepe v lavom stlpiku, zrejme mechanizmus pasu...
Najviac ma vsak hneva spojkovy pedal, ktory vrzga az strach ! Je tam strasne blby pristup. Uz som to skusil prestriekat troma roznymi pripravkami a vzdy to utichlo len na par dni...
Mate niekto podobny problem? -
"-- skrytý --" 18.09.06 08:11
« Vrzání dveří - moje zkušenosti
Ahoj lidičky, bohužel jsem jedním z těch kterým vržou dveře nebo gumy ve dveří. V servisu nejsou schopni tento problém vyřešit i po výměně tesnících gum to bylo pořád stejné respektive ještě horší protože to namazali bůhví čím >:-[] .Po různých experimentech jsem stále nemohl přijít na to jaký z plastů či gum opravdu vrže ?? Až mě napadlo pootevřít okna a vrzání je pryč - uplné ticho po 2 měsících vrzání!!!. Vím že to není idealní, ale stačí okna zavírat tak aby nešla "nadoraz" a hotovka(tedy aspoň v mém případě není kus jako kus).Už takto jezdím 2 týdny a žadné problémy ani vrzání. Včera jsem byl v myčce a do auta ani nezatéká a ani při vysokých rychlostech na dálnici toto nijak nevadí.Toť moje zkušenosti.Pokud máte někdo nápad jak to vyřešit lépe tak dejte prosím vedět.
Tomáš
Ford CMAX 1.6 Duratec 6/2006
rad by som sa opytal, ako dlho - kolko kilometrov vam vydrzali povodne pneumatiky? :?:
Ja mam Continental Sport Contakt, ale po necelych 11 000 su v predu zodrate - zrele na vymenu. :-( Pri tom nie som pretekar... ABS sa mi zapol len 2-krat, ked som ho skusal aj to na mokrej vozovke, pohynania nerobim s piskajucimi gumami, snazim sa jazdit ekonomicky - malo brzdit ale zas nie lenivo....
Ak uvazime, ze moja dlhodoba spotreba je pod 5 litrov na 100km a papierovo je kombinovana spotreba udana na 4,9l tak je zrejme, ze nejazdim plyn brzda...
Predne pneumatiky su opotrebovane takmer rovnomerne, trochu viac vnutorna strana, zadne pneumatiky zase su opotrebovane velmi malo a su opotrebovane opacne trochu viac na vonkajsej strane.
Napiste ako to je u Vas?