C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 14.10.06 19:37
« zozon: Cena
Mam vybavu Trend + radio CD6000 - 6 repro + automaticke klima + tonovane sklo + dvojite zamykanie s priestorovym a obvodovym alarmom + metaliza, motor (chcel som skusit diesel) TDCi 1.6 / 80kW euro III, Cena 655 000 SKK s DPH tj. asi 505 000 CZK.
TDCi 80kW patri medzi najlepsie co sa tyka spotreba/vykon, objem motora/vykon a cenove celkom dostupne....
Zatial najazdenych 11 000 za 7 mesiacov, takze predpokladam za rok to bude okolo 20 000km... ak prepocitam...., benzin mi spotrebuje podla udajov vyrobcu o 2l viac a cena za liter bude 30, tak na 100km je to 60SKK, na 20 000km je to 12 000, za 4 roky 48 000.
Ked som kupoval tak s benzinom 1.6/85kW stal 639 000 ...... -
"-- skrytý --" 13.10.06 19:18
« Re: Re: Re: Re: C-max verzus Focus II combi
Kazdy ma svoj nazor, ja pouzivam C-MAX ako rodinne auto aj ako auto do prace. Rodina je spokojna, miesta mame dost a za tu cenu co som kupil nebol ani Scenic, ani Zafira, ani Pcasso len tak Berlingo, co sa jazdnych vlastnosti tyka, tak ma jedno z najlepsich, ... som spokojny a kazdy nech si vyberie.... Ale tu bola otazka na Combi alebo C-MAX.....
Kolega ma Scenic, a teraz by ho radsej vymeni za C-MAX ako mam ja, pritom je spokojny aj so Scenicom, ja som sedel v Scenicu a myslim si, ze je to tiez dobre auto na rodinu ale nemenil by som.....
Nemenil by som ani za Combi, co ale neznamena, ze Combi nie je dobre, mne proste viac vyhovuje C-MAX. Samozrejme vedel by som si predstavit napr. aj Toyotu Verso, S-MAX, .... ale to su tiez inde s cenou.
Mam priemernu spotrebu od kupy auta tesne pod 5,0 l / 100km a najazdenych takmer 11 000 km. -
Moik 13.10.06 15:57
« Re: Re: Re: C-max verzus Focus II combi
Vím, že budu za rejpala, ale byť mám C-MAXe rád, myslím si, že je to auto na všechno, jen ne pro rodinu. Ta chudě "rodinnýma-prvkama" vybavený MPV myslím není žádný jiný. Od Scénica přes Zafiru, Picasso až k Berlingu. Různý odkládací plochy, otočný sedadla a dalších snad 100 věcí. Argument C-MAX pro rodinu u mě teda nevítězí a myslím, že důvodů pro jeho koupi je dost, ale jiných... -
« Re: Re: C-max verzus Focus II combi
Mám 2 děti rok a půl a tři, takže na dovolenou vozíme kočárek, skládací postýlku a asi tak 100 kusů oblečení od kusu, protože děti jsou hrozná prasata :-)
Na dovolenou jsme se vešli bez problémů do C-MAXe. Obě holky už vyžadují stolečky na hračky, navíc z auta výborně vidí ven, když nechceme nic cpát do kufru, tak si můžeme posunout sedačky dozadu.
Výsledkem je tedy to, že s C-MAXem jsme spokojeni a za obyčejného Focuse bych neměnil.
Další argumenty uvedli již předemnou -
hatepe 12.10.06 14:33
« To Cmax
No rpčo jich jezdí málo? protože v téhle republice jsou lidi naivní a myslí si,. že nejlepší se VW. Ostatně to je vidět i na silnici. Ono celkově MPV v C segmentu jezdí málo. Touranů není taky zrovna moc. Hodně je vidět Megany, ty jsou dost populární a třeba sem tam i 307 sw. Někomu se může i zdát, že Mpv je dražší jak třeba Focus combi či octavia combi apod. Mpv je svým způsobem luxus navíc. Když člověk srovná parametry Fcusu combi a C-maxe tak dojde na dost podobná čísla ale za jiné ceny. Psal jste , že chce te převážet kočárek a dvě děti. Pokud bude C-max bez přepážky (N1 úprava), tak tam kočárek dáte a na zadní sedadla pohodlně usadíte dvě dítka. Dobrá vychytávka v Cmaxovi je panoramatické zrcátko, ve kterém je vidět co se zrovna děje na zadních sedadlech (je umístěna nad vnitřním zpětným ) . další dobrá věc je úložný prostor před zadními sedadli v podlaze. Dáte tam kupu cd, nebo náhradní plínky, či pití a kdo ví co ještě. Další plus jsou jistě i sklápěcí stolečky na zadních sedadlech a nebo sklopné prostřední sedadlo, která má v sobě otvory na lahve s pitím. Výhoda C-maxe oproti focusu je v těch odkládacích schránkách a drobnostech, které zpříjemní život. Myslím, že C-maxe právě využijí rodiny s dětmi. Je to ideální auto na rodinné vyjížďky a na dovolenou. No a pokud nestačí kufr na dovolenou, tak se to přece dá vyřešit namontováním střešního boxu. Tam se frkne kočárek a kufr je celej volnej. Nejlepší je obě auta samozřejmě projet a podle toho se rozhodnout, ale mě soosbně se víc líbí C-max. Focus v základní verzi vypadá víc lacině ( zvenčí ) . Jinak interiérové díly jsou dost podobné na palubce. -
« C-max verzus Focus II combi
Pánové,čtu tady vaši diskuzi o mondeu a C-maxu a přemýšlím,že možná
právě vy my dokážete poradit.Uvažuji o koupi ojetého(lehce do 50 000km)C-maxe nebo combi focuse.Potřebuji převážet kočárek a dvě děti
a nevím jestli v tomto případě je skladnější combi nebo C-max.Kufr
C-maxe je hlubší,ale podle mého asi méně skladný.Jinak C-max je
můj favorit,ale ještě mne zaráží proč jich jezdí na českých silnicích tak
málo!!Všude v Evropě je to mnohem víc oblíbené auto.Dík za rady!! ;-) -
hatepe 11.10.06 22:32
« Přechod z Mondea na cmax
Tak vážení, proč je mondeo lepší? Ono se to vlastně srovnávat nedá. jsou to úplně jiný auta.
Vemu spíš výhody a nevýhody na který jsme přišel. Já jsem celkem dlouhán měřím bez mála 190 cm a hned první věc, která mě v c-maxu "vadí" je kratší sedák sedadla, a celkově méně místa uvnitř jak vzdu tak v předu. Musíme si uvědmit, že rozvor mondea nemá konkurenci a ani nový passat nemá takový rozvor. Takže hlavní deviza mondea je vnitřní prostor jak v podélném tak v příčném směru. Za druhé to jsou skvělá a pohodlná sedadla s nimiž nemůže c-max vůbec soupeřit, alespoň dle mého názoru. No měli jsem Mondeo Turnier a ten kufr byl fakt královský, na ten dodneška vzpomínám, když otevřu kufr c-maxe (je v úpravě N1 s přepážkou, která ještě kousek ubírá). Co se týká jízních vlastností tak modeo je daleko suverénější v zatáčkách ve vysokých rychlostech, ale to je dáno i jeho tvarem. Mondeo má výbornou směrovou stabilitu. když fouká boční vítr tak to ani nepoznáte.
Hendykep mondea může být i jeho velikost. zaparkovat ve městě někdy nejde. měří bzemála 5m (4750 myslím). posez v mondeu je nižší a pravda při couvání mě to někdy vadilo, ale je to o zvyku. U maxe je posez vyšší a na to se dobře zvyká. Vyšší posez je i fajn při nastupování a vystupování. Jako pokud bych to sečetl a měl subjektivně říct co je lepší a v čem se mi jezdilo líp tak je to Mondeo. Ano Max má plno vychytávek. Vzadu sklopné stolečky, sposta odkládacích schránek, zajímavý a modernější design. Mondeo se ne každému líbí. Je konzervativní. řek bych to asi tak. kdo neměří 2 metry a má do 180cm tak mu max sedne víc. kdo je delší a vozí hodně věcí a třeba i kočárek, tak určitě ať volí mondeo. Zaplnit kufr mondea dá fakt práci :-) . V zimě ani nemusíte montovat zahrádku, lyže se vlezou do kufru. Stejně tak třeba kolo.
Těžko se to fakt srovnává, ale jednoznačně je mondo výš. To poznáte na detailech, třeba v zadu je to dost ošizené. To u mondea neexistuje.
Ideální volba je mít maxe do města a mondeo na štreky. Ale vyloženě nic špatnýho na maxe říct nemůžu. jak říkám je v plné polní, krom navigace a vyhřívaných sedátek je tam vše. Dešťový senzor maká krásně, parkovací asistent taky, klima super. jen to rádio mě štve. Asi se vyplatí připlatit za sony.
No vážení a co ta spotřeba? S tím mi nikdo neporadí? -
Moik 11.10.06 19:02
« Re: Re: Re: C-MAX versus Mondeo
Mám Mondeo Combi a říkal jsem si, že koupím C-MAX. Nakonec jsem se ale rozhodl pro Mondeo 5dv. Kufr je pořád super, nejsou potřeba ty hrábě, je IMHO o dost pohodlnější jak max, má jistější jízdní vlastnosti - nenaklání se a má větší rozvor. Od combi je o rozhodujících 10cm kratší a má klasický uspořádání zadní nápravy(combi má ležatý tlumiče). Je o poznání tišší, hlavně ve vysokých rychlostech (to mi vadí na maxíkovi nejvíc) a vypadá reprezntativněji(to kvůli práci) -
« Re: Re: C-MAX versus Mondeo
Ahoj,
to že kufr je spíš nahpru mě příliš nevadí.
Ale chápu, že na některé věci se to hodit nemusí.
U Mondea a dětských sedaček vadí to, že zámky pásů jsou hrozně utopený. V okamžiku, kdy má dítě jen podprdelník, tak se velmi špatně připíná.
Jinak s S-Maxem souhlasím, je to krásné auto. Ale tak nějak mimo mé možnosti :( -
impaler 11.10.06 15:22
« Re: C-MAX versus Mondeo
To je zajímavý! Jaký dětský sedačky sou to, prosím? Já teda auto měnit nehodlám, ale právě mě to zajímalo, jestli to náhodou neklame.
Takže nejpraktičtější z mondea a C-Maxe bude asi S-Max. :)))
Ale to, že se mi do kufru vlezou skoro i ty hrábě, považuju za výhodu. Nevadí v tom Maxovi, že je kufr právě spíš nahoru? -
« C-MAX versus Mondeo
Jesli mohu porovnat, tak manželka má C-MAX 1.8 benzín Trend r.v.2005, já služební Mondeo 2.0 TDCI Combi Ghia r.v. 2004.
Když nepočítám jiný motor, který je u Mondea zřetelně lepší, tak vše ostatní vyznívá ve prospěcj C-Maxu! A myslím to skoro tak upřímně jako Standa Gross >:D
Co se mi na C-Maxu víc líbí:
- lepší, přirozenější a pohodlnější posez
- líp se dozadu dávají dětské sedačky
- stoleček pro děti, navíc mají lepší výhled
- praktičtější kufr, na který nepotřebujete hrábě
- lepší dosažitelná výbava (dvojzónová klima)
- líp se s tím parkuje
- lepší výhled
- lepší světla
- při rozumné jízdě stejné pohodlí, možná o trochu lepší v C-MAXU
Jinými slovy pokud nechcete managerskou limuzínu, tak není moc důvodů jít do Mondea. -
-
hatepe 10.10.06 21:48
« Spotřeba u C-max 1,6 Ti VCT
Zdravím Vás majitele C-maxů . Doma máme taky c-maxe skoro v plné polní (ghia) a s motorm 1,6 Ti-VCT. Jezdíme převážně cesty na chlupu to je cca 60 km po okrksách ( z toho 15 km dálnice) . Po ěmstě skor nic. Za boha, ale nemůžu dosáhnout spotřeby pod 7,9 ( dle počítatče) . Ještě uvedu, že v autě jezdí 4 lidi + plnej kufr. Zajímalo by mě jestli někdo má obdobné zkušenosti a jezdí taky za tolik či míň. někde níž jsem viděl že někodo s 1,6 Ti-VCT jezdí do 7 litrů štreky.Jinak co se týče hodnocení auta, tak spokojenost, i když proto předchozímu mondeu s 1,8 (r.v. 2001 nový model) je to toršku skok dolů, ale jízdní vlastnosti na mpv super. Dá se s tím autem i řádit. Jinak výkon stačí na pobavení, pokud člověk jezdí sám. Jinak uvnitř ticho, klima tichá (dvouzónová), sedačky dobrý jen mám výtku k radiu ( 5500 ), repráčky jsou kaša ( mondeo mělo suprový) a při zapnutí rádia se automaticky nastaví hlasitost na volume 5 , což někdy dost řve a ať dělám co dělám a snažíms e nastavit jinak tak je tam pořád 5. -
"-- skrytý --" 10.10.06 21:18
« Re: Re: Re: Pneumatika od vyroby
S výdrží je to různý, jedny Continentaly má kolega na Focusu I a přední ojezdil za jedno léto, tj asi 15 tkm, jenže ten je nijak nešetří. Na služební O II mám taky Continental, ale contisportcontact a ty jsou po 30 tkm ve výborným stavu. Mají však chybu, už od začátku při silnějším dešti plavou.
Na C-maxu mám původní Michelin Energy a po 12 tkm nepozoruju výrazný opotřebení, fungují dobře jak za sucha tak za mokra. Na předcházejícím autě jsem měl taky Michelin Energy a než jsem ho prodal, tak jsem na nich najel asi 40 tkm a byly pořád dost pěkný.
Takže Michelin Energy můžu doporučit. Teda alespoň ročníky 2001 a 2004 :-). -
« Re: Pneumatika od vyroby
Ja mám od výroby Pirelli P6, najazdené mám už 22000 a zdajú sa mi ešte nezjazdené. Väčšinou jazdím na spotrebu, ale občas si zajazdím aj pre potešenie, priemernú spotrebu mám 7.6. Možno to robí ale to, že ja mám benzín a ten bude vpredu ľahší.
Tyhle dvě věci mě celkem mrzí, jinak jsem s ním spokojenej.
Díky za odpo.
Ford Focus-Cmax, 1,6 Ti-VCTi ghia
Tom.