C-MAX
"-- skrytý --" 25.01.07 12:46
to Alexv:No pokud nejsi zavodnik, tak na pohodovou jizdu na dovolenou to stacit bude.Jen pri nejakem predjizdeni a nalozenej to bude chtit asi vic tocit a predvidat, protoze je jasne, ze jinak pojede 66kw v klasickem Focusu a jinak v C-MAXU, ktery ma 1,5t a vetsi odpor vzduchu.Ty ceny tech 66kw jsou docela zajimave a pokud ti nevadi soucasny Maxik, tak bych jeste tak 2-3 mesice pockal, protoze prijde faceliftovany a prodejci na soucasne Maxiky daji podle me jeste zajimavejsi nabidky a tady u nas uz to asi zacalo, protoze na stavajici model je 15% sleva(s jakymkoli motorem a vybavou).Vypada to tedy, ze potrebuji udelat misto ve skladech pro facelifta, ktery prijde v dubnu. -
"-- skrytý --" 24.01.07 21:10
« Re: Zima
Jakej je C-MAX na sněhu? Já mám zatím letní takže nejezdím, ale co jsem zkusil, zdálo se mi, že je to dost těžký a nestabilní, ale letní jsou letní... Chci tam dát 195/65/15 zimáky Pirelli.
Myslim, ze 195/65/15 na tvoje auto nedas kvoli vacsim brzdovym kotucom. Pytal som sa na to u predajcu. -
"-- skrytý --" 24.01.07 13:02
« Re: Zima
Ahoj Moiku, myslim, ze muzes byt v klidu.V CR bydilm na upati Krusnych hor, kde snehu taky bejva dost a zatim jsem s Maxikem vyjel vsude a to mam zimaky rozmeru 205/55 R16 a navic Semperity.Na tech Pirelkach to bude uplne v pohode, ty jsou extratrida ;-) -
Ahoj, tak to jsi docela odvazny vyjet a najet 180km s autem, ktere ukazuje dojezd 0km. Ja s tim dojezdem mel docela 2 "usmevne" prihody. Poprve jsem si v navodu spatne precetl objem nadrze a pri dojezdu 30km jsem bral plnou, nalil jsem tam 48l a rikal jsem si, ze je dobre, ze tam Ford dela rezervu na 100km oproti PP, protoze jsem se chybne domnival, ze je nadrz na 55l. Pri druhem tankovani jsem to dojel az na nulu a do auta nacpal 50,5l po hrdlo. Trosku me pak zamrazilo, kdyz jsem zjistil, ze nadrz je na 50l. Druha historka je take dobra. Dojezd ukazoval 37km, k pumpe to bylo 14km, rikal jsem si to je v pohode, jenze ouha, po uleti 5km PP ukazuje dojezd 18km po ujeti 10km dojezd dle PP 2km, trohu jsem se spotil. Nechtel bych resit zavzdusneni palivove soustavy u TDCi nehlede na motani se na rusne silnici. -
"-- skrytý --" 20.01.07 18:51
« spotreba
Ahoj C-Maxáci, potřeboval bych vědět jestli už nekdo měl stejný problém jako já:Vlastním maxe 1,6 TDCI a stalo se mi že mi počítač ukazoval dojezd 87 km,vypnul jsem motor a zapnul, rozsvítila se mi kontrolka nádrže a dojezd 0 km,a já jsem najel ještě 180 km ,čím by to mohlo být ? -
Moik 17.01.07 19:40
« Re: Vymena po 40000km?
Po posledních dvou zkušenostech a předchozím telefonování můžu doporučit další servis. Tentokrát pro oblast Jihlava - Pelhřimov - Počátky - Jindřichův Hradec. Je to firma FoPo, Ford Počátky. Seriózní přístup, rychle a za dobrý ceny. Už to, že k nim jezdí velké jihlavské logistické firmy s Transitama mi napovědělo a osobní zkušenost potvrdila. Doporučuju. -
"-- skrytý --" 17.01.07 12:36
« Vymena po 40000km?
to Moik:Nevim jestli importer v CR menil nejak hodnoty vymen(po spatnych zkusenostech s ceskou naftou), ale ja mam v belgicke servisni knizce vymenu palivaku po 60000km a kdyz jsem tam ted byl, tak o zadnych upravach smerem dolu nepadlo ani slovo.S tim filtrem je to tak jak rikas, kdyz mi ho ukazovali, tak zaroven rikali, ze je drahej protoze se meni celej a ne jenom vlozka jako u jinych modelu. -
Moik 17.01.07 09:37
« Re: Re: Re:
Tome_h ten soupis cen za věci je asi pro 2.0TDCi, jám mám 1,6TDCi a palivový filtr se prý musí měnit opravdu po 40000km, dokonce mi tvrdili, že je na 30000km, ale protože prohlídky jsou po 20k, musí se měnit vždy-to mi ale přiijde divný.
Hlavně se v 1,6 nedá vyměnit jen vložka, proto se platí celej filtr za 1500