C-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.07  12:31

« Tip

to Honya:Muj tip je, ze prumer s 1,6Ti-VCT bude 8l/100km.Preci jen to auto vazi cca 1400kg a ten benzin s tim bude mit poradnou praci, ale i tak si myslim, ze to neni(nebude) spatna hodnota.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.07  22:16

« Re

No kamarádka měla ve služebním FF I motor 2.0i a spotřeba hrozná, výkon nic moc. Já měl jak jsem psal naposledy Octavii 2.0i, výkon shodný jako tento motor, tak doufám že pokud bude spotřeba stejná nebo o málo nižší budu spokojen. Raketa to nebude, ale kde se dneska člověk pořádně sveze?
  • 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 06.02.07  21:23

« Motor

Myslím, že neprohloupíš, napsal jsi to jasně, že nechceš diesel a jinej benzín asi není moc zajímavej. 1.8 žere kamarádce 8,6l průměrně za x tisíc km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.07  21:06

« Re: Re: Re: Mrba

Díky za info, nic moc povzbuzujícího. Jinak zítra jdu pro auto - konečně, tak jsem docela zvědavý jak se mi to bude pozdávat.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 06.02.07  16:05

« Re: Re: Mrba

Teď probíhá nějaká diskuze o Ti-VCT i na tady na tématu FOCUS II
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.07  23:24

« Re: Mrba

Olej nedávam žiadny, do 20000km to zožralo asi 1/4 rozsahu medzi max a min. Dúfam, že pri serviske mi ho vymenili a do 40000 to vydrží podobne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.07  17:36

« Mrba

Díky za odpověď,
    příští týden se snad již koečně dočkám tak doufám že budu spokojený. Před tím jsem měl Octavii 2.0i a měla stejný výkon jako tento motor, tak snad i spotřeba bude v pořádku. Jinak co tam dáváš za olej?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.07  18:36

« Pneumatiky

Ano, to určitě. když jsem objednával disk tak Ford rozlišuje( je to asi v rozteči) typ C-Max 06/03-07/04 a 08/04- . To je o disku. Ale pneumatiky mají oba disky, oba ročníky v tabulkách od Fordu STEJNÉ. Já bych se zeptal zda někdo s ročníkem 06/03-07/04 ve výbavě GHia ale s ESP jezdí na pneu 195/55. (Jak tady již dávno bylo řečeno asi Petr B. tak se podivoval, že výbava Ghia v N je jiná než ČR. U nás např. Ghia může být bez ESP, protože je za příplatek ale v N je ve výbavě Ghii automaticky). Když se díval prodejce do PC dle mého VINu, tak se podivoval že nenašel tam pneu 195/55 ale v tabulkách PNEU to měl! No,ale to ho nenapadlo, že opravdu jiné pneu nepůjdou. A hlavně nevěděl proč.
    Nesohlasil bych, že šlo o moji špatnou komunikaci se servisem, ale jak říkam, je to pryč, pojdme řešit další Maxáky at nám vozy dělají radost stále, ne jako naše ženy-občas... >:D
    C-MAX-Ghia1,6 TDCi 80 kW-2003
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 31.01.07  08:33

« Re: Pneumatiky

Nemůže to bý rozdílem 3 let ve stáří mýho a tvýho auta?? Jinak to nechápu...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.07  00:43

« Re: Motor 1.6Ti-VCT

Honya:
    Ja som s tým motorom veľmi spokojný. Do 3000ot/min kluďas,
    pri 3500 ožíva a medzi 4000-6500 radosť jazdiť aj počúvať.
    Na diaľnici dosť chýba 6 pr.st. Spotrebu som uvádzal vo vlákne Focus II.
    Ak máš nejaké konkrétne otázky, rád odpoviem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.07  00:22

« Pneumatiky

Tak hlavně, že jste nedopadli jako já, proto jsem plašil. Ale naštěstí zbytečně. ANo já mám Ghiu, ale v tabulkách na gumy od Fordu, kde rozlišují i typ auta dle výroby, není zmínka o výbavě. Tudiž i prodejce, když jsem s eptal zda mohu na ten typ dát 15" řekl ano. A oni tam opravdu dopředu nešly... Fordák ze servisu z Prahy řekl, jasné, nemůže nikdy pasovat když tam je ESP, tam jsou větší brzdiče.
    No nic, není to tak u všech a to je hlavné. Já utřu nos a musím jezdit zima, léto 205/16. tak mě někdo potěšte, že to má taky něco do sebe ikdyž za víc peněz...
    C-MAX-Ghia1,6 TDCi 80 kW-2003
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 30.01.07  19:53

« Re: Re: Re: Re: Pneumatiky

Když jsem dnes montoval na auto 15" kola, napadlo m?, že velikost zadních brzdi?? je v podstat? jedno, protože ty p?ední jsou o poznání v?tší a jsou nasazený na v?tším kotou?i. Mezera mezi brzdi?em p?edního kola a ráfkemje cca 5mm, vzadu je to odhadem skoro cen?ák.
    Mám EPB i ESP a taky 15" kola, ujel jsem na nich po dálnici 130km po Praze tak 50. Libuju si, protože jsem p?ešel ze 17", ale už se t?ším na jistej podvozek a v?tší radost z jízdy v lét? na 205/50/17
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.07  13:37

« Motor 1.6Ti-VCT

Máte n?kdo zkušenosti s tímto motorem v C-maxu? Diesel nechci a 1.8 se mi už zdá vyšší spot?eba, obzvláš? pokud jak všichni píšete má auto o n?co vyšší spot?ebu než udává výrobce. Výkonov? se mi to zdá docela dobrá volba.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.07  09:42

« Re: Re: Re: Pneumatiky

A neni to nahodou vybavou?
    Mam dojem, ze i v katalogu fordu je u vybavy GHIA nebo spis u EPB upozorneni, ze nato nejdou 15 kola.
    Coz kolega MARIO, ktery myslel, ze je to ESP ma vybavu GHIA, ktera ma EPB. Jinak nechapu, co by se muselo na ESP preprogramovavat kvuli 15 ci 16 kolu, kdyz celkovy prumer kola je stejne vzdy stejny(o co se zvetsi prumer rafku o to se snizi profil kola), max je kolo sirsi.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 29.01.07  08:17

« Re: Bruxelles

Není nejjednodušší trasa po D1 do Brna, 16.00 na letišti, Ryanair na Stansted, Sixti ti p?istaví za GBP 5,-/den Smarta a pak kamkoli? Já to tak d?lám i n?kolikrát ro?n? a zatím se mi to vyplatilo nejvíc :-)
    edit: ne Sixty, ale Sixti (co.uk)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.07  20:07

« Re: Bruxelles

Peto, muj subjektivni pocit je, ze tva nahradni trasa je tak nejak primejsi.Ale nevim treba je tam o dost hustsi provoz.To tady je fakt klidek, sice muzes jen 120, ale zadnej tocak jako treba v SRN tu nehrozi :-) .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.07  18:50

« Bruxelles

... dík chlape, m?l jsi absolutní pravdu, navigace to vymyslela p?es sever ringu. Minule jsme tam postávali, tak navigaci ošálím a zkusím Antverpy. Jedu samo z Calais Eurotunelem.
    Náhradní trasa vede p?es Lux/Arlon/Namur/Charleroi/Lille, tak ješt? nevím...
    Díky za Tvoji reakci, do centra Bruselu ne nikdo nedostane (p?ed 10 roky jsem tam uvíz...)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.07  18:47

« Re: Re: Pneumatiky

Nevim, nevim, ale moc se mi nezda, ze by na auto se stejnym motorem,stejnou vahou a jen proto, ze ma o 14KW vic, davali vetsi brzdice.Myslim, ze chyba bude nekde v komunikaci ze servisem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.07  15:00

« Re: Pneumatiky

Max s ESP má v?tší brzdi?, a nikdy tam 15" disky nep?jdou!
    Tak to jsem sám zv?dav, ESP mám, mám i 15" disky, nebude to spis o tom motoru(?),
    Den pred koupi Forda a podepsani smlouvy jsem dovezl Gumy na 15kách z pneuservisu do Forda - tam mi to nasadili - letni gumy strcili do kufru a jel jsem.
    Origoš letni 16ky mam na garazi a jeste jsem na nich nejel.
    ps. výbavu mám Trend+
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.07  12:44

« Re: Belgie

Taky zdravim, Petane :-) .No tak o znamkach se mluvi uz dele a prej maji byt od pristiho roku.To vis nekdo ty osvetlene dalnice zaplatit musi.Jenze jejich hadavej Vlamsko/Valonskej parlament se hodne tezko dohaduje a uvidime jak to dopadne(slysel jsem ze i Nemecko chce od roku 2009 zavest znamky).Jinak pokud te navigace vede, tak to bude asi dobre a pro me je to tezko soudit, protoze si nenapsal odkud do Anglie pojedes.Z Oestende?Nebo z Calais?Nic mene chran te ruka pane jezdit pres centrum :!: Zalezi tedy na case kdy projizdis, ale mezi 7.30-9.30 a 15.30-18.00 je to vrazda >:D a chytit tady nejaky summit(a nejlepe s Buschem a Putinem), tak neprojedes vubec, protoze je tu hodne uzavirek a kdo neni zdejsi tak horko tezko klickuje(vzpominam na svoje zacatky :-) .Navic podle me to z centra na ring(a dalnici) neni moc dobre znacene.Pravdepodobne te to povede pres severni obchvat(ring) na Antverpen,Gent a ty musis jet na Gent dalnice A10, ktera te vede na zapad k mori.Jinak samozrejme s tou navigaci to bude v pohode a ona uz to nejak vymysli :-) .Preji stastnou cestu a navrat do CR, Petr.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…