C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 07.03.07 15:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Povrzavani a plechove bouchani ...
Diky. Samozrejme vsechno vycistim, ale po vcerejsim "ohmatani" mi spise prijde, ze tam chybi nejaka pruzina nebo neco, co by tu desticku melo pritlacit k pistku brzdoveho trmenu. Bracha na to vcera koukal a rikal, ze to nejak vyresime, ze uz podobnou kulisarnu delal na svem Mondeu, tak uvidime. Jakoby ta desticka byla tak o 2mm na vysku uzsi ... -
"-- skrytý --" 07.03.07 07:45
« Re: Re: Re: Re: Povrzavani a plechove bouchani ...
To Jitus: Diky za super tip, vcera byl konecne cas sundat kola a skutecne to bouchani jsou brzdove desticky, konkretne vzdycky ta brzdova desticka, co je blize stredu vozidla. Nemel jsem sedmicku imbus, tak jsem to nerozebral, ale musim na to kouknout (snad o vikendu). S tim autem se neda jezdit po horsi silnici, protoze to je, jak kdybych za sebou tahl rouru z kamen od kominu ... ;-) -
"-- skrytý --" 05.03.07 21:39
« Re:
Dnes som rozobral 5 dvere a zistil som, že mikrospinač pod ochranou gumou určený na otvaranie dverí je nefunkčný. Pod gumou sa totiž zhromažďuje vhkosť a ta spôsobila jeho zaoxidovanie.
Vystriekal som ho WD40 a už mi to funguje >:D
:!:
Na zdných derach je potrebné v otvoroch určených na zatváranie dverí vatočiť iba dve skrutky a potom sa dá tapacirug ľahko odtiahnuť. Ďalej je potrebné zvnútra odmontovať osvetlenie ŠPZ spolu s mikrospinačom (je prichytené 4 skrutkami). Je tam dosť zlý prístup. Skrutky sa daju vatočiť pomocou GOLA kľúčov, ale je potrebé odmontovať motor zadného stierača alebo sa pohrať klasickým vidlicovým kľúčom. >:-[] Typické "FORDOVÉ" - rozober pol auta, aby si sa k niečomu dostal! >:-[] -
"-- skrytý --" 05.03.07 15:12
« Re: Re: Povrzavani a plechove bouchani ...
Měl jsem ten samý problém. Po dlouhým bádání, jsem nechal vyměnit brzdový destičky a je klid :-) Sice se to na první pokus nepodařilo odstranit, ale na druhý, kdy mě tam dali na záruku lepší destičky, to bylo o.k. -
"-- skrytý --" 05.03.07 12:56
« Re: Povrzavani a plechove bouchani ...
Tak po vymontovani poskozeneho ochraneho hlinikoveho plechu sice nektere "bouchaci" projevy ustaly, ale porad to v zadni naprave mlati. Nejnovejsi poznatky jsou takove, ze to tam boucha kdyz se jede normalne pres diry, ale jakmile se dotknu brzdy, tak to bouchani zmizi. To same, kdyz trochu pritahnu rucni brzdu, tak prestane to bouchani take a je absolutni klid. Takze me ceka sundat kolo a podivat se, odkud se ten plechovy zvuk ozyva ... -
"-- skrytý --" 05.03.07 07:21
« Re: Světla pro denní svícení
Neviem čo Ti na to povedia policajti! :-! Ako ich prehovoriš, že hmlovky su vlastne svetlá pre denné svietenie :!:
Ja by som ich asi namontoval niekde vedľa hmloviek, alebo za masku chladiča, tak ako si zvyknu montovať prídavné diaľkové svetlá.
:idea:
Možno by sa to dalo urobiť aj tak, že vlastne denné svetlá urobiť z parkovacích svetiel. Vymeniť žiarovku za vysokosvietivú bielu LED diodu zo svetiel pre denné svienie. Parkovačky sa aj tak často nevyuživajú! Keby si prepol prepinač svetiel do polohy "P" svietili by Ti iba svetla v predu a vzadu (ostatné podsvietenia by boli vypnuté). -
"-- skrytý --" 04.03.07 21:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Co se brzd týče, tak můj max je má poměrně gumový a nedávkují se z mého pohledu optimálně. Mám raději tvrdší chod brzdového pedálu a u maxe mě přijde příliš přeposilovaný a alespoň ze začátku chodu brzdového pedálu se síla dávkuje zdvihem pedálu, nikoliv tlakem na pedál (možná je moje kritičnost způsobena tím, že mnohem víc km najíždím ve služebních škodovkách a jsem na ně víc zvyklý). Jinak např. abs funguje perfektně a zpomalení na limitu je dostatečné. Ale mám 1.6 benzín a ta jak již bylo probíráno má menší kotouče.
C-max 1.6 16V Trend, 01/2005 -
"-- skrytý --" 04.03.07 21:06
« Světla pro denní svícení
Pěkný večer,
přemýšlím jak vyřešit u C-maxe světla pro denní svícení. Na autě mám xenony a nechce se mi při každé jízdě po městě hlavní světla rozsvěcet a k tomu ještě komplet přístrojovku a zadní světla. Jenomže nikde nevidím místo kam nějak kulturně namontovat světla pro denní svícení. Auto má originál mlhovky, které ale s xenony použiji minimálně, tak mě napadlo, zda je možné do mlhovek namontovat jiné žárovky, provést jejich jiné a zapojení a tato světla používat pro denní svícení a jako mlhovky je vyřadit. Prostě při nastartování by se rozsvítili a při zapnutí hlavních světel by zhasly. Nevíte někdo zda je to technicky a podle předpisu možné ? -
"-- skrytý --" 03.03.07 19:39
« Povrzavani a plechove bouchani ...
Tak jsem se vrhnul na to povrzavani a zjistil, ze je blbe ulozeny hever pod rezervu, tak jsem to poladil a ted by to melo byt snad OK, ale pak me trapil, kdyz jsem jel po nerovne ceste takove plechove nebo kovove bouchani, tak jsem dneska kdyz jsem prijel domu, vlezl vzadu pod auto a nad celym vyfukem je takovy hlinikovy plech. A druha cast odzadu kdyz do ni "brnknu" tak plechove rezonuje, tak doufam, ze tohle je ten plechovy zvuk co mi zneprijemnuje zivot s Maxikem ... Zitra se snad na to podivam.
To B.: Nevim, ale me funguji za ten tyden co Maxika mam (je 3 roky stary, dovezeny z Nemecka, 67 000 km najeto), brzdy naprosto dokonale a jsou takove pekne jedovate, coz mi vyhovuje. -
"-- skrytý --" 03.03.07 18:44
« Re: Re: Re: Re: Re:
Já mám 1,6 TDCi 110k,Trend, zde koupený před rokem a otvírání kufru ovladačem i mačkátkem nad zadní SPZ.
Po roce mám jedinou závadu-nezávadu, totiž otvírání kastlíku před spolujezdcem. Bylo tam nějaké přibrzďovadlo, dvířka se otvírala pomalu, což mě děsně iritovalo, takže jsem tomu vždycky pomohl, až jednou se cosi urvalo, cosi zapadlo někam dolů a od té doby se dvířka otvírají volně. Vyhovuje mi to tak a snahu Forda o "zluxusnění" v tomto případě hodnotím jako kontraproduktivní.
Rád bych se zeptal ostatních jak jste spokojeni s brzdami. Od začátku jsem měl pocit, že je mám zavzdušněné. Nikdy jsem dopředu nevěděl, jak zaberou, někdy bylo třeba pořádně šlápnout a nic moc, jindy docela jedovatý efekt. Po dvojím našlápnutí vždy kvalitní odezva. To jsem měl vždy na předchozích autech, když bylo potřeba odvzušnit. Teď na garančce údajně odvzdušňovali, ale je to stejné. Buď na to ani nešáhli, nebo je tam jiný problém. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 02.03.07 19:15
« Re: Re: Re: Re:
Ja mam auto kupovane nove v Belgii a je to jak pise Dalin, kdyz je auto centralem otevrene, tak staci jen stlacit tlakovej spinac pod gumou a kufr je otevren.Pokud je auto zamcene a chci jen do kufru, tak zmacknu 2xtlacitko se symbolem kufru na dalkovem ovladaci a kufr vyskoci.Jestli francouzske verze to maji jinak, to netusim.