C-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  21:35

« Bez nadpisu

Nesmysl, dieselu to nevadí. U benzínu se zničí katalyzátor tím, že v něm shoří nespálené palivo (Jandreho černý obláček!) což u nafty nehrozí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.07  09:24

« Re:

Myslím, že u dieselu to vadí tím spíš. :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  17:30

« Bez nadpisu

Mám diesel, ale z dob minulých vím, že roztlačování benzinového motoru je velmi nedoporučeno, protože většinou následuje výměna katalyzátoru. Příště použij startovací kabely.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  14:42

« Roztlačení auta

Zdravím všechny,
    jsem čerstvý majitelem Maxe a jsem unešen (dovoz z DE).
    Bohužel nejsem zrovna automechanik :(

Mám problémek a tak se chci zeptat. Včera jsem ho dovezl a protože baterie byla vybitá a bylo třeba auto o pár set metrů uklidit na parkoviště rozhodli sme se ho roztlačit z kopečka na 2ku.
    Naskočilo bez menších problémů po 5ti metrech, spolu s černým obláčkem z výfuku. Následně jsem zjistil že se objevila hláška "engine system faults". Ale auto jelo bez problémů. Může to být tím roztlačením a nebo je to něco fatálního?
    Baterku budu vyndavat a nabíjet, dojde pak k vymazání tý hlášky?
    Díky za info.
    P.S.: Je možný že tam hláška byla dřív, nejsem si tím jistý, ale radši se ptám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.07  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

To samozrejme jina je, ale chladari k tomu maj pristup...
    V mladsich autech se pozuiva chladivo R134...
    On by mel byt vetsinou na predni pricce zeshora stitek s oznacenim pouziteho chladiva a jeho mnozstvim v gramech...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.07  11:25

« Re: Re: Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

Neviem čo je na tom pravdy, ale VRAJ
    :!: náplň do auotoklimy je iná ako do bežnej chladničky :!:
    hoci princip chladenia je rovnaký.
    Ako je to napr. s naplňou pre domácu klimatizaciu tak to neviem!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:50

« Re: re p7

Díky za link, ale už mám taky objednané. Je to za 2186 Kč/ks, potvrzená objednávka, v Po dopoledne je mám doma. Je to na [odkaz] Mohlo být 800 Kč doma, já ten link nenašel :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:43

« Re: Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

Bodejt bys nadaval... >:D
    S tema ventilama opatrne, je to tak trochu prasarna kdyz uz nevis co... :?
    Klimy plnej hodne i lednickari a kluci co delaj treba prumyslovy klimatizace. Vyjde to u nich obecne tak do petikila za napln...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:29

« Re: Re: Nefungujici klimatizace ...

Harousi, diky za tipy. Zkusim ty ventily, vim kde jsou, kdyz to nefoukne stejne zajedu do servisu klimatizaci :-). Diky
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.07  21:24

« re p7

máš pravdu, je to celkem zbytečné, stačily by H do 210kmh, ty stojí dokonce 1995,- !!!! ale když jsm je sháněl tak je buď neměli nebo cena byla někde kolem 2500-2600,- , link je tady
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  21:23

« Re: Nefungujici klimatizace ...

Daline nehledej v tom nejakou vedu. Hodim Ti sem co sem nedavno radil jinde pro Alfu 156. (A na zaklade toho se problem nasel). Nicmene princip klimatizace je u vsech aut stejnej...
    Na volnobeh by si to mel poznat pri spusteni podle jemnyho zakolisani otacek. Nevim kde je u 156 rele, ja ho mam vevnitr, takze i slysim jak sepne rele. Jinak kdyz budes mit otevrenou haubnu a budes stat pred ni, a nekdo ti to sepne, tak by si to mel slyset. Ona je to docela rana. Pokud ti to nejede, tak nemusi byt nutne v haji kompresor, spis ti prez zimu utekla ucpavkama napln. Jestli mas dobrej pristup k ventilkum naplni, tak se to necha zkusit jestli tam je napln drobnym upustenim. Ale fakt drobnym, aby ti toho nefouklo ven moc. Ale musi to fucet jak o zivot, ono to totiz dokaze trochu natlakovat i vzduch, ale ten pak jen trosku foukne a hotovo.
    Pak to jeste muze byt blokovany venkovnim cidlem teploty, ale nevim jestli mas venkovni teplotu na displeji... Pokud ti i v lete ukazuje ze mrzne (jako me loni), tak ta klima proste nejede... :-)
    A ted primo k tvymu maxiku. Jeste dodam, ze u manualni klimatizace se pri spusteni pousti sahara. Podle toho co pises to vidim na to, ze Ti z toho foukla napln. Stava se to kdyz celou zimu klima stoji. Proto se doporucuje ji aspon jednou za mesic pustit.
    V systemu je tlakovy cidlo ktery hlida pritomnost naplne aby nejel kompresor na sucho bez oleje (kterej je v naplni). Po zahrati motoru se muze natlakovat trochu i vzduch, takze si myslim, ze po zapnuti sepne elmg. spojka a sahara na chladici. Po par vterinach to ale to tlakovy cidlo zablokuje a rozepne se ta spojka + se vypne sahara. Takze myslim, ze bude stacit dat novou napln a ocuchat to jestli nekde neutika...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  20:04

« Nefungujici klimatizace ...

No tak jsem dneska v tom horku koukal, ze mi to nejak malo fouka studenej vzduch do auta. Tak jsem si rikal, asi to je tim, ze venku neni takovy parak. Nedalo mi to a po zkusenostech ze sluzebni Octavie, kde mi za chvili mrzly nohy koukl do tatikova Focuse, zapl klimu a nadhernej chlad! No tak jsem koukal na sveho Maxika, zapl klimatizaci, kontrolka sviti v motoru se rozbehl nejaky ventilator, ktery se zase po chvili vypl a vzduch vlaznej ... Saham na trubky od klimatizace a teply ... (v tatikovo Focusu studeny jak blazen ...). No takze to nechodi. Chtel jsem se zeptat. Kdyz koukam na kompresor klimatizace, tak je tam pravdepodobne nejakak elektromagneticka spojka. Chci se zeptat, kdyz se klimatizace zapne, tak predpokladam, ze se tahle spojka spoji s remenici co ji pohani remen a zacne tocit s kompresorem. Tudiz by se mela take tocit. Koukli by jste mi nekdo do vaseho Maxika, jestli kdyz se zapne klima, tak se vam to zacne tocit (ta spojka) a kdyz se vypne tak se zastavi a toci se jen remenice? Diky, Ja jen kde mam zacit hledat zavadu, jestli to bude problem tehle el. spojky... Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  11:45

« Re: P7

2 Discoteca
    Proč ty P7 s rychlostním indexem V (do 240 km)? Chápu, gumy jsou měkčí, lépe drží, ale zase se rychleji opotřebují, hluk předpokládám stejný. Je v tom záměr nebo je to požadavek z techničáku? Já asi půjdu také do P7, ale v H (do 210 km), mám to tak psané i v techničáku.
    Kde je mají za tu cenu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  08:04

« Re: Re: Re: Re: Kryt motoru

Daline ja si bohuzel srandu nedelam. Tuhle sem neco delal a maticka cink a sla dolu. Tak sem se podival pod auto a tam nic... Hledal sem jak blbec, aby do neceho nevlitla a nakonec sem ji nasel zevnitr v narazniku.
    Jojo, to s tou plombou uz si mi rikal... >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.07  08:03

« P7

VČERA JSEM JE OBJEDNAL P7 CENA 2195,- 205/55 R16 91V
    DVĚ PRVNÍ MÍSTA V TESTECH LETNÍCH PNEU NA R. 2007 R16 AUTOBILD, ADAC
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.07  07:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Kryt motoru

Horný plastový kryt motoru už NIE JE V MÓDE - nenosí sa!
    :!: Znova sa odhlučňuje kapota! :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  22:31

« Bez nadpisu

Spodní plastový kryt jsem nedávno snímal, abych se dostal k olejovému filtru. Zbytečně, našel jsem jej shora. Při té příležitosti jsem se dost zhrozil, jak mám orezlou výfukovou rouru. Natíráte ji někdo? Čím?
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 15.03.07  22:26

« Re: Re: Re: Re: Kryt motoru

Ta to je drsný, to se fakt stalo? Prostě byl nakloněnej nad motorem a najednou cink...tyjo tomu říkám pech a já jsem se rozčiloval, když jsem lovil matku z toho plastu, příště si vzpomenu na tuto příhodu, pohvízdnu si a sundám ten plast....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  22:08

« Re: Re: Re: Kryt motoru

Harousi, ty si delas srandu s matickou, ale bracha jednou serizoval na Mondeu ventily a ona mu vypadla plomba s kusem zubu, spadla do hlavy motoru a jako na potvoru propadla kanalkem na olej az do vany motoru. Nemusim pripominat, ze pak rozebral pulku motoru, nez ji nasel >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  16:08

« Re: Re: Kryt motoru

Kryt pod motorem je super hlavne na ochranu proti vode a brecce na konektory a vejfukovy svody...
    Pak je ten kryt taky moc prima kdyz neco delas u motoru a propadne ti dolu klic nebo nejaka maticka... >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…