C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 05.05.07 10:45
« Re: Kabinový filtr - zápach z klímy
Na odstránenie zápachu Ti doporučujem kúpiť sprej na dezinfekciu
klimatizácie :yes: . V SR stojí cca 200 Sk a je na 2 -3 pužitia. Je to vlastne akási pena, ktorá sa pomocou priloženej hadičky nastrieka do všetkých otvorov vzduchových rozvodov. Chvíľlu počkáš, potom zapneš klímu a zápach je preč
>:-[] -
"-- skrytý --" 04.05.07 19:25
« Re: Priemerná spotreba na PP
V C-Max je priemerna spotreba ratana od vynulovania. Dojazd je podla papierov ratany z priemernej spotreby za poslednych 1000 km ... mne sa to aj tak nejak chova....
Zistil som ale, ze PP klame rozne, ak sa robia kratke jazdy, tak u mna ukazuje vysiu priemernu spotrebu ako mam skutocne.... ak zase jazdim dlhsiu jazdu tak zase ukazuje trochu menej nez je skutocna spotreba.
Napr. predposledne tankovanie ukazoval PP 5,3 a skutocnost bola 5,06 ale posledne tankovanie - dlha trasa PP 4,4 skutocnost 4,57. Zatial mi v priemere ukazuje viac o 0,15 .... :-) -
"-- skrytý --" 04.05.07 17:31
« Re: Kabinový filtr
No to je mi jasné, ale u Octavie jde vynulovat i ten dojezd, tzn. že po natankování a vynulování se ukazuje aktuální dojezd podle spotřeby, zatímco u C-maxe to vynulovat nemohu a tak se dojezd stále počítá zřejmě z průměrné spotřeby např. ze zimních cest po městě. Např. u Octavie jsem vynuloval po natankování a před dlouhou cestou, kdy spotřeba byla nižší a dojezd tedy větší, tady se to zřejmě odvíjí od průměrné spotřeby za celou dobu provozu auta. -
"-- skrytý --" 04.05.07 15:17
« Re: Kabinový filtr
Kabinový čiže predpokladám, že myslíš PELOVY je vo vnútri kabiny. Dostaneš sa k nemu zo strany vodiča. Keď sa poriadne zohneš, tak tam uvidíš obdĺžnikový kryt (na telese kúrenia) a za ním je filter. Musíš odmontovať aj plynový pedál, aby si ho mohol vytiahnuť a založiť nový filter. Je tam velmi zlý prístup. :-!
PS: Prajem veľa trpezlivosti ! -
"-- skrytý --" 04.05.07 10:49
« Kabinový filtr
Nevíte náhodou někdo kde je u C-maxe ukrytý kabinový pylový filtr? Nějak mi zapáchá klimatizace tak bych ji vyčistil a při té příležitosti vyměnil tento filtr. Zatím jsem nezjistil kde je, tak nechci rozebírat zbytečně kus auta.
P.S. Ještě se mi nedaří vynulovat ukazatel dojezdu auta. Všechny údaje jdou na PP vynulovat /zejména průměrná spotřeba apod./ ale ten dojezd mi nejde.
Díky -
Chasnik 04.05.07 08:56
« Re: Spotřeba
Mě se průměrná spotřeba taky pohybuje s 1.6 TDCi 110PS těsně pod 6.0. Bohužel, moje nejčastější trasa je 3 - 4 km po městě se studeným motorem, to dieselu moc nevoní. V zimě to šplhalo krátkodobě až k osmičce!! Když jedu delší trasy, tak po dálnici cca 5,5, po státovkách v pohodě pod 5. Nedávno jsem jel Pha - Šumperk, snažil jsem se to na dálnici držet na 120 - 130 (normálně jezdím cca 140) a průměr dle PP byl 4,4, a to mi měří o cca 0,3 litru víc než skutečnost:)
Mám vysledováno, že není nejdůležitější celkový průměr, ale styl jízdy: předtím jsem měl Punto 1.2 a tomu nevadila prudká akcelerace, zato na dálnici při ustálené rychosti 140 - 150 km/h baštil víc jak ve městě. Naopak Maxik nemá rád prudké změny rychlosti, jakákoli výraznější akcelerace stojí mnoho paliva, i když se člověk povětšinou snaží jezdit klidně... -
"-- skrytý --" 03.05.07 11:50
Chasnik: to je zajímavé, sám jsem nikdy neměl odvahu to testovat a jít na doraz, i když jednou jsem měl namále a ukazovalo mi to 18 km a málem jsem dal na modlení, když jsem uprostřed noci uviděl otevřenou pumpu. Takže je tam podle tvé zkušenosti ještě něco navíc, to je dobře vědět.
Tu spotřebu mám jako Moik (taky 1.6 TDCi 80/kWa), počítač mám zaražený na 6.0, když jej resetuji, za pár dní se tam zase setřese. Jenomže, ruku na srdce, kdo jezdí 90? S otáčkami pod 2000 mám pocit, že stojím. Jezdím taky 110 a víc, trvale mám na střeše příčné nosiče a moje typické jízdy jsou 15 km, z toho cca 6 po městě. Asi to lepší nebude.
-
"-- skrytý --" 02.05.07 21:26
Ja mam tiez 1.6 TDCi 80/kW, jazdim spravidla trasy okolo 30 km (z toho 3 - 5 km mesto) a potom 350km trasy spravidla mimo mesto len par km (asi 50) dialnica. Jazdim 65/100/120 primerna rychlost 70-80km/h. Moja doterajsia spotreba je 4,97 l/100km podla tankovania od nakupu auta.... mam najazdene nieco cez 20 000km. Tankujem Shell Diesel extra a V-Power....doteraz v pomere 1:1.... -
"-- skrytý --" 02.05.07 08:05
« Autoradio 6000CD
Vyvedenie vstupu AUX pre Autorádio 6000CD je popisované niekde na fóre [odkaz] Podľa toho čo som tam niekedy čítal, tak by mal byť predpripravené kábliky z rádia niekde ku priestoru schránky. Ja som to mal tento víkend rozobraté - z konektora zapojenom v rádiu nejaké kábliky idú, ale druhý koniec sa mi nepodarilo nájsť. V každom prípade to je možné urobiť - je potrebné vybrať rádio, napojiť vlastný konektor (najlepšie asi malý jack) a vybrať si kam ho umiestniš (je na to predpripravené miesto v odkladacej skrinke spolujazdca). Ak potrebuješ poradiť z vybratím rádia, pýtaj sa - už som to robil. Inak ak by mal niekto záujem o originál rádio Ford 6000CD z nového auta aj s príručkou a kódom, mám k dispozíci a v blízkej dobe by som mal mať aj autorádio Sony Ford. Pasuje to myslím do nových modelov Focus, C-Max, Mondeo, Fusion, Fiesta... -
"-- skrytý --" 30.04.07 09:19
« Re: Autoradio 6000CD
Ahoj, zrovna o víkendu jsem na ten AUX vstup ve schránce koukal, sice mám originál autorádio Sony s MP3 takže ten vstup mě až zase tak moc nezajímá, ale nezdálo se mi že by to byl klasický 3,5mm jack. Spíš bych to viděl na nějaký atyp, protože střed byl užší než klasický jack a celkově je zase celý port širší než standartní konektory, takže nevím co to je, ale jack určitě ne. -
"-- skrytý --" 29.04.07 11:14
« Autoradio 6000CD
Zdravím všetkých C-Maxáčov. Neviem či to tu už bolo riešené, ale neskúšal niekto pripojiť k tomuto fabrickému autorádiu napr. MP3 prehrávač? Mám na mysli kábelové pripojenie s využitím vstupu AUX, ktorý sa dá navoliť na prednom paneli. Vyššie verzie výbavy auta vraj majú tento audio vstup vyvedený do schránky pred spolujazdcom (asi jack 3,5mm). Viete o tom niečo? -
"-- skrytý --" 27.04.07 12:48
« Re: Dojezd
No mě ukazuje PP až do konce, tzn. že od dojezdu 80km se rozsvítí kontrolka a kilometry se nadále odpočítavají. Zatím jsem se dostal na dojezd 25km, dál to pokoušet nemá cenu - neni ani proč, ale ukazuje to pořád - motor 1,6Ti-VCT, r.v. 11/05