C-MAX
"-- skrytý --" 17.06.07 19:53
« konečně na Al discích
Tak jsem auto konečně přezul na Al a přidal pár fotek s novými koly na : [odkaz] tak koukněte a když tak dejte vědět jak to vypadá. Možná jsem měl koupit raději ty se sedmi širšími paprsky - ty jsou sice na Mondeo, ale asi by pasovaly i sem. Jinak tyhle jsou origo na C-max. -
"-- skrytý --" 15.06.07 23:32
to superkutil
Ak "Chip dělala firma www.bitpower.cz ....Jinak při normálním stylu jízdy klesla spotřeba o cca 1litr, je to asi tím, že motor zabírá už v 1660ot a že se zvýšila účinnost motoru.", tak by mazaujimalo aku mal spotrebu pred cipnutim a aku ma teraz.....
Ja mam primernu sotrebu pri normalnej jazde pod 5l takze by som mal pod 4l????? -
"-- skrytý --" 15.06.07 18:17
« Re: Matice na Alu kola...
Tak matice jsem po usilovném shánění dohonil, mají takový pohyblivý převlečný radius, takže udělat by asi nešly. Teď pátrám kde koupit nějaké bezpečnostní matice - asi pouze u Forda. Na "moje auto" přidám foto auta na Al discích. Až budu mít chvíli času, jinak tam píšu cenu těch matic - děs a hrůza -
"-- skrytý --" 14.06.07 21:42
« Re: Matice na Alu kola...
Skús to v predajni Matador, Barum alebo Mikona .... ;-) U nás na Sloveensku sa to dá. Majú katalógy, presne Ti poľadajú a objednajú to čo potrebuješ. S podomácky vyrobenými šrobamy by som to neriskoval. 8-s Na kolesach dosť záleží v akom sú stave. Je veľmi nepríjemné stratiť koleso ... Skús si ich najsť a objednať na NETe -
Chasnik 14.06.07 18:22
« Odpočet DPH
To superkutil: To teď udělali s novým Maxikem krok zpátky. Já mám 1.6 TDCI 80kW r.v. 2004 a mám přepážku, odpočet DPH a přitom 5-místnou verzi. Je pravda, že přepážka dost ubírá místa v kufru, je namontovaná tak, aby po jejím naklopení šla zaklopit prostřední sedačka a posunout ty krajní. Když vezu něco většího, tak ji občas musím vyndat, snad se mi to nevymstí... -
superkutil 14.06.07 15:16
« Re: superkutil
Jezdil jsem asi hodinu s S-MAX 1.8TDCI a asi 40min s S-MAX 2.0TDCI. 1.8 je pěkná, zrychluje ale méně než staré Mondeo 1.8 benzín co jsem měl. Ta 2.0TDCI mi připadala chováním stejná, akorát víc duněla a nechala se víc točit. To je taky důvod, proč má to zrychlení za 10,2sec. Ale pokud točíš motor mezi 1600-3000ot, tak je rozdíl v motorech minimální. Mám Mondeo 2.2TDCI s momentem 360Nm (400Nm overboost) a v kopcich je na hranici. Jedna věc je zrychlení z 0-100km/h ale druhá a důležitější je pružnost motoru. S-MAX by si zasloužil těch 400Nm. Mé Mondeo má 1550kg a i s tím má 2.2TDCI co dělat. Totéž platí i o brzdách, dostávají hodně zabrat. Auto je jako tank. I s 2.2TDCI mám co dělat abych stačil autům na silnici a většinou mě v kopcích předjíždějí. Takže dneska už vím, že i 1.8TDCI v S-MAXu stačí a 1.6TDCI v C-MAXu taky. ;-) Ono až konečně přijde pořádný bodový systém, tak bude stačit i mnohem slabší motor. Hlavně když bude úsporný. :-!
A co se týče čipu, tak mám zkušenosti s Cimbu a BitPower a oba ti potvrdí jedno. Pokud motor čipneš a jezdíš jako před čipem (zrychlení, rychlost) tak ti klesne spotřeba a motor je v pohodě. Pokud ale jezdíš před čipem jako prase s plynem na podlaze, tak po čipu motor uvaříš, serveš spojku i převodovku. Čip je na předjíždění a ne na jízdu.
"-- skrytý --" 14.06.07 09:13
@superkutil :
„Ten S-MAX je šíleně těžký (více jak o 300kg víc jak C-MAX) a ani motor 2.0TDCI 104kW s ním moc nehne, protože má moment jen 320Nm.................“
Jen 320Nm ????? Jel jsi nekdy v S-Maxu – a ted myslim dele nez jen 10-15 km /30 min. v okolik autosalonu ??? Pripoustim – auto ma vyssi hmotnost (ne o 300kg ale dokonce o 350 kg vuci C-Max 1,6 TDCi) presto mi neprijde, ze by bylo line nebo snad motor poddimenzovany. Standartni c-max 1,6 TDCi (109PS) napr. zrychluje z 0-100 za 11,3s, s-max 140PS tdci za 10,2s.
S chipem to bude – snad, ikdyz tomu neverim – lepsi, jsem ale zarytym odpurcem chipu – a tak se ptam – jak dlouho ? Napr. nemecky Autobild delal pred par mesici srovnani renomovanych tuneru na nem. trhu – ani jeden jediny ze srovnavanych nebyl schopen v praxi dosahnou hodnot ktere sliboval.....povetsinou stoupala teplota, emise atd ..... Spolehlivost po XXXtkm samozrejme netestovali, ale i ta je jiste velmi sporna.
superkutil 14.06.07 08:36
« Re: superkutil
To mkovesi: Chip dělala firma www.bitpower.cz a spojka zatím drží. Kamarád není žádný šílenec a tak jezdí normálně, jen pro předjíždění využívá plný výkon. Plyn mu do 2/3 reaguje stejně jako před čipem, ale když to sešlápne tak to zaduní a jede. :-! Jinak při normálním stylu jízdy klesla spotřeba o cca 1litr, je to asi tím, že motor zabírá už v 1660ot a že se zvýšila účinnost motoru.
To BoBa: To jsem se chtěl zeptat. Nemáš problémy s naskládáním věcí do kufru. Kamarád měl Citroen Picasso a bojoval s tím, že kufr je víc vysoký jak dlouhý. Nakonec tam vyrobil police - takové to řešení jakým se teď chlubí nová Fábie. :-) A ty lyže nejdou dát pod sedačky? Vím, že třeba Galaxy má rovnou plochu a dají se tam dát lyže na podlahu. -
"-- skrytý --" 14.06.07 07:24
« Re: C-MAX x MONDEO
Preferovali jsme radši kratké auto. SIMAX je kratší než FF kombi a jen 10 cm delší kombi-fabky. Chtěl jsem taky auto s nízkou spotřebou a tak mám nejslabší dízl. stejně se s ním nejvíc najede do roboty (moja roba 60 km denně). Pravda do pořádného kopce plně naložení jsem ještě nejeli. I při výběru se nám líbil vyšší posez - první dojem byl perfektní: člověk se při nasedání do auta snad ani nemusí sehnout a výhled shora mi vyhovuje. Je pravda že do kufru nenarvu běžky. Ale sklopení sedadla to řeší vpoho a v pěti asi stejně na běžky nepojedem. (Straším sáňkama v létě >:D ) -
superkutil 13.06.07 21:45
« Re: Re: Ženský
To Blažin: Kamarád koupil Renault Scenic Grand - 7míst, motor 2.0 benzín (je na to slabý) ale jinak pohodlné sezení, hodně elektroniky, super podvozek, úžasná variabilita, sedí se hodně vysoko. Je to ošklivé ale účelné a hodně prostorné auto.
Ten S-MAX je šíleně těžký (více jak o 300kg víc jak C-MAX) a ani motor 2.0TDCI 104kW s ním moc nehne, protože má moment jen 320Nm. Kolega má C-MAX s čiplou 1.6TDCI a má moment 312Nm/1660ot a výkon 101kW/4100ot. To pak má C-MAX stejný výkon jako S-MAX ale je o 300kg lehčí a to je sakra znát. Chápu, že S-MAX je bytelný a bezpečný ale ta hmotnost je neštěstí.
Uvažoval jsem o S-MAXu 1.8TDCI, ale nikdo to zatím neumí čipnout a stávající moment je malý. Takže mám Mondeo 2.2TDCI, ale příště chci menší objem, je to moc velký žrout. Myslím, že C-MAX 1.6TDCI 80kW je ta správná volba. 5 sedaček mi stačí. Bohužel ale při odpočtu DPH jsou to jen 4 místa. :-(
Cena S-MAXE je šílená, ale zájem o ně je takový, že není důvod ji snižovat. Já jsem mohl mít S-MAXe za 580tis. bez DPH.
Nakoniec som kúpil to, čo bolo lacnejšie a malo menej km. Povedal som si "Keď MAXA budem raz predávať, tak novému majiteľovi tiež urobím cenu ... " ;-)