Alarmy -ano- ne- jaký - za kolik?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Dotaz na autodoctor
Oba zminovane alarmy jsou budou urcite slusne a v uvadene konfiguraci budou znacny orech pro zlodeje (s vyjimkou expertu na plovouci kod - to je ale podobne jako s "experty na digitalni podpis"). To vse ale plati jen pri kvalitni vlastni montazi (dulezite je zvolit spatne pristupna mista, pri pripojovani kabelu zajistit nejen kvalitni trvaly kontakt ale taky zvolit matouci barvu kabelu a nejlepe spojit dohromady s kabely auta do standartne vyhlizejicich svazku). Promyslet a precizne tohle namontovat neni prace na den - proto bych to nikdy nesveril nejakym cizim mechanikum (notabene ani nemohu vedet zda poctivym). Pri pozdejsi navsteve servisu potom neni az tak velky problem zkontrolovat a poznat, zda mi nekdo toto nestandartni zapojeni zmenil. Dobra rada je pred navstevou servisu alarm vypnout a mechanikum DO vubec nesverit. Vetsina stezovatelu na neucinnost alarmu se rekrutuje z lidi, kteri tyto zasady nedodrzovali a pak se jen vztekaji, ze alarm je stal spoustu penez a stejne auto neuchranil. Zbyvaji odtahovky: proti nim je obrana nejlevnejsi - staci spravny vyber parkovaciho mista. -
« Re: To autodoctor
Netuším, proč odepisuješ takovým tónem. Přečetl sem si pozorně, co sem napsal. Nenašel sem ani náznak toho, že bych tě nazýval zlodějem. Pokud se pletu, tak uveď citaci, kde to říkám. Skutečně sem to neřek, ani sem si to nemyslel. Mě se ten nápad kecat tady o autoalarmech líbí. Ty si tady nabízel odbornou radu. To se mi taky líbilo. A když se tedy na něco zeptám, sem odkázán na to, abych si to přečet. To vypadá, že místo pomoci lidem si tady jenom děláš reklamu. Pokud si odborník a chceš pomáhat, tak informace poskytuj. Každej nemá čas si to zvlášť studovat, každej není odborník. Přečti si např. příspěvky AUTOKOMPLEX, ten už tady poradil moc lidem a ty k němu třeba pak i přijedou. Ale ON skutečně radí a pomáhá, to ty jenom nabízíš a zatim nic. A ještě něco - řekl sem, že největší nebezpečí alarmu je v tom, že ti ho namontuje někdo, kdo ti to auto potom ukradne. Tím sem nemyslel tebe, já tě neznám, nemůžu tedy tvrdit, jestli si poctivej a nebo ne. Já v autě alarm mám, byl to rysk, dávala ho tam specializovaná firma. No a nic se nestalo. Tak jim teď věřím a ject k jinejm by byl zase rysk. Snad ti dojde o čem mluvím. Ten strach má člověk oprávněně, je spousta známejch případů, kdy sou mechanici namočený do krádeží. Dokonce i značkovejch servisů. Ptal sem se na imobilizéry. Víš o nich něco? Znáš alarmy, který umí ovládat centrál s PK? Snad mi poradíš......... -
« Re: Vykradení nebo ukradení?
Malá rada, pokud zbiješ zloděje ještě před tím než něco ukradne, tak ten u soudu řekne že si v opilosti spletl auto a z tebe je okamžitě pachatel trestného činu ublížení na zdraví. Takže pokud vidíš někoho ve svém vozidle rabovat tak ho necht kradené věci sebrat a pak mu to nandej. Pokud to uděláš před tím, tak mu potom strč aspoň do kapsi třeba manometr a u soudu můžeš tvrdit že jsi jasně viděl že něco ukradl a ty pouze chránil svůj majetek. Zbitej je proto, že na tvojí žádost o vrácení věci tě napadl. Pokud věci z tvého vozidla najdou u něj, budou věřit tobě. Toto je z osobní zkušenosti mého známého, který dostal podmíněný trest za ublížení na zdraví zloděje. -
« Re: To autodoctor
Nechci ti radit jak se máš vyjadřovat, ale přece jen by jsi měl vážit slova než něco řekneš. Nejsem zloděj, kterej krade auta poté co do nich namontoval alarm. Reaguji nato co jsi napsal. A mimochodem to u Jablotronu není dost dobře možný. Přečteš-li si na mém webu manuály k Jablotronu pochopíš proč to nejde, stačí jen pořádně číst. www.autodoctor.cz -
« Vykradení nebo ukradení?
Proti vykradení je docela dobré nenechávat v autě vůbec nic a nechávat odkrytý prázdný zavazadlový prostor. Neodradí to zloděje, kteří chtějí ukrást něco ze základní výbavy (těžko si představuji, jak si s sebou na oběd beru rezervní kolo). Proti ukradení vozidla tzv. profigangy je asi nutné mít spolehlivý pager, hodně kuráže a popř. i svaly. -
« To autodoctor
Je tady rubrika "Zabezpečení vozidel", tam už bylo probráno spousta souvisejících věcí. Shrnu to: 1,: každý auto se dá ukráct 2,: alarm je užitečný, nejlépe v kombinaci s dalším zabezpečením 3,: největší nebezpečí alarmu je v tom, že ti ho namontuje někdo, kdo ti to auto potom ukradne 4,: proti náhodným zlodějům je ochrana alarmem (+) účinná, horší je to s profigangy, které kradou auta zejména odtahovkama. Taky bych reagoval na něco co tu bylo řečeno. To Prof-> I pekáč člověku ukradnou. Mít pekáč nemůže každej, zejména, když čl. jezdí víc a potřebuje spolehlivý pohodlný auto. A to Autodoktor-> Poraď tedy, umí Jablotron ovládat centrál (přes plovoucí kód)? Jakej, kolik za něj? Co si o takovym ovládání myslíš, je bezpečný? Jsou imobilizéry montovaný standartně do aut překonatelný (zejména nový VW, stejný to bude i pro Škody)? Jak? Díky.......... -
« Re: Alarm
Souhlasím, že cena se montáží navýší, ale kdo ti uzná záruku, když si alarm namontuješ sám. Pokud Ti ho namontujeme mi získáš pětiletou záruku a klientskou kartu ABA s platností jeden rok. Další výhody jsou slevy v našem servisu na běžné opravy a bezplatné roční kontroly alarmu zdarma. Musím ale také přiznat, že nejlepší kombinace pro zabezpečení vozidla je elektronika společně s mechanikou. Dolo by se řící, že tato kombinace odradí od docizení vozidla přes 99,7% potencionálních lumpů. Bohužel proti vykradení vozidla zatím nejsou dostatečné legální zařízení na trhu. Čaj www.autodoctor.cz -
« Alarm
Souhlasím s tím, že alarm nejsou vyhozené peníze. Já preferuji mechanický zámek zpátečky. Ale pokud auto nemá alarm, poskytuji zloději nerušený čas na demontáž. Zloději možná nemusí vadit houkání když si je jist, že s autem během pár minut odjede. Ale pokud je alarm v kombinaci ještě s jiným zabezpečením odpovídajícím ceně auta, předpokládám že toho raději nechá. Jablotron (www.jablotron.cz) je podle mého názoru špičkový tuzemský alarm - nejvyšší typ 'Akcent' stojí s DPH něco přes 4000 a nabízí komplexní ochranu. Pokud si ho nenamontuji sám doma (což by podle přiloženého podrobného návodu neměl být takový problém), je potřeba připočítat několik tisíc za montáž. -
« Re: samovolné houkání
Jak píšete o samovolném houkání alarmů, tak to je zaviněno skoro vždy špatým seřízením. Mi když namontujeme alarm, tak se vždy zákazníka ptáme v jakém prostředí se svým autem nejčastěji pohybuje a poté seřídíme citlivost nárazových čidel a pohybových čidel podle toho, kde vozidlo nejčastěji parkuje. Když vozidlo parkuje na rušný ulici, kde jezdí tramvaje nebo náklaďáky tak stahujeme citlivost a po zkušební době, kterou se zákazníkem dohodneme ještě alarm doladíme. Zdravím Doctor. -
matuS 25.03.01 14:05
« Bez nadpisu
mam alarm len chvilu, ale vsimam si dianie okolo seba, a napr tu v blave ked huka auto, tak sa policajti pri nom zastavili - 2x som to videl, a navyse na parkoviskach s ostrahou sa ide straznici pozerat, ze co sa deje. takze aspon nieco. ono je dneska dobre to, ze uz malo aut huka, ked prejde okolo nakladiak a podobne, uz sa montuju dost kvalitne alarmy, takze aj ludia si to viacej vsimaju, nie ako v nejakom '93, ked hukalo sidlisko v kuse -
« Re: Co do Fábie
Mi montujeme Jablotron, který je od výrobce připraven přímo pro Fábii. Proč Jablotron? Neztrácíš zaruku na elektriku vozidla, protože tento alarm je schválen pro Fábii. Celorepublikový servis, až pět let záruka, tři blokovací okruhy, vestavěný immpbilizér, možnost připojení paegru a přídavných čidel, ovládá centrál a okna. Jsou úpochopitelně i další alarmy jako Klifort cca 17.000,- stejné funkce, Sillikon 14.000,- stejné funkce, Jablotron 7.500,- stejné funkce. Osm let opravujeme alarmy jako žlutí andělé u zákazníků na silnici. Za toto dobu jsme si mohli a vybrali, Jablotron jsme zařadili mezi nejkvalitnější a proto jsme je před čtyřmi lety začali montovat. Před tím jsme montovali Clipper Italské výroby a bohužel sme mívali reklamace nyní máme za čtyři roky dvě. www.autodoctor.cz
Zdravím Doctor.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!