Peugeot 307

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.04  07:39

« Re: Re: Peugeot 307 2.0 HDi 110k

Ano, ale to je cena bez výměny spojky. Peugeot CR ale doporucuje vymenit oboji. Az ho budes menit podreuhe po 7-mi měsících jako já- budeš už měnit obojí. Jo a nezapomeň záruka na díly je jen 6 měsíců!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.04  19:30

« Re: Re: Peugeot 307 2.0 HDi 110k

To basil: Dnes jsem četl v AutoTipu test P307 HDi 79kW a tam ten setrvačník taky odešel v 78tis. km. Můj táta má s P307 1,6 problémy již v necelých 30tis.km a to takové, že mu někdy motor za studena hrká jako o život a někdy i chcípne. 307 je moc pěkná, ale je škoda že se Peugeot poslední dobou zabývá jen designem a spolehlivost je mu ukradená.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.04  15:18

« Re: Peugeot 307 2.0 HDi 110k

Výměna dvouhmotnostního setrvačníku na mé307 2.0HDi mě stála "pouhých" :'-( 23000,-........ a to nepočítám odtah z Rakouska...
    nelze uznat záruku - výmluva Peugeotu
    Peugeot 307 už nikdy víc!!!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.04  07:37

« Peugeot 307 2.0 HDi 110k

Jen pár mých zkušeností:
    Vozidlo jsem zakoupil v řijnu 2002 - tedy záruka 12 měsíců >:-[]
    při koupi nefungovali el. zrcátka-tedy hned za dva dny v servisu kde po třech hodinách konstatovali, že opravdu nejdou a musí je objednat a do týdne mi zavolají a budu si moci přijet znovu...tedy pokud to Peugeot ČR schválí a díl pošle(tato procedůra je u všech reklamací..).
    Nyní mám najeto 70 000 - byl jsem již dvakrát odtažen..
    Dále:
    Ř 2×rozbitá klimatizace-jednou jsem na ní čekal 3 týdny než ji přivezou a bylo ostré léto (SW má prosklenou střechu a venku bylo 35 stupnu...)
    Ř 3× přestaly jít elektor. zrcátka
    Ř odešlo chlazení a vozidlo bylo po dvou hodinách v křižovatce odtaženo do servisu
    Ř mechanika ručí brzdy – 1 měsíc vozidlo podkládáno cihlami
    Ř 2×výměna zámku zadních dveří
    Ř pískání z motoru – přítlačná klatka
    Ř oprava převodovky – 1 týden
    Ř pískání z motoru – ložiska
    Ř 2×rány v přední ose
    Ř výměna čidla nádobky aditiv 6.000,-
    Ř výměna spínače okna
    Ř oprava displeje-nejde
    Ř reklamace pískání z motoru v garanci – Autospol přislíbil opravit setrvačník v garanci – a protože prý byla závada způsobena špatným stylem jízdy, byla mi naúčtována práce, přestože jsem upozorňoval, že v jiném autorizovaném servisu mi bylo řečeno, že je potřeba vyměnit i spojku, Autospol přislíbil, že ji zkontroluje…byla v pořádku..nyní mi chtějí vyměnit setrvačník i spojku a vše si platím-po půl roce opravy.
    Nyní opět vozidlo v servisu - opět setrvačník a převodovka.....
    Až doplatím leasing půjde z baráku
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.04  13:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

Mitsi> No přesně. Na ráfky bez pertlu mi nalepili cca 100-120g závaží a na ráfek s pertlem 20-30g. Jasně že to nejde lépe. To je princip. Závaží až na rantlu = menší hmotnost + větší páka = totéž co lepené závaží více uvnitř ráfku. S převážením na zadek i předek jsem se setkal, zejména u hlinikáčů třetích výrobců, kde krom toho, že se musí používat středicí kroužky (to je jasné), nemusí být zcela přesně opracovaná vnější plocha ráfku, za kterou se do na vyvažovačce utahuje (= na ose vyvažovačky je konus na který se kolo přitahuje a tento středí v ose a z druhé strany matice s dosedací plochou, která by v měla kolo vystředit v rovině kolmé k ose vyvažovačky = v případě blbého al-ráfku s nepřesnou vnější plochou to jde do vinklu, proto pak vážit na zadek).
    Jinak s vážením ráfku a poté gumy, jsem se prakticky nikdy nesetkal, nikde mi to nikdy nenabídli, asi bych jim to musel vysvětlit sám ;-) A to i přes to, že jsem je nabádal, že mám problémy, strašlivě citlivé řízení a potřebuji vyvážit kola do mrtě.
    S tím dynamickým máš asi pravdu. Pokud jsou všechny točivé komponenty stoprocentní, měl by i výsledek být stoprocentní. Takže dynamické pak postrádá většího významu.
    A liťáky fakt jedině kvalitní a težší, levné liťáky jsou vážně "blato", a pokud to nemá člověk jen na ježdění na diskotéku 10km jedna cesta, kdy je jedno jestli to chvilku háže, se lacné liťáky skutečně nevyplatí. To už je lepší koupit originál plecháče.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.04  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

- To jj: Ano, takto je treba vyvazovat hlinikace, na nichz se pouzivaji lepici zavazi. A dobre pneuservisy to prave takto delaji! Jde o to srovnat nevyvazenost disku s nevyvazenosti pneu, aby se pouzilo co nejmene zavazi. V tom je hlavni nevyhoda hlinikovych rafku bez rantlu: pri vyvazovani lepicim zavazim "v rameni" se ho pouzije cca 2x tolik ve srovnani s vyvazovanim do rantlu. Rozhodne se nejedna o "nekvalitu" bezrantlovych disku, ale lemplacky pristup pneuservisu!
    PS: Zasadni rozdil mezi origos a neorigos hlinikaci je ve stredovem otvoru - u origo je presne obrobeny na prumer trnu na naboji kola, zatimco neorigo pouzivaji vyrovnavacich vlozek.
    - Nevim o tom, ze by vubec kdy nektery vyrobce pouzival dynamicke vyvazovani (na ose). K cemu by to ostatne u fungl novych gum bylo? Gumy potrebuji rovnez zabeh a pote znovu vyvazit!!!
    - I u tezsich litaku jsou lepsi jizdni vlastnosti, ponevadz jsou "pevnejsi": nepruzi tolik, jako plechace. Z toho pak soucasne vyplyva i jejich vyssi pozadavky na presnost vyvazeni!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.04  09:19

« Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

Mitsi> Nevím, jestli jsem ten výraz "absolutní vyvážení" použil zcela přesně. Nicméně by se mělo jednat o zhruba následující postup (který mj. jsem ještě neviděl nikde praktikovat, zřejmě pro jeho dvojnásobnou pracnost = možná si tak vyvažují kola jen servicemani sami sobě): na vyvažovačce vyvážíš samotný ráfek, v místě kde dáš nejvíc závaží si uděláš čárku. na vyvážený ráfek (zatím se závažím) nazuješ gumu a znovu na vyvažovačku. v místě, kde bys měl přidat nejvíc závaží (nyní s gumou) si uděláš čárku. zuješ gumu z ráfku, sundáš závaží z ráfku. nazuješ gumu tak, aby čárky na ráfku i gumě byly přesně proti sobě na odlehlých straných (zrcadlově přes osu). takto obuté kolo vyvážíš.
    Příp ještě můžeš ověřit, že upneš na vyvažovačce z opačné strany (tj. vyvážit jak na předek tak na zadek)
    Samozřejmě dynamické vyvážení na ose je to nejlepší co může být, jenže to je většinou pouze z prvovýroby, neznám skoro žádný (pneu)servis, který by to uměl.
    S těmi hliníky máš zřejmě pravdu, ale na druhou stranu to krom efektního vzhledu dost postrádá smysl, zejména proto, že hliníky mají mít lepší jízdní vlastnosti pro menší neodpruženou hmotu. Rozhodně s "ozdobnými" ráfky (<3000czk á 1ks) mám ne zcela dobré zkušenosti. Když alu tak kvalitní a s pertlem. Lepená závaží jsou k ničemu, kolo je i s novými a dobrými pneu (ne budgetovými, např. GY či Bridge) k nevyvážení.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.04  10:55

« Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

"A ještě dodatek: Není pravda, že plecháče jsou vždy těžší než hliníkáče. Naopak naprostá většina "produkčních" litých kol (nehovořím např. o speciálníách ráfcích z hořčíkové slitiny) je těžších, než jsou originál plecháče!"
    Tento nazor mam aj ja. Proste ked chytim tie dnesne bezne AL disky v obchode, tak sa mi zdaju hooodne tazke.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.04  10:36

« Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

To jj: Nevím, co znamená "absolutně" vyvažovat, ale vím, že každá vyvažovačka má dva rozsahy měření: "hrubý" (+-5g) a "jemný" (+-1 či dokonce 0g). Naprostá většina servisů však používá pouze onen "hrubý" rozsah, což může být u některých aut problém.
    Dále: Řada výrobců dodává dynamicky vyvažované (či spíše z výroby vyvážené) brzdové kotouče. Někteří ovšem ne. Tedy opět problém.
    A závěr: Nejlepší je vyvážení na jemný rozsah a následné dynamické vyvážení kola na ose, kdy se dovyváží nevyváženosti kompletu kolo/brzdový kotouč/pohyblivá část náboje kola.
    Pozor! Tím se však neřeší např. problém špatné ovality pneumatiky a drobné axiální či radiální házivosti disku.
    A ještě dodatek: Není pravda, že plecháče jsou vždy těžší než hliníkáče. Naopak naprostá většina "produkčních" litých kol (nehovořím např. o speciálníách ráfcích z hořčíkové slitiny) je těžších, než jsou originál plecháče!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.04  22:50

« Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

Lubos1> Ještě k těm Tvým kolům. Nebo spíš bývalým kolům :-) To, že plecháče pomohly víc je podle mě víceméně jasné. Sice jako druhotný efekt ale pomohly. Tím je gyroskopický efekt. Plecháče mají větší hmotnost proto je efekt při větší hmotě větší, tj. odstředivá síla hmoty převáží síly nevyvážené hmoty při rotaci vychylující kolo z osy. Tj. vibrace se míň projeví. (No nevím jesti je popis fyzikálně zcela přesný, fyzici odpustí ;-) U Almery jsem si to zažil, tak má tak neuvěřitelně citlivé řízení (posilovač), že mírně rozhozená kola jsou hned poznat. Jedině kola vyvážená z prvovýroby byla ok. (A to, že by nějaký pneuservis "absolutně" vyvažoval kola, tj. nejdříve ráfky, pak gumy a pak obojí dohromady, jsem fakt neslyšel)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.09.04  16:31

« Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

Ale musim uznat, ze ludia od importu sa povacsine snazili a boli celkom ochotni. Ze to casto nevyslo, j uz dalsia story :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.04  16:27

« Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

to si zarubal pekne vysoko. Ale spravne, ja mam tiez pocit, ze s pomocnym personalom sa nema vyznam bavit. Odbiju ta hociakou trapnou vyhovorkou ako napriklad( to mate este dobre, su taki, co to maju horsie). To by som mu najradsej jednu natiahol, alebo si ho vychutnal v podobnej situacii. Keby to bolo firemne auto, je to cloveku jedno, ale ked v tom ma clovek svoje bubaky ......... .
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.09.04  16:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a

Nepisal som, ze to bolo bez problemov :)
    Vymenil som si par mailov a telefonatov s vyrobcom, az potom sa nieco pohlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.04  16:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovn

Lubos1: tak to sa k Tebe milo spravali, ked Ti tolko veci bez problemov menili, disky, pneumatiky, jedny napol.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.09.04  15:50

« Re: Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných

Ked som kupil elektrony, tak sa nezmenilo nic v suvislosti s vibraciami prednej napravy. Na povodne plechace som kupil na polovicku s importerom Peugeotu zimne pneu Michelin Alpin A2 kde to bolo potom v poriadku.
    Po 2 rokoch mi importer vymenil povodne letne Dunlop za Michelin. Nepomohlo to. Jedina vec, ktora pomohla, bolo to, ze mi este kupili nove plechace, a potom nastalo urcite zlepsienie.
    Elektrony som predal.
    Kedze to potom zacalo triast znova, skocil som uplnou nahodou do jedneho maleho pneuservisu v Zilöine, kde mi to vyvazili na nejakej starej vyvazovacke (bola predtym kalibrovana). Vibracie zmizli absolutne.
    S tym startovanim to bolo tak, ak si dobre pamatam. Ak som pustil klucik skor, ako motor naskocil (prvykrat), tak som potom musel drzat starter velmi dlho, aby sa motor chytil. Ale to som nepovazoval uza chybu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.04  15:41

« Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 1000

Mne sa stalo po 60000, ze prave v najvacsom fofre (predvcerom) som nemohol nastartovat. Po asi 4 pokusoch som zacal volat servis, potom som to skusil este raz ...a naskocil. Naskoci aj nabuduce?... tuto znacku nechcem (pozri moj prispevok vyssie)
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.04  15:38

« Bez nadpisu

Mam 307 SW HDI 90 koni, najazdene 60 000 km a dodnes som zaregistroval cca 25 zavad. Okrem ineho chvenie pri 130 km/h, chvenie na 2 stupni pri cca 1500 ot/min. Odstranuju to uz od zaciatku (1,5 roka) a vysledok mizerny. Hovoris ze po vymene pneu to preslo. Kto Ti zaplatil tie pneu - Peugeot, alebo si zodral tie povodne? Ake mas teraz (znacka, rozmer)Mne to robi na elektronoch menej, na plechacoch viac. Vraj je el. posilnovac na to citlivy a chce to poriadne vyvazit na specialnej masine, ktora na Slovensku zatial nie je. Spotreba je o 1 l vyssia ako na 1,9 TDI od VW (vlastna skusenost). Ten system sedadiel v 3. rade akoby vymyslal niekto s psychickymi problemami. Taketo auto by som uz nekupil. caute
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.09.04  15:17

« Re: Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 1000

lenze su ludia co s tym autom maju naozaj problemy a niesu to len ludia z tohoto fora.
    ja osobne by som si po tychto skusenostiach z pocutia 307 nikdy nekupil!
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.09.04  15:16

« Re: Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 100000km

to je pravda, ale tazko hodnotit typ alebo celu znacku na zaklade jedneho kusu
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 28.09.04  15:12

« Re: Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 100000km....

to Lubos1:
    To by uz bola riadna sila, keby kazdy majitel P307 bol aspon raz odtiahnuty... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.09.04  14:16

« Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 100000km.....

Ja osobne som najazdil s P307 84 000 km a aj napriek mnohym problemom sa nikdy nestalo, aby ma musel niekto odtiahnut.
    Vibracie prednej napravy prestali po vymene diskov a pneu a napodiv pol roka predtym, ako som auto predal, neboli s nim ziadne problemy.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.09.04  11:59

« Re: TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 100000km.....

nemaju nejaky web?
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.04  11:32

« TEST Peugeot 307 2.0 HDi 110k a rovných 100000km.....

Všem, kteří chtejí investovat nemalou částku do tohoto vozu doporučuju nejdříve přečíst objektivní test tohoto vozu v posledním čísle časopisu AutoTip.
    Dvakrát po dobu testu muselo být vozidlo odtaženo do servisu!
    Výměna setrvačníku, turba, vadné elektroniky, spojovací tyče řízení......
    Je tam kompletní výčet závad, které se opakují snad u všech vyrobených vozů - ani moje nebylo vyjímkou !!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.04  14:17

« Re: Re: Re: Re:

To luf: Kde se vyráběly CZ baterky nevím, ale určitě ne ve Slaném. Jejich baterky jsou totiž ultra-* :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.04  14:16

« Re: Re: Re:

To matuS: Tak mi vysvětli, jak je možné že Eurotel má jenom špatné série. Tím to rozhodně nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  09:01

« Bez nadpisu

Brazdic - no vidis, a na Koracell mi uz mnoho ludi prisahalo, ze su to najlepsie baterky, co sa daju kupit. Dobre ze si ma varoval, vyhnem sa im velkym oblukom. BTW v mojich Nokiach boli vzdy pri kupe baterky Made in Czech Rep. Kto ich vyrabal a daju sa niekde kupit? (povodne baterky vzdy fungovali najlepsie) A diky za potesujucu spravu k tej 5110, zachranil si ju pred cestou do kosa ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.09.04  21:08

« Re: Re:

je to mozne, operatori si kvoli cene objednaju velke mnozstvo aparatov, t.j. ide im jedna cela seria z vyroby. a ked je cela seria zla, je to na tu!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  21:02

« Re:

To luf: Ta zelená Nokie s kolečkem byla Nokia 7110. Byl to jeden z né zrovna moc odolných telefonů, ale kolečko (roller) odcházelo jen velmi zřídka. V každém případě nechápu, jak mu kvůli tomu mohli vyměnit celý telefon, když výměna trvá cca 5 minut a roller stojí cca 450Kč i s prací. Tuto opravu jsme běžně prováděli na počkání.
    Ještě bych dodal jednu zajímavost. Vůbec nechápu jak to Eurotel dělá a možná se to nikdy nedovím, ale NOKIE se záručákem od Eurotelu mají obrovskou poruchovost, narozdíl od Nokií od ostatních distributorů a operátorů v ČR. Jeden čas na tom byl skoro stejně i T-Mobile, ale to najednou ustalo. Již cca 3 roky se tomu snažím přijít na kobylku. Je to jako kdyby EUROTEL kupoval nějakou druhou jakost. Rozdíl poruchovosti je totiž nepřehlédnutelný.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  20:54

« Re:

To luf: To co píšeš obvykle způsobuje stará baterie. Pořiď si novou a bude to OK. Jen si dej pozor na to co kupuješ, protože v ČR se prodává cca 70% neoriginálních baterek, které neprojdou testem ani jako nové a způsobují stejné problémy již od zakoupení. Lidé si pak často myslí, že když jim to dělá i nová baterie, že je problém v mobilu a zbaví se ho. Pro lehčí orientaci vyjmenuju pár baterií, které patří k těm nejhorším: A-MAX, FOREVER, SMART-BATERIES, KORACELL, MOBIL-POHOTOVOST a td. U vyjmenovaných baterií je zázrakem najít dobrý kus. I tak ale třeba baterie A-MAX prodává třeba síť TESCO :D
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 14.09.04  18:23

« Re:

Podarilo...vymena diskov aj pneu + vyvazenie bez tolerancie.
    Blbli mi aj elektrony, pomohli obycajne - nove plechace a pneu Michelin.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.04  14:19

« Bez nadpisu

Zda sa mi, ze tato diskusia by sa mohla presunut na mobil.sk.... :D
    Podarilo sa niekomu nejako vyriesit tie vibracie pri 130 km/h ??
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  10:46

« Re:

Nech si přehrávát firmware,většinou to pomůže,ale doma si udělaj zálohu kontaktů a SMS.
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.04  10:02

« Bez nadpisu

BTW ked sa vyznas do Nokii: Mam staru 5110 a ma problem, ze aj ked je nova a plne nabita baterka, tak sa pocas hovoru sama vypne, akoby bola baterka vybita. Samozrejme predtym aj prislusne zapipa, aby na to upozornila. Ktosi mi tvrdil, ze tam je nejaky odpor na ktorom sa meria ubytok napatia a ked napatie klesne, telefon sa vypne. A vraj toto meranie sa casom pokazi a ziadna baterka ho uz nikdy nezachrani. Podobne sa zacina spravat aj jedna starsia 3310. Co s tym je?
    Diky
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.04  09:57

« Bez nadpisu

Asi je to v SR trosku inak. Ten telefon som kupoval v Orange, myslis ze oni predavaju nejake vytopene importy? A spomenul som si na kamaratov pripad, mal Nokiu (taka tmavozelena s velkym displayom, zasuvatelnym krytom klavesnice a koleckom) a to kolecko sa mu pravidelne kazilo. A pravidelne dostaval !NOVY! telefon od EuroTelu, az ho to prestalo bavit a zobral si nakoniec nejaky iny (zase Nokiu >:D ) a ten zije dodnes. IMHO Nokia robi najlepsie telefony, ale ten ich dnesny design 8-s
    Ale som prekvapeny, ze sa niekto obtazuje nieco opravovat. Uz na vyske som si poskladal pocitac z komponentov, co povyhadzovali v opravovni, casto stacila nejaka drobnost a fungovalo to zase, ale opravovanim sa nikto nezaoberal. A to bolo este v dobe, ked elektronika nejaku korunku stala ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.04  09:05

« Re: Sagem

Mám autorizovaný sevis Nokie, takže vím o servisních postupech a a také o jejich závadách. Pokud nejde u Nokie více kláves, je to v 99,9% tím, že je telefon vytopený. Jinak u Nokie se všechny závady vždy opravují a telefony se nikdy nemění. Výměnu může provést až prodejce, pokud zákazníkovi vznikne nárok na odstoupení od kupní smlouvy. Pokud ti tedy byl mobil při první opravě vyměněn, tak šlo o to, že sis koupil Nokii z tzv. šedého dovozu a tudíž u nás nebyla opravitelná. Prodejci v takovém případě buď mlží a vymlouvají se na vytopení vodou a nebo telefon vymění za jiný kus. Ještě bych dodal, že jediná závada, kterou nelze opravit je tzv. lepený procesor, který když odejde, tak telefon buď nejde zapnout, nebo dělá velmi závažné chyby a hlásí CONTACT SERVICE, nebo CONTACT RETAILER. I v takovém případě ase ale nikdy nemění celý telefon, ale pouze systémová deska!
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.04  10:23

« Sagem

BTW2 jeden Sagem My-X 2 mi tu prave lezi na stole. Ma uz nieco vyse roka a nebol s nim za tu dobu jediny problem. Ale zato som nedavno relkamoval jednu Nokiu, ktorej nefungovali niketore klavesy. Myslis, ze ju niekto opravoval? Nie, rovno mi dali novu. V dnesnej dobe ked je ludska sila taka draha a elektronika lacna sa nikto neobtazuje nieco opravovat :!:
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.04  10:17

« Sagem

Na Sagem by som zrovna moc nenadaval. Robia dost vela elektroniky do Mirage a pochybujem, ze tato je poruchova. IMHO je to firma ako kazda ina. Keby mal clovek odsudit celu spolocnost podla mobilov, tak uz davno by nikto od Siemensu, Alcatelu ani Motoroly nic nekupil. A pritom ich telefonne ustredne su spickove...
    BTW Brazdic - nedavno tu riesili Fabiatici ze klima kuri, ked ma chladit. Takze to nie je problem iba frantikov. Kedze si asi z fachu, tak si vies predstavit, kolko dat tecie cez CAN-bus a staci, aby vypadol jediny bit a nejake zariadenie proste nezafunguje. Toto by som fakt nepokladal za zavadu, hlavne ak sa to neopakuje castejsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.04  21:47

« Re: Vibracie na volante

To brha307: Tomu nefunkčnímu panelu klimatizace se vůbec nedivím. PSA totiž používá panely od firmy SAGEM a to je značka která u mě definitivně skončila. Jeden čas jsem od firmy SAGEM prodával mobily a faxy a ještě nikdy jsem se nesetkal s ničím poruchovějším. Pochybuju že umí vyrobit něco kvalitního. A jak řešil SAGEM opravy? Výměnou celého kusu za jiný a ten se často během několika dní až měsíců podělal znovu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.09.04  16:19

« Vibracie na volante

Vibracie mam od zaciatku, doteraz s tym v Blue boxe nepohli, mam nové hlinikove disky, skusal som optimalizaciu, vyskusal som uplne nove pneu,
    skusal som servisné kolesa z predvadzacieho auta, teraz idem na 60k prehliadku, tak im to znova zavesím na nos. Packy som menil raz, (v zaruke), teraz to robia znova (uz ich menit nebudem), dalej zadne klucky sa zadrhavaju (vzdy to nejako spravia a po polroku to robia znova)
    Mal som zvlastnu vec den pred dovolenkou - nastartujem a nefungoval celý panel klimatizacie (klima, ventilator, rozmrazovanie, vnutorna cirkulacia), vypol som na 2 min. motor a potom to nabehlo....
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.04  14:23

« Servis Autospol Praha

Zdravim vsechny.
    Ma nekdo s pritomnych zkusenosti se servisem Autospol. Ceka me garancni prohlidka, tak me zajima, na co se mam pripravit.
    Diky...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.09.04  23:46

« Re: Re: Re: Turbo 2.0 HDi

nazdar, chcem sa opytat, co ste mali problemy s vibraciami riadenia pri vyssich rychlostiach, mate to uz vyriesene? ak ano, ako sa to riesilo?
    ake ine problemy este boli s p307 (okrem pacok smeroviek) a ako sa riesili?
    diki moc za odpovede
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.04  20:10

« Re: Re: Turbo 2.0 HDi

Jo za ten motor se vsim z bouracky dal 20 000
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.04  20:09

« Re: Turbo 2.0 HDi

Spis jsem videl jak borec dava cely novy motor z bouracky i se fsim moznym (chladic stlaceneho vzduchu) a ten 66kW prodava z upne noveho auta. Pry se to vyplati. Samozrejmosti u teto kontretni upravy byly lepsi brzdy (nejake chlazene vrtane - nedelam do toho), sportovni vyfuk + kat (i kdyz zvuk to moc nezmeni), nejake upravy karoserie (spis jenom pro OKO), nejake upravy sani... Super auticko!!!
    Ale bacha na homologace!!! To plati pro vsechny upravy!
  • 00 Reagovat !

foto

20.08.04  18:43

« Turbo 2.0 HDi

Mám malý dotázek jak jsou modifikovány jednotlivé výkonové verze motoru 2.0 HDi. Je jiná jednotka jiné turbo mezichladič. Lze jednotlivé motory přestavět? Konkrétně 66 kW verzi na vyšší u Partnera. Dík.
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.04  08:40

« to Miro

:o) Grandtour je tiez velmi pekny, o to pokoj... :o) a s tou klimou, samozrejme, ze vnutri 19 C, vonku bolo cca 26 +/-. A tie bycikle urcite robia nieco na spotrebe, lebo to je pocut ako svisti vietor okolo nich...
    Pekny den, a vela spokojnosti s Meganom...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.04  14:25

« Re: Spotreba

palik: no ja mam sice Renaulta, ale tiez 1.6 Grandtour a moj rekord je mimo dialnic, pianko dla limitov cca 300km za 5.2l/100km pri cca 70km/h. Pri pruznejsej jazde do 6l. Ale bez bikov :-) Neviem o kolko zdvihaju spotrebu. 0.5l ? Ta klima bola nastavena na 19 ci vonku bolo 19' C ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.08.04  20:47

« to basil

no, tak to je ine. vzdy potesi, ked sa vyskytne takato chyba na aute. dufam, ze to servis bral na svoje triko... ked to je "bezne"...
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.04  18:54

« Spotreba

Tak tento vikend som mal osobny rekord v spotrebe... 6,2 l /100 km mimo dialnic, s 2 bicyklami na streche a nonstop zapnutou klimou (19' C). , 2 pasiazeri a kufor do 3/4 zaplneny... Peugeot 307 Break 1.6
    Celkom sa tesim... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.04  13:28

« Re: spojka

2.0HDi 110k ročně najedu 30000km průměrná spotřeba 6L
    spojka je prý ok ale setrvačník to nepřežil...
    prý už se to řešilo několikrát v záruce že nejsem první...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.04  20:01

« spojka

asi sama od seba nie... alebo hej?
    nechcem nikomu ukrivdit, ale da sa jazdit za 6 litrov, i za 12 (307sw 1.6e), pneumatiky sa vedia zodrat za jednu letnu sezonu, no i za styri... dokonca i brzdove kotuce - jedny vydrzia 20.000, ine 100.000 km ... (rovnaky typ kotucov i platniciek)
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.04  10:04

« spojka na 307

Po 55000 km odešla spojka...
  • 00 Reagovat !

foto

05.07.04  00:38

« co to je?

Caute vsetci.
    Viete mi povedat, naco su dobre tie umelohmotne vybezky s plieskom naokolo v mechanizme uzatvarania kufra (nie na kufrovych dverach)? Pretoze dnes som nasiel jeden z tychto vybezkov odlomeny... a nerad vidim toto auto rozpadavat sa. :'-(
    Vdaka za kazdu radu.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.07.04  14:54

« Bez nadpisu

dneska som prvy krat videl p407. zvonka mi to pripadalo tak velke ako 607
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.04  13:54

« Re: HDi 1.6

Já měl možnost řídít ten 2.0 HDI 16V 100 KW v peugeotu 407,motor 1.6 HDI jsem ještě neřídil.Pokud stačí nějaké info o 2.0 HDI,tak můžu napsat,pokud by jste chtěli.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.04  13:13

« HDi 1.6

veru tak. aj ja by som chcel vediet... >:D
    najma, aku mate spotrebu (podla jazdneho stylu)...
    lebo som pocul, ze je dost vysoka.
    no, a su tu nejaki so skusenostami novych HDi dizlov? 1.6 obzvlast? podla mna je to super, vykonovo rovnako, objemovo mensi...mensie dane a tak. je i lahsi??? co je na tom, ze je od Fordu - je to dobre? alebo zle?
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.04  22:32

« HDi

Caute, automaniaci. urcite sa v tom vyznate viac nez ja, preto by som chcel pocut vas nazor na novinku peugeotu- novy motor HDi. v com je taky vynimocny, ked ho v magazinoch tak chvalia? :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.04  19:47

« Re: Re: tlmice

Zdravim vsechny Peugeotaky. Nevite o nekom, kdo by mel zajem o bouranyho, ale pojizdnyho Peugeota?Jelikoz jsem trochu nezvladl jizdu na mokre vozovce a skoncil jsem mimo silnic, zhorsily se jizdni vlastnosti meho auticka. Momentalne nejsem schopen doprat mu vse co by potrebovalo, a proto ho musim prodat. Jedna se o 405GRI, r.v.90, strikacka-!na LPG!, mam vyzkouseny, ze spotreba je 1,30,- na 1km. Okna v elektrice, stresni okno, zlata metaliza, sportovni ladeny vyfuk stary 1mesic, mirne promackly zadni blatnik a nesedi zadni dvere. Spojka by si taky zaslouzila nejake opravy. Ale jinak s nim normalne jezdim, ale ne rychleji jak 100km/h, protoze pak se mi zda jeho chovani nestandartni. Blizsi info je mozne na kar.novak2004@volny.cz. Cena 33000,- je mozno domluvit se na sleve, v pripade rychleho jednani.
    Diky za kazdou pomoc.
    Mejte se Ales
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.04  22:53

« Re: tlmice

necuduj sa tak, na slovensku treba setrit peniazmi. a hlavne, ked sa im to stava casto...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.04  13:41

« Re: tlmice

Ano, také bych vyměnil oba!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.04  12:34

« tlmice

bol som na 30.000 km kontrole a pred tym som si vsimol, ze jeden zadny tlmic je vlhky, od oleja... skontrolovali ho a objednali. na moje prekvapenie budu menit len ten jeden. je to normalne? som zvyknuty, ze treba vymenit naraz dva, na jednej naprave.
    vas nazor?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.04  12:30

« re bmw

samozrejme. 307 je vybrane auto podla kriterii CENA. BEZPECNOST, atd. podla mna vynikajuca volba. len ma prekvapila kvalita reprakov, ved 307sw sa od obycajnej 307 lisi len tym, ze ma viac plechu a skla. to najdrahsie - elektronika je to iste, tak preco potom?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 19.06.04  12:24

« Re: to vanya

Bolo by vhodne porovnavat BMW 5 napr. s Peugeotom 607, a nie o 2 triedy nizsie. Ak by BMW urobilo auto za cenu 307, potom by sme mohli porovnavat kvalitu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.04  11:59

« to vanya

no, ked sme pri tom, podla mna bmw patri k autam, ktore su tip-top. take spojenie elegancie, komfortu a techniky....
    mne sa toto nove bmw 5koveho radu velmi paci a myslim, ze je bombove co sa techniky tyka. motor, RIADENIE!!!, no parada... a krasne funkcne detaily 5 touring? nemam slov. nie ako 307SW s polskymi papierovymi reprakmi s umelohmotnym sasi. a 13kami reprakmi, ktore su vzadu, pri nohach, kde ich nikto nepocuje, lebo su to stredy... a este k tomu pripevnenie na calunenie dveri.
    ale nezabudejme, ze toto je PEUGEOT sekcia!
  • 00 Reagovat !

foto

18.06.04  22:20

« 307 wrc

yoyo: spolahlivost auta dost zalezi od spolahlivosti jazdcov, ak narazas na solberga a jeho imprezu... a to auto je uzasne, take obrysy su moderne, nie jak megane alebo bmw 5rad.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.04  12:45

« cistenie musiek

to vanya:
    na sklo je naozaj dobre dat nejaky rainkiller (napr. take male cierne flasky od sheronu so sovou na obale - uz spominane). ale treba to pouzit presne podla navodu, lebo inak sa vodic aj zblaznis, najma v noci, ked sa ti svetla oprotiiducich vozidiel budu rozlievat po celom skle... ale je dobre to dat aj na predne bocne okna - dazdova voda sa na nich neudrzi a tym padom sa na nich nezadrzi tolko spiny a tak to prispieva k bezpecnosti.
    musky na karoserii odstranis najlepsie bez skrabancov vodou. vela, vela vody, ked nejde, treba namocenu spongiu nechat par minut polocenu na problemovom mieste a potom by to mohlo ist lepsie. pomoze aj obycajny autosampon a tepla voda.
    ale pri predstave, ze behom jednej nocnej jazdy mozes tento preces opakovat, vykaslal by som sa na to a nezmyval to pol dna...
    ine su vtacie exkrementy. tie treba umyt hned, lebo inak aj napastovany lak dokazu poskodit. ak ho nechas par dni na aute a na slnku...pomoze zasa mokra huba polozena na niekolko minut.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.04  12:33

« 307wrc

no, najspolahlivejsie??? tento rok sa len zapojilo do majstrostiev, ale klobuk dolu, necakal som, ze sa mu bude tak darit... dufam, ze sa mu bude darit tak, ako 206wrc.
    ps: tato307ccwrc je asi najskaredsie wrc-cko v tomto rocniku...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.04  07:15

« 307 WRC

Vdaka za radu, uz sa mi bude umyvat lepsie...
    sledujete niekto rally? co poviete na 307WRC? podla mna je to najspolahlivejsie auto, ale nejako sa mu tento rok nedari (ako by som ja chcel 8-s )
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 16.06.04  08:57

« Re: Cistota, pol zivota

Já preferuji prevenci. Sklo natírám Flash-offem nebo tím podobným od Sheronu (je to levnější) a potom jsou mušky dolů úplně bez problémů. Klidně i suchým papírem.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.06.04  14:54

« Re: Cistota, pol zivota

ja to umyvam normalne spongiou, namocit, umyvat nieco ine, zasa namocit, treba tie musky nechat poriadne rozmocit a potom to ide dole super.
    Drahsie riesenie mam tiez, mam na motorku taky super castrol cistic, s ktorym ide paradne dole vsetko mastne a aj tie muchy, problem je ze ta flaska (0.5l) stoji skoro 500sk.
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.04  14:23

« Cistota, pol zivota

Poradite mi niekto prosim dobru znacku cistiaceho pripravku proti muskam? viem, ste zrejme navyknuty na ine diskusie, ale 307SWcku sa nehodi byt ogrcane...
    Vdaka. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.04  16:37

« Re: Re: Chip etc.

Vyhadzovať možeš u vás v Mečiarovciach cigáňov z krčmy ----ale mě na českým webu peskovat nebudeš, kašpárku >:D >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.04  01:27

« Refresh

Nejako nam zakapalo forum... Nacnime nejaku temu :O)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 27.05.04  16:16

« Re: tempomat

v principe to nie je problem, stoji to okolo 6 000 Sk, ale ak mas vyrobene auto priblizne do konca prveho polroka 2002, tak sa to neda, musel by si vymenit riadiacu jednotku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.04  14:53

« tempomat

viem, ze v nemecku si mnohi nechali urobit tempomat po tom, ako si kupili auto. za 75 € kupili packu, v servise si nechali v BSI aktivovat tuto funkciu a jazdili...
    rozmyslam, ze to skusim urobit u nas. som zvedavy, ako bude reagovat moj predajca.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.04  14:50

« LPG na 307SW

co vy na to?
    viac na [odkaz]
    len sa mi nepaci umiestnenie nadrze na plyn...dost zranitelne miesto.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.04  19:42

« Bez nadpisu

antz, mas ako doplnok vybavy tzv. SUPERUZAMYKANIE? lebo ak nie, tak tie okna na dialku nezavries...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.04  10:37

« Re: Automatické zatažení oken při centr. uzamčení.

Névíte někdo jestli se mají okna zavřít při uzamčení centrálem. Mám verzi XR s el. oknama vpředu a v manuálu píšou že po přidržení tlačítka A pro uzamčení se okna automaticky zavřou, ale u mě se nic neděje. Prodejce tvrdí že v manuálu je chyba a že je to pouze u vyžší výbavy. Tak jak je to ?
    No ja mám tiež 307 XR, el. okná vpredu, ako doplatok superuzamykanie.
    A mne to ide presne tak, ako píšu v manuále, takže to musí ísť aj Tebe.
    Predajca ťa klame.
    Robo
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.04  10:36

« Re: Muzika

Névíte někdo jestli se mají okna zavřít při uzamčení centrálem. Mám verzi XR s el. oknama vpředu a v manuálu píšou že po přidržení tlačítka A pro uzamčení se okna automaticky zavřou, ale u mě se nic neděje. Prodejce tvrdí že v manuálu je chyba a že je to pouze u vyžší výbavy. Tak jak je to ?
    To ako čo píšeš? Však v aute už má spravenú prípravu na autorádio, to znamená, že máš naťahané všetky káble a v predných dverách osadené repro. Takže len vyberieš záslepku na palubnej doske a osadíš rádio.
    Prípadne do zadných dverí doplníš repro. Káble tam ale sú, takže žiadne neťaháš.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.04  10:32

« Ahoj

Nesúhlasím s vysvetlením zatvárania okien.
    Keď by ste postupovali takto, po druhom stačení odblokujete superuzamykanie.
    Zamknutie auta so zatvorením okien sa robí tak, že vystúpite, stlačíte a asi 2 sekundy držíte tlačítko na kľúči.
    Zavrú sa okná a auto sa superuzamkne.
    Takto to funguje na 307ke, ktorá má superuzamykanie.
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.04  06:30

« Sportovní auta

Pro zájemce je tu nový český web, který obsahuje články, recenze, novinky, bohatou galerii, diskuzi a mnoho dalšího ze světa sportovních aut a supersportů:
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…