Peugeot 307
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
"-- skrytý --" 06.12.05 17:55
Mm, stalo sa to v okrese MA, v zahorskych lesoch, plnych vysokej... vo voze som nebol, soferoval brat. mne ale na tom istom mieste vybehli tie diviaky...
Tom69, tie vozy su uz dnes bezpecne... nie, ako volakedy, ked Lada bola cela, mala trosku pokrceny plech vpredu, ale posadka to uz nikdy nerozdychala... :-( ale myslim, ze tu zaposobilo i stastie a nas "rodinny" anjel strazny...
JarinoRS, neblazni... v oktobri este nebol dovod na zimne... :-) takze v tom to nie je. inak zvlastne, ze ta pneu je cela, neporusena... co o disku hovorit nemozno. uvidime, co povie oko skuseneho pneu-servisaka. -
"-- skrytý --" 05.12.05 00:18
yoyo, ako pozerám, tak pozerám, čo tam robili tie letné gumy? nemalo aj to trošku vplyv?
Tak a dneska som dostal doporučene (po 3 mesiacoch od avizovania z Peugeotu, asi usúdili, že môj neborák sa čoskoro samovznieti >:D ) dopis:
Vážený pán,
ďakujeme Vám za dôveru našej značke, ktorú ste prejavili kúpou vozidla Peugeot 307. Aby táto dôvera ostala zachovaná, spoločnosť Automobiles Peugeot pravidelne informuje náš tím o technikách a metódach navrhnutých pre zabezpečenie Vášho komfortu a bezpečnosti. V rámci plnenia týchto zásad kvality nás spoločnosť Automobiles Peugeot požiadala, aby sme na Vašom vozidle zlepšili utesnenie elektronického spojenia celku elektrického čerpadla posilňovača riadenia a tak eliminovali krátke spojenie, ktoré môže vzniknúť po dlhšom používaní a ktoré môže byť príčinou vzniku požiaru v motorovom priestore. Táto práca bude samozrejme vykonaná zdarma a bude potrebné ponechať vozidlo u nás jeden deň.
Prosíme Vás, aby ste sa po obdržaní tohto listu skontaktovali s našim autorizovaným servisným strediskom podľa Vášho výberu za účelom dohodnutia sa na dátume vykonania uvedeného zásahu na Vašom vozidle.
Tešíme sa na stretnutie a ostávame s pozdravom p. Christian Bonfis, technický riaditeľ
Tak predsa horí!!! >:D som ešte zvedavý, kedy zistia aj na Slovensku, že predná náprava vibruje, keď už to zistili všade inde >:D -
"-- skrytý --" 03.12.05 00:06
matuS: srna. vecer predtym na tom istom mieste mi prebehli cez cestu dive svine. ale tato srna skocila nahle, v zakrute a uz som kolesom lizal priekopu, na cestu uz nevytiahol... v 70 km/h do stromu (ostalo na tachometri - je to myslim aj vidno na fotke). cez riadiacu jednotku, plasty, koleso, A-stlpik, prah... vsetci vysli po svojich. zranenia: modrina na kolene (vodic - preto tie kolenne airbagy???), modriny v oblasti klucnej kosti, kusok skla v dolnej pere.
inak, ja som s tou 307SW na rozdiel od mnohych tu (neviem, ci ini tu maju klasicke hatchbacky) nemal problem. az na predny stabilizator. a par malichernych drobnosti. inak to bolo pohodlie, priestor, BEZPECNOST... fajn auto, bude mi smutno. skoda, stacilo 10 centimetrov viac do stredu, vyzeralo by to inak. pripadne o 30 sekund byt pomalsi, zbadal by som ju som ju vcas. sakra, ani gulas nebol... -
« Brzdy + nova zvolavacia akcia
Tak som bol v servise na pol rocnu garancnu kontrolu.
Ten problem s brzdami vyriesili ich precistenim, s tym ze nabuduce uz cistenie zaplatim. (mimochodom dnes rano piskali znovu) Na moju otazku ci je normalne aby sa toto dialo po 6000 km mi bolo povedane ze ano. Dosticky menit nebudu - netykaju sa zaruky a ak tak iba ten isty typ a za peniaze samozrejme.
Peugeot oznamil ze ma nejake problemy s ABS, tyka sa to aj mojho auta (r.2005) cislo teraz neviem. Neviete nieco o tom? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Brzdy
Ano to je riesenie, predat a kupit ine. Ale ktore znacky auta sa tak nespravaju? Pocul som Renaulte, Opli nieco...
Mozno Honda.. Novy Civic?
Len mi stale nejde do hlavy, ako mozu zakaznika nechat len tak s neopravenymi chybami, auto stoji 3/4 miliona a zakaznik s nim nie je spokojny.. :( -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Brzdy
...uz som rezignoval....
....kamarat co robi z nahradnymi dielmi ma tiez 307 ale 1.6 a meni kotuce stale po 10 000 km, hovori, ze vyskusal uz asi 4 rozne sady a aj tak sa mu furt pokrivia, ma tiez podobne plno vseljakych zavad...ale hovori, ze Peugeot je dobre auto, lebo nahradne diely su relativne lacne ( a spokojne dodal, ze aj dost casto objednavane :-) )
.... objektivne treba dodat, ze ziadny prijmaci technik nemoze za to, ako vyrobca spotvoril auto, a ti nasi chudaci mechanici, ktori pre 5 rokmi opravovali kombajny a traktory nemouzu pouzivat svoj "fortiel" (hasak a kladivo)...takze im nic nezostava iba nastudovat prirucku "vyhovoriek". Ja uz tomu zacinam verit ze taku maju od vyrobcou.
...preckam zimu, a potom sa toho * zbavim....kupim korejca...asi Tucson. -
« Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Brzdy
jja: ked toto- trasenie prednej napravy.... povedali mi ze mam pokrivene hlinikove disky....dali tam z noveho auta...triaslo este viac....potom mi povedali, ze treba jazdit na plechacoch a vsetko bude ok!!!!
jeden clovek z ciech dal do televizie, dostal druhe auto.
Zvlnene kotuce po 19tkm som mal aj ja, nastasie vymenili bez problemov -
« Re: Re: Re: Re: : Re: Brzdy
Ja mam 307 2.0 16 V, kupoval som nove na objednavku (3 mesiace som cakal), a predpokladal som, ze aspon na top verzii si daju zalezat..... 8-s
- piskajuce brzdy....samozrejme od nova ( v servise mi povedali ze aj na Mercedese S klasse piskaju :-) )
- zvlnene kotuce po 10 000 km.....povedali mi ze neviem brzdit... :-)
- predny aj zadny naraznik vybruje - nedrzia tie plastove cvocky co prychycuju podblatniky.....vraj to je v poriadku.... :*)
- o "drobnostiach" ako zasekavajuce sa klucky,suchavy zvuk pri toceni volantom, vadne fungujuce prepinace smeroviek, vadne ukazujuci ukazovatel stavu oleja....atd ani nehovorim.... >:D
Jedina trochu pozitivna vec - auto este ani raz "neklaklo"- aj ked sa cudujem.... >:D
Najkrajsai je finalna odpoved..."budte rad, ze mate iba take problemy s autom" mame tu aj horsich..... >:D (FRANCETECH KOSICE) -
« Re: Re: Re: : Re: Brzdy
jemne ani tak nie (nie zeby nepiskalo a nestvalo ma) viac ma stve normalne zoslapnutie pedalu...
ale musi existovat nieco cim ich prinutit to auto opravit..
som objednany na pondelok na polrocnu prehliadku. som zvedavy ako to dopadne.
Mam toho viac co sa mi nepaci. -
"-- skrytý --" 23.11.05 14:53
« Re: : Re: Brzdy
PRESNE TAK UŽ SA TO NIEKDE RIEšILO, žE IDE O TO , žE NIEKTORé DOšTIčKY JEDNODUCHO PíSKAJú. KEĎ TI VYMENIA DOšTIčKY ZA INé, ALEBO OD INéHO VýROBCU PROBLÉM SA VYRIEšI. /MOŽNO/ . JA TO MÁM TIEž , ALE KAšLEM NA TO KýM NEBUDEM MENIť DOšTIčKY. -
« : Re: Brzdy
Robo: sam som sa snazil o vymenu s daleko vacsim problemom. Proste ich tam mozes len otravovat, dat podnet na SOI, ak nieco nestihnu v zakonnej lehote. Tam to ale konci, pokial sa nechces sudit. To piskanie je dost chaby problem na vymenu. Inak verim, ze je dost neprijemny. Tak ako vrzgajuci interier a tiez s tym nic neporiesis. -
"-- skrytý --" 22.11.05 09:53
« Re: A čo ukazoval displej?
jaké guličky ? myslíš hladinu oleja ? to je niečo iné , to ti ukazuje akú máš hladinu oleja, takže keď ti to ukazuje iba 3 tak si skontroluj olej či ho máš dosť, lebo niekedy to vraj ukazuje zle. Mne keď zapnem kľúč ukáže napr. 6500 km a myslím vľavo dole je taký kľúč, čo znamená 6500 km do výmeny oleja príp. navštevy servisu. -
"-- skrytý --" 21.11.05 14:58
« ? premenlivý interval výmeny oleja benzín 1,4 75 k
Od kúpy nového ma poslal indikátor na výmenu oleja do servisu asi po 20.000 km a viac sa jazdilo po meste, teraz naopak jazdím viac mimo mesta a mám najazd. 30 000 km a do výmeny mi ukazuje 6500 km takže urobím max. tak 15.000 km čo nejak nechápem ako to počíta ? -
"-- skrytý --" 09.11.05 07:49
« Možno to je pravda
Ale Ľuboš nemôžeš poprieť, že existuje také niečo ako "výrobné várky".
Možno jedného času mali v Pežote problém s dodávateľom, ktorý nestíhal, a tak dočasne použili nejaké noname kotúče, aby im výroba nestála.
To je celkom pravdepodobné zdôvodnenie. -
« Brzdové kotúče
Na P307 som najazdil 175 000 km. Predné brzdové doštičky menené pri 120 000km. Po 175 000 km sú kotúče originál. Auto som predal a teraz mám 307SW 1,6 HDi. Zatiaľ spokojnosť. Hlavne v nižších výbavách boli použité najlacnejšie diely, napr. kotúče, tlmiče, brzdové doštičky a pod. ... -
« Re: Brzdové kotúče 307 break - 30000 km
ono mozne je vsetko, otazka je, ci je to normalne, aby si kotuce menil kazdych 30tkm :idea: Rozhodne ak te neklamu, vydrzali hodne malo. U mna sa zda, ze idu tiez dost rychlo drat. Uvidim koko vydrzia. Mozna Frantici pouzili nieco lacnejsie a tak to vypada. Inak je to divne, ved fabrika nemoze mat az take zle ceny a usetrit 4x20EUR, alebo 8x20EUR uz pri cene 15000 je smiesne, hlavne ak sa jedna o setreni na brzdach -
"-- skrytý --" 03.11.05 08:06
« Brzdové kotúče 307 break - 30000 km
Minulý týždeň som dostal defekt a v pneuservise mi povedali , že mám zjazdené predné brzdové kotúče, doštičky som ešte nemenil , ale ešte nie sú celkom zjazdené a to mám iba necelých 30000 km a jazdím úplne kliďánko. Je to možné, aby sa kotúče zjazdili skôr ako doštičky , mali ste niekto niečo podobné ???? -
Lubos.1 14.10.05 13:28
« Re: Nejaký problém?
Keď zistia, že kabeláž nie je potrebé skontrolovať, tak ich požiadaj, aby sa aspoň mrkli na diagnostiku nafťáku. Veď v Mazde máš prezlečený HDI motor z Pažouta, nie?
Omyl, v Mazde 6 je diesel iny, Mazda si ho vyvinula sama. A tak to bude dufam aj v buducnosti :) -
"-- skrytý --" 14.10.05 09:54
« Nejaký problém?
Nejaký problém, Ľuboš?
Šak zober svoju Mazdu 6 a nasáčkuj sa im tam...
:lol:
>:D -
Lubos.1 14.10.05 09:32
« Re: Nejsme sami
Hm, ja osobne poznam par ludi, ktori 307 maju a ziadny z nich nie je spokojny. Tym ale samozrejme netvrdim, ze su nespokojni vsetci :)
Len tak mimochodom, sice uz vyse roka 307 nemam, ale prisiel mi list z Peugeotu, ze je potrebne zajst do servisu skontrolovat kabelaz, aby sa zamedzilo pripadnemu samovznieteniu auta :)
Tato skutocnost je znama uz asi 2 roky a az teraz sa Peugeot odhodlal vykonat nejaku kontrolu. Sice neskoro, ale predsa. Asi bolo tych pripadov samovznietenia viac :) -
« Vibrace
Chtel bych se zeptat, komu se na P307 objevily vibrace. :?:
Zejmena, jakou maji dotycni motorizaci.
Mam 100 000 km a zatim nic. :-!
Nesouvisi to treba se zatizenim predni napravy . :?:
Jinak s kolegou, ktery mam OT 1 jsem absolvoval kolecko po skodovackych servisech. Duvodem byla spatna vaha vzduch u TDI. Prekvapilo me, jak notoricky znama zavada muze byt pro radu servisu problem. Jedni by menili cele cerpadlo, jini si chteli nechat auto tyden na pozorovani, ...... >:D Nakonec mu vahu vymenil jeden soukromnicek hned za 3500 Kc. :-! Tot vse k servisum.
Jsem asi jsem jeden zmala, ale meho "Jeana" bych nemenil. :-!
Pracuji v NDR a prekvapilo me kolik P307 tady jezdi. Ze by nemeli na lepsi ? :D -
"-- skrytý --" 05.10.05 23:45
IT: Prva liga, druha liga, co sa tyka novych krajin EU tak to uz nie je liga, skor prales >:D prva liga je jasna, v druhej tak spanieli, portugalci, mozno taliani no a my chudaci sme zvysok, ten prales ;-)
Ale tak ma napada, ked uz sme v tej EU, nedalo by sa z pristupu Pugu na EU sudnom dvore nieco vytlct? :idea: Nieco ako diskriminacia zakaznikov v niektorych krajinach...To s tou prednou napravou je super priklad, v CZ ano, v SK nie...tym ma napada, ze SK nie je ani ten prales >:D Niezeby som sa chcel s nimi sudit, mam ich asi tam, kde oni mna, myslim si, ze koli mojmu odradzovaniu znamych od kupy Peugeota fabrika neskrachuje >:D , ale niekto by sa na tom mohol vyblaznit, napr. ako ten chlapik v obcianskom jude, postazoval sa a vyhral to pre vsetkych ceskych majitelov 307. Ozaj, nevie niekto nieco ohladom uznania vyrobnej chyby zadnej napravy v nejakej EU krajine? Myslim to priserne buchanie... -
"-- skrytý --" 05.10.05 22:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Luboš1: Jak v zimě, celoročně :!:
Foukání beru a souhlas, to je kus pravdy, vidím to jak dnes, byl tehdy trochu vítr (venku navíc zima), motor dělali snad v Číně, resp. ani se nějak moc nechtěl zahřát, prostě shoda blbých okolností u hezkého auta.
Dnes jsem jich potkal(M6) za 3 hod asi 8ks, ale L2 snad jen o1-2 méně.
Prostě máme skvělá auta, která "frčí" ;-)
Nicméně P307 bylo mnohem více. Kolik majitelů bylo spokojených, toť otázka. Jede se v tom dobře, ticho, OK sedadla, hezký výhled.Design krásný, ale tím to asi končí. Tohle auto měli dělat japonci a byla by to "bomba". -
"-- skrytý --" 05.10.05 19:47
« Re: Re: Re: Re: Re:
Luboš1: tak tam vraz nějakou tyčku a záklopku odtlač. Konečně, co by se stalo, kdyby se aditivum(teď myslím běžné pro každé tankování, ne 0,5 litru na pročištění systému) nalélo na záklopku, je to pár ml a jak se tam vrazí pistole, tak to jednoduše steče do nádrže? Fakt mne nic jiného nenapadá. M6 by si to určitě zasloužila, trošku aditiva...jasně, dělají kvalitu, já to vím, jenom jsem měl smůlu, že ta předváděčka byla nějaká divná,co už nadělám?
K naftě: víme my, co ti hajzlíci prodávají za naftu?
P.S: interiér je dost v kůži, madlo mi nepřekáží. M6 je uvnitř sice hezčí, ale ten hluk, ten hluk, ten hluk..... >:D
ČR zdraví SK! ;-)
K tématu: vozidlu P307 nepomůže ani svěcená voda, natož aditivum do nafty. Což je,bohužel,krutá realita a nikomu tohle auto nezávidím, jako že nikomu nic nezávidím,ale představa,že jsem majitelem... zlatá Laguna. -
Lubos.1 05.10.05 19:24
« Re: Re: Re: Re:
On ví, že mi hluk vadí a co jsem nekoupil...
Hm, viem, co si nekupil, ale na druhej strane, Laguna ziadna vyhra :)
Bol som sa tiez na nu pozriet, ked som si vyberal auto, ale vadilo mi strasne madlo na dverach, bolo presne tam, kde mam koleno. Okrem toho sa mi vobec nepacila, interier vyzeral strasne lacno. Po facelifte je to omnoho lepsie, ale madlo ostalo :(
Odhlucnena je ale urcite dobre, aspon taketo veci francuzi vedia. Aj P307 (aby som sa aspon trochu drzal temy :)) bola vyborne odhlucnena - lepsie ako moje sucasne auto.
Ja som si zahrnul do vybavy BOSE hudbu, takze prehlucim vsetko :)
Aditiva som este neskusal, stale neviem, ako to do nadrze nalejem, ked je tam ta 'klapka', ktoru mozem potlacit iba tankovacou pistolou. -
"-- skrytý --" 05.10.05 18:30
« Re: Re: Re:
Zdravím Luboše1!!!
On ví, že mi hluk vadí a co jsem nekoupil...:wink: Tu Vitaru jsem uvedl jen jako příklad, ne že ji koupím, že jo. Nebyl čas s ní jezdit. Ale test bude, dám vědět. Nad 130 to asi bude nejenom hučet, ale i poskakovat, podle pneumatik. Nicméně, to se pozná. S takovou kraksnou se musí jet pomalu a kochat krajinou. Kdoví, jestli to 130 vůbec jede?!?! ;-)
P.S: Co aditivum, už jsi vyzkoušel? Našel jsem i čistící (nádoba na nádrž), takže zde je název:WYNN´S - high pressure 3, je to 0,5 l/50 l nafty á 350,- Kč, pro HDI či PD, aplikaci spojit s výměnou oleje v motoru.
Zbytku se omlouvám za odbočení od tématu, ale i P307 má HDI. Díky. -
Lubos.1 05.10.05 17:50
k tej Grand Vitare: sedel som v nej na vystave v Nitre, mal som z nej vazne vyborny dojem. Plna vybava - 2.0 benzin, koza, 'drevo' atd, predajca spominal cenu pod milion Sk. S dieselom buduci rok cca o 50 000 Sk viac.
Ale ked sme sa niekedy bavili o vnutornom hluku : v nejakom teste sa stazovali na vyssi aerodynamicky hluk po 130 km/h v tomto voze, preto som sa zameral aj na tesnenia dveri a vsimol som si, ze je velmi jednoduche a urcite tam hluk bude. Auto ma ako celok vazne zaujalo, ale ak by tam bol vazne vysoky hluk, tak zaujem urcite stratim.
Este jedna vycitka - bude sa dodavat pomerne slaby diesel:1,9 96 kW/300 Nm. Nechapem, preco v tomto obdobi nesiahli po niecom silnejsom (neviem, ci je to vlastny vyvoj). Na druhej strane nie je Vitara auto na dosahovanie rychlostnych rekordov, ale zrychlenie 0-100 km/h za 13,5s by mi asi vadilo. Ale kym neotestujem, nebudem robit zavery. Skoda, ze diesel bude na trhu (aj na zapade) az na buduci rok. -
"-- skrytý --" 05.10.05 17:03
JarinoRS: Asi takhle-já tomu pracovně říkám EU 1. liga a EU druhá liga.
Kontrolní otázka: SK je která z nich? Nebo Česko?
Jinak: nedělám si iluze a je mi jasné, že zástupci PSA nebo Renault tyto stránky nečtou. Jsme pro ně bezvýznamní. Fajn. Musíme přejít k těm, co se snaží a berou nás jako KLIENTY. Testuji 2,5 měsíce Suzuki a zatím to vypadá(už 2 x opravovali), že jsme klienty... Mají novou Vitaru, nechme stranou, jestli se to líbí či nelíbí atd., ale: třeba se koupí (za nějakou dobu). Nebo nekoupí. Rozhodne o tom přístup servisu. Říkejme tomu neviditelná ruka trhu.
Mám první a současně jistě poslední auto z F,a to tam není zase až tak dramatický problém, jako se vyskytují u P307.S tím autem jsem dokonce spokojen, seč jsem mohl koupit lepší, ale nekoupil. ;-) -
"-- skrytý --" 05.10.05 16:49
matuS: díky, za doplnění, v zatáčce to bylo zpočátku přetáčivé+malá přítl. síla na kolo. Ale řešili to, přece mohli sdělit: "Vážený(á), jeli jste příliš rychle".
Jde o to, že každý má občas prušvih, ale ne každý jej přizná a napraví.Jde o peníze.Někomu i o pověst a proto mění preventivně.
Přístup francouzů(prostřednictvím prodejce) je obecně milý do okamžiku podpisu kupní smlouvy a prodeje auta.Potom výmluvy. -
"-- skrytý --" 05.10.05 16:04
« Re: Re: Re: Ukľudnite sa ľudia!
v CR to iste, az kym to nebolo v Nove
To all: kto z nas Slovakov to napadne tiez a zavola do JOJky alebo Markizy? :idea:
Inac tymto ma Pug pekne nas... >:-[] , ako je mozne, ze vedia o tom, uznaju si sami svoju chybu a na SK je to OK? Takto si vazia svojich zakaznikov? Moje dalsie auto tymto padom uz urcite nebude z produkcie PSA!!! >:-[] -
"-- skrytý --" 05.10.05 15:37
« P307
Nejde o paniku, viz jeden příspěvek. Jde o princip! Tohle je moc krásné auto, ale příliš mnoho problémů, co tak vím. To, že shořelo 10, nikoliv 8 ks P307 neznamená, že je vše OK. Asi 2-3 roky nazpět několika lidem střelil vak řidiče u Audi,ještě než stačili nastartovat a jet, většina nepřipoutána a shodněme se, že tohle člověk fakt moc nečeká... byl asi i 1 smrtelný úraz a Audi povolalo řádově 1 mil aut k výměně senzoru. Audi TT se několika lidem převrátilo v zatáčce, jistě jeli rychle, ale uznali chybu a všem dodatečně dávali dozadu malé křidélko a snad(ale to jsem fakt vypustil) tužší tlumiče. Někdo to upřesněte.
Já mám pocit, že výrobci vědí, jaké jsou silnice v ČR či SK, jinde by se daly najít také ne zrovna ideální (kostky v Paříži, např.), tak ať napraví a řeči o tom, že je vše OK si nechají. Je třeba si pamatovat a příště nekoupit. Také to tak udělám.